FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Kononowicz -3,6 mln odwiedzin na YouTube

Postman
Zadziwiająca jest liczba odwiedzin Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM
Niektóre serwisy przez 2 lata tyle nie mają. Totalna porażka.. na początku myślałem że to jakieś żarty zwiazane z wyborami, a jak dowiedziałem sie ze to prawdziwy kandydat na prezydenta to nie moglem uwierzyc... śmiech na sali..hahh..

Inne ciekawe linki:
http://kononowicz.pl/
http://www.kononowicz.prv.pl/
http://www.kononowicz.org/
Joker
Hmm to mój kandydat... tzn. mojego miasta Razz

Ostatnimi czasu zrobił prawidziwą furorę Very Happy

A najlepsze jest to że wszystkie domeny z jego nazwiskiem już są zajęte... Jak ludzie potrafią zrobic atrakcję turystyczną z biednego człowieka, to mnie przeraża... Surprised
Balcard
Mi ogólnie się płakać chce jak go widzę. Jak z jakiegoś buraka można zrobić polityka. Tak jak cygan był jeszcze śmieszny tak ten koleś jest moim zdaniem żałosny.... A o ludziach którzy go "wypromowali" to słowa nie powiem bo mógłbym bana dostać. Wiecie co by było jakby on wszedł do zarządu miasta ? Masakra....

Pozdrawiam
Balcard.
Joker
Burak nei burak mi jest go szkoda, bo z tego co wiem on ma żółte papiety a to jest tylko zabawa cudzym kosztem, kosztem chorego człowieka...
blazer_pl
żółte papiery żołtymi papierami ale koleś po co startuje w wyborach..
oxwood
Sam z siebie by nie startował, ale dotarł do niego przestawiciel tego Podlaia XXi wieku i mu "namieszał" w głowie.
Joker
A myślicie że długo takiego wkręcić... Wymienic kilka argumentów o złych (niby) drogach i dołączyć do tego niesforną młodzież bijącą matke i mamy... Cool
mathie
Hehe ale ponad 1,6 % głosow dostal zyli ponad 1600 glosow Wink
miedzy innymi wyprzedzil kandydata z LPR
Joker
Ponad 1 to miał w sondażach Razz

W wyborach dostał 3.6 RazzRazz
vrooth
kto na niego głosował???

uczniowie, studeni, internauci... nowy, prawdziwy elektorat Smile

oczywiście wszystko w ramach żartu Razz
Balcard
vrooth wrote:
kto na niego głosował???

Żart żartem Smile. Ale by był numer gdyby zyskał jakieś większe poparcie. Czaicie takiego kolesia który jest "ugniatalny" jak plastelina. I wszystko w siebie weźmie. Jeszcze raz mówię, takie żarciki są nie bezpieczne. A tych co go wypromowali powinni nie dopuścić do następnych wyborów.
Joker
Balcard wrote:
vrooth wrote:
kto na niego głosował???

Żart żartem Smile. Ale by był numer gdyby zyskał jakieś większe poparcie. Czaicie takiego kolesia który jest "ugniatalny" jak plastelina. I wszystko w siebie weźmie. Jeszcze raz mówię, takie żarciki są nie bezpieczne. A tych co go wypromowali powinni nie dopuścić do następnych wyborów.

A widzisz bo takie są przywileje demoracji... Niczego nikomu zabronić nie możesz... Cool
mtx
ale jako opinia publiczna możemy tworzyć zapotrzebowania, możemy strofować itd.

To tak jak partia krasnoludków w Warszawie.

Cóż..

Chociaż z drugiej strony weźmy pod uwagę, że raczej tego typu ludzie dużej konkurencji nie mają. Bo kto? albo Ci co w parlamence są (czyli generalnie hołota (z wyjątami)) albo jakieś totalnie nie znane twarze, co jak powieszą 10 plakatów na osiedlu to wierzą, że ktoś ich wybierze.

