FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

World of Warcraft

ogurek
WOW... cuz za piekne slowo za ktorym wiaze sie tyle znaczeń Laughing ehh, ta gra jest piekna. jest wspaniala. jest zajedwabista. jest świetna i zajedwabiscie wciagajaca Smile czy ktoś Tu jeszcze gra w ta kultowa gre?

obecnie gram na WERMP funserver'ze mam za soba 3 blizzy na ktorym zdobywalem kolejno 34 , 40, 58 lvl. niestety wszystkie upadly Sad teraz na FUNie mam 126 poziom i 14 miejsce w honorze Smile

wypowiadajcie sie na temat serwerow na ktorych gracie, oraz co myslicie o tej grze. a moze ktoś gra na globie Smile (60zl miesiecznie) moze pokusi sie o zdanie relacji z gry na blizardowskich servach Razz
Kudlaty
gra na orgu jest o wiele przyjemniejsza niz na private... no ale na takie przyjemnosci to ja kasy nie mam.. :]
takze grywam na prywatnych... gralem juz na wielu... ale moge powiedziec jedno.. nienawidze funserverów... :]
jesli juz to gram na blizzlike
obecnie gram na polskim servie... ale ze wzgledow oczywistych nie podam jego nazwy.. :] serv dziala na MaNGOS'ie (oczywiscie jeden z adminow serva jest z dev team MaNGOS'a )
wolny_77
ja grałem na globcu nie ma porównania do prywatnych serwerów gra jest ogólnie zajefajna tylko jest to co miesiąc trzeba płacić te 60 zł.
grałem Priestem undedem na Burning Legion polecam tą grę. Niestety przestałem w nią grać z powodów kosztów. Probowałem grać na prywatnych serwerach ale to nie to samo co na oryginalnym.
Kozak
Gra jest świetna jak prawie wszystkie gry Blizzarda a najlepsze są

Diablo 2: Lord of Destruction
StarCraft Broodwar
Warcraft
pabloo
no fakt WoW to zajefajna giera , kiedys grałem i gdzies mi instalke wsiąkło a bym sobie pograł , jak by ktos miał linka do wowa to pisac na pm Very Happy
Nolt
a mi sie znudzila troszke Smile choc jest ciekawa Smile ale tyle razy w nia pykalem + moje wlasne serwery ze uff musze zrobic sobie z nia przerwe Smile
oxwood
kurde trza sobie kompa zmienić, bo mnie ochota naszła, a na moim sprzęcie to pewnie i menu by sięnie odpaliło Very Happy
Xaros
A wlasnie, czy sa jakies free serwy? Bo oplacanie to lipa, a wiem ze gdy kupi sie gre to am sie tam abonament na miecha na jakims serwie, a pozniej kapa i czy sa jakies free serwy gdzie mozna loic bambusowe tyleczki mobow:P
Kozak
Xaros wrote:
A wlasnie, czy sa jakies free serwy? Bo oplacanie to lipa, a wiem ze gdy kupi sie gre to am sie tam abonament na miecha na jakims serwie, a pozniej kapa i czy sa jakies free serwy gdzie mozna loic bambusowe tyleczki mobow:P

Jeśli nie masz orginalnej wersji to możesz sobie założyć sam serwer za pomocą programu hamachi
Możesz go znaleść na www.hamachi.pl
kla_bor
Musze powiedziec ze mnie tez gra ta zauroczyla. Gralem namietnie przez jakies pol roku, pozniej przerwalem na kilka miesiecy, a teraz ponownie gram. Gra zajebista, poprostu super. Z kazdym nowym patchem wychodza nowe mozliwosci i na prywatnych serwerach coraz wiecej dziala. Gralem juz wieloma postaciami i musze przyznac ze kazda gra sie inaczej - to nie to co diablo i jego klony (niby inne postacie a wali sie tak samo). Teraz mam palladyna na 30 lv, czyli dopiero zaczynam ale jak narazie mi sie podoba. Acha, ja gram tylko na bizzlike exp. zadnych fun serwerow, bo zabiera to cala przyjemnosc z pogoni za przedmiorami, handlu, aukcji, i znaczenia porfesji.

Pozdro, milego grania.
Nolt
albo robisz swoj serwer Smile albo grasz na jakims priv Smile powiem ze minimalne wymagania do wowa to 1ghz procek karta graf 32 a lepiej jak 64 Razz + 256 ram Smile no nie bedzie plynnie dziallo szczegolnie w miescie ale ogolnie gra sie normalnie Smile
Camel
Świtna gra, można ugżąść na długie miesiące. Gra na globie to tylko jednak chyba dla ludzi bez pracy i szkoły...
I tych co nie mają robić z pieniędzmi Razz

Serwerów prywatnych jest od diabła i troche. Większość upada po miesiącu góra dwóch. Jest zwięzła czołówka ale tam żeby się dostać trzeba spełnić pewne kryteria (znaczy więcej niż naciśnięcie przycisku "Create").

