Od jakiegos czasu wyswietlaly mi sie reklamy mBank mobile. Myslalem, ze to usluga jakas na koncie, a tu sie okazalo, ze to ... siec komorkowa taka jak Heyah czy Sami Swoi. mBank podpisal z plusem umowe na swiadczenie uslug jako wirtualny operator, czyli mamy juz 3 ormalnych operatorow i 3 wirtualnych (Sami Swoi, Heyah i mBank mobile). Poczytalem troche na ten temat i trafilem na ... Avon (ci od kosmetyków), oni tez podpisali umowe ale z Orange i beda swiadczyc uslugi telefoniczne! Sprzedawac beda uslugi przez siec swoich konsultantek. Alez sie narobilo u nas. Niedlugo bedzie siec telefoni Biedronka jak tak dalej pojdzie. Co o tym myslicie ??
Wirtualni operatorzy - jak grzyby po deszczu
Sami swoi chyba upadli, prawda? Przynajmniej ktoś mi coś tak wspominał...
nie zapominaj, że rusza też 4 operator normalny "4".
Z resztą się muszę pochwalić - jadę jutro podpisać z nimi umowę testową
będę testować ich "produkty" i usługi. Dostanę komórkę, co miesiąc 150 zł do wydania i 100 sms i 100 mms. I mam limity rozmów, sms itd.. to wyrobienia dziennie
test trwa nie dłużej niż do końca kwietnia.. więc jeśli wszystko będzie ok, to około wakacji chyba wszystko powinno być na 100%.
o mbankowej sieci to wiem.. ale AVON?! to już naprawdę leeeeeekka przesada! Jak kupisz sobie 2 kremy, to dostaniesz 10 zł doładowania??
ale generalnie umowę chyba i tak podpisujesz z Orange, prawda???
nie zapominaj, że rusza też 4 operator normalny "4".
Z resztą się muszę pochwalić - jadę jutro podpisać z nimi umowę testową
będę testować ich "produkty" i usługi. Dostanę komórkę, co miesiąc 150 zł do wydania i 100 sms i 100 mms. I mam limity rozmów, sms itd.. to wyrobienia dziennie
o mbankowej sieci to wiem.. ale AVON?! to już naprawdę leeeeeekka przesada! Jak kupisz sobie 2 kremy, to dostaniesz 10 zł doładowania??
ale generalnie umowę chyba i tak podpisujesz z Orange, prawda???
| mtx wrote: |
|
o mbankowej sieci to wiem.. ale AVON?! to już naprawdę leeeeeekka przesada! Jak kupisz sobie 2 kremy, to dostaniesz 10 zł doładowania?? ale generalnie umowę chyba i tak podpisujesz z Orange, prawda??? |
Nie z Orange, tylko wlasnie z Avon - oni beda swiadczyc uslugi, a Orange im tylko i wylacznie udostepnia siec nadajnikow. Bedzie tak samo jak z Heyah.
Co do Samych Swoich, to nie slyszalem, zeby upadli, ale wlasciwie ostatnio cos ich reklam nie widac ani w telewizji ani w necie. Moze i tak byc.
| mtx wrote: |
| Sami swoi chyba upadli, prawda? Przynajmniej ktoś mi coś tak wspominał...
nie zapominaj, że rusza też 4 operator normalny "4". Z resztą się muszę pochwalić - jadę jutro podpisać z nimi umowę testową będę testować ich "produkty" i usługi. Dostanę komórkę, co miesiąc 150 zł do wydania i 100 sms i 100 mms. I mam limity rozmów, sms itd.. to wyrobienia dziennie o mbankowej sieci to wiem.. ale AVON?! to już naprawdę leeeeeekka przesada! Jak kupisz sobie 2 kremy, to dostaniesz 10 zł doładowania?? ale generalnie umowę chyba i tak podpisujesz z Orange, prawda??? |
mtx jak juz podpiszesz to napisz jaki telefon dostalaś i co było w umowie bo też chce podjąc współprace z tym operatorem tylko nie wiem czy warto . Co do mBanku, to siec jest przynajmniej stabilna, ale AVON to juz lekka przesada ;/
Ogólnie nie wiem po co te sieci komórkowe skoro mamy Pomarańcze
Plus i Era, Heyah już powoli pada widać to po tym jakie robi promocję typu 2x więcej doładowania. Osobiście myślałem że po wejściu na rynek Orange coś się poprawi, będziemy mieli do dyspozycji lepsze telefony za niższą cenę, a tu nic z tego, to co było to i jest chyba że dla firm...(może odrobinkę jest lepiej) Moim zdaniem wychodzi na to że, Polskę, zagraniczne firmy widzą jako tani rynek na którym mogą zainwestować, dużo zyskać i mało wkładając, wszyscy się zajarają tym że dobrze znana zagraniczna firma będzie u nas i będzie coś lepiej... Dlaczego O2 lub Vodafone nie chce pchać się na polski rynek ? To sieci dużo lepsze od Orange...
No widze, że nikt jescze nie wspomniał o Cyforwym Polsacie. Z tego co pamiętam podpisali umowe z Erą albo z Plusem. Pierwszymi, którzy będą mogli posiadać ich komórki będą posiadacze dekodera cyfrowego polsatu.
| Quote: |
| nie zapominaj, że rusza też 4 operator normalny "4". |
Wydaje mi się, że chodzi o czwartą sieć stacji ;> Tak przy okazji, słyszałem, że Wanadoo się do nas wprowadza, to prawda? Może to oni chcą być czwarci?
4 sieć nazywa się P4 (więcej na nadchodzi4.pl)
Vodaphone też ma wejść, tylko się dogadać z Plusem (bodaj) nie potrafią.. a Erę przejąć ma T mobile, ale też im coś szwankuje...
już mi sie podoba wizja stron: doładuj swoją komórkę
wybierz operatora:
Orange
Era
Plus
P4
Heyah
Sami swoi
Avon
mBank
Cyfrowy Polsat
Neonet
Tesco
Real
Media Markt
Saturn
Cyfra +
Lidl
Geant
Carrefour
Auchan
n!
...
... tu następują kolejni
...
Biedronka
co wy na taką wizję??
PS- dla 4 założę osobny temat
Vodaphone też ma wejść, tylko się dogadać z Plusem (bodaj) nie potrafią.. a Erę przejąć ma T mobile, ale też im coś szwankuje...
już mi sie podoba wizja stron: doładuj swoją komórkę
wybierz operatora:
Orange
Era
Plus
P4
Heyah
Sami swoi
Avon
mBank
Cyfrowy Polsat
Neonet
Tesco
Real
Media Markt
Saturn
Cyfra +
Lidl
Geant
Carrefour
Auchan
n!
...
... tu następują kolejni
...
Biedronka
co wy na taką wizję??
PS- dla 4 założę osobny temat
Haha to i tak nic w porównaniu z liczbą operatorów telefonii stacjonarnej.
Ostatnio jak sprawdzałem było ich ponad 5000
Niedługo zabraknie abonentów, jeśli każdy będzie chciał mieć choć jednego
Ostatnio jak sprawdzałem było ich ponad 5000
Niedługo zabraknie abonentów, jeśli każdy będzie chciał mieć choć jednego
Mogę powiedzieć tylko jedno , lepiej dla kienta. Konkurencja , ceny spadną. Z drugiej strony taki szarak się pogubi gdzie taniej i korzystniej. Sam mam już problemy w wyborze sieci. Pozostaje przy najstarszej sieci z jakiej korzystam. Chyba z 10 lat temu kupiłem Nokię 1610i w promocji za 1350zł makabra.