FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

zainteresowania / hobby

Seba222
Poniewaz od czasu do czasu trzeba tutaj cos madrego napisac Razz wiec pytam was o wasze zainteresowania / hobby (czy jak kto zwal). Oczywiscie zainteresowania typu ogladanie TV, czy granie w gry mnie nie interesuje - jedynie cos ciekawego, niecodziennego, w czym macie jakies osiagniecia (chociaz niekoniecznie).

Ja kilka lat temu zarazilem sie robieniem wina. Od 4 lat produkuje winko na wlasne potrzeby - jak do tej pory bylo tego nieduze (max 40 litrów na rok), ale od tego roku mysle, ze sie to zmieni - rosna mi juz maliny, winogrona, wisnie, gromadze dymiony, wiec ... ale to czas pokaze, bo wlasnie od czasu wszystko zalezy. Zarazilem sie tym przegladajac internet, gdy trafilem na strone www.wino.art.pl (wtedy jeszcze prowadzona przez kogos innego i wg. mnie ciekawsza) - dzis to warto tam zajrzec na forum - mozna sie o winie dowiedziec wszystkiego. Teraz u mnie w domu 20 l winka z czarnej porzeczki stoi - mniam Smile

Niedawno zlapalem rowniez bakcyla na strzelectwo. W przyszlym tygodniu kupuje karabinek (wiatrowke), a ze od niedawna mam gdzie strzelac (kawalek wlasnej dzialki), to mysle, ze zabawa bedzie przednia - moze kiedys na jakies zawody sie wybiore Smile

Last edited by Seba222 on Tue Mar 06, 2007 10:51 am; edited 1 time in total
spooki86
Mi to wygląda na krypto reklame, ale spoko.

Moje hobby to robienie stronek i się nimi zajmowanie Wink
mtx
Oczywiście, że jest to reklama, ale jak ładnie zrobiona Wink

Nie wiem czy robienie wina to takie niespodziewane hobby, ale..

Ja robię stronki, pracuję w agencji pr, jestem filmofilem, tłumaczem.. nic specjalnego Wink
Seba222
To się zapytam: a czego to jest właściwie reklama? Strony o robieniu wina, czy może winiarskiego forum? No raczej nie, bo wsrod osob robiacych wino to strona ta jest bardzo dobrze znana i nie potrzebuje zadnej reklamy (istnieje juz conajmniej 5 lat) - zreszta ja nawet sie tam nie udzielam, a jedynie czerpie wiedze "na temat".
No to moze jest to reklama forum wiatrowkowego? Hm... a po co? Ci ktorzy strzelaja doskonale wiedza o tych stronach, bo naprawde dobrych jest tylko kilka, a ci ktorzy nie strzelaja - i tak im to na nic.

mtx wrote:
Nie wiem czy robienie wina to takie niespodziewane hobby, ale..

hm... robienie wina a robienie wina to wielka roznica. Jedni wrzuca troche owocow do dymiona (balona, czy jak to tam zwal), wsypia cukru, wleja wody i za kilka miesiecy wypija co bedzie - tego nie nazwal bym hobby.
Ja eksperymentuje z roznymi owocami, z wyciskaniem soku na wino (robie s soku, nie wrzucam calych owocow) aby wino wyszlo klarowne, staram sie uczyc na ten temat jak najwiecej i sprawdzam pomysly innych i swoje. I wieksza przyjemnosc mi sprawia samo robienie wina, niz pozniej picie go - zreszta duze ilosci z tego co robie, to rozdaje, zostawiajac sobie z kazdego udanego wina (bo niestety nie zawsze sie udaje) po kilka butelek.

A i jeszcze jedno - hobby to jest cos, co nie jest zwiazane z praca, zawodem jaki sie wykonuje - np. programowanie to raczej nie hobby informatyka, lecz jego zawod itp. Czasami hobby moze sie w zawod przerodzic, ale to czasami i wtedy staje sie juz tylko praca.
mtx
Przepraszam, a co definjujemy pracą? Bo dla mnie robienie wina to praca. Tylko, że nie bierzesz za to kasy. Robienie stron to dla mnie zabawa.

Link w podpisie- to 1 sposób na reklamę. Ja jakoś nie daję sobie do podpisu linków do forum.. o progarmowani czy czymkolwiek innym. Ew. do swojej strony.
Link do forum wina też był trochę na wyrost..
Kudlaty
ja lubię sobie stworzyć cos w 3Ds max. Zrobić styl do forum, jakieś mody powgrywać do forum. Ale nie lubie zarzadzania forum.. Razz Wole to zostawic innym modom czy adminom.
z grafiki mozecie co nieco obejzec tutaj:
http://profile.imageshack.us/user/kudlaty

co do styli forum to moje ostatnie dzielo to:
www.forum.miki.pl
na phpbb3 dziala forum...

w sumie nie znam sie za bardzo na php ale jakis tam mod do phpbb2 napisalem... Shocked wiem dziwne to ale sam sobie sie dziwie w tej kwestii i nie umiem tego wytlumaczyc...

Lubię także eksperymentować z Linuxem.. Razz

Ostatnio jakoś tak spodobał mi się taniec towarzyski... zwłaszcza Jive, cha-cha, samba, Marenque. i takie tam...
Instruktor juz mi proponuje ze jak skoncze kurs to chce mnie widziec na turniejach tanecznych.. Very Happy a ja dopiero na 8 stopniu... Rolling Eyes

Bardzo lubię sporty extremalne typu deskorolka, parkour, bmx, moto-cross i tym podobne.. Smile
Seba222
mtx wrote:
Przepraszam, a co definjujemy pracą? Bo dla mnie robienie wina to praca. Tylko, że nie bierzesz za to kasy. Robienie stron to dla mnie zabawa.

