FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Temat o tematach

mtx
Były głosy, że forum schodzi na psy. Dlatego słucham- co należy zmienić, żeby lepiej było Wink

Żadnej propozycji nie powiem nie. Po prostu jej najwyżej nie spełnię Smile

Możecie mówić śmiało. Najwyżej was zbanujemy Wink

A teraz na serio: w końcu to forum dla was, więc powiedzcie czemu wam źle.
Seba222
Tu nie o to chodzi, ze komus jest zle, ze cos trzeba zmienic. Po prostu coraz zadziej wypowiadaja sie starsi uzytkownicy forum a mlodzi ktorzy przychodza, albo nie maja nic ciekawego do powiedzenia, albo napisza jeden lub 2 posty i wiecej ich nikt nie widzi. Niestet ja tez zadziej wchodze na forum, ale niestety tez coraz mniej jest na forum do czytania. Coraz mniej nowych tematow, jak rowniez coraz mniej sensownych wypowiedzi (oczywiscie, ze takie sa, ale i tak mniej niz wczesniej).
Wydaje mi sie, ze starszym uczestnikom juz nie zalezy na utrzymaniu konta, wiec mniej, albo wogole nie pisza. Ostatnio juz kilka razy zdarzylo mi sie, ze po wejsciu na forum po kilku dniach nieobecnosci bylo tylko kilka postow nieprzeczytanych.

rzadko- shit, nie ten kolor Razz
Nolt
Seba222 wrote:
Tu nie o to chodzi, ze komus jest zle, ze cos trzeba zmienic. Po prostu coraz zadziej wypowiadaja sie starsi uzytkownicy forum a mlodzi ktorzy przychodza, albo nie maja nic ciekawego do powiedzenia, albo napisza jeden lub 2 posty i wiecej ich nikt nie widzi. Niestet ja tez zadziej wchodze na forum, ale niestety tez coraz mniej jest na forum do czytania. Coraz mniej nowych tematow, jak rowniez coraz mniej sensownych wypowiedzi (oczywiscie, ze takie sa, ale i tak mniej niz wczesniej).
Wydaje mi sie, ze starszym uczestnikom juz nie zalezy na utrzymaniu konta, wiec mniej, albo wogole nie pisza. Ostatnio juz kilka razy zdarzylo mi sie, ze po wejsciu na forum po kilku dniach nieobecnosci bylo tylko kilka postow nieprzeczytanych.

Dokladnie. Kiedys z checia wchodzilem, na frihost i z ciekawoscia ze przeczytam cos interesujacego, nawet bez dopisania wypowiedzi w danym momencie. Teraz wchodze hmm z przyzwyczajenia choc coraz zadziej. Jak to napisal przedmowca, mniej jest rzeczy ciekawszych a wiecej walenia glowa w mur. Nie mowie tu o wszystkim bo zdazaja sie tematy wpozadku. Nie zgodze sie tez z tym ze nowi nie pisza konkretnie bo nie zawsze tak jest. Co bym zmienil przewrocil obecna sekcje polska do gory nogami ;p moze przynioslo by to jakies zmiany (cokolwiek mam na mysli Razz). Starzy uzytkownicy odchodza bo jest jak jest (znalezli cos lepszego, przestali prace nad wlasnymi serwisami, gdybania moga byc miliony jak nie miliardy). Temat nawet taki jak ten wnosi cos innego, ktos powie bezsens a jednak cos da sie wyluskac. Nastepna sprawa sa tematy typu ksero czegos z innych serwisów... jestem za i nie pewnie czesc z was powie to samo. Wpozadku nie mowie nie, fajnie jest sie czegos dowiedziec bo wiadomo nie kazdy odwiedza wszystkie strony w sieci wiec praktycznie jest to nie mozliwe, ale "cycaty" lol powinny byc w miarę mozliwosci ograniczone do minimum+podany odnosnik. Po co lepic i kserowac 30(przesadzam)stron tekstu. Wystarczy kilka linijek+ wlasna refleksja nad tym. Reasumujac to moje opowiadanie Razz Nie dajmy (zwracam sie tu do uzytkownikow forum) zjechac z poziomu pisania tematow. Robmy to raczej z glowa a nie tylko po to by utrzymac hosting. Moze to zabrzmi (brakuje mi slowa:P na koncu jezyka mialem) - nie pakuje odpowiedzi/nowych watkow milionami ale jakos moj poziom pkt. sie utrzymuje na dosc wysokim poziomie. Tyle.

