FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!

Zobacz jak Saturn pojechalo po Media Markt

mtx
http://www.patafian.pl/bannery/saturn1.wmv

Po raz pierwszy widzę reklamę, w której ktoś jawnie jedzie po Media Markt. I to kto? Saturn! Konkurencyjna sieć sklepów!

Mnie się ta reklama bardzo podoba. Wreszcie ktoś dokopał MM. I to w całkiem niezłym stylu.

Będzie wojna Saturn kontra Media Markt??
Nolt
plik nie dziala przynajmniej u mnie :/
Seba222
Bardzo dobre Razz W koncu ktos pokazal jak robi nas media markt Smile A tak powaznie, to teraz czekam na odpowiedz mediamarketu na ta reklame. Ciekaw jestem czy zaczna wojne, czy rozejdzie sie to "po kosciach". Ale poczatek jest swietny, a dalsza czesc wojny moze byc imponujaca.
KacperOo
Hahahaha ;p

Zrobili z Ciebie idiote?
Reklama dobra nieźle się uśmiałem ;p Ciekawe czy będzie wojna Wink

U mnie w mieście nie ma MediaMarkta a Saturn chyba jest albo był ;o
ogurek
nie no.... to jest piękne.. w końcu saturn wziol sie za siebie i dokopal idiotom :] myśle ze wojna będzie. a kto wyjdzie na niej z korzyscią? niech zgadne... MY Very Happy
v3nd0r
znajac zycie teraz zacznie sie wymiana reklam na miare PiS i PO Very Happy jedni beda sie wychylac przed drugich ale dobrze bedzie nam Very Happy przynajmniej do czasu az jedni nie wykoncza drugich Wink
reklama dosc slaba mogli sie bardziej postarac ... jawnie dokopali media markt ale czy ja wiem czy sa na tyle konkurencyjni aby dac im rade Razz poczekamy zobaczymy, wszystko wyjdzie w praniu Razz
Camel
Hehe, reklama fajna, dość podobna do reklam Media Markt ostatnio pokazywanych w TV.

Co do wojny, podejrzewam że jak będzie to tylko dla picu i tak żeby sztucznie podkręcać sprzedaż.

Podobna była kiedyś sytuacje z telewizyjną reklamą proszku do prania Dosia. W reklamówce gospodyni domowa wyrzucała do śmieci proszek Omo, wybierając tańszy ale za to równie skuteczny (tj. Dosie).
Tak jak w tamtym przypadku nie było to działanie wbrew prawu, nie można było mówić nawet o nadużyciach marki. Identycznie rzecz ma się w przypadku Saturna i Media Markt Smile

W końcu przecież Saturn i MediaMarkt łączy wspólny właściciel Cool
Bigrazer
Była bardzo podobna reklama media makt w której facet dłubał w nosie w maluchu i kobieta deptała reklamówwke (czy przypadkiem to nie była reklamówka saturna?). No to w odpowiedzi Saturn wział reklame w swoje rece Smile Ale trzeba przeznac ze reklamy media marktu trafiaja do ludzi Very Happy
Xaros
Hehe nie no rekalma bardzo smieszna, ale moze to juz lekko najechac na prawo i nedia moze pozwac oto siec sklepow Saturn i wtedy nie bedzie przyjemnie. A jak to nie pomoze to zacznie sie wojna na reklamy MM vs Saturn, moze i ciekawe ale cenny i tak nie beda spadac Wink
Camel
Ja widze że chyba nikt nie czyta postów do końca...

Media Markt i Saturn mają JEDNEGO WŁAŚCICIELA.

