FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Denerwujacy z czasem brak moderatora.

Ramelof
Pragnę rozpocząc taki o to temat nie dla tego żeby sobie punkty nabić, ale po to by wyraźnić swoją opinie na temat moderacji forum. Arina co prawda nie ma już dłuższy czas i nie należy się spodziewać jakiegoś cudu. Drugi moderator czyli mtx na początku coś robił, a teraz rzadko jest, a jak już jest to pisze tylko posty tak jak wszyscy.

Uważam, że jeżeli posiadasz (do mtx) rangę moderator to powinno się coś robić masz przykład : http://www.frihost.com/forums/vt-53507-2.html ostatnie dwa posty nie licząc mojego ostatniego ( jest to jakby forma przestrogi i dobra rada użytkownika - tyle można zrobić jak się nie jest mod ). Od 25 lutego minęło sporo czasu,a posty nadal są.

Kolejną sprawą jest podejmowanie decyzji czytając wypowiedź tylko 5-6 użytkowników: http://www.frihost.com/forums/vt-66551.html. Deklarowałem swoją pomoc, bo często jestem na forum - nawet co dzień i dla mnie to nie był by problem, żeby skontrolować tematy i posty.

Na koniec chciałbym dodać, że nie założyłem tego tematu, ażeby próbować na siłe dostać się na moderatora, to nie jest rozwiązanie. Najpierw trzeba zdobyć zaufanie użytkowników i dopiero można się nad tym zastanowić, a myśle, że ostatnio bardzo pomagam - przetłumaczyłem pare ogłoszeń, daje dobre rady nowym choć na pierwszy rzut oka tego nie widać. Nie jest to temat po to by ciebie zdetronizować to też nie jest rozwiązanie.

Jaka jest opinia użytkowników?

Mtx to jest szczera prawda i myśle, że nie powinieneś być o to tak wściekły, żeby zamiast podjąc jakieś działania w tej sprawie zablokujesz temat, ale co najgorsze zbanujesz mnie.

P.S. Chyba to mój najdłuższy post na forum. Razz Razz
mtx
Quote:
Pragnę rozpocząc taki o to temat nie dla tego żeby sobie punkty nabić, ale po to by wyraźnić swoją opinie na temat moderacji forum. Arina co prawda nie ma już dłuższy czas i nie należy się spodziewać jakiegoś cudu. Drugi moderator czyli mtx na początku coś robił, a teraz rzadko jest, a jak już jest to pisze tylko posty tak jak wszyscy.

Cieszę się, że nie chcesz nabijać punktów. Radocha Wink
Arina nie ma i nie będzie. Ja jestem Wink codziennie.
Piszę posty w taki sposób, żeby utrzymać hosting, a nie zalać forum swoimi postami. chyba, że mam pisać więcej, to proszę bardzo Wink
To, że nie codziennie coś poprawiam itd nie znaczy, że mnie nie ma. Kiedy skrupulatnie wypełniałam obowiązki- było źle. Teraz zluzowałam jest źle.. Zdecydujcie się..

Quote:
Uważam, że jeżeli posiadasz (do mtx) rangę moderator to powinno się coś robić masz przykład : http://www.frihost.com/forums/vt-53507-2.html ostatnie dwa posty nie licząc mojego ostatniego ( jest to jakby forma przestrogi i dobra rada użytkownika - tyle można zrobić jak się nie jest mod ). Od 25 lutego minęło sporo czasu,a posty nadal są.

I stało się coś. Wywaliłam teraz i już. Nie czytam zawsze wszystkich topiców- czasem mi coś może umknąć.

Quote:
Kolejną sprawą jest podejmowanie decyzji czytając wypowiedź tylko 5-6 użytkowników: http://www.frihost.com/forums/vt-66551.html. Deklarowałem swoją pomoc, bo często jestem na forum - nawet co dzień i dla mnie to nie był by problem, żeby skontrolować tematy i posty.

Czy ja mam referendum robić? Tutaj generalnie bywa do 1 użytkowników. Kworum było Razz
Tutaj naprawdę nic się nie dzieje, żeby trzeba było dwóch modów. Nawet ja się nudzę będąc codziennie.

