FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

SVN i frihost ?

Nolt
Takie pytanie mam czy można/da się zrobić na frihost serwer SVN ? Jeżeli tak jaki soft polecacie, może jakieś linki ?
v3nd0r
server svn? chyba raczej nie bo musial bys miec dostep do shell aby go zalozyc stworzyc repozytoria i te inne sprawy.

Nie widzialem jeszcze czegos takie przez same www.

Wiec raczej to nie mozliwe. Razz
Grom
Dokladnie, nie jest to mozliwe. Przeciez masz darmowe serwisy dajace dostep do SVNa a nawet Traca. Przykladowym serwisem moze byc https://opensvn.csie.org/ . Dostajesz SVN i dostep do Traca, zarzadzanie kontami, commitsami etc. Czego chciec wiecej?
Nolt
Grom wrote:
Dokladnie, nie jest to mozliwe. Przeciez masz darmowe serwisy dajace dostep do SVNa a nawet Traca. Przykladowym serwisem moze byc https://opensvn.csie.org/ . Dostajesz SVN i dostep do Traca, zarzadzanie kontami, commitsami etc. Czego chciec wiecej?

wiem ze mam i korzystam z nich Smile
v3nd0r
no to skoro masz to po co? Smile
rozumiem ze masz tu hosing i chcial bys cos wiecej, ale to sie kloci Smile

bo svn i www to 2 rozne sprawy Smile

Hm a takie pytanie teoretyczne, pewnie dalo by sie cos takiego napisac przez www, ale po co? skoro jest svn, musial bys sie bawic w upload plikow i te inne sprawy ale pewnie tego nie chcesz Smile I chodzilo ci o strikte svn Smile bynajmnije tak to zrozumialem.

Mozesz poszukac jakiegos kolegi z shellem albo na darmowych jakis Smile No chyba ze chcesz cos kupic za kase.

SF jest fajny, tylko musisz miec projekt jakis no i mozna dzialac. sf.net genialna witryna.
WMP
Svn możesz zrobić na localu. Najlepiej na linuxie

Wymuszony post, bo -5, ale jutro walnę coś dużego, wiem nawet co Smile
Nolt
v3nd0r wrote:
no to skoro masz to po co? Smile
rozumiem ze masz tu hosing i chcial bys cos wiecej, ale to sie kloci Smile

bo svn i www to 2 rozne sprawy Smile

Hm a takie pytanie teoretyczne, pewnie dalo by sie cos takiego napisac przez www, ale po co? skoro jest svn, musial bys sie bawic w upload plikow i te inne sprawy ale pewnie tego nie chcesz Smile I chodzilo ci o strikte svn Smile bynajmnije tak to zrozumialem.

Mozesz poszukac jakiegos kolegi z shellem albo na darmowych jakis Smile No chyba ze chcesz cos kupic za kase.

SF jest fajny, tylko musisz miec projekt jakis no i mozna dzialac. sf.net genialna witryna.

Chciałem mieć własny SVN na swoim serwerze Razz. Na linuksie wiem że da się postawić, zastanawiałem się czy właśnie da się na zwykłych hostingach postawić SVN. Aktualnie korzystam z sourceforge.