|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ocena Frihost
Hej. Temat ten chce poświęcić na temat oceny frihosta, co was denerwuje, co powinno być zmienione itp. itd. Wg. mnie od jakiegoś czasu zauważyłem zdecydowane pogorszenie usługi jaką świadczy frihost. Nie wiem co jest tego powodem, może duża ilość klientów w porównaniu do prędkości posiadanego łącza przez frihost... Na początku było wszystko w miare, a raczej bardzo dobrze i byłem zadowolony z tak dobrego darmowego hostingu... obecnie raczej coraz bardziej mnie odpycha lagami...
Ja jestem zadowolony, awarie bardzo rzadko (strona na pierszym serwerze), spadku prędkości działania strony oraz bazy sql nie zauważyłem w okresie użytkowania.
Jednocześnie testowałem inne darmowe serwery, niektóre o lepszych parametrach, ale jednak wg mnie frihost jest najlepszy
Jednocześnie testowałem inne darmowe serwery, niektóre o lepszych parametrach, ale jednak wg mnie frihost jest najlepszy
Jeśli chodzi o wydajnośc to faktycznie frihost nie jest rewelacyjny. Często serwer www odpowiada mi 503, z pocztą też bywa kiepsko (o czym pisałem na innym wątku) jednak pamiętajmy, że to wszystko mamy za friko.
Czymś co mnie przekonało do założenia konta tu była funkcjonalność - obsługa wielu domen, wiele kont pocztowych we własnych domenach, forward poczty, listy mailingowe - prawie wszystko czego potrzebuję do prowadzenia serwisu internetowego. Brak mi trochę dostępu do powłoki, ale rozumiem, kwestie bezpieczeństwa i ograniczonych zasobów.
Nie znalazłem innego darmowego serwera, który dawałby taką funkcjonalność a i wiele płatnych oferuje mniej.
Czymś co mnie przekonało do założenia konta tu była funkcjonalność - obsługa wielu domen, wiele kont pocztowych we własnych domenach, forward poczty, listy mailingowe - prawie wszystko czego potrzebuję do prowadzenia serwisu internetowego. Brak mi trochę dostępu do powłoki, ale rozumiem, kwestie bezpieczeństwa i ograniczonych zasobów.
Nie znalazłem innego darmowego serwera, który dawałby taką funkcjonalność a i wiele płatnych oferuje mniej.
| oxwood wrote: |
| Ja jestem zadowolony, awarie bardzo rzadko (strona na pierszym serwerze), spadku prędkości działania strony oraz bazy sql nie zauważyłem w okresie użytkowania. |
hmm ja mam na serwerze 2 o ile dobrze wiem i duzo razy mam tak ze np strona sie odpala normalnie, a forum nie bo sql nie odpowiada...
bardzo prawdopodobne ze Serwer 2 moze stac na gorszym laczu choc nie wiem wiec nie mowie ze tak jest
| loginos wrote: |
|
Czymś co mnie przekonało do założenia konta tu była funkcjonalność - obsługa wielu domen, wiele kont pocztowych we własnych domenach, forward poczty, listy mailingowe - prawie wszystko czego potrzebuję do prowadzenia serwisu internetowego. Brak mi trochę dostępu do powłoki, ale rozumiem, kwestie bezpieczeństwa i ograniczonych zasobów. Nie znalazłem innego darmowego serwera, który dawałby taką funkcjonalność a i wiele płatnych oferuje mniej. |
jasne, to takze bardzo mi sie podoba w frihost, obecnie konczy mi sie darmowy serwer ktory mialem na rok i gdyby nie parametry(1ftp, 1mysql-te dwa najbardziej mnie raża
Najwyrazniej tez mam strone na serwerze nr 2, bo wystepuja te same objawy co w poscie wyzej, dlatego tez aktywnie poszukuje alternatywy, ale jak na razie musze pozostac na frihost.
W sumie nie jest to aż tak złe. Za darmo tej jest też naprawde duży plus. Uważam, że admin mógł by się bardziej postarać o serwer. Widze, że zaczyna się robić tak jak na yoyo kiedyś. Było tam za dużo kont założonych i serwer tam nie wytrzymał tu też się zaczyna ( ja odnosze takie wrażenie ), że jest upychanie ile się da.
