FRIHOST FORUMS SEARCH FAQ TOS BLOGS COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Foto's op je site?

Nutteloos
Een klein detail wat ik me afvroeg, wat betreft de site die je op Frihost zet:

Is het toegestaan om bijvoorbeeld een foto-album bij te houden? En zo ja, kunnen gebruikers van mijn site daar dan ook zelf foto's op zetten?

Er zullen hier ongetwijfeld regels voor zijn, maar ik kan ze niet echt vinden...

Alvast bedankt!
James007
Natuurlijk mag dat.
rvec
zolang je het niet aanbied als gratis foto hosting mag het. Ik weet niet of je er al software voor hebt uitgekozen maar ik zou coppermine eens uitproberen.
Nutteloos
Prima, bedankt in elk geval! Zodra ik die site voor mekaar heb ga ik daar eens naar kijken.

Ik vroeg het me alleen af omdat er op in sommige draadjes nogal moeilijk over werd gedaan. (maar dat kan natuurlijk ook aan mijn kennis van het engels liggen)
confu
Ook een hele goede en makkelijk te gebruiken programmatje is EasyPhpAlbum. Ik gebruik hem al een tijdje voor plaatjes die ik maak voor een spel dat ik speel.
Klik hier voor mijn versie ervan Wink

Klik hier voor de site van EasyPhpAlbum.

ps. En natuurlijk is het freeware, altijd handig om te weten Wink
Nutteloos
Ziet er prima uit... werkt dat ook met aardig grote aantallen foto's enzo? Dat je zegmaar meerdere albums uit kan maken - voor elke 'gelegenheid' eentje? Dat zou helemaal mooi zijn. Smile
wanroij
Coppermine werkt goed daarvoor en anders webalbum generator.. kijk hier voor de site http://www.ornj.net/ ... Ook dit is freeware Wink
rvec
coppermine uitproberen:
front page
admin page
inloggen kan met admin/demo
veel succes ermee


over webalbum:
Quote:
The worse thing as posted by Darc, they track the user. Web-album knows exactly on which domain name this software is installed. The code call some PHP program (http://www.web-album.org/ads/bdistrib.php, http://www.web-album.org/ads/stats.php and http://www.web-album.org/ads/bsend.php) installed on the webalbum site

en een demo van easyphpalbum staat op hun site, een demo van het admin gedeelte kon ik zo snel niet vinden.
mtoni
ik gebruik voor mij fotoalbum Arles
erg simpel en toch kan je aardig wat instellen
Bengt
laat zeker je resultaat eens zien Wink
Ivooo
Ik gebruik voor mijn fotoalbum Jalbum,
ik ben er erg tevreden over.
En het is freeware.

hier is de link: http://jalbum.net/

Ivooo
Saskia91
Dat jalbum ziet er goed uit! Maar ik kan, net als een aantal anderen hiervoor, zeker coppermine aanbevelen. Er zijn namelijk ook veel themes beschikbaar, zodat het bij de layout van je website past Smile
Museobanus
Idd, experimenteer wat met coppermine en het word ng beter Cool
rvec
jalbum en coppermine hebben allebei veel voor en nadelen. Ik heb ze allebei gebruikt en als je vaak albums wilt toevogen of als je gebruikers afbeeldingen wil laten toevoegen zou ik voor coppermine gaan. Als je gewoon foto's online wilt zetten is jalbum heel handig. Bij jalbum zit een heel programma waar die je albums maakt en upload, bij coppermine staat alles op de server.
Tvis
Sterker: je mag ook mp3's op website zetten, maar dan moeten het wel je eigen mp3's zijn...bijvoorbeeld muziek van je eigen bandje, ik noem maar wat. De hle MP3 kwestie is er n van auteursrechten. En Frihost haalt alle "commerciele" mp3 files eraf omdat niet duidelijk is dat je rechten hebt betaald.

Ik heb bijna al mijn foto's op de website. Ik gebruik Photoshop om een album te maken. Tot nu toe gaat me dat goed af. Maar ik ga eens bekijken wat die andere suggesties inhouden. Vaak is het toch zo dat met behulp van tips van anderen, je tot de leukste idees kan komen. Zo niet, dan is het vaak makkelijk om iets online te zetten.

Succes met je website Very Happy
joe_nl
Ik ben voor een vriend op zoek naar iets goeds, grafisch en dinamisch. Liefst met een upload-gedeelte, dus niet een programma als Jalbum (heb ik zelf wel eens gebruikt).
Hij heeft nu http://www.airtightinteractive.com/simpleviewer/ er op staan, maar ik kwam er dus achter dat je voor alles via FTP bijvoorbeeld moest uploaden, thumbs zelf uploaden en ook elke keer de bestandjes aanpassen om elke foto-bestandsnaam er in te zetten. Vreselijk omslachtig dus als je het mij vraagt.

Die SimpelViewer heeft wel de "looks" wat dat betreft overigens, dus het moet zo iets worden, maar dan liefst met login en admin.

Iemand bekend met zo iets, dan hoor ik het graag!

Grz. Joe.
rvec
coppermine
joe_nl
Tnx rvec, we gaan het testen, je hoort van me hoe het uitpakt!
rvec
ik heb het zelf op http://foto.rvec.be is een eigen server met niet zo veel ram dus het kan wat sloom gaan soms. Als je wil kan ik je er wel rechten geven want ik ga die er toch af gooien.
chilllayd
ik vind het wel leuk rvec Exclamation
Related topics
JA eindelijk!!
Fotoalbums op het web
gratis .be domeinnaam
FTP
Favourite Website Builder
waar halen jullie je inspiratie voor een site
Hoe mijn site volledig zichtbaar maken via google
.tk of .nl.tt domein
gratis forum ?
teller in je site
spelletjes op site
Op zoek naar een speciaal script. (Random pagina)
Hoelang duurt het gemiddeld voordat je site goedgekeurd is?
Foto album op je site
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.