FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Template

mtx
Zastanawiam się jaka będzie najlepsza skórka do mojego php nuka na 3o (http://www.3o.69.pl).
Robię portal od nowa na nowszym nuku i zastanawiam się:
czy lepsza jasna, czy ciemna
html czy flash
graficzna, czy prosta (tzn. mało obrazków itd)

Jakby ktoś mi poradził Wink propozycje też mogą być (oczywiści płacę Wink )
sl4sh
Z tego co zauwazylem to obecne trendy wskazuja na to ze uzytkownicy wola jasne i bardziej przejzyste strony.

Of corrs wybieresz sama, tak czy inaczej nie przesadzaj z grafiką, a tym bardziej z animacjami flash. Zeby strona nie byla "opasła" lecz lekka, "zwinna" i szybko sie ladowala.
Ramelof
Strona przedewszystkim musi być bardzo czytelna oraz przyciągający wygląd. Bardzo ciekawe efekty można uzyskać na flash, ale normalna grafika też może być idealna byle tylko użytkownicy nie byli zniechęceni jej wyglądem.
evolucja
Ja osobiście wolę szablony we flashu o jasnych kolorach. Spróbuj poszukać na eszablony.pl. Jest tam kilka z tego co pamiętam do php-nuke. Niby są płatne, ale jeśli byś chciała mogę załatwić za darmo(tylko pliki .fla). W htmlu też można uzyskać ciekawe efekty.
jackill
Template do takiego serwisu powinien byc mozliwie "lekki" i latwo dostepny, tak zeby nie trzeba bylo szukac manu na stronie. Czyli raczej css a nie flash.

np: http://www.lifespy.com/
Xaros
Co do skina to zależy o jakiej tematyce robisz portal. Można dać jakiś skin z kontrastem kolorów zrobiony we flash'u lub html. Zresztą pewnie jak zauważyliście juz większość stron jest robiona we flash'u, ale myslę , że raczej wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam Xaros
Grom
Dokladnie. Dobre, profesionalne serwisy inwestuja w przejrzystosc.
Ja osobiscie lubie jasne tla z czarnymi, czytelnymi czcionkami i dodatkami jasnej zieleni. Lubie takze polaczenia skali szarosci. Ogolnie malo kolorow by strona byla czytelna.
Flash to nie jest dobry pomysl. Jest ciezki a na sysemach innych niz windows sa z nim problemy.
Lepiej uzyc javascriptu(swietne efekty wychodza z uzyciem prototype/script.aculo.us/moo.fx).

Pozdrawiam.
Kudlaty
hmmmm.. sa rozne grupy ludzi.. jedni wola ciemna inni jasna skorke.. takze proponuje zrobic wybor skorki...

co do tego czy html czy flash to oczywiscie ze html...

czy graficzna czy prosta... coz.. to juz twoj wybor.. ale trochę grafiki ludzie ostatnio bardzo lubia.. co prawda nie bardzo duzo... zreszta tak jak na forach.. :]

a co do php nuke... poleciłbym bardziej joomla.. :] duzo lepsze.. Razz
tylko nie polskie.. lepsze wer. ang. :p
Klecha
Przypadkiem mam zamiar skorzystać z Joomli albo z Mambo, ale jeszcze nie znalazłem serwera żeby to wszystko ładnie poszło. Nie chce robić tu reklamy ale znalazłem u konkurencji 2,5 Gb miejsca, lecz około 22-23 wejście na serwer graniczy z cudem, a pliki ładowane w tym czasie mają problemy z odpaleniem się, więc jak widać w sumie nie jestem zadowolony z ich usług i szukam dalej, byćmoże zostanę u Was Very Happy (cieszycie się? hehe)
Wracając do Joomli to bardzo podoba mi się to rozwiązanie dużo templatek i dodatków Smile ogółem jestem za, jest tylko problem dobrego serwera pod stronę i chyba zostanie mi płatny serwer Sad czego nie chciałbym uczynić, pozatym w sumie startuję w tym temacie więc nie chciałbym inewstować w coś z czego nie będę korzystał Smile

Jasna strona wygląda ładnie, ale jak się siedzi w nocy co czyni większość szanujących się ludzi Twisted Evil to wolę czarny, pozatym jestem fanem czarnego więc jest jak jest Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.