FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

TP - Polskie i chyba zle :/

wardriving4u
A więc na TP nadal nakładane są kary finansowe, a to za to, że krótko mówiąc telefon i internet od TP nie mogą być osobno, jeśli ktoś chce miec internet- musi miec telefon. TP nie płaci kar i tak w kółko, ale podobno juz od lutego będzie można mieć szerokopasmowy dostęp do internetu bez telefonu od tepsy, niby będzie można, ale oprócz abonamętu za neostradę będzie narzucona "opłata za utrzymanie lini" Crying or Very sad moim zdaniem TP narzuci pewnie około 25 zł. za taki myk, czyli tak jak za przeciętnym abonament za telefon, czy taka gra ma sens??? Na polskim rynku na szczęście pojawiają się nowi dostawcy usług internetowych, ale w małych miasteczkach i wsiach o nich jeszcze nie słychać, więc tam trzeba wziąć neostradę i TP bojąc sie konkurencji robi wielkie promocje np neostrada 512kb/s za 28 zł przez pierwsze pół roku, a potem za 60 zł czy jakoś tak, ale umowę podpisujemy na 3 lata!!!, a tylko Bóg wie jakie ceny za net będą za 3 lata!!! A Ci którzy wzięli net na 3 lata będą sobie płacili 60 zł przez 3 lata Shocked Co myslicie o takich grach przez TP??? Ja już mam wyrobione zdanie o nich i już nigdy nie wezmę neostrady!!! I jeszcze jedno- większość ludzi ma telefon komórkowy(mama, tata, syn i córka za niedługo) ale i tak na ścianie wisi im telefon od tepsy, nie rozumie tych ludzi, po co im wiszące pudełko za które muszą płacic haracz??? bo jak to inaczej nazwac I tu moje pytanie, jakie sa ceny internetu i telefonów domowych poza granicami Polski???

Last edited by wardriving4u on Thu Jan 18, 2007 5:55 pm; edited 1 time in total
v3nd0r
telekomuna jak telekomuna, dlanich 300mln zl kary to nic, zdarzyli juz tyle nakrasc ze szok Smile Tyle lat z nas ciagneli jak mieli monopol ze teraz nie robia sobie nic z takich kar.
Osobiscie mialem przyka sytuacje z tp, ich fachowosc na blue line jjest straszna, do tego te wszystkie tele punkty to koszmar. Ale co zrobic maja tylu klientow ze jeden wiecej jeden mniej im nic nie zrobi.

A jesli chodzi o abonament to bedzie oplata za utrzymanie lini i tak to obejda Razz
Grom
Dzisiaj okazalo sie ze nie podniasa transferu do 1mb Very Happy
Bigrazer
Telekomunikacja polska... wielka firma która ma wielki monopol w naszym kraju i firma która ma w wielkim powazaniu potencjalnego Kowalskiego czyli swojego klijenta... Mam neostrade i tylko dlatego bo nie moge miec innego i lepszego neta za te cene. Gdyby mozna było zlikwidowac telefon zrobiłbym to ale przez to nie miałbym internetu. No od lutego bedzie taka mozliwosc ale... Zamiast 40zł+(neostrada) abonamentu za telefon (60minut rozmów w cenie) bede musiał płacic 39zł+(neostrada) i nie bede musiał wtedy miec telefonu... naprawde kuszaca propozycja...

Telekomunikacja Poska...
To ludzka rzecz okradac...
mtx
No widzisz jak się starają o klienta.. możesz się wreszcie odłączyć od normalnego telefonu Wink

ja mam taryfę socjlaną i nie narzekam 20 zł płacę ok 20 minut mam za darmo, a telefon mam, bo starzy mają darmowe..
a poza tym dzwonią do mnie z różnych badań Razz

