FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Odwolany Ingres

Terrrenia
Wszyscy wiemy, co tam się działo. Ja sądzę, że dobrze, że zrezygnował. Najlepsze jest to, że kiedy Arcybiskup dostał dokumenty zapoznał się z ich treścią i przyznał tylko i wyłącznie do tego, co było w nich zawarte. Żeby nie było, ja jestem katoliczką, nie potępiam go, ale myślę, że na to "stanowisko" powinien trafić człowiek, z którego mozna brać przykład. A co wy sądzicie?
mtx
Mnie tam to zwisa. Cała idea moralnej odnowy jest jednym wielkim G**. (w wykonaniu PiS i przystawek).
Byli SBcy zeznają przeciwko normalnym ludziom (jak np. w przypadku Gilowskiej) i co? wszystko w porządeczku.
Kto jest ofiarą lustracji? Gilowska, Czajkowski, Wielgus..

Oby tak dalej Wink
Lopik
Powiem tyle Polityką/kościołem się nigdy nie interesowałem a więc czy ktośś odchodzi / przychodzi to mi zwisa.
Z drugiej strony zastanawiam się dlaczego politycy "ingerują" w kościół?
Bigrazer
Quote:
dlaczego politycy "ingerują" w kościół?

To nie politycy ingeruja w kosciół tylko zazwyczaj kosciół ingeruje w sprawy koscioła.

Quote:
Kto jest ofiarą lustracji? Gilowska, Czajkowski, Wielgus..

Jezeli chodzi o Wielgusa to on nie jest taką wielka ofiarą. Chociaz jezeli nazwac go ofiara to nie lustracji ale służb specjalnych które go w to wciagneły. A dał sie wciagnac poniewaz chchiał zrobic kariere, miał do wyboru piac sie na szczeblach i byc kapusiem, albo nie kapowac i byc zwykłym ksiedzem. Niestety wybrał droge jak wiele innych ksiazy spragnionych dobtych stanowisk.
loginos
Bigrazer wrote:
Quote:
dlaczego politycy "ingerują" w kościół?

To nie politycy ingeruja w kosciół tylko zazwyczaj kosciół ingeruje w sprawy koscioła.

Do bardzo dobrze, że Kościół interesuje się sprawami Kościoła. Very Happy

mtx:1 ostrzeżenie.za 2 piszę AWITSA, a za 3 jest pewnie ban- przestań spamować 1 linijkowcami, głupotami bez treści!