FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

j3st - czyli szurniete czy super

mtx
http://mtx.j3st.pl/
oto przykład strony (w tym wypadku mojej) na stronie j3st. "zabawa" polega na tym, że każdy, anonimowo, może napisać co chce do mnie i o mnie. (czy o zadanym temacie)

co sądzicie o takich stronach? totalny spam, czy raczej możliwość poznania pewnej prawdy o sobie?

Last edited by mtx on Wed Nov 08, 2006 10:39 am; edited 1 time in total
ChesterB
Po pierwsze to wszystkich w koło upominasz żeby nie pisali w tytule literami z ogonkiem, a sam tak robisz, nie ładnie Wink

Co do samej strony, to nic specjalnego, prawde o sobie samym powiadasz? peeewnie - osoba, która mnie w ogóle nie zna, może mi powiedzieć kim jestesm i ja się mam tym sugerować?
veroz
To jest jak www.jest.in , tylko, że www.jest.in chyba jest bardziej rozbudowane i nie ma tylu reklam. A co do pomysłu to zgadadzam sie z ChesterB, przeważnie oceniają nas ludzie, których znamy tylko przez net, ale zdarzają się przypadki ,że oceniani jestśmy przez ludzi, którzy nas znają z realnego świata wtedy to ma sens, w innym przypadku raczje nie bardzo.

Pozdrawiam
Veroz
mtx
dziękuję ChesterB- wczoraj w nocy tego nie zauważyłam, ale już poprawiłam Smile

mnie się wydaje, że powinna być obcja- jeśli ktoś chce się podpisuje, a jeśli nie, to nie..

a tak.. to tylko taka "zabawka". Zawsze mogę się czegoś ciekawego dowiedzieć..

patrząc np po mojej koleżance, to wyszło nagle, że więcej os jej nie lubi niż lubi.. co.. było zaskakujące dla mnie. Pod tym względem to jest ciekawe..

a co do osób. dajesz adrest tylko tym, którym chcesz. Czyli np realnym znajomym- będą tylko oni się wpisywać...
ogurek
hmm... a mi sie to podoba Very Happy ciekawe czy uda mi sie takie coś zrobić na swojej stronce....
makak
Zgadzam się z ChesterB, ktoś może przypadkowo wpaść na stronę i napisać tobie opinie w ogóle cię nie znając Wink Chociaż z drugiej strony ktoś może nie mieć odwagi powiedzieć komuś czegoś co mu się nie podoba, a tutaj może to napisać. Jednak sam nie mam zamiaru bawić się w takie rzeczy Wink
Pozdro
Feodaron
Już ciekawsze są Quizy typu Funtest.pl na rozne tematy niz takie nie mające sensu strony ze ktoś jest taki i owaki, do czego to ma slużyć i po co to komu ??

Oto jego adres
Code:
http://www.funtest.pl/

ChesterB wrote:
osoba, która mnie w ogóle nie zna, może mi powiedzieć kim jestesm i ja się mam tym sugerować?

No właśnie każdy ma do tego dostęp i jak ktoś mnie nie zna to zaraz pierdyknie jakąś głupote i zwała nie bo on tak supe napisal ze np jestem głupi. Naprawde nie widze sensu istnienia tej strony.

Jeszcze jedno, Ogurek staraj sie nie pisać jednolinijkowych postów Very Happy
pawelsz
Nie rozumiem tych serwisow; ostatnio zauwazylem ze panuje na nie moda, wszyscy zakladaja sobie konta w takich zabawkach i prosza o opinie (choc j3st.pl jeszcze nie zauwazylem, widzialem za to kilka osob korzystajacych z jest.in).

Quote:
No właśnie każdy ma do tego dostęp i jak ktoś mnie nie zna to zaraz pierdyknie jakąś głupote i zwała nie bo on tak supe napisal ze np jestem głupi.
Wiesz, niektorym sprawia przyjemnosc fakt, iz napisali komus, ze jest glupi, nawet nie wiedzac, kim jest. Moze dla tego typu osobnikow, ktos nieznajomy = ktos glupi, nigdy nic nie wiadomo Razz
mtx
Ale szanse, że ktoś przypadkowo wejdzie jest nikła. Bo trzeba znać adres. A tego znam ja i osoby, którym daję..
swoją drogą.. ktoś walną, że jestem egzaltowana i jakoś nie potrafię się nie zgodzić Smile

funtest to jest zupełnie coś innego- tam piszesz test na ile inni Cię znają.. a tu piszą co o Tobie myśla..

głupota to to jest- i owszem, ale ja się dowiedziałam jak na razie ciekawych rzeczy..
Balcard
Moim zdaniem to taka "głupotka" głównie dla Dzieci Neo. Już chyba z 3 czy 4 strony są takie. Co prawda sam się pokusiłem o swoją :] Ale jak narazie wysłałem swój adres kilku osobą i za to nie każda chciała się wpisać :] A ci co się wpisywali to robili to uczciwie podpisując się nickami z których ich znam. Czy czegoś ciekawego z tych nicków się dowiedziałem. W sumie tak. Np. tego że za mało rozmawiam z moją koleżanką. Czy biorę to bardziej na poważnie? Raczej nie ot taki sucharek do poczytania co jakiś czas w chwile wolnego.
pabloo
Wsumie nie taki głupi pomysl , jesli ktos chce cos napisac , nie zawsze znajac kogos , mozna pisac sobie jakies pierdoły , potrzeba takich rzeczy wiecej ,
spooki86
Ciekawy pomysł, chociaż trochę mało praktyczny.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.