Ciekaw jestem kiedy wyjdzie w mire funkjonalna wersja nowego emulatora (tj. Mangos). Jak na razie jest jeszcze dość zawodna...
Pożyjemy zobaczymy Twisted Evil
webek
No pograłbym sobie na oficjalce, no ale kasy i czasu brak... a tak to grałem troszke na servach blizzlike, a niedługo (jak naprawie neta u siebie w chatce) to pewnie zagram na jakimś z mangosem.

btw. WoW jest najlepszym MMORPG w jakiego kiedykolwiek gralem...
Camel
Masz całkowita racje... Ja również czekam na jakiegoś konkretnego mangosa że na nim pograć....
Tymczasem obecnie serwer zarzucone sa starymi wowemu ktore w porownaniu do mangosa jest jak ogień i woda.
Nolt
mangos juz jest i to dosc dobry Razz 0.5 i raczej juz jest o WIELE lepszy od emu wiec na pewno serwery beda kozystaly z mangosa niz emu i to drugie pojdzie w kat Razz
Camel
Z tego co mwiadomo to jak na razie Mangos owsze jest juz poprawiony (wersja milestone 0.5) ale niewiem jak wyglada sytuacja ze stabilnością.

W starym mangosie przerazała ilość lagów przy wicej niż 5 osobach przy parametrach na jakich w wowemu chodziło (z ponad 20 osobami).

A tak z innej beczki: zna ktoś może dobry i funkcjonalny serwer oparty ma milestone 0.5?

Sprawdzony of corse. Cool
Feodaron
Ostatnio gram w GuildWars (polecam) ale gdy zobaczyłem ten post przypomniał mi sie fajny server na Mangos'ie 0.5
Oto jesgo adres http://www.wowstatus.net/detail.php?server=206196
Sam osobiscie gralem tylko 5 minut na nim, bo nie mam za wiele czasu ostanio ale jak w Info serwera pisze "Player cap=200" to chyba gdzies tyle ludzi bylo Very Happy
Serdecznie polecam !

mtx:składnia
MaCoS
Grywam i na serwerach blizzarda jak i tych mniej oryginalnych. Uwielbiam tą grę i nic mnie od niej nie odciągnie. Ostatnio pykam sobie już w World of Warcraft: The Burning Crusade. Jakimś fartem trafiło się dostać zaproszenie do open bety. Niezły fart, nie?
webek
I jak tam burning crusade?? Fajnie się na nim gra? Opowiedz co zostało dodane....

ah nie moge się doczekać! Ale zarwie się pare nocy Very Happy
Kudlaty
W BC doszly takie rzeczy jak:
dla Hordy rasa Blood Elf
dla Alliance rasa Dranei

raidy zostaly zmniejszone z 45 osob do 25

zostalo dodane kilka nowych ciekawych lokacji...

kazda rasa troche zredukowana i takie tam.. np maga troche obcieli.. ;/

ogolnie BC wymiata...

No ale niestety do MaNGOS'a jeszcze nie dodali BC takze no... puki co MaNGOS ciągnie na wersji 1.12.1
w jakims tam czasie ma zostac dodana obsluga BC
no i teraz naprawde dobrze sie gra na MaNGOS'ie.. Razz
EliteExplorers
Gram na tym samym serverze co kudłaty Wink i musze przyznac ze prace nad mangosem idą w świetnym tempie! Gram Hunterem i choć zwierzaki jeszcze nie dzialaja u nas to reszta calkiem daje rade:)
Camel
Z tego co się orientuje to mangos działa stabilnie na patch 1.10.2, na wersjach wyższych miał broblemy ze stabilnością.
No chyba że poprawili już ten błąd Smile
MaCoS
Quote:
raidy zostaly zmniejszone z 45 osob do 25

po 1 w wowie nigdy nie bylo raidow 45 osobowych tyko 40 osobowe
po 2 wcale nie zredukowano tej liczby. na kazda instancje raidowa mozesz wejsc nawet w 6 osobwej grupie raidowej, chodzilo ci pewnie o to ze teraz najwyzszy poziom to 70 wiec mozna isc w mniej osob niz normalnie.

