Więc... Codziennie (lub co jakiś czas) przychodzą do mnie listy "Dziękujemy za wpisanie się do naszej księgi gości blah blah blah..." kiedy się nawet nie wpisywałem tam!!!!!
I jeszcze moja ksywka została napisana małymi literami (nienawidze patrzeć na imiona pisane małymi literami, wiesz że imiona powinny się zaczynać dużą literą, moje zawsze pisze całe dużymi). I ostatniego czasu przychodziły do mnie TONY resetowań hasła na pewnych forum których jestem członkiem, ale już przestało.
Cos mi ********* moje konto pocztowe!!! >=(
Jezeli chodzi o księgi gości to moze ktoś ci robi fajny kawał i wspisuje sie podajac twój email i ksywe. Podobnie z forami ktoś sie chciał zalogowac na twoje uzywajac twojego nicka i przez to te resety hasła. Komus zalezy zeby złamac twoje hasło 
Takie rzeczy sie zdazaja, nawet czesto. Ty i tak masz szczescie ze przechwycili tyko dane do wejscia na ksige aby powypisywac glupoty. Mojej zonie np. wlamali i przechwycili konta komunikatorow. Powypisywali tam bluzgi do osob zapisanych na liscie, ludzie co niektorzy sie poobrazali, a pozniej trzeba bylo wszystkich przepraszac. Oczywiscie nie wszystkie numery dalo sie odtworzyc bo wlamywacz szybko przejal konto i pozmienial dane logowania.
Gdybym takiego zlapal, to ...../..
Gdybym takiego zlapal, to ...../..
I teraz żałuje że temu komuś (oświadczam go właśnie o to) spamowałem email, za to że on też spamował innego gościa email na innym forum. I on jeszcze gadał o EROTYCZNYCH rzeczach na tamtym forum (i go potem oczywiście administrator zabanował), i jeszcze zarejestrował się na moim forum i gadał bzdury po angielsku i wyrażenia że moje forum to głowa ****, więc USUNĄŁEM jego konto wraz z jego postami.
Zainstaluj sobie klienta pocztowego The Bat. Będzie ci filtrował wiadomości. Mnie też takie wiadomości wkurzają, ale nie mogę się nawet czasem domyslic z kąd biorą oni moje dane osobowe. Z firmami które bez pozwolenia sprzedają dane osobowe, trzeba walczyć. Szkoda że nikt się tym nie zajmuje. 
Mi również zdaje się, że ktoś robi sobie głupie żarty podając Twoje dane, po prostu uznawaj to za spam i nie przejmuj się tym, ja również dostaję jakieś g*wno ze strony wizaz.pl, mimo, że się tam nie rejestrowałem...
Filtr w gmailu tez powinien odrzucac takie wiaodmosci. Ale pierw trzeba go tego nauczyc.
W Thunderbirdzie też, po oznaczeniu ok 20 wiadomości jako spam taka niechciana poczta trafia bezpośrednio do kosza (bądź innego folderu, zdefiniowanego w konfigu przez usera)
Ja mam 7 kont pocztowych i codziennie odbieram jakieś 20-30 maili ze spamem, zatem na Thunderbirda nie narzekam ;]
Ja mam 7 kont pocztowych i codziennie odbieram jakieś 20-30 maili ze spamem, zatem na Thunderbirda nie narzekam ;]
Ja mam pocztę na Onecie i nie dostaję dużo spamu. Około 2 wiadomości dziennie. Z tego 1 trafia od razu do folderu SPAM. Zaznaczyłem by nie odbierało wiadomości od tego autora. Co do różnych programów pocztowych nie mogę się na to zgodzić gdyż mam na swoim koncie 300 listów, a ściągało by się to z serwera bardzo długo.
Spam to zmora dzisiejszych internautów. Ale najlepsza była wiadomość że "W serwisie 'Serwis Dydaktyki Wydziału Chemii Politechniki Wrocławskiej' zgłoszono żądanie utworzenia nowego konta z użyciem twojego adresu e-mail. Aby potwierdzić zamiar utworzenia konta przejdź na stronę: LINK"
Wszystkie moje dane były tam podane, moj adres email. Ciekawe kto mógł coś takiego odwalić.
Wszystkie moje dane były tam podane, moj adres email. Ciekawe kto mógł coś takiego odwalić.
No niestety też tak miałem , a czasem jest tak ,że ktoś zhakuje jakieś forum i ma dostęp do emaili userów i wysyła mass meile , a jeśli ktoś ciągle wysyła ci meile z tego samego adresu , możesz to zgłosic na takiej stronce , tylko adresu nie pamiętam jak znajdę to podam , no i koleś może niezła kasę zapłacić za spamowanie.
Oczywiście. Spamowanie bez zgody odbiorcy jest przestępstwem. Taką osobę, jeżeli się ją wogóle złapie, czeka odpowiedzialność karna przed polskim sądem. Jeszcze jest mało takich pozwów, ale to kwestia czasu.
ja w gmailu jeszcze do niedawna dostawalem bardzo duzo spamu. Teraz dostaje 30 na tydzien moze z czego moze 1 nie zostaje zakwalifikowany do spamu. Gmail ma naprawde dobry filtr spamu. Przykladowo spamfiltr w o2 nie wylapuje prawie zadnego spamu i zawsze mam skrzynke zawalona reklamami :/
mtx:fajny temat; odpowiedź została udzielona, a dyskusja o wyższości rowera nad masłem to nie to forum
mtx:fajny temat; odpowiedź została udzielona, a dyskusja o wyższości rowera nad masłem to nie to forum