http://kitapzamani.zaman.com.tr/?bl=19&hn=568
http://kitapzamani.zaman.com.tr/?bl=19&hn=569
kitap zamani dergisinde
ahmet turan alkan -recai gullapdan
ve
hilmi yavuz -recai kulyutmaz
mustear isimleriyle haftalik mizah-elestiri tarzinda icinde osmanlica kelimelerin coklukla kullanildigi makaleler yaziyorlar.
ben severek okuyorum
hem eski kelimelerin nasil kullanildigini gormek
hem bu iki dil ustasindan istifade etmek isteyenler bir goz atsinlar.
bu yazilari hic sozluge bakmadan anlayacak kadar eski kelimelere vakif olan varmi?
hey adamım süpermiş bunlar. Lanet olası amerikan kültüründen daha iidir he. Anlaşılmayan kelimelerin canı cehenneme! Şimdiki gençliğin sorunu ne anlamıyorum. Ahpap güzel paylaşım yine de.
Dedelerin torunlarıyla anlaşamadığı, aynı dili konuşamadığı bir toplumdan beklenen medeniyet atağı çok uzakta...
| geyikkutuphanesi wrote: |
hey adamım süpermiş bunlar. Lanet olası amerikan kültüründen daha iidir he. Anlaşılmayan kelimelerin canı cehenneme! Şimdiki gençliğin sorunu ne anlamıyorum. Ahpap güzel paylaşım yine de.
Dedelerin torunlarıyla anlaşamadığı, aynı dili konuşamadığı bir toplumdan beklenen medeniyet atağı çok uzakta... |
evet
en guzel sekilde diline hakim olamayan bir milletin gelecek adina umut olmasi dusunulemez.
Mizah demişken aklıma geldi
www.fikrasokagi.tk
Hani reklam kokan hareketler demeyin... Tamamen bilgilendirme amaçlı 
valla mizah guzel bıseyde fazla mızahı bakmamak lazım hayata
valla mizah guzel bıseyde fazla mızahı bakmamak lazım hayata
Mizah, zeki olmanın bir işaretidir. Herkes mizah yapamaz. Mizah bence en etkili anlatma araçlarındandır. Çünkü bu yolla insan kimseyi incitmeden ve kırmadan anlatmak ya da söylemek istediklerini (mesaj / bilgi) rahatlıkla verebilirsin. Yani, mesajlarımızı her zaman ciddi olarak değil bazen mizah yoluyla vermemizde büyük fayda vardır derim.
Murat, 18 Şubat 2007
hilmi yavuz -recai kulyutmaz
mustear isimleriyle haftalik mizah-elestiri tarzinda icinde osmanlica kelimelerin coklukla kullanildigi makaleler yaziyorlar.
ben severek okuyorum
hem eski kelimelerin nasil kullanildigini gormek
hem bu iki dil ustasindan istifade etmek isteyenler bir goz atsinlar.
Dedelerin torunlarıyla anlaşamadığı, aynı dili konuşamadığı bir toplumdan beklenen medeniyet atağı çok uzakta...