Podejrzewam że zrobili coś takiego bo Saturn może w porównaniu z Media notować mniejsze zyski. Teraz Electro World trąbi o wielkiej poświątecznej obniżce cen. Wiadomo że dla szefostwa Metro Group ważniejsze jest żeby klient wybrał albo Media albo Saturna niż konkurencje.
vrooth
jednego właściciela?? hmm no to sie nie dziwie ze w wczesniejszej reklamie media markt była siatka saturna... a nie było jakiejś reakcji, np. pozwu do sądu o wykorzystanie marki...

w tym wypadku bedą walczyc na ceny, ale kasa i tak pójdzie do jednej puli, więc nie bedzie praktycznie żadnej obnizki... to dla nas źle... a im to wisi, bo zyski i tak bedą...

teraz wypada tylko czekać na wejście tej brytyjskiej sieci do Polski... podobno pierwszy sklep ma być w Warszawie... ale to odległe czasy
sl4sh
MediaMarkt nalezy do brytyjsko-niemieckiej sieci MAKRO, a co do saturna to nie wiem - bo musze przyznac ze pierwsze slysze o tej sieci sklepów. Moze dlatego ze moja miescina to zadupie... no ale bywa - takie zycie.
Deathplanter
Zwrócili na siebie moją uwagę. Trafny, śmiały slogan, wredna [anty]reklama za którą wkrótce będą pewnie mieli pozew (bo jakoś nie wierzę, żeby to był ten sam właściciel: po prostu to się nie trzyma kupy)...

Popieram Saturna, instynktownie Wink
fallco
reklamam odwazna, tyle ze bardzo ryzykowna bo sie skonczy w sadzie pewnie Very Happy

a tak swoja droga to obie firmy moja podobne systemu naciagania klientow, wiec nie bylbym taki pewny, ktory lepszy Smile u jedno maja nas za "nieidiote" a u drugiego jako "sknere"... sami wybierzcie co lepsze ;P
spooki86
Widziałem tą reklame w tv, podoba mi się Very Happy

Ale o sklepie Saturn nie słyszałem.
Camel
sl4sh wrote:
MediaMarkt nalezy do brytyjsko-niemieckiej sieci MAKRO, a co do saturna to nie wiem

Makro, a właściwie Macro Cash & Carry Ca to jedna z marek koncernu METRO Group.

Żeby nie było wątpliwości poniżej zamieszczam link do ich strony.

METRO Group
KacperOo
Tak jak pisałeś ich sieci to:
Quote:

* Metro/Makro Cash & Carry
* Real
* Extra
* Media Markt
* Saturn
* Galeria Kaufhof

Dziwi mnie tylko dlaczego taka reklama...
Saturn mniej zarabia czy co ;o ?
Calemb
A mnie ta reklama się bardzo, ale to bardzo podobała. Jak ją pierwszy raz w TV zobaczyłem to miałem niezły ubaw, a w ogóle to cieszę się że ktoś z Media Markt zrobił idiotę..... Swoją drogą czy widzieliście odpowiedź MM na tą reklamę?
Adi666
Nastepna wojna reklamowa....myslalem ze po potyczkach plusa i heyah nic mnie nie zdziwi....a tu patrz....tak nawiasem mam pytanie. Czy to "zaczepka" czy odpowiedz na jakas reklame mediamarkt? Jesli to drugie to prosze o linka do tej reklamy Wink
Calemb
Cóż linka nie odpalę bo reklamę jedynie w telewizji widziałem, aczkolwiek wygląda podobnie do tej Saturna, tyle że MM z Saturnem zamienieni są pozycjami, no i nie ma tekstu: "zrobili z Ciebie idiotę?"....
Terrrenia
Ale czy jedna osoba [w tym wypadku nie wiem... przedsiębiorstwo...? Very Happy] może prowadzić dwie konkurujące ze sobą firmy? Znaczy, kiedyś słyszałam o takiej aferze, że to nielegalne i wogóle. Chyba coś plączę, nie? Very Happy Ale widziałam obydwie reklamy. Zdaje mi się że w tej z deptaniem Media Marktu nie ma jego nazwy, jest tylko taką czcionką jak to tam zwykle jakiś napis, może "nawet nie dla idiotów" czy coś w tym stylu. W każdym razie nie ma chyba nazwy sklepu.
pozzler
Można o tym poczytać dzisiaj na Onecie:
http://biznes.onet.pl/0,1461982,wiadomosci.html

Generalnie te dwie firmy należą do grupy Metro, a żeby było śmieszniej, to tą kampanię reklamową przygotowywała jedna firma...
Nie wiem, czy takie coś jest legalne, ale na pewno obie marki będą jeszcze bardziej znane, grupa Metro zarobi więcej...a konkurenci - stracą.

