FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Jakies narty :)

mard0c
witam waże 63kg, 178wzrostu i chcialbym sie was zapytac jakie narty sa dobre Smile mam niewiele pieniedzy tak do 700zl moge wydac. zastanawialem sie nad Elan A03 a nizej link.
http://www.allegro.pl/item144933470_narty_elan_a03_168_160cm_el10_okazja_nowe_.html
Dobre narty?? :> wiazania sa jakos na srodku i nie wiem czy to dobrze? moze wiecie czy te wiazania sa dobre czy zle ustawione? Sa bardziej na przodzie to dobrzE?
z góry dzieki.
Pozdrawiam mard0c
loginos
Warto rozważyć czy faktycznie musisz kupować narty.
Jesli spędzasz na stoku zaledwi kilka dni w roku to znacznie barziej opłacalnym rozwiązaniem jest wyporzyczenie sprzętu na miejscu.
Zwłaszcza jeśłi jeszcze rośniesz i za 1-2 sezony bedziesz musiał zmienić sprzęt.
webek
Zgadzam się z moim przedmówcą - lepiej jest w takim wypadku wypożyczyć sprzęt - na pewno wyjdzie Cię to taniej i korzystniej, gdyż za rok czy dwa nie będziesz musiał kupować nowego sprzętu...

ps. a może snowboard?? :p
ogurek
tak swoja droga ja waze 61 i mam 179 wzrostu i raczej juz nie urosne (w wieku 17 lat sie juz chyba nie rosnie?) zreszta jest to uciazliwe tym bardziej jesli ma sie dziewczyne o 20 cm nizsza ;P nie kupuj- wypozycz.
mtx
chłopaki mogą jeszcze rosnąć w wieku 17 lat! nie dużo, ale jeszcze masz szansę- dużo sportu, snu i odpowiedniego jedzonka..

a z nartami nie pomogę- nigdy nie jeździłam Razz
Feodaron
Także ja wyjeżdzam na ferie w Alpy na narty i chyba najkożystniejszym rozwiązaniem jest właśnie wypożyczenie nart na stoku bądz w ośrodku wypoczynkowym.
Raz wyjdzie to taniej niż bym miał kupić nowy sprzęt lub nawet używany
Dwa jeszcze rosnę wieć za rok pewnie juz by były za małe i trzeba by było je sprzedać co robi kolejny kłopot bo nie wielu jest ludzi którzy kupuja używany sprzęt na własność jak już to raczej nowy ze sklepu.
Kolejny zbędny wydatek jak już mieli byśmy jechać z własnym sprzętem to bagażnik samochodowy mocowany na dachu.

I jeszcze taka mała rada oparta na moim doświadczeniu, lepiej mieć swoje wcześniej kupione buty narciarskie, ponieważ mam duża stope okolo 47 numer to trudno było znaleść na stoku takie buty więc w tym roku mam juz swoje Very Happy

Dlatego jestem za wypożyczaniem sprzętu bo jest to wygodniejsze moim zdaniem i jest mniej rzeczy do brania na wyjazd Very Happy
spooki86
Narty nie trzeba kupować, można wypożyczyć są do tego specjalne sklepy.
webek
No własnie apropos skupu - wiecie może gdzie można by sprzedać narty [nie żebym miał] - pytam tak po prostu z ciekawości.
Bo na giełdzie [elektronicznej] to raczej czegoś takiego nie skupują, a na allegro... no cóź nie jestem przekonany. A w życiu [czyli przez 17 lat] jeszcze nie widziałem, ani nie słyszałem o sklepie, który by skupował narty.
pozzler
Podobnie jak większość odpowiadających, poleciłbym Ci pożyczenie nart na spróbowanie - to fajny sposób żeby kompleksowo przetestować różne warianty (długość, twardość, profil narty, wiązania etc) i zdecydować się czy np. lepiej czujesz się w ciut krótszych czy w dłuższych.
Jeśli chodzi o zakupy, jeśli będziesz już zdecydowany, to godne polecenia są giełdy narciarskie -np. w Krakowie odbywają się one co weekend w sezonie narciarskim.
Inne pytanie, czy w tym roku będzie sezon, bo ponoć nawet w Alpach śniegu tyle co nic...

Pozdrawiam

Wojtek
kla_bor
ten temat byl dokladnie rok temu, pamietam bo na niego odpowiadalem. Poszukaj w historii, a znajdziesz poradnik. Smile
webek
Już styczeń jest i jakoś śniegu nie widze - chyba ludzie nie za bardzo pojeździcie na nartach :p

No ale można próbować sił na trawie...