FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Media Markt

mtx
Nowa reklama Media Markt http://www.patafian.pl/bannery/choinka.wmv

jak wam się podoba??

Last edited by mtx on Sun Jan 14, 2007 10:23 pm; edited 1 time in total
Xaros
Hmm, chetnie bym ocenil ale niestety link nie dzaila, moja droga Smile Jak poprawisz to ja wroce tu jak bumerang i ocenie Wink

Pozdrawiam, Xaros
venom6
Heh reklama nawet fajna, ale co do samych produktów z Media Markt to nie jestem zbytnio zadowolony, bo według mnie to tylko same tanie badziewie nic nie warte, użyjesz kilka razy i możesz wyrzucić na śmietnik bo się popsuło, niczym się nie różnią od produktów z Real'a, nie wiem co o tym sądzą inni Razz

Xaros napisał:

Quote:
Hmm, chetnie bym ocenil ale niestety link nie dzaila, moja droga Jak poprawisz to ja wroce tu jak bumerang i ocenie

O jej wielki wysiłek skopiować adres strony i wpisać w przeglądarce internetowej, no ale cóż po co się przemęczać Razz

Last edited by venom6 on Fri Dec 22, 2006 9:13 pm; edited 1 time in total
Xaros
Hehe, chlopie wiem jak to sie robi ale mimo kopiowania:
venom6
Faktycznie przyleciałeś tutaj jak bumerang widząc nową wypowiedź w temacie heh Razz

A mimo to masz chyba zrąbanego kompa bo mi jakoś działa:

Patrzcie państwo Razz

Pozatym widzę, że używamy tego samego edytora grafiki Irfan View Razz

I tak na marginesie zrobię to za naszą koleżankę, poprawię to co ona tutaj nam nabroiła Razz

http://www.patafian.pl/bannery/choinka.wmv
Feodaron
hahaha "Mikołaj... choinke... w pupę..." się uśmiałem Very Happy Very Happy W teleświzorze leci ocenzurowana reklama Very Happy
Seba222
venom6 wrote:
Heh reklama nawet fajna, ale co do samych produktów z Media Markt to nie jestem zbytnio zadowolony, bo według mnie to tylko same tanie badziewie nic nie warte, użyjesz kilka razy i możesz wyrzucić na śmietnik bo się popsuło, niczym się nie różnią od produktów z Real'a, nie wiem co o tym sądzą inni Razz

Ja raz tylko kupilem cos w sklepie "NIE DLA IDIOTÓW", a mianowicie huba usb - no i zwrocilem go, bo po prostu nie dzialal Razz Uprzejmy pan przyjmujacy reklamacje, powiedzial, ze lepiej wziasc kaske, bo jak wymienie na takiego samego, to raczej tez nie bedzie dzialac Razz
A swoja droga - ostatnio slyszalem (nie widzialem, ale slyszalem od osoby naprawiajacej sprzet AGD), czym sie rozni pralka Amica kupiona w MM a w porzadnym sklepie - w MM podzespoly sa plastikowe i jednorazowe. Jak sie zepsuje to trzeba wyrzucic. Na czyms trzeba zaoszczedzic.
Camel
Hehe, reklama świetna ale faktycznie w TV leci wersja ocenzurowana. Słychać tylko Święty Mikołaj, Media Markt i a feee. Laughing

Co do rzeczy które mają w media akurat sobie chwale. Ceny niskie, oczywiście mówię o markowym sprzęcie. Różnicy żadnej nie widze między odtwarzaczem MP3 Samsunga któery kupiłem w Media za 200 zł a takim samym który w Euro AGD kosztuje 230 zł (to i tak jedyne miejsce z ceną najbliższą cenie z Media).

Dla mnie jeśli chodzi o porównanie to tragicznie wypada bardzo mocno swego czasu reklamowany Electro World który miał swoimi cenami położyć konkurencje na łopatki. Kto tam był choć raz wie pewnie jak wygląda sytuacja. No chyba że do Electro w Warszawie trafiają same "ochłapy" Razz
sl4sh
U mnie w mieście nie dawno wybudowali Media Markt - i jak to sie można domyśleć wiara rzuciła się na produkty jak za komuny.

Osobiście kupiłem tam tylko klawiaturę, a właściwie to zestaw klawka + mysza wirrles (bez przewodowe).
Ucieszony z zakupu (cena chyba 50zł - na allegro 80-90zł) popędziłem do domq. Podłączam....
1. żeby mysza zadziałała, trzeba było pokręcić (dosłownie) bateriami, gdy sie je włożyło do myszki - czasami zadziałała, czasami nie

2. klawka...... tragedia :/ Żadne wskaźniki się nie świeciły (caps, num lock - nic), ale działała.

