FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

P2m

canibal
Co sądzicie o sciąganiu plików np moorhuntem lub fastdownem ?
Ja ostatnio sciagam filmy moorhuntem i jestem zadowolony szybko sie sciąga i szybko sie wysyła i bez limitów jak na rapidzie Smile
Ktoś z was już sciągał moorhuntem ? jakie są wasze opinie ?
Postman
canibal wrote:
Ja ostatnio sciagam filmy moorhuntem i jestem zadowolony szybko sie sciąga i szybko sie wysyła i bez limitów jak na rapidzie Smile

Nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Może podasz linka do tej strony. Wtedy może przetestuję. Daj też więcej danych o serwerze. Same ogólnkiki nie zachęcą nikogo "szybko się wysyła , szybko się sciąga"- co to ma być ?
gandalfini
Postman wrote:
canibal wrote:

Nie mam pojęcia o co Ci chodzi. Może podasz linka do tej strony. Wtedy może przetestuję. Daj też więcej danych o serwerze. Same ogólnkiki nie zachęcą nikogo "szybko się wysyła , szybko się sciąga"- co to ma być ?

Chodzi o peer 2 mail - pliki porozmieszczane są po skrzynkach pocztowych...dlatego też download jest całkiem przyzwoity (ja tam na torrenty nie narzekam) nawet jak masz poblokowane porty.
Postman
Daj linka do programu. W jaki sposób ktoś obcy może dostać się do mojej skrzynki pocztowej albo ja do innej ? Pomysł ciwkawy ale nie słyszałem jeszcze o czymś takim. Laughing
loginos
A oprócz samego linka do programu, możesz też polecić jakieś artykuły o samej technologii.
Wtedy łatwiej będzie nam ocenić i podzielić się opinią, bo przyznam, że o p2mail słyszałem na razie tylko tyle, że jest i chętnie pocztyam więcej Very Happy
KacperOo
No więc tak:
Program najlepszy do P2M: MoorHunt.pl
Forum z linkami: P2MFORUM.INFO

Potem napisze arta teraz nie mam czasu...

Jak ja dawno tu nie pisałem ^^
oxwood
Jakiś czas temu próbowałem tego cudu, ale jakoś nie przypadl mi do gustu :d Ale od tamtej pory skrzynki pocztowe znacznie ulepszyli, więc trza spróbować jeszcze raz :d
canibal
Może sciagałeś programem p2m to czasem na min było tragicznie , teraz programem moorhunt szybko sie ściąga , mamy z kumplami forum www.darkmoor.info tam sa tutoriale jak ściągać jak wysyłać itp , no i oczywiście troszkę plików do ściągnięcia , ale jak podał mój przedmówca na forum p2mforum.info jest najwięcej plików .
A co do programu
tu możesz ściągnąć najnowsza wersje : http://moorhunt.pl/MoorHunt.exe
A tu masz forum moorhunt.pl tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania.
http://www.moorhunt.pl/forum/index.php
matti05
Kiedyś słyszałem o tym, ale jeszcze nie testowałem jak to działa, chociaż pewnie przy mojej radiówce, to żebym miał dobry transfer to trzeba cudu.
oxwood
Wporównaniu z tym co miałem rok temu teraz to śmiga aż miło Very Happy Nieraz przekracza nawet maxymalny transfer mojego łącza Very Happy
gandalfini
Kiedyś byłęm do neigo sceptycznie nastawiony, ale teraz śmiga aż miło patrzeć na rosnące "procenty".
Szkoda tylko, że to co ja ściągam jest raczej na p2m nieosiągalne :/
canibal
To co ty takiego ściągasz ? wchodzisz na jakieś forum z linkami p2m i piszesz ze potrzebujesz tego i tamtego i jak ktoś ma to wyśle , a ściąganie jest faktycznie dobre mam łącze 512 a max transfer miałem 93 kb/s , upload ponad 2 mega /s Very Happy i to na łaczu 512 Smile)
Joker
U mnie widac jedynie minimalne przyspieszenie ściągania... Ale i tak najwięcej zależy od odległości i łącza komputera na którym stoi interesujący nas plik Very Happy

Ja osobiście rewalacji nie widze, ale to tylko moje skromne zdanie Razz
gandalfini
canibal wrote:
To co ty takiego ściągasz ?

Nie twoja sprawa Twisted Evil
A na poważnie takie różne na xbox'a Wink
Wizz
Ta. P2M jest wypasione. W P2P zależy to od peerów, którzy mogą mieć słabego neta albo nie chcą sharować swoich plików.
Tutaj się pobiera z bardzo szybkich łącz np. GMail Smile
Dla mnie to jest jak rewolucja. Ściąga się bardzo szybko. Tylko szkoda, że mam wolnego neta Sad
Polecam wszystkim P2M!
Joker
Niedługo będe zmieniał łącze i providera więc zobaczymy jak tam system bedzie przyśpieszał moje ściaganie ;]
canibal
ja niedługo zmieniam na 1 mega :d to będzie szalało , kumpel ma neo 1 mega i mu z gmaila i z wp zasysa po 190 kb/s a z rapidshare ma 160 kb/s max .
Jak by ktoś chciał to można by sie powymieniać plikami Very Happy
Nolt
E tam takie rzeczy i tak nie przebija torrentow, dc++ czy zwyklego http czy ftp. Nie korzystam z tego bo nie musze, mam zadowalajace mnie predkosci na opisnych przeze mnie Smile

