FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Pytanie do moderatora @mtx ?

Postman
Proszę moderatora o wyjasnienie faktu zamknięcia niektórych postów. Rozumiem , czasami trzeba zamknąć ale jak każdy szanujący się moderator przy zamknieciu posta krótko uzasadnia powód zamknięcia. Chciałem umieścić ten temat w tym wątku:http://www.frihost.com/forums/vt-44338.html
ale jak się okazało też jest zamknięty Shocked
Postman
Grom wrote:
Trudno, lol.
Napisz sobie posta gdzie indziej, malo tematów masz?

Jak byś czytał uważnie to byś przeczytał , że inne posty są zamykane bez komętarza moderatora. I jeszcze jedno przecztaj tytuł posta ze zrozumieniem a nie będziesz się wymądrzał chyba , że chcesz zostać moderatorem brrrr.
mtx
Postman- temat po prostu służy jako informacja, a nie miejsce do dyskusji. Tych rzeczy nie wprowadzą (chyba, że wprowadzą). Ale chodzi o to, żeby nie proponować i nie przekonywać. Jak wprowadzą to tak, a jak nie, to nie.

A jeśli chcesz coś powiedzieć (koniecznie) to proszę- jak już temat założyłeś..
Postman
Założyłem ten wątek ponieważ tamten był zamkniety a miał służyć propozycją forumowym (chyba). Chodzi mi zamykane posty , chyba Ty to robisz jeżeli jesteś moderatorem polskiego forum.
np
http://www.frihost.com/forums/vt-68345.html
Przydałaby się wzmianka moderatora dlaczego i po co zamykamy wątek. Tak jest chyba na innych forach. Jakby co mamy kraj demokratyczny a nie państwo bezprawia i tyrani. To co robią na górze nie rób Ty na dole mimo , że jesteś panią i władzą sytuacji.
I jeszcze jeden przykład :
http://www.frihost.com/forums/vt-68954.html
Resztę poszukaj sama.
gecko
mtx wrote:
Postman- temat po prostu służy jako informacja, a nie miejsce do dyskusji.

Ooooo tu się stanowczo nie zgodzę. To nie jest salon njusów - od tego są portale typu Onet.pl czy Interia.pl. Poza tym, jak sama nazwa wskazuje, jest to forum dyskusyjne.

Temat z propozycjami dla adminów/modów jest bardzo dobrym pomysłem. A to że się komuś może nie podobać... No cóż - propozycje to tylko propozycje, nie trzeba ich od razu wprowadzać. A może pojawi się naprawdę dobry pomysł?

Otworzyć tamten temat. Poza tym masz obowiązek, mtx, pisać dlaczego zamykasz temat.

Tyle.
mtx
1) obowiązki narzuca mi admin a nie użytkownicy
2) masz propozycję- pisz do admina
3) mam newsa- będę robić temat z newsem
4) admini mają newsa- będą robić temat z newsem
5) jako, że nikt nie ma nic wartościowego do powiedzenia- zamykam temat
6) nie mam obowiązku zawiadamiać o przyczynach zamykania tematu