| Quote: |
Herkesin mükemmel gözüyle baktığı Google da güvenlik açığı verebiliyor. Peki Google mühendislerinin gözden kaçırdığı bu açığı yakalayan sizce nasıl bir deha?
30 Aralık 2006 günü Google'a bir güvenlik açığı bildiriliyor ve Google, bu sorunu düzeltmek için 1 Ocak 2007 tarihine kadar apar topar çalışıp sonunda güvenlik açığını kapatıyor. Fakat zannetmeyin ki bu açığı keşfeden büyük bir bilgisayar uzmanı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Columbus şehrinde yaşayan 16 yaşındaki Haochi Chen, Google Video'nun Gmail adres defterindekilere video gönderme özelliğini kurcalarken bu açığı şans eseri farkediyor ve derhal Google'a bildiriyor.
Açığın zararları neler?
Açığın tam olarak nasıl çalıştığı Google tarafından açıklanmasa da internet tarayıcıların kodlarının bilgisayarınıza bulaşan bir virüs sayesinde değiştirilip, siz herhangi bir Google hesabına (Gmail, Blogger, vs.) giriş yaptığınızda sizin güvenlik bilgilerinizin saklanıp daha sonra sizin adınıza insanlara virüs gönderdiği tahmin ediliyor. |
Google da başladı saçma saçma güvenlik hatalarına. 
| Quote: |
Açığın zararları neler?
Açığın tam olarak nasıl çalıştığı Google tarafından açıklanmasa da internet tarayıcıların kodlarının bilgisayarınıza bulaşan bir virüs sayesinde değiştirilip, siz herhangi bir Google hesabına (Gmail, Blogger, vs.) giriş yaptığınızda sizin güvenlik bilgilerinizin saklanıp daha sonra sizin adınıza insanlara virüs gönderdiği tahmin ediliyor. |
çocuk google video'yu kurcalarken yukarda tarif edildiği gibi olduğu sanılan açığı nası buluyo ben anlamadım doğrusu?? 
Herşeyi abartıyorlar bunu da abartmışlardır. 
Gogullllll!!!
Helal olsun velede...
| bugra9 wrote: |
Herşeyi abartıyorlar bunu da abartmışlardır.  |
abarti olmazsa haber olmaz 
Google video'daki açık XSS açığı olması lazım, ya da en azında öyleydi diye hatırlıyorum.
kapatıl(a)mayan açık açıktır bunda birşey yok google gerçekten takdire laik yakında microsoft uda alır olur biter

vay bea 16 yasında haaa.... bosuna dememısler cok okuyan degıl cok kurcalayan bılır.
kımın aklına gelırdıkı orası
)
Nasıl farkedebilir ki bu çocuk onu kurcalarken... Ben hergün kullanıyorum ama farkedemedim. Bence bu açıklamada bir saklanım söz konusu...
Yok öyle bişi ya. 
| DarkJedi323 wrote: |
Yok öyle bişi ya.  |
Var demişler bilemioz artık 
niye deha diye bahsediliyor bu çocuktan onu anlamadım. cidden deha mı yoksa googleda açık buldu diye mi deha?
doğruluğu tartışılır. alıntıyı nerden yaptınız? bana da biraz saçma geldi de...
gmail de açık olabilir de bu açığın bahsedilen şekilde blogger'a giriş yapıldığında tüm bilgilerinizin bir veri tabanına gönderilmesi ve saklanması şeklinde olamaz gibi geliyor bana. O haberde biraz abartı var gibi geliyor bana açıkcası.
Çocuk 16 yaşında. Google yi tam anlamıylar hackleyecek hali yokya. Google yi yıpratmak için yapmışlardır, onun için abartmışlar. 
bu tam olarak bir güvenlik açığı değil.
buna "information leak" yani bilgi sızınıtısı deniyor.
atak eden kişi, sadece sizin kontakt listenizdekilerin adreslerini görebiliyor, başka da birşey yapamıyor. bu da gmailin kontakt listesini javascript objelerinde tutmasından kaynaklanıyor.
Çavaya bak bea. Çava mava ama bulmuş...
ya arkadaslar herseye ınanmayın yav... kımın aklı alıyo... hepmız dın kardesıyız etmeyın
... olmaz oyle sacmalık
cocuk internette acık mı arıyo napıyor acaba:D
gercekten basarılı imiş valla
uydurmasyon bu haberler geçin bu işleri,intetnetin devi google ve de hacklenmek
olcak işmi hiç
Atalarımız, "akıl yaşta değil baştadır." demişler. Bu sözün ne kadar doğru olduğu 16 yaşındaki bir çocuğun çok güvenli olduğu söylenen "google"ı hack'lamasıdır. Ama bu gencin yaptığı insanlığın yararına değil, bilhassa zararınadır. Demekki bu genç, uğraşısını (ilmi) istese, insanlığın yararına kullanabilir. Burada görülüyor ki, ilim bir araçtır. Önemli olan bu aracı insanlık yararına kullamaktır. Başka bir anlatımla bilim adamları "pragmatik" olmalıdır.
Murat, 27 Mayıs 2007