FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Na co zamienic NEO...

bpit22
Na co można zamienić neo??? Już się z nimi od pół roku użeram. Wkurzyłem się i chce zmienić. Czy jest jakaś fajna sieć w której za takie same jak w neo albo mniejsze mialbym lepszy internet(szybszy, bez awarii)? Confused
Ramelof
Zainteresuj się lokalnymi sieciami np. kablówka UPC i tym podobne. Ja mam akurat internet lokalny od firmy Easy-Com. Bardzo dobry i tani ale tylko w Rawiczu, Górze, Krotoszynie i Żarach obecnie zakładają(tam mają filie, Góra - centrum główne).
bpit22
Dzięki. Ale słyszałem jeszcze o innych, np. satelitarnych, swiatłowody, czy to się opłaca. Jak tak to w jakiej firmie Question
jackill
Satelita się nie opłaca, powolna i bardzo droga (http://www.skysatplus.pl/cssp.html), tak jak porzedmówca napisał, zainteresuj się kablówkami, albo Netią (chociaż po migracji ludzi z Neo mają duże problemy z realizacją zamówień).
bpit22
Myślałem nad netią, ale w moim mieście nie można narazie jej mieć. A z radiówką, to nie za bardzo się opłaca, blokują porty. Co do kablówki to muszę się zastanowić. Neo poprostu mnie dobija. Zamówiłem Liveboxa, a po 2 miesiącach zadzwoniłem kiedy wkońcu będzie. Dowiedziałem się że zamówienie zostało anulowane, ja ani nikt z mojej rodziny nie anulował zamówienia. ABSURD. Co wy na to>?? Czy ktoś z was ma podobne przeżycia??
oxwood
Najlepiej to chyba zmienić na jakąś kablówkę. Teraz to w każdym większym mieście jest przynajniej jeden operator Razz Ja zmieniłem na kablówkę i nie narzekam Very Happy
Xaros
Nie, no zamowienie LiveBoxa to twoj chyba najwiekszy blad porownywalny w kupnem piwa za 99gr Wink Ja mam neo od hoho lat i nie mam na co narzekac, a teraz po zdjeciu limitow to juz raj. Brak jakich kolwiek rozlaczen z netem i spowolnien transferu. I brak tego shitowego programu Neostrada +, ktory jest instalowany przez nieswiadomych userow zyjacych w szarym swiecie matrixa Twisted Evil A teraz te promocje 1024 za 29zl/miech to jest taniocha a pozniej tylko 59zl jak sie nie myle. Wiec nie wiem na co tu narzekac Rolling Eyes
vrooth
zdecydowanie chello, wraz z kablówką, bez ograniczeń, łącze chodzi jak marzenie... jeden minus to to, że nie wszędzie jest...

przeżycia z tp? wow szkoda by gadać...
Xaros
Przeciez to nie mozliwe ze tylko ja nie mam problemow z TP Razz Czasem jest jakas awaria, ale to sa wszedzie. Ostatnia awaria byla umnie cos na poczatku styczna po sylwestrze. A tak to luzik Cool
venom6
Z tego co szłyszałem to Netia jest tanim, że tak powiem g*wnem, a co do internetu przez kablówkę to nie wiem jak jest u was, ale u mnie w Opolu wszyscy moi znajomi strasznie narzekają na to, ja jestem połączony w sieć lokalną i jak narazie nie narzekam, no może trochę na początku były problemy, a teraz jest po prostu super, co najważniejsze nie ma żadnych wkurzających limitów na ściąganie, bo to mnie najbardziej denerwuje...
Łącze satelitarne jest bardzo dobre, ale zapłacisz za to jak za zboże, więc odpada. Kiedyś była taka firma "QQnet" (czy jakoś tak Razz) podobno zapewniała super łącze w niskiej cenie. Niestety u mnie w mieście tego nie ma Sad
Seba222
Na TP powiedziano juz chyba wszystko i wszyscy chyba juz ponarzekali. Ja tez z TP mialem przeboje i to nie raz i to nie byle jakie (ale o tym juz kiedys pisalem). Co do netu z TP, to ja mam prawie same pozytywne odczucia - w poprzedniej firmie mialem DSL i w ciagu 2 lat 1 (slownie jeden raz) nie bylo internetu przez jakies 2 godziny. Chodzilo to pieknie, nie zrywalo polaczen. Po prostu rewelacja. Teraz mam NEO w pracy i tez zbytnio narzekac nie moge, nie rozlacza, chociaz czasem przymula, no ale to tylko czasem. Ze 3 razy zdarzylo mi sie, ze nie bylo internetu, ale po 15 czy 20 minutach wrocil.
W domu na szczescie nie musze kozystac z naszego najwiekszego dobroczyncy internetowego, bo mam z calkiem niezaleznej firmy (ktora lacza cos chyba 600 mbit ma od netii).
Jezeli chodzi o kablowke, to mialem net z UPC w Krakowie przez rok - chodzilo pieknie, szybko i bezawaryjnie jak na tamte czasy.
Ramelof
No ja właśnie o tym chciałem poweidzieć, że Easy-Com w tej chwili w Górze i Krotoszynie już ma, a w Rawiczu już robi światłowody i ATM. Nie wiem czemu wcześniej nie napisałem. Więc może warto się właśnie tymi światłowodami zainteresować się.
Xaros
Wszyscy narzekacie na Neo, ale przecież nic nie jest doskonałe . Nawet ten cudowny internet z UPC pewnie prędzej czy później będzie miał problemy związane z przeciążeniem serwera lub czymś podobnym . Mam znajomego który ma neta przez kablówkę i wcale nie ma tak kolorowo. Dosyć często wiesza się główny serwer i szlag trafia całą sieć :/ , jeszcze żeby tego było mało serwer odwiesza się po około 10 minutach. A co do pozostałych usług nie chcę się wypowiadać. A wracając do tematu. Jeżeli chodzi o dostawców satelitarnych trzeba liczyć się z tym , że podczas złych warunków atmosferycznych będziesz miał kiepski transfer. Trochę mocniejszy podmuch wiatru i gwałtowny spadek transferu. To samo tyczy się naziemnych dostawców internetu (popularne radiówki) .... krótko i zwięźle ... lipa. Moim zdaniem Neo jest jaka jest, ale według mnie jest chyba najstabilniejsza ze wszystkich.

