FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Help me sound isn't working with ubuntu linux





Blaster
Well recently I downloaded and installed ubuntu 7.04. I'm on a Toshiba L35 laptop. Well my sound isn't working for some reason. I had a problem simalar with both Dapper and Edgy. I don't understand why this is doing this though. Can anyone help me out here?

Should i try re-installing alsa?
desertwind
Is your sound hardware detected properly?

please post the output of

$ lspci

also check whether alsa is muted or not.
Chrisjs
Also, if you have another jack for audio, give that a try. On my desktop, I had onboard audio, as well as a pci card, and it kept trying to send sound through the onboard audio. There's a way to set the default for either one, but I forget the command. If you find that using the audio jack on the laptop works, but the built in sound doesn't, let me know, and I'll see if I can find the setting to switch it.
Blaster
desertwind wrote:
Is your sound hardware detected properly?

please post the output of

$ lspci

also check whether alsa is muted or not.


Quote:
Code:
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc Unknown device 5a31 (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:12.0 IDE interface: ATI Technologies Inc ATI 4379 Serial ATA Controller (rev 80)
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller (rev 80)
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller (rev 80)
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB2 Host Controller (rev 80)
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc IXP SB400 SMBus Controller (rev 82)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc Standard Dual Channel PCI IDE Controller ATI (rev 80)
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SB450 HDA Audio (rev 01)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-ISA Bridge (rev 80)
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-PCI Bridge (rev 80)
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]
09:01.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB1410 Cardbus Controller (rev 01)
09:02.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
09:04.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5005G 802.11abg NIC (rev 01)


Also alsa isn't muted.
WickedGravity
You have to remember that Feisty, which I have installed, is in Beta development. True, it is to be released into full production soon, but it has not yet been released as such.

I would recommend you try to downgrade to Edgy, see if it works there. If it does, well, then it is Edgy and the new elements of the release that are messing with your sound.
desertwind
Your card seems to be recognized.

Try running alsa-mixer and increase everything to max and then try.
Blaster
Never mind got it to work Very Happy
eddiec168
So how did you fix it? Because I have the same problem.
Related topics
What is your operating system?
Help : Fedora Core 4 + Ubuntu
Ubuntu Linux blank screen on startup
Which Linux distribution is the best?
Which Linux?
Getting wpa-psk working on a dell 1370 on LINUX.
Playing Red Alert 2 Yuri's Revenge in Ubuntu Linux or Fedora
Ubuntu Linux 6.06 LTS source code
How to connect to the internet using Ubuntu Linux 6.06
Ubuntu Linux will not shut down
En octubre aparecerá una versión móvil de Ubuntu Linux
Windows is freer than Linux
UBUNTU LINUX
Stranged thing ever happend on your pc
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Computers -> Operating Systems

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.