Łącze się przez total Commandera. Otóż wyświetla mi błąd jak chce się połączyć, że nie można wykonać polecenia PORT.
W czym problem ??
sprobuj sobie ustawic opcje "passive" - bardzo czesto zalatwia to sprawe
Mi ostatnio nawet to nie pomaga, a winny jest Nosrton Personall Firewall ktory cos blokuje mimo ze nie powinien.
Czasami moze to byc wina twojego IP (np na moja uczelnie nie mam wstepu bo mam neostrade - a te IP sa zablokowane)
Ale zazwyczaj wystarcza passive mode na FTP.
Ja mam Neo niestety.
Spróbuje według twojej rady chorąży, ale filezillą.
Edit
Nadal to samo. Spróbuje jeszcze raz na totalu.
Edit 2
Na totalu też.
Wszędzie nie działa.
Ja laczac sie przez Total Commandera nie mam najmniejszych problemow - tylko ze mam lacze kablowkowe ze stalym IP. W przypadku Neo tryb pasywny powinien pomoc, ale jesli to nie skutkuje, moze sprobujesz laczyc sie przez jakies darmowe proxy?
Moze sprobuj uzyc innego klienta ftp, np. file zillla.
http://frihost.com/forums/viewtopic.php?t=5551
Mi na Flashfxp wszystko śmiga:
http://download.inicom.net/FlashFXP_32_Setup.exe spróbuj i napisz czy działa, pozdro 
ja mam neo i nawet przez total comandera można wrzucić pliki na ftp
A ja jestem w domciu w neo za routerem.
Próbowałem wszystkie polecane klienty. Zawsze problem z listowaniem katalogów.
W końcu dzieki bogu udało się dzięki mojemu ulubionemu totalowi.
Sam nie wiem. Raz działa raz nie.
Używajcie FlashFXP! Ja go używam i nie mam problemów!
Ktoś cie prosił, żebyś się wtrącał z reklamą śmieciowatego programu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????!!!!!!!!!!!!!!!
skoczek to nie reklamuj neostrady
ja tez mam neo i jakos wszystko zawsze super dziala
uzywam CUTEftp4.0
A ja używam AceFTP3 bo mi kiedys kumpel zainstalowal bo on to uzywal to zostalo i mam. U mnie dziala wiec nie zmieniam.
A ja informuje, że NEO zbyt często zmienia ip. Ja łącze sie czasem przez tunel VPN firmowego łacza ATM mojego taty. Wtedy dostaje stałe ip i wszystko chodzi miodzio. Choć większość tutaj obecnych nawet nie wiem co to jest VPN, a tym bardziej ATM.
skoczek jakos mnie nie zaskoczylo Twoje VPN czy ATM hehe 
skoro jestes tak swietnym informatykiem to dlaczego nie potrafiles sobie porazic z dostepem do ftp'a frihosta