PS. Dziekuje za zamkniecie tematu o pier******** blogach Smile Gotowalem sie juz Razz sry za pier*** ale ocenzurowalem Razz zakryc palcem jesli ktos wrazliwy.
Seba222
Nasunela mi sie jeszcze jedna refleksja. Niestety forum to jest forum "pod przymusem", to znaczy wszyscy (albo 99,99%) pisze tutaj, bo musi utrzymac konto, a to nie pomaga wcale w "jakosci" postow.
Sprawa druga,, to wspolny temat. Niestety to forum jest o wszystkim i o niczym. Nie jest to forum tematyczne, a przez to uzytkownicy nie maja jednego (kilku) wspolnych tematow. Na jednym z for, ktorych jestem czlonkiem, po wejsciu po kilku dniach nieobecnosci, mam ponad 1000! nieprzeczytanych postow, na drugim forum nie dosc, ze sam sie udzielam dosyc znacznie, to codziennie po kilkadziesiat nowych postow jest. Ludzie dyskutuja, odpowiadaja, kloca sie, bo po prostu maja jeden wspolny temat o ktorym moga dyskutowac nieraz godzinami. Jest wlasny chat, spotkania na zywo a niedlugo pierwszy zlot forumowiczow. Atmosfera calkiem inna niz tutaj, ale powtarzam po raz kolejny - wszyscy mamy jeden wspolny temat, wspolne zainteresowanie.
Ramelof
Mam się już zacząć bać... Razz

Czy ten temat został stworzony z myślą o moim tamacie troche przed.

Ja nie uważam, że forum schodzi na psy. Po prostu brakuje tu tematów do wypowiadania się.

Trzeba by się zastanowić co należy zrobić, ażeby żyło i "spamiło" się tutaj lepiej czyli najlepiej stworzyć temat w którym można byłoby napisać własną propozycję na rozruszenie forum. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku ( czyli odpada coś typu X czy Y albo gra w skojażenia ).

Co powiecie na mój pomysł stworzenia takiego tematu?
evolucja
Powiem, że teraz mniej piszę postów gdyż boję się Pani moderator. Niestety miałem teraz dłuższą przerwę, więc nie pisałem postów. Piszę tu z przyjemnoscią lecz tym częsciej wysyłam posty tym bardziej boje się ostrzeżenia a potem bana. Myslę, że na forum powinna być większa swoboda, jeżeli ktos napisze źle- nie dawać od razu ostrzeżenia lecz skasować lub edytować post. Takie jest moje zdanie.
mtx
ekhm...

lol evolucja..

ależ ja rzucam banami! Odkąd jestem modem, to udało mi się zbanować
UWAGA UWAGA- 3 użytkowników.. ekhm...
a ostrzeżenia.. cóż.. to może nawet do 10 doszło Smile

oczywiście- wszyscy spamujemy Wink więc trzeba umieć to robić ładnie..

co do tematu- rzućcie jakimiś propozycjami..

a co do ludzi.. a kto ma promować ten hosting? JA? Przecież to od was zależy ile osób tu będzie. Oczywiście, ludzie się szybko wykruszają, ale bez przelewania się świeżej krwi, to oczywiście, że tu padniemy z nudów. Więc zaproście ludzi!
Ileż osób chciałoby mieć taki hosting.

Ogłaszam na zakrojoną skalę akcję reklamującą Frishot!