Poszedłem wymienić, dali mi nową. Teraz mysza działa, ale na klawce nadal nie świecą się wskaźniki :/ Ale dałem juz sobie spokuj bo mam kawałek do tego marketu i nie chce mi sie z buta pociskać tylko po to żeby znowu dostać zepsutą klawke :/ Także wniosek z tego taki - wole zapłacić troche więcej i mieć pewność, że sprzęt działa, niż potem chodzić i się prosić żeby mi wymienili na nowy.
mtx
Ja kupowałam wiele rzeczy w MM:
- drukarkę ze skanerem i xro
- mikser do mleka x2
- mikser ręczny x2
- odtwarzacz mp3 Philips (o tym za chwilę)
- lokówkę
- lodówkę
i pewnie parę innych rzeczy i nic mi się nie psuło
poza mp3. od czasu do czasu się zawieszało. Więc poszłam (bo na gwarancji) to mi wymienili na lepszy model (z 1 gb na 2 gb + radio). Więc dobrze na tym wyszła..

ps new reklama Wink też fajna, wiem, że stara, ale.. Smile

http://www.funpics.pl/movies.php?cid=49
vrooth
Media Markt nadaje sie tylko do zakupów wiekszych rzeczy, np. telewizorów, monitorów, lodówek... czy małych akumlatorów, słuchawek, płyt...

natomiast klawiarury czy myszki to szajs, nie ma sie co oszukiwać... wkońcu sa za tanie wg. mnie...
fallco
nie zapominajmy ze MM nie produkuje sam tych produktow tylko je sprowadza... wiec kupujac rzeczy marek HP, Philips, Creative itp mamy pelna gwarancje producenta, iwec jezeli cena jest nizsza niz w innych sklepach a i wiadomo jak zglosic reklamacje to czemu by nie kupowac tam ?
Calemb
Apropo drugiego linku z reklamą widzę ją pierwszy raz ale całkiem fajna. A w Media Markcie (wracając do tematu) to nigdy chyba jeszcze nic nie kupiłem, ale znajomi owszem i jakoś chyba nie narzekali......
bpit22
Całkiem niezłe. Ale mam kompa z Media za 2 tys i nie polecam.
gandalfini
fallco wrote:
nie zapominajmy ze MM nie produkuje sam tych produktow tylko je sprowadza... wiec kupujac rzeczy marek HP, Philips, Creative itp mamy pelna gwarancje producenta, iwec jezeli cena jest nizsza niz w innych sklepach a i wiadomo jak zglosic reklamacje to czemu by nie kupowac tam ?

Dlatego, że na uwzględnienie reklamacji czekasz...jakiś miesiąc ?
Przypadek autentyczny -> najpierw tłumaczą się, że serwis mają "gdzie indziej" potem ten ich "serwis" odsyła towar do innego serwisu (tym razem firmowego). Dopiero po interwencji rzecznika praw konsumentów zgadzają się wymienić wadliwy towar na pozbawiony wad.
sl4sh
Media Markt wcale nie jest taki tani, tanio jest tylko wtedy gdy są promocje - to wtedy moge sie zgodzic.
Dla przykladu, laptop ACER'a z procem 1,6MHz w Media Markt kosztowal jakies 2200zł (bez systemu, w tym przypadku bez Windowsa XP). Kolega kupil w zwyklym sklepie komputerowym identycznego ACER'a za 2000zł + win xp pro.
webek
A jak dla mnie MM to jeden wielki szajs - wole kupić coś w "normalnym" sklepie i zapłacić 50zł więcej. No i mieć gawarancję, że to nie jednorazówka Smile

A już kompa za chiny bym nie kupił w żadnym sklepie tego typu.
bpit22
Teraz to ja też wiem, ale co najeździłem się do Bydgoszczy to już inna sprawa. To jest jakies 60 Km w jedna strone. Nikt mi tego nie zwróci. Wiec jakby tak teraz policzyć kompa + koszt paliwa = strasznie przepłaciłem. Więc wole już zaplacic nawet 100 zł więcej, a nie miec juz problemów.
Kudlaty
niektore sprzety oplaca sie kupic w MM ale jesli chcemy kupic cos porzadnego to nigdy w marketach czy tym podobnych.. jedzie sie do specjalistycznego sklepu gdzie mamy pelen wymiar tego co potrzebujemy a takze specjalistyczne informacje na temat danego urzadzenia...
a nie cos tego typu ze to nie ma różnicy czy karta graficzna ma 128MB i 64bit czy 64MB i 128bit...
jawor10
Reklama na pewno nie trafiła do wielu ludzi, jest troche dziwna ale przekaz jak zawsze widoczny:P
matti05
Reklama jest jak każda reklama MM, czyli głupia i trafiająca do odbiorcy. Tylko szkoda mi tego pomocnika co miał choinkę w du***, mogli by ją wsadzić rządzącym.
vrooth
nie każda reklama jest głupia

mi się reklamy Media markt podobały zanim nie doszło do pseudo wojny z Saturnem (ten sam właściciel), chociaż nie do kazdego trafiało hasło 'nie dla idiotów"... wkońcu to poczatki agresywnej polityki reklamowej Smile
Joker
Rreklamy i kamprania reklamowa trego całego sklepu, czy raczej korporacji to moim zdaniem najbardziej trafna i przemawiająca do potencjalnego kupca ( Zaraz po kampanii Heyah Razz ) na polskiej scenie marketingowej.

- - - -

A ta cała wojna to jeden wielki ( moim zdaniem udany ) chwyt marketingowy Very Happy
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.