FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Visual Basic





tufansaba
Merhaba Arkadaşlar

Ben elektronik öğrencisiyim fakat bilgisayar dersimiz olduğu için bana programlamayla ilgili ödev verildi.Ama biz fazla bilgisayar ders saatimiz olmadığı için birşey yapamıyoruz ve işlemediğimiz konudan ödev verildi.

Yapmak istediklerim 2 sayının toplamını hemen alttaki kutucuğa herhangi birşey yapmadan toplamasını istiyorum yani ;

1. sayı "2"
2. sayı "5"
toplam "x" gibi ama bir sorun daha virgüllü sayılarıda otomatik olarak toplamasını istiyorum.


2. olarak bir kurum adı seçmem gerekiyor yani

Kurum adı : burada bir kutucuk oluyor visual basicte adı nedir aşağı doğru iniyor oradan yazdıklarımı seçmek istiyorum

3. olarak formun en altına tarih saat yazmasını istiyorum.

4. sayfanın sağ üst köşesinde bir numara olacak ve sayfayı her yazdır dediğimde otomatik olarak artacak

en son kısım olarak buradaki bilgileri girdikten sonra tamamen yazdırmak istiyorum sayfaya yani kutucuktan seçtiğim yazılar tarih saat her sayfa nosu gibi

evet biraz karışık oldu anlatım ama benim için çok önemli bir ihtimal dersten kalma gibi bir sorunum olabilir Smile

Saygılarımla...
loserk
tufansaba wrote:
Merhaba Arkadaşlar

Ben elektronik öğrencisiyim fakat bilgisayar dersimiz olduğu için bana programlamayla ilgili ödev verildi.Ama biz fazla bilgisayar ders saatimiz olmadığı için birşey yapamıyoruz ve işlemediğimiz konudan ödev verildi.

Yapmak istediklerim 2 sayının toplamını hemen alttaki kutucuğa herhangi birşey yapmadan toplamasını istiyorum yani ;

1. sayı "2"
2. sayı "5"
toplam "x" gibi ama bir sorun daha virgüllü sayılarıda otomatik olarak toplamasını istiyorum.


2. olarak bir kurum adı seçmem gerekiyor yani

Kurum adı : burada bir kutucuk oluyor visual basicte adı nedir aşağı doğru iniyor oradan yazdıklarımı seçmek istiyorum

3. olarak formun en altına tarih saat yazmasını istiyorum.

4. sayfanın sağ üst köşesinde bir numara olacak ve sayfayı her yazdır dediğimde otomatik olarak artacak

en son kısım olarak buradaki bilgileri girdikten sonra tamamen yazdırmak istiyorum sayfaya yani kutucuktan seçtiğim yazılar tarih saat her sayfa nosu gibi

evet biraz karışık oldu anlatım ama benim için çok önemli bir ihtimal dersten kalma gibi bir sorunum olabilir Smile

Saygılarımla...


1.soru: visual basic için 3 tane text box yerleştir forma.. sonra şu kodu yapıştır:

Private Sub Text2_KeyUp(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
Text3.Text = Val(Text1.Text) + Val(Text2.Text) ' burada yapılan önce text1 e sonra text2 ye yazılan sayıları text2 yazmamız biter bitmez text3 e yazdırmaktır.
End Sub

dikkat etmen gereken virgüllü sayı yazarken 5,5 değil 5.5 yazman,nokta kullan yani !

2.soru: forma eklemen gereken combobox tır.

3.soru: tarih saat yazmak istediğin yere bir label yerleştir adı label1 olsun. bir adet de timer yerleştir ve interval değerini 1000 yap ve şunu yapıştır:

Private Sub Timer1_Timer()
Label1.Caption=Now
End Sub

4.soru: bu soruya başlamadan önce eklemen gereken ögeler var. projects/components a tıkla oradaki listede microsoft common dialog control (sp6) yı bul,tick at tamam de. şimdi o hani textbox eklediğin yerde bi tane commondialog kutusu bulacaksın ona tıkla ve forma ekle (commondialogun boyutunu değiştirmeye çalışma,değişmez ve run modunda görüntülenmez). Bir tane label ekle,bu labelda sayı olacak ve yazdırdıkça artacak. Labelın captionuna 1 yaz. sonra bi tane command düğmesi ekle,captionu "Yazdır" olarak ayarla ve Command_Click() olayına şunu yapıştır:

Private Sub Command1_Click()
CommonDialog1.ShowPrinter
If CommonDialog1.PrinterDefault = True Then
Label1.Caption = Label1.Caption + 1
End If
Printer.Print Text1.Text 'ya da yazdırmak istediğin objenin adı,bunu kendin çoğaltabilirsin
End Sub

takıldığın bi yer olursa yardımcı olmaya çalışırım Wink
tufansaba
Çok Teşekkür Ederim

bu sayfanın sağ üst köşesindeki numara her yazdır dediğimde artacak tamam ama program kapatıldığında veya bilgisayar kapatıldığında o sayıyı nasıl orada hatırlatacağım

yazıcı olayı kötü oldu ama diğer vb kodlarından alıntı yaparak form düzeninde bastırmayı başardım çok sevinçliyim Laughing tek sorunum o rakam artışının kayıtlı kalması Smile

ufak bir soru daha Embarassed bu combobox ta seçtiğimiz herhangi birşey yazdır dediğimde çıkmıyor Confused bunu nasıl yapacağım ?
loserk
tufansaba wrote:
Çok Teşekkür Ederim

bu sayfanın sağ üst köşesindeki numara her yazdır dediğimde artacak tamam ama program kapatıldığında veya bilgisayar kapatıldığında o sayıyı nasıl orada hatırlatacağım

yazıcı olayı kötü oldu ama diğer vb kodlarından alıntı yaparak form düzeninde bastırmayı başardım çok sevinçliyim Laughing tek sorunum o rakam artışının kayıtlı kalması Smile

ufak bir soru daha Embarassed bu combobox ta seçtiğimiz herhangi birşey yazdır dediğimde çıkmıyor Confused bunu nasıl yapacağım ?


yazını yeni gördüm kusura bakma Embarassed rakamın kayıtlı kalmasını anlatıyorum:

command_click olayındaki kodu şöyle değiştiriyoruz:

Private Sub Command1_Click()
CommonDialog1.ShowPrinter
If CommonDialog1.PrinterDefault = True Then
If Label1.Caption = "" Then
Label1.Caption = "1"
Else
Label1.Caption = Label1.Caption + 1
End If
End If
SaveSetting App.EXEName, "label", "label1", Label1.Caption
End Sub

burda esas olan sondan bi önceki satırdır(savesetting). butona tıklayınca label1 in caption değeri (yani kaç kere yazdırıldığı sayısı) "HKCU_Software_VB and VBA Program Settings" anahtarına kaydedilir.

bir de bunun ardından program yeniden açıldığında bu anahtarı hatırlamasını sağlayacak kodu yazalım: program açıldığında böyle bişey olsun istediğin için form_load olayına yazıyoruz:

Label1.Caption = GetSetting(App.EXEName, "label", "label1", "")

eğer bu değerleri sıfırlamak istersen yukarıda yazdığım anahtarı silmen yeterli olur.

** bir de ipucu:eğer ilerde lisans isteyen bi program yazacak olursan bu yolu kullanarak lisansın hatırlanmasını sağlayabilirsin,ama tavsiye etmem kesinlikle ...

bunu yapıştır ve projeni çalıştır bakalım olmuş mu?

bir de yanlış anlamadıysam combobox içeriğini yazdırmak istiyorsun: bunu combobox listesindeki ögeleri bir textboxa aktararak yapabilirsin. Şöyle ki: bir textbox ekle (adı atıyorum text80 olsun) ve combo1_click() olayına şu kodu yapıştır:

Text80.Text = Combo1.List(Combo1.ListIndex)

bu kod combo box ta seçtiğin ögenin index sayısını bulur (diyelim 5.ögeyi seçtin) ve o ögeye ait datayı textboxa aktarır (5.ögede tufansaba yazıyosa tıkladığın anda textboxa tufansaba yazar). ancak comboboxa her tıkladığında textbox içeriği değişir o yüzden istediğinin böyle birşey olduğunu zannetmiyorum ama biraz uyarlayarak tam olarak kendi ihtiyacına uyanı bulabilirsin,çünkü ben senin ihtiyacını tam olarak karşılayamam Wink

yine birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım... kolay gelsin.. bi de yazdığın programın proje dosyalarını bi sakıncası yoksa gönderebilir misin,merak ettim de...
tufansaba
Allah Razı Olsun...

Program Bitti herşey tamam yarın sunacağım


Ayrıca ilk mesajdaki acındırma sözcükleri birazcık sallama aslında vb ile önceden uğraşıyordumda 1 sene ara vermiştim odnan bazı şeyleri unutmuşum Laughing birkaç foruma daha yazmıştım yardım alabilmek için ama tek bu siteden "loserk" yardım etti sağolsun varolsun Smile


kodları yarın gönderirim

programın adı Tahsilat Makbuzu kesme bilmemnesiymiş sanırım öğretmenimiz benden yararlanıp bir muhasebe tükanı açacak sanırım Very Happy
loserk
bittiğine sevindim hadi hayırlı olsun Wink tükana çırak arıyo muymuş hoca bi sorsan Laughing eski frihostluyuz yardım etmez olur muyuz,ayıpsın Wink
Related topics
Microsoft Visual Basic help
C#,Visual Basic.NET,Visual Studio.NET Videos
visual basic.net
MS Visual Basic Studio 2005 Express Edition
Visual Basic Tutorial - File I/O in VB: Text Files
Visual Basic Tutorial - Control Arrays: What, Why and How
Visual Basic Tutorial - Looping
Visual Basic Express Addition
Visual Basic programming tutorial
graphic programming in visual basic
how to use winsock in visual basic????????
how to create a simple chat using winsock in visual basic???
GD and Visual Basic... Is it possible?
Visual Basic 6
Visual Basic. How to get a scroll bar to scroll down?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Turkish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.