a jak wiadomo nie ma dla socjologa nic lepszego niż koledzy ankieterzy, którzy ich przepytują..
irco
Na całe szczęśćie nie mam internetu z TP (chyba),i to mnie bardzo cieszy. Czytałęm ostatnio jak to oni nie mają przyśpieszyć internetu etc.etc. i co z tego wynikło ?? Nakręcili wszystkich i....nie podwyższają prędkosći. Jest to poprostu bezczelne,kawał draństwa,to tylko umocniło moje przekonanie że neostradzie zdecydowane NIE.
Bigrazer
Oni teraz sie staraja zeby wszycy zostali przy neo a nie zrezygnowali. Bo w lutym kazdy moze sobie zerwac umowe Smile Ale z tym podwyzszaniem neo to tez by było nie psrawiedliwe... ja miałbym taka sama predkosc (teraz 512) co i ci co maja (np.128) a płacił zupełnie inne stawki. Tp cały czas cos kreci i oszukuje :/
KacperOo
Mi się od kwietnia kończy umowa z Hyperionem i założę pewnie Multimedia...

TePs daje neostrade za 39 zł a telefon kosztuje około 20. -.-

Mają podobno znów nałożyć na nich kare ;d
v3nd0r
no nawet jesli naloza na nich kare to i tak nic nie da...

Generalnie tp ma teraz problemy z neo, bo lacza sa niezle przeciazone.

Widziale oferte neti i naprawde jest konkurencyjna, nie wiem jak z dostepnoscia w moim regionie ale... Jedna wazna zaleta od neo, to to ze nie ma limitu danych, bo ilez to razy sie zdarzalo ze konczyl sie limit, i jechalo sie przez kilka dni na 32kbitach Smile

Dopoki dopoty tpsa bedzie miala tak duzo klientow , ... bedzie tak jak jest.
Tp sa jest w stanie wydac na reklame bardzo duzo pieniedzy, ilez to razy widzieliscie rekalme neostrady? A ile rekalme neti? no wlasnie ... tp ma monopol i bedzie tak jak jest. Choc nie powiem wiele sie poprawilo od czasu kiedy mogli rozpoczac dzialalnosc niezlezni operatorowie Smile
Adi666
Dlatego przez taka tepse ludzie odwracaja sie od telefonii stacjonarnej wybierajac telefonie komorkowa oraz prowiderow internetu bezprzewodowego lub niezaleznego (tak jak moja kochana siec akademicka Wink )
jackill
A tutaj alternatywa:
Code:
http://www.netia.pl/uslugi,dla_domu,59.html

Bez limitów, taniej i (chyba) solidniej. Przypominam, że do 14.02 można zerwać umowę z TPSA bez konsekwencji (za darmo innymi słowy). Ale niestety nie jest jeszcze wszędzie dostępne (np. u mnie będzie dopiero od marca Sad ).
Grom
Quote:
TP - Polskie i chyba zle :/

TP nie jest polskie Razz
oxwood
ja się zastanawiam, żeby zamiast telefonu domowego TP założyć sobie ERA Domowy Razz
Neo też mam już dość, rozłaczenia coraz częsciej, wieczorem pingi, ze pożal boże Razz Trza chyba się na kablówkę przerzucić Razz (No chyba, że podniosą te trasfery, w co wątpię, to się zastanowię )
evolucja
Jak większość, TP spada na psy Smile
Też próbuję zlikwidować telefon domowy jednak cała rodzina go zna. Więcej wyszło by zadzwonienie do wszystkich i podawanie nowego numeru. Tak w ogóle domowy jest nie zawodny, nie to co komórki. Pozostaje zamiana sieci ale czy to takie dobre? Jeszcze więcej kłopotów będzie...
Kudlaty
jackill wrote:
Bez limitów, taniej i (chyba) solidniej.

hmmm czy taniej to nie wiem.. :]
bez limitow to jest dobre...
solidniej.. nie wiadomo.. w sumie to dopiero wchodzi takze nie wiadomo jak to bedzie dzialac.. :]

z domowym mam tak jak Evolucja... pozatym rodzice nie bardzo by go chcieli zlikwidowac...