Tak jak moja nauczycielka z historii (nie uczyła mnie, ale z mojej szkoły). Powiesiła trochę plakatów w Katowicach, pewnie powiedziała dzieciom, żeby rodzicom powiedziały, wysłała parę smsów (np do Chorzowa Wink) i się nie dostała i bardzo zdziwiona.. o Jesu..
spooki86
Śmieszna postać ten Kononowicz. Szkoda że go kolesie noefaszyści tak wykorzystali do własnych głupich celów.
sl4sh
No dobra, śmiejecie się itd., gdybacie o tym co by było GDYBY...
ale popatrzcie na to z innej strony. Wbrew panującej opinii, że polska staje się raczej totalitarna Razz mamy tu przykład wręcz odwrotny !
To, że Ci ludzie wystawili Kononowicza na kandydata na prezydenta świadczy nie tylko i ich braku serca dla chorego (moim zdaniem) człowieka, braku smaku w robieniu żartów, ale także o tym, że Polska jest krajem demokratycznym i że każdy może kandydować na prezydenta miasta !
Inną kwestią jest oczywiście jego wygląd, prezencja, wymowa i ogólnie sposób w jaki i o czym mówi, ale tak czy inaczej może kandydować ! To już jest dla mnie jakiś plus, znak, że może coś się zmieni w polityce, że może do rządu, rad miasta, sejmików, sejmu wejdą ludzie, którzy na prawdę będą chcieli coś zrobić.
Bigrazer
Pan kononowicz... Zrobili sobie ostre jaja bez 2 zdań... Facet podobno ma jakies upośledzenie a jego komitet wyborczy... podobo sam niewierzył w jego wygrana i poprostu robił sobie zart. Moim zdaniem takiej osoby niepowinno sie wogóle dopuscic do kandydowania poniewaz jego kandydowanie to istny cyrk nic innego.
cambridge
ładnie na temat kononowicza napisal w swoim blogu dużurny pedał 4 rp robert biedroń. jako chyba jedyna osoba publiczna w naszym biednym kraju wzial kononowicza w obronę. a rodzime tuzy dziennikarstwa powinny sie u niego (r.b.) uczyc klasy..
http://wiadomosci.onet.pl/1510048993913447,11,105767,itemblog.html
Timczak
Powiem tak. Zrobili sobie z człowieka zabawkę. On naprawdę jest najbardziej poszkodowany w tych wyborach. Jakiś socjolog i student postanowili przeprowadzić eksperyment, kosztem biednego Kononowicza
vrooth
ja myśle że jemu sie ta sytuacja bardzo podoba... i to dlatego, ze żyjąc we własnym świecie nie dostrzego co sie wokół niego dzieje...

nie wiem, czy po części nie zazdroscić mu tego stanu... zdystansowania sie do rzeczywistości...

kazdy może kandydować i taka jest demokracja... jak narazie nie wymyslono innego/lepszego systemu...
olek_k94
Ta Partia XXI wieku mogłaby wybrać KAŻDEGO. Może lubią ludzi kontrowersyjnych? Very Happy No, ale Polska stała się sławna, szkoda tylko że od takiej strony Confused
Kudlaty
wiecie moim zdaniem to wszystko to jest przesada.. koles jest uposledzony i wszyscy sie z tego nabijaja.. :/
czy to jest normalne?? czy jak idziesz ulica i zobaczysz uposledzonego czlowieka to pekasz ze smiechu??