Ekhm ... niech Ci będzie, zamiast praca wstaw praca zarobkowa. A jezeli dla Ciebie robienie wina to praca, to dlaczego robienie stron juz nie? Cos sie chyba zagalopowalas. A mnie chodzilo po prostu o to, ze jezeli za cos bierzesz pieniadze, to nie jest to twoje hobby, a praca zarobkowa. Kierowca autobusu moglby powiedziec, ze jego hobby to jezdzenie autobusem!
mtx wrote:

Link w podpisie- to 1 sposób na reklamę. Ja jakoś nie daję sobie do podpisu linków do forum.. o progarmowani czy czymkolwiek innym. Ew. do swojej strony.

OK, już linka nie ma. Oj wydaje mi sie, ze jais czas temu (ale dawno) mialas w podpisie linka do swojej strony - ale moze mi sie tylko wydawac i w koncu nie o to w tym chodzi.

mtx wrote:

Link do forum wina też był trochę na wyrost..

No tu juz nie przesadzaj. To w takim razie kazdy link w jakimkolwiek poscie to reklama? Zebym mial jeszcze w tym jakis interes, to bym zrozumial, ze to reklama. No ale skonczmy z ta klotnia.

kudlaty wrote:

Ostatnio jakoś tak spodobał mi się taniec towarzyski... zwłaszcza Jive, cha-cha, samba, Marenque. i takie tam...
Instruktor juz mi proponuje ze jak skoncze kurs to chce mnie widziec na turniejach tanecznych.. a ja dopiero na 8 stopniu...

Bardzo lubię sporty extremalne typu deskorolka, parkour, bmx, moto-cross i tym podobne..

No Kudlaty podziwiam Ciebie. Jak ty masz czas na to wszystko? Ja jak przyjde z roboty do domu, to mi sie juz nic nie chce, a tu jeszcze dziecko zyc nie daje Razz W sobote i niedziele, to tylko czasem do znajomych, bo w domu tez cos zrobic trzeba.
gandalfini
Moje zainteresowanie to motoryzacja, motoryzacja i jeszcze raz motoryzacja (mówię prawie jak Kononowicz Rolling Eyes )
Dokładniej fscynują mnei amerykańskie wózki zwane muscle cars i tylko one (złapałem bakcyla jakieś 10 lat temu na zjeździe klasyków.)
Moim marzeniem (mało rozsądnym zresztą) jest posiadanie Chevy Camaro 3 generacji z 5 litrowym silnikiem, wiem że to auto pali od 20 litrów w górę ale chodzi mi tylko o jego posiadanie, jeździć nim nie muszę Twisted Evil
bpit22
Mnie interesuje motoryzacja, ale pod innym względem. Ja uwielbiam grzebać w silniku, podrasowywać i inne takie sprawy. To mi sprawia przyjemność. Very Happy Very Happy Very Happy
Ramelof
Moje zainteresowanie to wkurzanie ludzi Razz, a tak na powarznie to jest to niewątpliwie Informatyka.

Świadczy o tym moja wiedza i możliwość pokazania się na różnych typach konkursów.
Xaros
No moje zaintersowania sa ze soba polaczone Smile A dokaldnie rzecz mowiac to: Grafika 3D oraz 2D w co mozna wliczyc Webdesign, Fotografia od 2 lat, rysowanie, informatyka itp. dziedziny Very Happy Ale szczegolnie to grafika i fotografia sa takimi glownymi moimi zainteresowaniami. No i nawet kiedys wiersze pisalem Razz Ale to juz inna bajka Smile

Pozdrawiam, Xaros
Grom
Moje zainteresowania to: daleko pojeta definicja internetu i komputerow, programowanie, webdesign, systemy operacyjne, branza IT, sprawy dot. komunikatorow. Interesuje sie jeszcze muzyka, ktora leci u mnie prawie 24/7
canibal
U mnie też sporo zainteresowań ale brak czasu niestety , ogólnie to lubie programowanie narazie tylko pascal , delphi , php , troszke javy no i oczywiscie muzyczka i radyjko internetowe.No i troche sportów extremalnych typu Haxiowanie warezów Very Happy
matti05
Moim sposobem na spędzanie wolnego czasu jest siatkówka. Mogę powiedzieć nawet, że to mój mały zawód. Codziennie treningi, co jakiś czas mecze, turnieje. Trenuję już od 6lat, więc weszło mi to już w krew.

A informatyka to tak dla zabawy chociaż ostatnio uczę się flasha i to całkiem poważnie do tego podchodzę, a nie tak, żeby coś tylko sobie robić.

Nie jestem osobą, która lubi się chwalić, ale się pochwalę i powiem, że moje największe osiągnięcie to powołanie do Kadry Polski Kadetów(, z którego niestety musiałem wyjechać z powodów zdrowotnych Sad )
Postman
Ponieważ jestem spod znaku bliźniąt moje hobby jest bardzo wszechstronne. Wiem jak człowiek za dużo się bierze nie jest dokonały we wszystkim. W moich młodych latach szkolnych fascynowałem się elektroniką. Wtedy cieżko było w domu o radio. W ten oto sposób dzisiaj większość sprzętu w domu naprawiam sam. Przydało się. Przyszedł czas na fotografię. Przeprowadzałem cały proces techologiczny u siebie sam w domu( w łazięce) Teraz też mi się przydaje. Mógłbym jeszce wspomieć komputer ale to już za długa historia. Napewno teraz też mi się przydaje w codziennym życiu i jak tylko mogę pomagam innym.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.