FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

wysyłanie poczyty z frihost

loginos
Nie wiem czy ktoś już ten temat poruszał. Nie udało mi się znaleźć na forum, a problem zdaj się być bardzo poważny.
Do swojego konta hostingowego założyłem sobie kilka kont pocztowych.
O ile grupa dyskusyjna działa dobrze i przekierowanie poczty również to mam spory problem z normalnymi kontami pocztowymi.

Jeśli korzytam z wiewiórczej poczty (interfejsu www) to zazwyczaj działa, ale przy próbie wysłania wiadomości z klienta poczty dostaję komunikat "Nie powiodło się wykonanie RCPT TO <***@***>: Nie wykonano żądanej operacji: skrzynka jest niedostępna". Najdziwniejsze jest to, że czasem (z raz na tydzień) uda się wysłać maila poprawnie.
Mieliście może taki problem? Możecie coś poradzić?
loginos
Trochę niezręcznie odpowiadać samemu sobie, ale skoro nikt inny się tego nie podjął. Wink

Wygląda na to, że problem wynikał z przekroczenia czasu połączenia z serwerem.
Na frihoście nierzadko zdarza się, że żądanie http jest odrzucane z powodu przekroczenia czasu połączenia "timed out". Wygląda na to, że w tym przypadku miałem do czynienia z analogiczną sytuacją dla smtp.
Rozwiązanie jakie zastosowałem to ponawianie wysyłania co jakiś czas - do skutku. Jak na razie działa. Very Happy
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.