Pozdrawiam Xaros
Lemef
Niestety NEOSTRADA jest słaba ale nie ma nic lepszego ;/
Możesz jeszcze kożystać z INET SYSTEMU.
Bardzo dobry internet polecam !
evolucja
Zawszę myslałem że CHELLO jest najlepszym internetem, mimo, że nie miałem nigdy z nim stycznosci. Jak inni pisali sieć domowa też jest dobrym rozwiązaniem. Aktualnie ja używam sieci LAN i jestem BARDZO zadowolony, pomimo, że jak nie ma prądu to do niedzieli na admina trzeba czekać. Zresztą NEO też nie jest złe. Do ciebie należy wybór.
Grom
A o multimo ktos slyszal? http://www.multimo.pl/ Zastanawiam sie wlasnie czy nie zmienic mojej radiowki na to. Ceny nie sa duze. Ma ktos moze taki internet?
madkazik
Myślę że teraz masz dwa wyjścia. Poczekać na Netię tzn. kiedy wszystko się uspokoi i będą wyrabiać z realizacją zamówień Very Happy . Albo poszukać kablówki. Ja osobiście mam kablówkę już od 11 miesięcy i nie mieli żadnych awarii oprocz sześciu przerw konserwacyjnych (w przeciągu 11 miechów!) i to też zostałem o tym poinformowany a przerwy były od 24.00 do 6.00. Myślę że jednak lokalna kablówka będzie najlepszym wyjściem.
Puzi
Ja słyszałem o multimo:)
Podobno jest dobre i stawki tez nie duże

pozdrawiam
Matinowak
Ale jak mogłeś na początku myśleć że neo to coś dobrego?
Trzeba było już na samym początku wsiąść inną sieć.

Neostrada przydaje sie tylko na rapidshare.com bo ma różne ip.
jackill
OT. Można wziąć aneks do umowy neo? Tzn. żeby zmienić z 512 na 1MB, bo płace teraz za 512 tyle co kosztuje 1MB... :/
Lemike
możesz próbować wziąć taki aneks, wszystko zależy od TP, czy Ci pozwolą zmienić Tobie transfer czy nie... ja sie użeram z neo od 1,5 roku... i jedynym tego powodem jest to, że żadna firma udostępniająca neta w Krakowie nie chce mi podłączyć kabla, bądź wmawiają mi że nie ma u mnie zasięgu do internetu radiowego... a jak macie jakieś problemy z neo to radzę od razu dzwonić na ich infolinię, czy tam jak kto to nazywa, i zgłaszać im każdą usterkę, ja w ten sposób prowadzę z nimi wojnę Twisted Evil Gorszego internetu mi nie mogą dać, więc nie mam nic do stracenia xP
Method
Widziałem dziś w tv, reklamę internetu z Tele2. Co prawda, słyszałem już niezłe wpadki z ich strony ale oferta [1 Mb/s za 15 zł] brzmi ciekawie. Osobiście nie znam, ale możesz odwiedzić stronę i się zapoznać ze szczegółami.

http://www.tele2.pl/pages/home/index.html
jackill
A co do tego aneksu z TEPSY, to na Blue Line trzeba dzwonić, czy iść do telepunktu?
dhdsystem
coby nie powiedziec neostrada z tepsy jest naprawde dobra ... malo rozlaczen, pingi dobre. No nie porownywac do radiowek i sieci lokalnych w ktorych czesto ssacze zawalaja lacze i nawet spokojnie pograc nie mozna. skolei netia na kablach tp ma poblokowane niektore porty, z upc jezeli jest np. na webstarze to tez niektore porty sa przyblokowane. ale upc skolei ma duzo duzo lepsze pingi i w polsce i do krajow w calej europie. jezeli nie ma sensownej alternatywy warto zostac przy neo, ja mam juz ponad 4lata i nie narzekam,teraz nie ma limitow itd wiec jest spoko.