A net mam od neo.. nie bede go zmienial na razie bo nie ma nic lepszego w lepszej cenie... Netia od kwietnia bedzie u mnie dostepna... ale i tak ma wyzsze ceny od Neo.. a jak chce to sie wyrobie w tym limicie ktory daja.. :]
jackill
No faktycznie drogo, zły cennik na początku patrzylem... Ale solidnie Smile Mój kolega ma Netie juz od 4 lat (od początku Netii w Polsce) i nie ma problemów. Awarie praktycznie się nie zdażają o o ew. konserwacjach, przerwach w działaniu sieci związanych z awariami jest powiadamiany. No i ściąga po 100GB miesięcznie Very Happy A ja cały czas jednym okiem na limit, czy sie w 15GB wyroie do końca miesiąca :/

EDIT: http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html zle popatrzylem na cennik, jednak taniej od neo (ja place 56 za 512 teraz).
Adi666
No zanim opuscilem rodzinny dom uzywalem netii. Choc droga nie ma limitow tranferu miesiecznego a oplata za abonamemt telefoniczny jest nikla (mozna miec dowolny pakiet)
Kamilox
Moim zdaniem TP jest najlepsza ... Co chwile sa promocje znizki itp
Adi666
Kamilox wrote:
Moim zdaniem TP jest najlepsza ... Co chwile sa promocje znizki itp

Moim zdaniem nie powinnismy patrzec lokalnie a globalnie....co z tego ze sa promocje jak i tak trzeba placic za abonament/oplate za utrzymanie lacza.etc.
GeorgeHammett
Tp... Ma swoje plusy i minusy.
Deathplanter
GeorgeHammett wrote:
Tp... Ma swoje plusy i minusy.

Plusy? Probowalem jakiekolwiek znalesc, po prostu nie da rady. Wyjasnij mi co jest plusem operatora, ktory ma gdzies abonentow?
v3nd0r
zalezy z jakiego punktu widzenia partrzec Razz jesli zarzadu tp sa i ich portweli to plusow jest duzo. Razz

Jesli z perspektywy uzytkownikow, to nic nie dziala tam jak powinno, sam sie o tym przekonalem Smile ale co zrobic Smile
bpit22
Jedynym plusem neo jest zmienne IP. ale na tym się kończy. Najgorsze jest to że na orginalnym sprzęcie neo sie wiesza i rozłącza. Na Livebox to samo. wiec nie polecam
Deathplanter
bpit22 wrote:
Jedynym plusem neo jest zmienne IP. ale na tym się kończy. Najgorsze jest to że na orginalnym sprzęcie neo sie wiesza i rozłącza. Na Livebox to samo. wiec nie polecam

Urgh. Osobiscie wolalbym miec stale Iacze, byleby mnie nie rozlaczali...
oxwood
bpit22 wrote:
Jedynym plusem neo jest zmienne IP.

Dla mnie to akurat jest wada Razz Bo nie ma to jak rozłączenie, żeby zmienić IP, wtedy gdy akurat nie chciałbyś tego Very Happy
esrael
Ostatnio i moja neo cos jest, ze tak powiem, "do chrzanu". Mam predkosc 1mB/s, od pewnego momentu (wczesniej mailem 512 kB/s), i wlasnie od tego momentu zaczela sie moja przygoda z ciaglymi kickami.. Zdarza sie ze jest seria rozlaczen co 3-5min i to moze trwac ponad 1h Sad. Oczywiscie fachowcy z TPsy uwazaja, ze wszytsko jest Ok, stabilna linia itd. moze ktos z Was mial problem z notorycznymi kickami po zmianie predkosci? Jest wiecie co jest na rzeczy to prosze o pomoc. Smile
Azerot
Może i was zdziwie ale TP nie jest już Polska tylko ostatnio ją przejeli Francuzi, myślicie że gdyby polacy ją mieli to by były takie promocje ?
esrael
Mmm pierwsze slysze, a od kiedy Francuzi "wladaja" moim internetem? Moze to wlasnie przez nich mam takie, a nie inne problemy Sad(
NarSan
bardzo możliwe bo w poslce nie mogli by pozwolic na takie promocje, chociaż i tak nie są one do końca fair. co prawda zdarza sie ze nie mam co raz netu ale jak na razie to nie mam zamiaru sie przenosic, moze dla tego ze mieszkam w malym miasteczku gdzie nie ma zbytniego wyboru? mozliwe... Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.