FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


draadloos internet.

moeslimoen
mijn router is een linksys.
als ik op draadloos internet wil geeft hij aan dat ik de netwerksleutel moet geven. maar die weet ik niet.

weet iemand wat ik moet doen.
rafifaisal
Hi,
In princiepe kan je dit toewijzen in je "Wizard draadloos netwerk instellen"
Je zou daar eens zelf een sleutel moeten toewijzen.
Dit is een extra beveiliging zodat je buren niet mee op jouw netwerk kunnen zitten.
Dit is het zogenaamde WEP key.
rvec
je moet die wizzard helemaal niet gebruiken. Door die wizzard maak je een netwerk maar dat heeft je linksys ook al gedaan dus je krijgt er 2.

Je hebt in de instellingen van de linksys een tabblad draadloos. Daar moet ook een beveiling bij staan. En daar kan je je sleutel kopieren. Je kan de beveiliging ook uitzetten maar dan kan iedereen op je netwerk komen en verkeerd onderscheppen.
BCP88
Als je de sleutel wilt wijzigen moet je dat normaal met de kabel doen. Dus een netwerk kabel leggen tussen je pc en je router. Dan het ip adres van je router ingeven in je explorer bv. 192.168..1.1 Dan zou je normaal in de configuratie van je router moeten komen.
rvec
hoeft niet bij deze. Ik heb dezelfde en je kan ook draadloos de sleutel veranderen maar dat is hier niet nodig. Als je hem draadloos verandert moet je wel met de nieuwe sleutel opnieuw verbinding maken met het netwerk.
moeslimoen
hoe kan ik de sleutel dan veranderen.
moet je niet eerst de wachtwoord bij de sleutel typen
SgtGarcia
De netwerksleutel dient inderdaad om je netwerk te beveiligen tegen ongewenste gebruikers. Je kan via de setup van de linksys de netwerksleutel veranderen, hiervoor moet je zoals eerder gezegd via een UTP kabel verbinding maken met de router. In dit geval kan het NIET draadloos, omdat de huidige netwerksleutel niet bekend is.
Als je de via de kabel verbinding hebt ga je naar je browser (internet explorer/firefox) en typ je in de adresbalk 192.168.1.1. Dan kom je bij de setup van de router en kun je bij draadloos, beveiliging de netwerksleutel vinden. Je kan hem ook uitschakelen als je het niet erg vind dat anderen verbinding met je netwerk kunnen maken, dit is niet aan te bevelen
rvec
om hoeveel wou je wedden dat het wel draadloos kan
ik heb hier een WRT54G en daar lukt het toch echt.
SgtGarcia
Ik geloof best dat het kan, maar het lijkt me dat het niet kan als je het huide wachtwoord niet weet. Anders zou het betekenen dat een willekeurig persoon, die je door het wachtwoord juist buiten wil houden, ook alle codes kan veranderen. En dat lijkt me niet echt de bedoeling.
confu
Wat ook van belang is, als hij vraagt om je netwerksleutel is de beveiligs-soort die je gebruikt.

WEP - WPA etc

Deze moet je even kijken en dan kopieeëren of even opschrijven ofzo, net wat je handig vind. Smile

Veel succes ermee.
rvec
het kan ook door iedereen worden gedaan maar het is eenvoudiger als je de sleutel weet.

En de soort maakt niks uit want Windows vraagt bij het verbinding maken altijd naar de goede.
joe_nl
In pricipe hoor je in je Linksys-router (even inloggen, via browser naar het IP) zelf een WEP-key in moeten kunnen stellen.

Het is inderdaad wel raadzaam er een in te stellen, omdat anders inderdaad anderen er zomaar ook op kunnen.

WEP-keys worden over het algemeen gegenereerd aan de hand van een eigen invoer, en die dan versleuteld (64 of 128 bits). Die WEP-key moet je over het algemen ook opgeven in je "Eigenschappen voor Draadloze Netwerken", tabblad 'Draadloze Netwerken', klik je verbindingstype aan, en vervolgens op Eigenschappen. Dat is het althans bij mijn laptop waar ik nu op zit, op mn PC heb ik een losse draadloze-netwerk-kaart ingebouwd, die was van Sitecom, had zn eigen driver en software, en daarbij moest ik het in de Sitecom-software zelf opgeven.

Grz. Joe.
moeslimoen
ik heb het al opgelost. ik moest dertig seconden in de reset knop drukke zodat hij terug naar de fabrieksinstellingen gaan. daarna heb ik alles ingesteld met wachtwoord. hij doet het nu perffect! Very Happy
het was niet voor mij. het was voor iemand anders. hij zat bij instellingen te spelle enheeft hij een wachtwoord ingesteld zonder dat hij dat wist en dan geeft hij de schuld dat de router het niet wil doen. Evil or Very Mad

maar dat hadden ze best wel in de boekjes kunnen zetten. hij heeft geen boekjes bijgekregen waar de gebruiksaanweizung enzo opstaan. dat kan beter.
rvec
in een gebruiksaanwijzing staan altijd alleen de meest standaard dingen. De mensen die meer nodig hebben komen er zelf wel achter of weten het al en lezen de gebruiksaanwijzing toch niet.
moeslimoen
nou hij had geen boekjes bij gehad. hij heeft alleen wat papier gekregen waar waardeloze dingen in stonden. daar heeft hij dus niks aan.
Bengt
ik zeg je 1 ding: ik gebruik een kabel Laughing
draadloos teveel problemen Very Happy
RoomRooz
Haha, ja, en dan heb je geen datalimiet Razz . Bofkont. Maar goed, omdat mijn computer regelmatig in coma raakt (met andere woorden: de schijf is veel te vol...) moet ik zo nu en dan met een cd-rom mijn computer herstellen naar staat van aankoop, zodat hij weer beter is. En dat zorgt ervoor dat ik die key regelmatig opnieuw moet intikken. Bij mij stond hij gewoon op het apparaat van Speedtouch, de modem. En daar vind je ook dat andere (ben even de naam kwijt) wat je moet geven.
Related topics
Downloading the Internet!
Internet Download Manager
Nokia does Linux on its new Internet tablet
internet explorer
Pakistan Internet disruption continues
wanadoo livebox
Draadloos internet
Draadloos internet, part II
Vista komt er aan tijd voor een kleine poll ;)
Siemens Gigaset USB Adapter 108
Printer aan een (draadloos) netwerk hangen
Ipod's/multimediaspeles(whatever),wat moet ik kopen?
Ergens anders surfen?
wifikaart bij livebox (draadloos internet)
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.