//zadzwon na blekitna linie jeszcze masz za free tam wszystko zalatwisz.[/quote]
ebskryshak
Neo z TP nie ejst takie zle.
Wszystko zalezy od Twojej lokalizacji.
Ja proponuje netie, bo ejst tansza.
Ramelof
Warto sięzaintresować tą NETIĄ 15zł/miesiąc za 1024mb. Nawet nawet dobra cena. Ja jednak pozostane przy swoim necie, bo mam go sprawdzonego już.
ebskryshak
No netie warto.
ja mam neo i nie narzekam dlatego nie zmeiniam.
Kolega za to ma netie, i mowi ze nawet spoko chodzi
jackill
Ja też bym brał Netie, jedyna lipa to to, że trzeba mieć linię aktywną, czyli albo płacić za tzw. podtrzymanie linii albo mieć abonament. Mój kolega ma z Netii i telefon i net 2mb, płaci jakieś śmiesznie małe pieniądze, ale to nie wszdzie jest możliwe. U mnie niestety nie:/ No i cyrograf z TEPSĄ na 3 lata Very Happy
Nolt
Zgadaj sie z kumplami, wykupcie sobie jakieś własne łącze u jakiegoś zagranicznego providera np 100mb i zrób własną sieć Smile I nie będziesz na nic narzekał. Ja osobiście mam net w osiedlowej sieci http://www.hnet.pl/ i nie narzekam, no może trochę bo jak się nie narzeka to wiadomo Razz
ebskryshak
Siec osiedlowa jest bardzo dobrym rozwiazaniem, ale jak ktos mieszka na wsi to niestety nie ma takiej molziwosci Sad
Miedzy innymi ja.
Ramelof
To nie jest problem w Rawiczu to znaczy w Dębnie Poslkim przy Rawiczu jakieś 3-4km zakładają neta ale radiowego transfer mniejszy ale zawsze jest.
danisz
Neo nalezy zamienic na szybsze neo x3
esrael
Nie zawsze wychodzi ta zamiana na dobre... Odkad moja neo 512 zostala zamieniona na 1mb/s mam samre problemy... Ciagle rozlaczanie neta, ogolna niestabilnosc, po prostu szmira... A oczywiscie TP uwaza, ze wszysko jest OK, mieliscie moze podobny problem po zamianie predkosci? Jak to zwalczyc? Bo trace juz nerwy.. Sad
_Nightmare_POL
Po prostu wszystko zalezy od tego gdzie jesteście podlaczeni.Jeśli blisko ,dosc blisko to nie bedzie problemu,podam moj przyklad mialem neo 512 teraz mi sie konczyla umowa i chcialem przejsc na 6MB,ale..(zawsze musi jakies byc Razz ) wynikly problemy wlasnie ze wzgledu na odleglosc odemnie do źródła gdzie jestem podpiety i po obliczeniach(mozna o to poprosic w miejscu gdzie sie zawarlo umowe) wyszlo ze max. pojdzie u mnie 2MB(siedziba odemnie sie miesci 20 min. drogi).Takze pytajcie o max szybkosc lacza w miejscu gdzie zawarliscie umowe,bo wlasnie potem mozecie miec problemy z rozlaczaniem Confused A radiowka to juz wogole inna bajka,kolega ma radiowke i neo 512 a transfery od ok.20Kb/s do 120Kb/s i weź tu teraz sproboj cos sciagnac... Rolling Eyes
Azerot
Ja jestem dumnym posiadaczem łącza DSL512 (512up/256down) od Multi Medii i jestem nadzwyczaj zadowolony, w ciągu całego roku tylko raz sie zdarzyło żebym miał net cuta. Łącze jest w porządku jednak obsługa jest fatalna, dzwoniąc do nich po prostu straciłem nerwy. Mówie gościowi że jest problem tłumacze o co chodzi i nawet mu mówie co trzeba zrobić... a kolo do mnie z tekstem:
"a jakie lampki sie świecą na modemie?"
Wszystko jest w porządku jednak obsługa fatalna
_Nightmare_POL
Azerot masz wiekszy upload niz download Shocked Surprised Question Question Question