Czekam na propozycje bannerów, userbarów, buttonów, tesktów reklamowych, filmików, audio- cokolwiek.

Każdy SENSOWNY wytwór będzie nagradzany punktami! i oficjalną pochwałą Smile
do boju chłopaki!
Nolt
Co tu reklamowac Razz zwykly hosting i tyle ;p Kiedys byl nadzwyczajny teraz jest zwyczajny Razz Mysle (a raczej jestem pewien) ze kazdy kto chce zalozyc strone to albo robi to na hostingu gdzie nie trzeba pisac postow albo kupuje sobie, bo teraz kosztuje to grosze... szczegolnie na alle nie powiem gdzie Razz Sam ostatnio kumplowi chcialem polecic frih... co uslyszalem "tylko nei ten gdzie posty trzeba pisac" Smile

PS. mtx ja dostałem warna od ciebie ^^ Laughing
Xaros
Według mnie wszystko jest ok. Tylko gdyby możnabyło podzielić ten nasz polski dział na jakieś podkategorie tematyczne typu: "hosting" , "grafika" itp. ... To by było napewno bardziej przyciągające i każdy by znalazł coś dla siebie Very Happy
sl4sh
Nawet nie trzeba nic dzielic na zadne kategorie, wystarczy jak mod pozwoli na pisanie na rozne tematy. Bo co pojawi sie jakis temat w ktorym moglbym sie wypowiedziec to albo zostaje zamkniety albo znika. No a ile mozna pisac na temat frihost, ile mozna pisac na temat tego ze to i tamto nie dziala itd itd.... taka luzna aluzja - mtx -> wyluzuj zdeczka. Wiem ze masz odgorne zalozenia no ale bez przesady.
bpit22
Tak zgadzam się, na frih robi się trochę bałagan Crying or Very sad . Myśle że należało by zacząć od tego żeby zrobić kategorie. Bo teraz piszemy wszystko w 1 folderze. Trzeba czytać wszystkie posty, nawet te które nas nie interesuje. Aha myśle też że przymus pisania postów jest trochę denerwujący, ponieważ nie lubie postów bez sensu. Myśle że przydałby się jeszcze jeden mod. Myśle też że Mtx wywiązuje się ze swojej pracy dobrze Very Happy
Kudlaty
bpit... z tego co mi wiadomo to to forum nie ma subfor.. pozatym to jest angielskie forum... polski dzial byl zalozony jako jeden z pierwszych w innym języku...
co do hacków do forum to gadalem juz z adminem... ale nie ma na co liczyc.. i w sumie po rozmowie rozumiem go ze nie ma co instalowac zadnych hacków... choć można by teraz pogadac z nim na temat phpbb3 ktore juz nie dlugo wejdzie w faze stable... Smile

co do wywiazywania sie MTX z swej pracy.. no coz.. musze przyznac ze dobrze ja wykonuje.. choc moglaby lepiej.. bo pilnuje spamu, pilnuje błędów.. i innych... ale nie pilnuje tego czy juz taki temat byl czy nie.. i takie tam.. :]
mtx
Aha.. czyli zamykam i kasuję za dużo, ale zarazem nie pilnuję tego czy tematy już były. Spoko.
A jakież to tematy skasowałam albo zamknęłam, w których się chcieliście wypowiadać?
a które tematy się powtarzają?

Quote:
Bo teraz piszemy wszystko w 1 folderze. Trzeba czytać wszystkie posty, nawet te które nas nie interesuje.

W temacie? Zawsze trzeba. A na forum? Nie trzeba i czytasz tylko to, na co masz ochotę.

I nie będzie kategorii bo:
a) jest nas za mało
b) to jest forum angielsko języczne i jeśli chcecie możecie pisać w kategoriach po angielsku
c) wyobrażacie sobie, że będzie kategoria grafika i co tam trafi? 3 tematy?

nie róbcie sobie jaj..
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.