FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Małe reflekcje i moje pomysły

Ramelof
Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością małej zmiany, którą można podsunąc administratorowi. Tak sobie tu spamimy i zbieramy punkty na nasze konta konta. Myślałem, że można byłoby zaproponować stałym użytkownikom zmniejszoną liczbe spadających punktów na dzień (np od 400-500 postów). Odciążyło by to troszeczke zapchaną już baze danych. Można by do tego wprowadzić nowych modów, którzy by dbali, żeby użytkownicy specialnie nie spamili, żeby mieć te 400-500 postów. Kolejny mój pomysł to wprowadzenie punktów za dobrowolne wpłaty na server. Ktoś kto ma dużo kasy wsparł by server co pozwoliło by go bardziej rozwinąć. Jak by tych wpłat było więcej to wtedy można by było stworzyć kolejny server dla użytkowników.

Co sądzicie o tym? Może jak się wam te pomysły spodobają to poprosimy modka o napisanie tego do adminka i zobaczymy co on na to powie.

mtx:krzaczki w temacie,spamimy?,spamili? a nie spamowali, spamujemy?,bezsensowny temat
Bigrazer
no dla mnie by mogło byc, ale watpie zeby sie zgodzili na cos takiego Smile
oxwood
No nie wiem czy by to odciążyło bazę danych, bo by musiała jeszcze przetwarzać dane dotyczące tego, ile kto ma punktów i o ile ma mu spaść ilość punktów dziennie.
A co do tych datków, to pomysł jest ciekawy. Jakby do tego powiedzmy była możliwość przez SMS ( co jest raczej nierealne z wiadomych względów Razz ), bo nieraz zostaje kasy pod koniec miesiąca i nie ma co z nią zrobić Very Happy
pawelsz
O ile mnie pamiec nie myli, temat byl juz poruszany na forum i nic z tego nie wyszlo. Raczej nie liczylbym na to, ze tym razem sie uda... Chociaz nie przeszkadzaloby mi, gdyby wprowadzili.

Quote:
A co do tych datków, to pomysł jest ciekawy. Jakby do tego powiedzmy była możliwość przez SMS ( co jest raczej nierealne z wiadomych względów ), bo nieraz zostaje kasy pod koniec miesiąca i nie ma co z nią zrobić

Ja mam pre-paid i mi przechodzi kasa na kolejne miesiace, ale, prawde mowiac, czesto sie zdarza ze przez dlugi czas nic nie wydam, tak ze przy takiej opcji na pewno bym wyslal Cool
WMP
400 - 500 postów A ja się załapię?

Bardzo dobry pomysł, uwzględniając to ż eostatnio nie mam czasu troskze pospamowac Smile co do obciązania bazy to by nie obciązało bo to tylko jedna petal, a ile postów sie zaoszczędzi Smile

Czy ktoś ostatnio widizł naszych kochanych modków? Wink
loginos
żeby odciążyć baze możnaby ogólnie zmiejszyć szybkość ubywania punktów.
Tak dla wszystkich.
Ale tu pojawia się dylemat - czy lepiej mieć jak najwięcej postów czy mało obciążone serwery.
To już musi rozstrzygnąć admin. Cool
Kudlaty
ehhh na zmniejszenie ubywanych punktow sie napewno nie zgodzi...
bo jak widzicie to forum jest dosc mocno doposarzone w roznego rodzaju reklamy z ktorych serwer czerpie kase na oplacenie go,... no ale coz...
jak tam chcecie.. Razz
moze akurat wam sie uda.. Razz
Bigrazer
Ja szczerze mówiac niewidze żadnych reklam bo mam zablokowane reklamy google w operze Smile Ale watpie zeby z samych reklam utrzymywali serwer.
ibix
moze i ciekawa propozycja, ale z drugiej strony forum mogloby zostac zalane cała masa 'spamu' nie sadze ze administratorzy byliby z tego zadowoleni Smile
mtx
Propozycja nie ciekawa, bo nie ma kto napisać takiego skryptu. Kolejny bezsensowny temat. Wszystkie NIEmożliwe do zrealizowania pomysły są w temacie czego na tym forum nie będzie- radzę się z tym najpierw zapoznać.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.