Quote:
kazda rasa troche zredukowana i takie tam.. np maga troche obcieli.. ;/

Wcale nie! Każda klasa dostała nowe talenty i czary. Jak wiadomo zabalansowanie ich jest trochę trudne więc przy niektórych klasach jest troche gorzej niż u innych. A i kto by tam sie przejmował Magiem.... Jeden aimed shot i po magu Razz

PS. Już niedługo wystartuje polskie forum o prywatnych serwerach do wowa
ogurek
mmmm, ja wlasnie zaczelem grać na swietnym serwerze mangosa :] przy 16 osobach dobre latency, namiarów nie podam ze wzgledow oczywistych Smile wlasciwie pisze o tylko po to zeby sie pochwalic Very Happy

mtx:piszę
Xaros
No miec pirata fajnie, ale WOW troche zajmuje wiec lipa, a wiecie jakie sa ceny abonamentu by grac legalnie na oficjalnych serwerach WOW'a bo ta pri to nie sztuka gdzie exp daja na 500%, jak w przypadku Mu-online. Ja wam jeszcze polecam gre w Silkroad, wypasiona gra:D

Pozdrawiam
MaCoS
Quote:
przy 16 osobach dobre latency

Hehe... Właśnie znalazłem pierwszy prywatny serwer obsługujący BC. I tamto jest gra. 500 osób naraz a latency na poziomie 200-500.

www.wow.wnet.ua/status.html

Jedyny problem polega na tym że trzeba pobrać 2 GB klienta.
Nolt
ogurek wrote:
mmmm, ja wlasnie zaczelem grać na swietnym serwerze mangosa :] przy 16 osobach dobre latency, namiarów nie podam ze wzgledow oczywistych Smile wlasciwie pisze o tylko po to zeby sie pochwalic Very Happy

hehe niezle 16 osob ^^ rozumiem jakbys powiedzial 300 osob ale 16 to sie nie dziwie ze dobre latency masz Razz 16 osob to praktycznie nic Smile
poleq16
ja gram! ależ wow, piękne słowo, ale niestety biedny jestem i gram na priv servach, blizzlike'ach oczywiście, ale grałem u kumpla i nie mogę się doczekać kiedy sam zagram w orginał Very Happy
MaCoS
Szczerze mówiąc to ostatnio jakoś nie mam ochoty na oryginalne serwy. Ten ruski server jest wyrąbany w kosmos. Naprawdę polecam go wszystkim których nie stać na oryginały lub chcą już teraz zaznać Burning Crusade. Jakby ktoś sobie nie radził z podłączeniem pod ten serw to niech pisze na priva.
nightdragon
pierwszy raz w wowie powiedzcie jak mam się zachowywać by mnie nie wywalili z serva. Na początek jak się dostać na ten serv?
MaCoS
Eeee.... 2 sprawy: Tu jest osobny temat o WoWie. Po drugie to może jakieś szczegóły byś podał... Jak coś to wal na GG: 642743
pawelsz
Dawno w WoWa nie grałem, tak że pewnie trzeba będzie zacząć od pobrania paru patchy, znalezienia serwera etc. Jednak chwile spędzone ze światem Warcrafta wspominam co najmniej dobrze. Cool Skoro tak polecasz ten serwer, to prawdopodobnie niedługo sprawdzę, co oferuje (i zapewne znowu na parę[naście] tygodni przestanę interesować się czymkolwiek poza WoW'em). Very Happy Jeszcze takie pytanie - na stronie http://teaser.wow-europe.com/ jest do pobrania 10-dniowy trial. Właśnie przed momentem udało mi się zarejestrować tam, a próbowałem już od naprawdę długiego czasu. Tak więc mam pytanie - czy gra tam różni się czymś od zwykłej gry na globalu czy też jest to dokładnie to samo (tyle że przez "aż" 10 dni)?
ogurek
awięc...
aby dostać się na server (prywatny) najczesciej wystarczy się tylko zarejestrowac. jednak niestety wiekszosc takich serverow pada po kilku tygodniach dzialalnosci, a co gorsza roi się tam od cheaterów.
sposrud wielu serwerow wylaniqa sie jednak elita na ktore aby sie dostac trzeba sie porzadnie napracowac (napisac podanie, sesja rpg streszczenie regulaminu) jesli juz dostaniesz sie na taki server musisz pamietac aby trzymac sie klimatu ktory obowiazuje na takim serverze. jeśli nie bedziesz obrazal innych graczy, ine klna i trzymal sie regulaminu to napewno nikt cie nie wywali

