Biorę udział w konkursie, chętnych użytkowników forum proszę o głosy na moją fotkę :
http://starchips.pl/konkurs/user_page.php?uid=6761
Trzeba się zalogować, trwa to chwilkę, wystarczy podać tylko nick, hasło oraz email który nalezy potwierdzić.
Osoby które zagłosowały mogą napisać ile punktów przybyło i co sądzą o fotce
Mam nadzieje że też będe mógł jakoś pomóc
pozdrawiam
Słaba fotha, gdyby była to jakaś artystyczna to rozumeim ale taka. Nie podoba mi się 
mi też
ale liczę na wasze głosy 
| spooki86 wrote: |
Biorę udział w konkursie, chętnych użytkowników forum proszę o głosy na moją fotkę :
http://starchips.pl/konkurs/user_page.php?uid=6761
Trzeba się zalogować, trwa to chwilkę, wystarczy podać tylko nick, hasło oraz email który nalezy potwierdzić.
Osoby które zagłosowały mogą napisać ile punktów przybyło i co sądzą o fotce
Mam nadzieje że też będe mógł jakoś pomóc
pozdrawiam |
A co jest na tej fotce? Bo ciężko domyślić się co to jest. Jakaś zjeżdzalnia o tak nietypowym kształcie??
Jeśli chodzi o udział w konkursie - to poszukaj fotki, gdzie jest jakaś ładna, na wpół rozebrana dziewczyna - i zwycięstwo masz gwarantowane. Dodatkowo wtedy również będziesz mógł liczyć na większy odzew ludzi z forum - wydaje mi się, że większość forumowiczow to faceci...
To jest jakas dziwaczna łódź???? Nie pododba mi się. Amatorska fotka sorki taka prawda.
To nie łódź, a jakaś wieża nad brzegiem rzeki czy co to jest nie wiem
ale budowla dość dziwaczna choć za takie zdjęcie nie dałbym nawet 1, Sorka ale lipne to jest naprawde.
Oddał bym głos na to coś ale trzeba się zalogować 
To nie łódź ani żadna zjeżdzalnia. To jest UFO, a kosmici są wśród nas.
| Kozak wrote: |
Oddał bym głos na to coś ale trzeba się zalogować  |
A co to za problem podać nicka, hasło i email ? nie chcesz to nie głosuj ale nie musisz pisać takie głupie teksty.
mi też ale liczę na wasze głosy  |
to ty robiłeś to zdjęcie?
skoro ci sie nie podob ato czemu wystawiasz je w konkursie, moze masz jakieś fajniejsze.
Szczerze to te zdjęcie wogóle mi sie niepodoba. 0 poziomu artystycznego i 0 zawartości
Poprostu fota zrobiona przez komopletnego amatora
Wiec po co takie foty wystawiac do konkursu?
| Bigrazer wrote: |
Szczerze to te zdjęcie wogóle mi sie niepodoba. 0 poziomu artystycznego i 0 zawartości Poprostu fota zrobiona przez komopletnego amatora Wiec po co takie foty wystawiac do konkursu? |
Eno ja nie jestem żaden amator, zdjęcie cyknełem na szybkiego a zobacz jak prościutko wyszło
jak to za wartość zero
przecież tam jest UFO !!!!
| loginos wrote: |
| spooki86 wrote: | mi też ale liczę na wasze głosy  |
to ty robiłeś to zdjęcie?
skoro ci sie nie podob ato czemu wystawiasz je w konkursie, moze masz jakieś fajniejsze. |
podoba mi się
jak dawałem fotkę to innej na dysku nie miałem... no miałem ale takie że nie chciałem dawać
PS: głusujcie ludziska !!! 
