bence güzel bi konferams eğer bu ülke gerçekten barış istiyorsa (ben istiyorum ama sizi bilemem) senin o terörist dediğin adamlarlada konuşması gerekir. bugüne kadar hep silahla bişeyleri halletmeye çalıştık ama başaramadık. (eğer başardığını sanan varsa öyle sanmaya devam etsin) bugünden sonrada konuşarak çözmeye çalışalım.
gerilla mevzuna gelirsek pkk gerilla savaşı yapıyor bu nedenle onlara gerilla denebilir. ama sen bu ülkede isyan çıkartıyolar o nedenle teröristtir dersen senin düşüncendir. istedğin gibi düşünebilirsin. ..
nobel konusuna gelirsekde yaşar kemal çok iyi bir yazar zaten nobeli hakediyor. . .
ben bu devletin polisine askerine kurşun sıkana terörist demiyeceğimde ne diyeceğim ? gerilla mı ? bağımsızlık için savaşıyorlar mı diyeceğim ?
nobeli kimin kime neden verdiği belli değil. madem yaşar kemal çok iyi bir yazar, alsaydı şimdiye kadar nobel. ama bundan sonra alacağı kesindir.
düzeltme: bu aydın geçinen yazar abimiz ırak ta kurulacak kürdistandan size ne diyor ayrıca.
düzeltme2: ayrıca yine bu yazar amca ATATÜRK'ün 1923 te kürtlere özerklik verilmezse sorun çıkar dediğini öne sürüyor.
Last edited by mr.emre on Sun Jan 14, 2007 9:01 pm; edited 1 time in total
karşı taraf defalarca silah bıraktı ama kimse bunu dikkate almadı. ..
türkiyede bu hep böyledir.
dünyanın kültürel sahnesinde millet olarak doğru dürüst yer alamadık. ne bilimimiz gelişti, ne teknolojimiz. herşeyi yurtdışından alıyoruz.
gel görki nerde üreten , kültürlü insanımız var, hemen onu taşlamaya başlıyoruz. dün nazım hikmet'i harcadık, bugün de orhan pamuk'la yaşar kemal'i..
ve bunu yapanlar asla onların seviyesine ulaşamayacak kişiler oldular. bugün de devam ediyor.
doğu hakkında tek bildikleri, aydın doğan'ın gazeteleri , kanallarından duydukları olanlar, doğu hakkında konuşmasınlar. 20 yıldır kan dökülerek hiç bir sorun çözülemedi. orada savaş varsa, savaşın sorumlusu ne türk milletidir ne de kürt milletidir. yani türkiye halkının ordaki savaşta suçu yoktur. suç faşist tc iktidarlarındadır.
kürtler ezilerek, kürtlere tü kaka gözüyle bakılarak hiçbir sorun çözülemez.
herkes insandır ve herkes eşittir. eğer senin kafanda ırkçı düşünceler varsa zaten senle tartışmak gereksiz.
ama yaşar kemal gibi değerli bir insana , boş laflarla sataşmanız insanı ediyor. düşüncelerine inanmıyorusanız, onun türkiye için değerine inanın.