Nasunela mi sie jeszcze jedna refleksja. Niestety forum to jest forum "pod przymusem", to znaczy wszyscy (albo 99,99%) pisze tutaj, bo musi utrzymac konto, a to nie pomaga wcale w "jakosci" postow.
Sprawa druga,, to wspolny temat. Niestety to forum jest o wszystkim i o niczym. Nie jest to forum tematyczne, a przez to uzytkownicy nie maja jednego (kilku) wspolnych tematow. Na jednym z for, ktorych jestem czlonkiem, po wejsciu po kilku dniach nieobecnosci, mam ponad 1000! nieprzeczytanych postow, na drugim forum nie dosc, ze sam sie udzielam dosyc znacznie, to codziennie po kilkadziesiat nowych postow jest. Ludzie dyskutuja, odpowiadaja, kloca sie, bo po prostu maja jeden wspolny temat o ktorym moga dyskutowac nieraz godzinami. Jest wlasny chat, spotkania na zywo a niedlugo pierwszy zlot forumowiczow. Atmosfera calkiem inna niz tutaj, ale powtarzam po raz kolejny - wszyscy mamy jeden wspolny temat, wspolne zainteresowanie.
Powiem, że teraz mniej piszę postów gdyż boję się Pani moderator. Niestety miałem teraz dłuższą przerwę, więc nie pisałem postów. Piszę tu z przyjemnoscią lecz tym częsciej wysyłam posty tym bardziej boje się ostrzeżenia a potem bana. Myslę, że na forum powinna być większa swoboda, jeżeli ktos napisze źle- nie dawać od razu ostrzeżenia lecz skasować lub edytować post. Takie jest moje zdanie.
Nawet nie trzeba nic dzielic na zadne kategorie, wystarczy jak mod pozwoli na pisanie na rozne tematy. Bo co pojawi sie jakis temat w ktorym moglbym sie wypowiedziec to albo zostaje zamkniety albo znika. No a ile mozna pisac na temat frihost, ile mozna pisac na temat tego ze to i tamto nie dziala itd itd.... taka luzna aluzja - mtx -> wyluzuj zdeczka. Wiem ze masz odgorne zalozenia no ale bez przesady.