PS.
canibal wrote:
ja niedługo zmieniam na 1 mega :d to będzie szalało , kumpel ma neo 1 mega i mu z gmaila i z wp zasysa po 190 kb/s a z rapidshare ma 160 kb/s max .
Jak by ktoś chciał to można by sie powymieniać plikami Very Happy

ja z rapidshare.com ciagne do 740KB/s. nie jestem dzieckiem neo i nigdy nie bede Smile abonament 61zl Smile
najwyzsza predkosc jaka udalo mi sie osiagnac jak narazie ? 5500KB/s z nvidia.com sciagalem sterowniki. (80mb w niecale 10sekund-sciagalem w nocy), z repozytorium ubuntu podobne predkosci.
who will F... with me ?

a tutaj dowod dla niedowiarkow podczas pisania postu sterowniki z nvidi sciagalem Smile
oxwood
Wizz wrote:
W P2P zależy to od peerów, którzy mogą mieć słabego neta albo nie chcą sharować swoich plików.

Tylko, żeby w p2m było tyle plików dostępnych ile w sieciach p2p Very Happy I jeszcze jakby była wyszukiwarka plików, to już nic wiecej nie potrzeba do szczęścia Very Happy
canibal
No żeby tak było to dopiero było by ściąganie , ale co do p2p to nie u wszystkich torrenty tak sciagaja trzeba pilnowac ratia itp a tu włanczasz sciagasz i nic nie musisz udostepniać Very Happy ale kto co woli ...
Nolt
canibal wrote:
No żeby tak było to dopiero było by ściąganie , ale co do p2p to nie u wszystkich torrenty tak sciagaja trzeba pilnowac ratia itp a tu włanczasz sciagasz i nic nie musisz udostepniać Very Happy ale kto co woli ...

no włąsnie, to jesli tak wszyscy przestana co kolwiek udostepniac/wrzucac na serwer to na pewno beidze mozna W OGOLE cos sciagnac. p2m tez ktos musi cos udostepnic zeby ktos cos musial sciagnac (z kosmosu udostepniane pliki nie spadaja)
DraGon2
Dla tych ktorzy maja neostrade polecam stone http://rmvboard.pl/ - filmy w formacie .rmvb a niektore .mp4 - napisalem dla tych co maja neostrade poniewaz filmy sa dzielone na czesci i wrzucane zazwyczaj na rapidshare gdzie trzeba sciagac pare czesci, dla tych co maja neostrade to nie problem ; zwykly restart neta i mozna dalej sciagac Razz
matti05
@up

Ściąganie ze stron typu rapidshare, megaupload to nie jest ściąganie P2M, to jest najzwyklejsze ściaganie ze strony. A co do tego ze rapidshare jest dobry dla neo to niestety się zgodzę, bo nie raz się wkurzałem jak było napisane, że coś ściągam, a ja dopiero się do tego zabieram.
webek
szczerze powiedziawszy od P2M wole P2P. Przynajmniej nie zajmuje się skrzynki pocztowej różnych serwisów...
Chociaż P2P zwykle nie ściąga pełną prędkością łącza.
Postman
Mam prośbę , jeżeli ktoś działa na tym forum:
http://www.p2mforum.info/
Prosiłbym o zaproszenie.
Bigrazer
Ja tak samo jak Postman poprosiłbym o zaproszenie na to forum Smile Z góry dziekuje Smile
gandalfini
To i ja również ustawiam się w kolejce... Laughing
qubolo
Przez około pół roku miałem rangę start na p2mforum.info i bylem bardzo zadowolony ze zbiorow, ktore rosną z dnia na dzien, mysle ze to najwieksze takie forum w polskiej sieci. mamy tam wszelkiego rodzaju rozdzielczosci dal filmow w tym 3 gp i niesamowite zbiory tapet. lecz to tylko 1/100 tego wszystkiego Smile
gandalfini
Co do p2m to teraz, gdy konta szybciej padają wydaje mi się, że trzeba poszukać innego rozwiązania (p2p) - wielokrotnie zdarzyło m się niedociągnięcie pliku/filmu/etc - nie mam czasu siedzieć przy kompie 24/7 (chociaż przy mojej przepustowości wszystko szybko idzie;) )
co do p2mforum.info - całkiem pokaźny zbiór hashcodow, ale p2m.org lepsze Razz
bpit22
Jeżeli można to ja też dołączam się do kolejki po zapkę. W internacie mam łącza 12 mbit symetryczne, więc będę mógł co nieco z moich zbiorów wrzucić.
Maserman
Niestety nie myślcie, że p2m jest tak samo "wolne" jak p2p. Weźmy przykład z p2mforum.info - musisz mieć zaproszenie żeby się zarejestrować, a jeżeli nic nie wyślesz (nie wrzucisz) to po miesiącu masz rangę pasożyt. Oczywiście można ich wspomóc finansowo, wtedy dostęp jest o wiele bardziej rozszerzony...
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.