Jako hosting frihost mi w zupelnosci odpowiada, strona dziala na pierwszym serwerze i nie narzekam na jego dzialanie... jedynym minusem jaki widze to brak wolnego czasu aby pisac posty dla utrzymania konta... ale i tak starams ie poki co trzymac pkt ponad poziomem krytycznym, ale czy sie to uda to sie zobaczy 
NO ja juz ponad 1.5 roku jade na frihoscie i jestem bardzio z niego zadowolony
BYł tylko jeden pad serwera ale jakos to przezyłem
No i zadnych plików nie utraciłem całe szczescie
A ostatnio frihost chodzi coraz lepiej
Oby tak dalej 
Frihost jako darmowy hosting ( no prawie darmowy, wkońcu piszemy swoje posty to tak jakby zapłata za hosting) jest dosyć dobry, w internecie spotkałem ostatnio inny darmowy hosting który oferował znacznie wiecej ale nie chcieli mi załozyć tam konta, co rozumiem przez znacznie wiecej ? wiecej przestrzeni i trasnferu baz sql a co do ilosci podpietych domen nie jestm pewien, powiem tylko ze serwer wystarczył by na pomieszcznie jednej plyty dvd.
Pozdrawiam
veroz
Pozdrawiam
veroz
Przyznam, że FriHost jako darmowy serwer jest bardzo dobry, lecz brakuje mi tu jednej opcji, mianowicie takiej jak przypomnienie hasła do FTP . Mój mądry kolega znając moje hasło zmienił mi je i tnie teraz głupa, że go nie pamięta, a jak się zwróciłem z prośbą o nowe hasło do admina to nie dostałem żadnej odpowiedzi już od ok. miesiąca...
Więc pozostaje mi tylko pisanie postów żeby utrzymywać konto z którego nie mogę korzystać i oczekiwać na zbawienie admina... Chwilowo znalazłem darmowe ftp o pojemności 2 GB (można je było założyć tylko w 1 dniu
) lecz plik nie może przekraczać więcej niż 10 MB :/
Więc pozostaje mi tylko pisanie postów żeby utrzymywać konto z którego nie mogę korzystać i oczekiwać na zbawienie admina... Chwilowo znalazłem darmowe ftp o pojemności 2 GB (można je było założyć tylko w 1 dniu
Posiadam konto na serwerze nr 2 i niestety jestem srednio z niego zadowolony. Czeste krotkotrwale pady strony bywaja dosc uciazliwe no i wysylanie/przegladanie plikow na/do serwer ftp trwa wieki.
Dla mnie to bez rewelacji, fajnie jakby zlikwidowało się te pisanie albo te chwilowe zwiechy
a najlepiej to jedno i drugie to w ted byłbym zadowolony.
a najlepiej to jedno i drugie to w ted byłbym zadowolony.
Najpierw dostane hosting potem opisze tu dokladnie jak jest. Dzieki za opinie, napewno sie przydadza. 
Jak większość którzy mają stronę na serverze drugim, jestem średnio zadowolony. Tak jak moi przedmówcy pisali częste pady strony, i przynajmniej u mnie wtedy, kiedy strona jest mi najbardziej potrzebna. Co do pisania postów to bywa uciążliwe dla tego kto nie ma bardzo czasu na to zajęcie. Jednak za darmo nic dobrego się nie dostanie. Dla tych którzy chcą założyć stronę powiem tyle: POLECAM.
hmmm wlasciwie to po ocenie widac zdecydowanie kto ma na ktorym serwerze konto... jakos ten nr 2 jest pechowy i nie dziala tak jakby wszyscy sobie tego zyczyli
ale coz trzeba liczyc ze wreszcie wszsytko bedzie dzialalo bez zarzutu...
ja tam nie licze/czekam na to ze kiedys a moze bedzie lepiej, wole zainswestowac (a raczej zainwestowalem) w cos o niebo lepsze od frihost.
A ja czekam az wreszcie bede mogl sie dostac na FTP, zabiore moje pliki i zmywam sie stad
Mam nadzieje ze jeszcze w tym miechu dobije sie na FTP.