Pozdrawiam

Wojtek
mtx
Ale to są 2 różne firmy!

To tak jak niedługo Geant będzie należał do Reala. I co? Osobne firmy, konkurujące ze sobą, całkowicie niezależne!

Czy wy tego nie potraficie pojąć? Właściciel to jest daleko i ma z tego kasę, a te sklepy są dla siebie konkurencją, taką samą jak z innymi sklepami.
Feodaron
Ja widziałem w telewizji obydwie reklamy tylko nie wiem która z firm zapoczątkowała tę wojnę, choć jako pierwszą widziałem reklamę "Media Markt'u", w której to kobieta deptała siatkę z logiem "Saturn'a" a tak na poważnie to jest gdzies ten Saturn w polsce ? bo w niemczech to go widać częściej od MM'u, w polsce nie miałem jeszcze okazji go widzieć i to chyba jest pierwsza reklama Saturna w polsce nieprawda ?
fiorello
mnie tam nie obchodzi kto kogo jedzie (no moze MM niepodoba mi sie troche) ale najważniejsze żeby było tanio !!
Lopik
O kurde O.o
Ale MM zjechali Very Happy
Oby tak dalej,Oby tak dalej.
Excail
Hehe, bardzo dobre, ale to trochę nie jest w porządku, w pewnym sensie oni obrażają Media Markt, czy moga zostać o to oskarżeni w jakiś sposób?
Rozumiem, ze to konkurencja, no ale...
Co do kupna czegoś w Media Markcie to nie radzę niczego kupować, ja kupiłem monitor, który po 3 dniach musiałem im zwrócić bo się jakoś dziwnym trafem zepsuł, oddałem go i dostałem "nowy", który padł po miesiącu Sad
Pozatym kupiłem odtwarzacz Mp3, w którym nie wiem co się stało, lecz po kilku dniach po prostu nie chciał się włączyć, i jeszcze parę rzeczy ale nie będę już ich tutaj wymieniał, stanowczo odradzam kupna czegokolwiek w Media Markcie.[/b]
pawelsz
Pewnie na moje zakupy z kategorii elektronika to nie wplynie... Z reklam widzialem tylko Saturna, bo zostala tu zamieszczona Cool TV nie ogladam, tak ze nie moglem jej tam widziec. W Media Markt ceny za ciekawe to nie sa, wszyskto moge kupic w lokalnym niewielkim sklepie, taniej i towar dostepny - a jesli nie ma w sklepie, to sprzedawca sprowadzi - juz pare razy zamawialem tam jakis towar i zawsze dochodzil po gora 2-3 dniach, nie wliczajac weekendow. Takie wielkie sklepy to lubie tylko z tego powodu, ze sie wchodzi i mozna popatrzec sobie na sprzet Wink I to jedyna zaleta wg mnie. Kiedys mialem takie szczescie ze w MM proba kupienia aparatu cyfrowego zakonczyla sie niepowodzeniem bo mieli tylko 1 sztuke na stanie. No i ten slogan, nie dla idiotow. Ja wiem, ze chca sie odpedzic od niektorych klientow ale im sie to nie uda.
Deathplanter
Kurcze,już miałem postnąć "co Wy tak po czerwonych kubraczkach jedziecie" ale tak właściwie to kupiony tam wheel do samochodówek [spalił mi USB,do dzisiaj nie wiem jak to się stało] ,odtwarzacz mp3 [w serwisie trzy razy] i router wifi [soft nie widział kabla adsl] też były wadliwe... może te ploty, że mają tanio bo używane to prawda? W sumie kiedy kupiłem nowy router [też u nich,żeby zrobić podmianę i zwrócić ten ze złym softem ;>] jedyne,co zabezpieczało pudełko od routera to ta ich linka! Żadnej folii ;X
Calemb
Dobra winien jestem sprostowanie. Ta reklama o której mówiłem to okazała się być właśnie jako pierwsza i to Saturn w odpowiedzi pojechał w przesliczny sposób po MM. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.