FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Enneagram - sekrety twojej osobowosci ;)

the_mariska
Zajrzyjcie sobie na stronę http://www.enneagram.pl/. Znajduje się tam całkiem ciekawy test osobowości, który kwalifikuje cię do jednego z 9 podstawowych typów. Moja lokatorka, która ma psychologię osobowości jako jeden z przedmiotów na studiach mówi że enneagram to podstawa współczesnej psychologii, a testy te stosuje się na zachodzie przy rekrutacji do pracy, żeby wiedzieć czego się można potencjalnie spodziewać po danym pracowniku.

Szczerze mówiąc byłam nieco zaskoczona wynikiem mojego testu, ale większość informacji zawartych w opisie przyznaję [z przerażeniem Wink ] że do mnie pasuje. Dlatego zamieszczam to jako ciekawostkę dla wszystkich którzy chcą się dowiedzieć czegoś więcej o samym sobie. Ciekawi mnie poza tym co sądzicie na temat takiego 'szufladkowania' ludzi - podziału wszystkich osobowości na 9 typów [+ 18 granicznych], podczas gdy każdy myśli i funkcjonuje mimo wszystko w trochę inny sposób. Czy takie podziały w ogóle mają sens?

Aha, dla ciekawskich mój typ osobowości to 4w5. Stanowczo nie ma czym się chwalić Wink
Deathplanter
Twój typ to : 4w5

Hihi. Imho, byc moze przepelnia mnie egoizm (bo 4w5 to w koncu nie typ Einsteina ;>), ale nie ma zlych profili psychologicznych. Zabawne, ze to co tam pisze calkiem niezle sie zgadza z tym,co o sobie mysle. BTW, tez masz wrazenie ze ten psychotest nie dotyczy 4w5,bo takowi juz sami siebie znaja? ;>

@edit: Einstein mial profil 5w4. Moze jednak duzo mi do niego nie brakuje? ;dd
oxwood
mi wyszło 5w4 Razz Ale żebym jeszcz wiedział co to znaczy Razz
bpit22
Mi wyszło 5w6. Czytałem, nawet do mojego stylu życia to pasuje. Fajne.
spooki86
Mój typ to : 4w3 czyli Indywidualista i Zdobywca

ale to jest głupie, żałuje że straciłem na to czas Razz
gandalfini
"często mają zapalniki paranoii"
heh Cool
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.