FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

rozruch danych

spooki86
Chcę wykonać rozruch danych pod tytułem "wypożyczalnia samochodów" gdzie chciałbym umieśćić sprzedajacych, wypozyczający, cena itp.

Mam ma access 2003 i nie mam wogóle pojęcia jak to zrobić prosze o pomoc.
sl4sh
Tworzysz pustą bazę, potem tabele i pola Very Happy itd Very Happy Nie bardzo pamiętam jak się to wszystko robi w Acces, może.... skoro masz konto na frihost to wykorzystaj PHP + MySQL ?
Ewentualnie polecam lekturę "Acces 2000 - Księga eksperta" ( nie wiem czy już jest nowsza więc napisałem o tym co posiadam).
Lub też poszukaj gdzieś w necie e-booka na ten temat, bądź też google.pl powinno coś pomóc.
spooki86
sl4sh ja mam to zrobić jako prace kontrolną z oprogramowania biurowego....

To trzeba zrobic a accessie i pózniej wydrukować, a ja na zajęcia nie chodziłem i nie wiem nawet jak zacząć Sad

Jakbś miał czas i mi to zrobił to byłoby super, jakoś postarałbym sie odzwięczyć ( reklama na stronie, frihosty etc. ).

pzdr.
sl4sh
Ee... no wiesz :d nie jestem w tym temacie dobrze obcykany, ucze sie dopiero MySql i ogolnie baz danych.
Ale powiedz co by tam konkretnie mialo byc, wiec ze "wypożyczalnia samochodów" ale co konkretnie. Co ma tam sie znaleźć, co potrzebujesz ?

Napisales : zrobic w accesie a potem wydrukowac - ale co wydrukowac ? Krok po kroku jak sie tworzy baze ? Raport z przykladowymi danymi ?

Wiecej szczegółów podaj, ewentualnie na gg : 55 19 55 :]

No i na kiedy to ma byc ? Bo do środy 6.12.06r to totalnie nie mam czasu.
spooki86
Dzięki za chęci, sprawa jest już nie aktualna.

pzdr.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.