no i drugie to to ze studenci ktorzy prawdopodobnie nigdy by nie poszli glosowac tak dla jaj sobie poszli zaglosowac... ale z tego zartu nawet nie wiedza jakie mogly byc konsekwencje.. :/

czy wszystkim juz rozumu brakuje, czy kazdy juz nie odpowiada za swoje czyny?? co jest??
Shaula
"Twórcy" Kononowicza chcieli udowodnić, że polityka jest dla idiotów i osób kontrastowych także im bardziej jesteś ekscentryczny i zwracasz na siebie uwagę, tym większe masz szanse na suckces w polityce...
webek
Kononowicz - ten człowiek o gołębim mózgu i wielkim sercu... a to, że ktoś go wypromował... no jak dla mnie jest to dziwne zjawisko...
Chociaż dla samego Krzysztofa, pomysł nie był najgorszy - podoba mu się, że jest popularny, że każdy zna jego słowa, no i że miał swoje 5 minut. Na jego "cześć" produkują swetry z takimi samymi wzorami, itp. Jak dla mnie było to śmieszne wydażenie - ożywiło trochę sztywną i żażartą walkę polityków o stołki - a sam fakt że ludzie się z niego śmieją jakoś Kononowicza nie martwi, więc nie jest to jakaś straszna obraza i tragedia...

Najbardziej zdenerwował mnie filmik jakiegoś gościa na YouTube albo Google Videos, który "przedstawiał młode lata Kononowicza" - istny burak...
Nolt
poprostu zrobili gnicie z czlowieka (odrobine chorego) wg. mnie jest to upokarzajace jak ludzie moga sobie drwic... mnie tez to na poczatku smieszylo ale pozniej zaczelo mi sie robic go troche zal... a obejzeniu programu na tv4 (nie pamietam tytulu) to tym jego promotorom bym nogi z dupy powyrywal...
ogurek
http://www.allegro.pl/item146724477_kononowicz_radzi_sie_napij_sie_.html

mocne Smile sa jeszcze czapki swetry itp itd Razz osobiscie tez uwazam ze go wkrecili po prostu ludzie sa naiwni. byle jakiego bezdomnego wziac i wmuwic mu ze na prezydenta RP sie nadaje i jak odpowiednio go ukierunkujemy to bedzie kandydowal Razz
Camel
Hehe, tam gdzie popularność rodzi się interes Cool

Kononowicz wybił się ponad przeciętność swoimi odważnymi hasłami i bezpośrednim wyglądem. Nie każdy polityk formułuje zdanie wymagające nie lada odwagi - nie będzie alkoholu (...) nie będzie niczego Mr. Green

Swetry, skarpetki, kubki, talerzyki... każdy nie pozbawiony zmysłu handlowego zwietrzył niezły biznes i trzepie kasę... prorokuje że hitem balów karnawałowych będzie strój a'la Kononowicz :]
Adi666
Czytaliscie moze Metro(lub metropol - nie pamietam juz dokladnie Wink ) gdzie byl artykul o Kononowiczu? Sam podmiot jest bardzo rozczarowany z zaistnialej sytuacji i z braku odpowiednich mediow (telewizji satelitarnej/internetu) nie byl wstanie sledzic calego rozwoju "kultu" jego osoby. Jednak smiechy smiechami ale w tej chwili jest to kopanie lezacago lub moze juz "umierajacego"...co pare dni nawiedzaja mnie coraz glupsze flashe....lub pngi z Kononowiczem w roli glownej. Na moje cala sytuacja stala sie juz nudna i dreczaca.
fallco
Ostatnio nawet sie doczytalem ze pan Kononowicz bedzie teraz robil za Swietego Mikolaja Very Happy

sam jego fenomen bedzie pewnie tematem nie jednej rozprawy naukowej Smile a co prawda jest on ofiara naiwnosci, ale coz tak to juz w tym swiecie jest...
WMP
Boże, co za debil! Co z aburak! On zlikwiduje wsytko, i papierosu, i kierowsów, i młodizrz, i przestępców, NIE BĘDZIE NIC

Jak to obejrzałem to się tak uśmiałę, on poprostu weźmie bąde atomowa i zrzuci na białystok. ZLIKWIDUJE WSYZTKO! ZLIKWIDUJE WSZYTKO!