Quote:
Na koniec chciałbym dodać, że nie założyłem tego tematu, ażeby próbować na siłe dostać się na moderatora, to nie jest rozwiązanie. Najpierw trzeba zdobyć zaufanie użytkowników i dopiero można się nad tym zastanowić, a myśle, że ostatnio bardzo pomagam - przetłumaczyłem pare ogłoszeń, daje dobre rady nowym choć na pierwszy rzut oka tego nie widać. Nie jest to temat po to by ciebie zdetronizować to też nie jest rozwiązanie.
zaczynało się choć troszkę pod temat do wypowiedzi, a teraz to jest ewidentnie pw do mnie.
Ani użytkownicy się nie uskarżają, że potrzeba moda, ani że źle jest. Mnie to tam bimba kto będzie i czy będzie modem. Chodzi o was.

Quote:
Jaka jest opinia użytkowników?

To w końcu list do mnie czy temat dla użytkowników?

Quote:
Mtx to jest szczera prawda i myśle, że nie powinieneś być o to tak wściekły, żeby zamiast podjąc jakieś działania w tej sprawie zablokujesz temat, ale co najgorsze zbanujesz mnie.

Teraz mnie zwaliłeś z nóg. Nie zamierzam Cię banować i mam nadzieję, że nie uważacie, że banuję kogoś bez powodu (tak w ogóle to jeszcze nikogo nie zbanowałam). Po drugie nie zamykam tematów, które są zgodne z regulaminem. Miej nadzieję, że ktoś się wypowie i tyle..
Co do uwag, to po prostu część powinna być w pw do mnie, a tylko kawałek na temat, ale.. no już ok.
I ostatnia sprawa. Jesteś z nami od 11 Oct 2005, a ja od 30. I po półtorej roku (prawie) nie mógłbyś zrozmieć, że jestem kobietą, dziewczyną, lesbijką i co tam jeszcze?
To chyba świadczy o tym, że nie do końca jednak jesteś na bieżąco..

Quote:
P.S. Chyba to mój najdłuższy post na forum. Razz Razz
tym to bym się akurat nie chwaliła Wink

Mam nadzieję, że inni się też wypowiedzią, bo chcę wiedzieć, czy macie coś do mnie. Ja naprawdę nie gryzę. Chcę, żebyście się tu czuli dobrze..
Calemb
Ja rozmawiałem z Arinem przez gg i on jest teraz po przeprowadzce i innych bajerach, poza tym ma swoją pracę i jest zajęty. Osobiście wolałem Arina od mtx (może dlatego, że od kiedy tu przyszedłem to Arin był moderatorem). Jednak nie uważam żeby mtx źle wypełniała swoje obowiązki. Arina jakoś bardziej było widać na tym forum (ale to tylko moje odczucie). Teraz siędze trochę mniej więc nie moje dużo powiedzieć, ale czasem nie zaglądam tutaj przez 3 dni i niewiele jest nowych topików więc sądzę że jeden moderator absolutnie wystarcza.
bpit22
Trochę za dużo jest tematów które są już przedawnione, albo już naprawdę nie ma o czym w nich pisać. Myśle że dużo tematów jest do pozamykania, bo po co ktoś ma odkopywać posty z przed miesiąca:]]

PS.
Zgadzam się z użytkownikiem Xaros

Last edited by bpit22 on Wed Mar 21, 2007 10:22 pm; edited 1 time in total
Xaros
Z tego co wiem to właśnie mod ma najgorzej. Jeżeli jeden moderator nie wyrabia wszystkiego to może niech administracja forum powinna pomyślec o wzmocnieniu szeregów moderatorów ?
Wiadomo im więcej moderatorów (ale nie bez przesady) , tym większy porządek na forum.
Joker
Posada moderatora na jakimkolwiek forum z przyzwoitą ilościa userów to ciężka praca kradnąca tonami wolny czas, którego zapewne każdy z nas ma nie za dużo.. Więc uszanujcie ich pracę nawet jeżeli wg. was nie jest tego warta Very Happy
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.