Hmmm. Racja że fotka nei jest tragicnza lecz przydłąo by się bliżej. Jeżlei szybko robileś to bravo, bo nieźle wysżło. Przydąło by się również w photoshopie ja przejechać. I jakąś ładną dziewkę wsadizć na pierwsze tło a w photoshopie wyróznić to UFO
Zdjec sie w photoshopie nie edytuje, bo wtedy to juz nie sa zdjecia, ale artystyczna przeróbka. Jezeli wysyla sie zdjecia na jakikolwiek konkurs, to powinny byc one nieedytowane - takie jest moje zdanie oczywiscie. Ta konkretna fotka jest nieciekawa delikatnie mówiąc. Ale tak prawde mowiac, to ja do tej pory zrobilem jakies 10 000 zdjec, a z tego nadajace sie na konkurs moze 2
Najlepiej wychodzą zdjęcia robione nocą na długich czasach naswietlana (ponad 1 sekunde). Trzeba jedynie wtedy robic zdjecia ze statywu, ale efekt jest w wiekszosci swietny 
No ale wiekszośc zjec po przezyceniu na kompa (z negatywów) musowo obrobic w photoshopie
Ale masz racje
Fajne sie zdjęcia robi starym poczciwym zenitem 
Posiadam jeszcze Zenita 12XP - to ten ostatni z metalowych, dwie czerwone diody we wzierniku, standardowy obiektyw + teleobiektyw 125 Pentacon + "rybie oko" Junost. Niestety odkad mam cyfrowke, nie chce mi sie nim zdjec robic - lenistwo mnie dopadlo, ale moze kiedys go w koncu kiedys wyciagne i czarno - biala klisze zaloze 
Ale Zenit ma swoją dusze
Własnie lenistwo... dlatego sie uzywa teraz cyfrówek... nawet do fotografa nie trzeba biegać
No Ale rzeby zrobic porzadna fote to trzeba lustrzanką 
No mnie sie marzy lustrzanka cyfrowa
Niestety za dobry sprzet trzeba niemilosiernie duzo kasy wydac. Natomiast lustrzanki analogowe teraz za bezcen ida - moj szwagier ostatnio za 100 zl (tak - sto zlotych) sprzedal Canona Eosa 500. Ech ale na prawde cyfrowki rozleniwiaja - mozna 1000 zdjec zrobic, a jedno z nich wybrac i nic to nie kosztuje. dawniej, trzeba bylo przed pstryknieciem zdjecia sporo pomyslec bo mialo sie tylko 36 zdjec 
Widzę, iż wystartowałeś w konkursie "Wypieczony Konkurs Starchips Grill"
Nie jest to konkurs do podnoszenia swoich umiejętności w sztuce fotografowania, ale jak zwykle zachęcają nagrody. Co do fotografii to jest to jedna z, wielu jakie pstryka się na wakacjach a potem lądują w szufladzie albo na CD. Może by się nadawała na kartkę do sprzedaży w kioskach dla turystów. Lecz niczym szczególnym nie przyciąga. Samo skojarzenie tytułu zdjęcia "UFO" z zawartością fotografii nie powoduje u mnie euforii. Chcąc zdobyć więcej rzeczowych ocen umieść fotografie tu:
http://www.defoto.pl/frames.php
| Seba222 wrote: |
dawniej, trzeba bylo przed pstryknieciem zdjecia sporo pomyslec bo mialo sie tylko 36 zdjec  |
No ale teraz sa inne mozliwości, można wywołać sobie klisze bez odbitek i skanowac ja na kompa... jakoś nieporównywalnie lepsza niz cyfrówką ale... roboty ze huhuhu
Teraz niestety cyfrówki rulez
No taka lustrzanka cyfrowa... mój kolega wczoraj zrobił taka cyfrówka zdjęcie...
http://img85.imageshack.us/img85/166/dlatomaszalr9.jpg
Fajna 
Teraz to juz nawet w najnowszych telefonach komórkowych aparaty mają 2 MPx 
no to chyba nie slyszales o noki n95 ktora ma 5mpx z zoomem optycznym i cyfrowym...
Fotka do kitu wiec glosu nie bedzie.. niestety... ale coz...
taka prawda...
Teraz to juz nawet w najnowszych telefonach komórkowych aparaty mają 2 MPx  |
ale telefonem nigdy niezrobisz dobrego zdjęcia... aparaty w telefonach tp tylko bajer nic wiecej... nie wiem po co kupywac telefony z takimi bajerami jak i tak sie nich nie uzywa... jak chce robic zdjęcia kupuje aparat, jak słuchac muzyke i ogladac filmy kupije iPoda. A telefon służy do dzwonienia i sms-owania 
Dokładnie. Telefon służy do dzwonienia a nie do robienia fotografii. Wszystkie te bajery producenci dodają aby skusić klienta a i tak nie używa się tych bajerów.
To było tylko takie info, sam mam cyfrówke i koma bez aparatu
Kudlaty przesadiłeś on ma 3 MPx
Ps: Konkurs się już chyba zakończył, czekam na wyniki 
| Quote: |
Q: Co uznawane jest za spam?
Każdy post który nie ma przejrzystego przesłania
Posty składające się głównie z emotek
Każdy post nie pasujący do tematu - promujący twoją stronę, program
partnerski, zaprzyjaźniony serwis lub cokolwiek innego. Żeby zareklamować swoją stronę możesz użyć
sygnaturki. |
źródło:http://www.frihost.com/forums/vt-19372.html
Tak nie do końca wiem, czy to nie łamie regulaminu. Ale powiedzmy- niech to będzie ostatni raz..
Last edited by mtx on Thu Oct 05, 2006 11:06 pm; edited 1 time in total
Mtx ale sie w pore obejrzałes
Oststnio chyba mało zagladasz na to forum
(ilość punktów cie ściagneła zpowrotem
)
Niech spooki86 napisze które miejsce zajął i teat mozna zamknąc
Chociaz porozmawialismy tu sobie na temat fotografii