Boże, co za burak!!!
sl4sh
Dobra pośmialiśmy się, pośmiała się cała Polska, z człowieka chorego - a teraz wszystko ucichło i dobrze. Chwila sławy (albo raczej upokarzania tego człowieka ) przeminęła i mam nadzieje, że więcej się nie pojawi. W każdym razie - moim zdaniem - topic do zamknięcia.
Xaros
Zleksza szkoda mi goscia, chcial dobrze, ale gosc jest zalosny jak by nie patrzec, ale stal sie epicentrum uwagi wyborow, wiec ma juz jakis sukces, ale jesli chodzi omnie to kandydant musi soba cos reprezentowac, a nie zmieniac to co dobre na zle
webek
A widzieliście może filmiki, w których pokazana jest jego [chyba] kuchnia oraz pokój [czy sypialnia]? Boże w jakich on żyje warunkach - a jego Matka Sad
pozzler
Nie mam niestety linku, ale chyba można to bez problemu na UTube znalezc (moze ktoś będzie tak miły i go tutaj wklei) - sztab (doradca) p. Kononowicza doradził mu nową 'fuchę' - występowanie w przebraniu św. Mikołaja na imprezach itp i rozdawanie prezentów.
We wspomnianym filmiku było coś też o króliczku wielkanocnym jak sezon się skończy itp. - generalnie widać że ktoś z gościa robi sobie maszynkę do robienia pieniędzy. Nie cieszy mnie to wcale.

Pozdrawiam

Wojtek
votd
Z Kononowicza nabija się już cały świat - filmik jak wspomniano oglądano 3,6 mln razy.

Wiedzcie też, że on sam ma niezłą bekę z tego że taki popularny jest. Nie zapomniajmy jednak, że to człowiek niestety chory i dlatego powstał szum.

Czasami to niewiem czy się z niego śmiać czy też nie, ale czuję już zwykłe obrzydzenie do jego postaci. śmiać się, ale przez pewien czas - ile można?

Zaczęto produkować swetry, wypuszczane są wszelkie parodie, fotomontaże itd.

Słyszałem, że Kononowicz wystąpił o bezprawne wykorzystanie jego wizerunku czy coś... jeśli to prawda, to handlarze na Allegro powinni zacząć zwijać manaty bo może być niezła siara...
kla_bor
Zenada, kabaret. Jesli tak ma wygladac kandydat na prezydenta to gdzie my zyjemy????? Kawal sie udal, swiat sie usmial i starczy, temat do zamkniecia Idea
KacperOo
On jest śmieszny ale to już przesada, że sprzedają takie swetry i koszulki z autografem...
bpit22
Kononowicz jest śmieszny ponieważ jest on zwykłym człowiekiem z polskiej wsi, który stał się sławny z powodu jego stylu. Tylko dla tego zyskał popularność. Zal mi tego człowieka ponieważ wszyscy się z niego nabijają.
fofoo
To wszystko to jest zabawa czyimś kosztem, przy czym ta osoba nie zdaje sobie z tego sprawy. Było to śmieszne gdy ten "spod" się pojawił, ale dalsze wałkowanie tego tematu uważam za przesadę i brak dobrego smaku, przynajmniej ja tak to widze.
bpit22
Może należy zamknąć temat?? Mod powinien się tym zajać
art19
Kononowicz to mój idol Mad
bpit22
Zamknąć wkońcu ten temat. Już od paru tygodni jest do zamknięcia, ale mod coś się nie śpieszy. Już wystarczy obrażania Kononowicza. Ten temat był na topie ponad 2 miesiące temu. Po co to znowu odkopywać...
Joker
Krzysiu stał się już legendą mojego miasta w kraju choć my juz dawno o nim zapomnieliśmy. Kononowa era mineła, była krótka ale burzliwa...

Nie można tak zamykać tematu Krzysztofie bez podania przyczyny bo jeszcze policje na ulice wyprowadzi i dopiero bedzie Razz
gecko
można. wnoszę o zamknięcie - temat jest przestarzały. poza tym nikt już raczej o nim nie mówi.

...a sweterki na allegro tanieją.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.