(post proponuje polaczyc z istniejacym juz tematem o WoWie)
ogurek
Nolt wrote:
ogurek wrote:

hehe niezle 16 osob ^^ rozumiem jakbys powiedzial 300 osob ale 16 to sie nie dziwie ze dobre latency masz Razz 16 osob to praktycznie nic Smile

mmm jasne nic Razz gralem na 8 serverach mangosa i nigdy nie spotkalem sie z takim niskim latancy. wszedzie są lagi przy wiecej niz 8 osobach a to 16 osob i latency 100-300. a co do tego servera z BC to chyba sobie sciagne to i podepne Smile
MaCoS
Tylko przygotuj się na niezły szok. I to nie tylko pod względem latency. Serv jest etraz low i exp lecii bardzo powooooooli....
ogurek
i wlasnie takie servery są najlepsze... zeby aby do czegos dojsc trzeba zrobic wszystkie questy ^^ a co do niskieg odropu gralem na servie 1.0 a 0.5 jeszcze nie widzialem <lol>
Kudlaty
ogurek wrote:
awięc...
aby dostać się na server (prywatny) najczesciej wystarczy się tylko zarejestrowac. jednak niestety wiekszosc takich serverow pada po kilku tygodniach dzialalnosci, a co gorsza roi się tam od cheaterów.

ja gram na takim serwie.. i bardzo malo jest cheaterów na nim...
a serv dziala juz ponad rok.. :]
a co do tych co trzeba pisac podanie i takie tam.. to wcale nie sa najlepsze.. :]

ogurek wrote:
mmm jasne nic gralem na 8 serverach mangosa i nigdy nie spotkalem sie z takim niskim latancy. wszedzie są lagi przy wiecej niz 8 osobach a to 16 osob i latency 100-300. a co do tego servera z BC to chyba sobie sciagne to i podepne

no wiesz.. ja gralem takze na servie gdzie był MaNGOS i przy 90 luda latency wynosilo 200~400

ogurek wrote:
a co do niskieg odropu gralem na servie 1.0 a 0.5 jeszcze nie widzialem <lol>

musiales grac na MaNGOSie 0.1 a nie 1.0 bo takiego jeszcze nigdy nie bylo...
teraz jest najnowszy 0.6

a ogolnie co do emu to chyba powinniscie wiedziec ze wyszla Ludmilla w koncu która naprawde o stokroć przebija MaNGOS'a...
ma to wszystko co MaNGOS i jeszcze wiecej... Razz
aktualnie gram na servie na ktorym postawiona jest najnowsza Ludmilla.. Razz gra sie niesamowicie...
MaCoS
Wróciłem po krótkich wakacjach i widzę że zainteresowanie ruskim serwem jest ogromne xD

No więc tak, aby zagrac potrzebujemy przede wszystkim klienta Burning Crusade.
Pobieramy go stąd:
Quote:
ftp://wow.wnet.ua/wow/Burning%20Crusade/client/WoW-2.0.0.5610-enGB-Installer.rar.exe

Dalej potrzebujemy patche:
Quote:
ftp://wow.wnet.ua/wow/Burning%20Crusade/patches/WoW-2.0.0.5610-to-2.0.0.5665-enGB-patch.exe
ftp://wow.wnet.ua/wow/Burning%20Crusade/patches/WoW-2.0.0.5665-to-2.0.0.5666-enGB-patch.exe
ftp://wow.wnet.ua/wow/Burning%20Crusade/patches/WoW-2.0.0.5666-to-2.0.0.5849-enGB-patch.exe
ftp://wow.wnet.ua/wow/Burning%20Crusade/patches/WoW-2.0.0.5849-to-2.0.0.5894-enGB-patch.exe

Gdy mamy już wszystko na dysku instalujemy BC które pobraliśmy i na nie instalujemy pobrane patche. Po tym zabiegu wystarczy zmienić zawartość pliku realmlist.wtf na taką:

Code:
set realmlist  217.20.163.63

I teraz rzecz z którą większość osób ma problem czyli jak założyć tam konto. Rzecz ta jest bardzo łatwa wystarczy uruchomić BC i podać jako login i hasło, te same wyrazy.
Code:

Login: Maku
Pass: Maku

potem by zmienić hasło wpisujemy podczas gry
Code:

.password nowe_haslo

I już możemy grać.

PS. Jedna rada, nie radzę przyznawać się że sie jest z polski bo kolega dostał za to bana O.o[/i][/code][/url]

mtx: proszę url dać w quote

Last edited by MaCoS on Sun Oct 29, 2006 11:06 am; edited 1 time in total
ogurek
Quote:
musiales grac na MaNGOSie 0.1 a nie 1.0 bo takiego jeszcze nigdy nie bylo...
teraz jest najnowszy 0.6

piszęc 1.0 mowie o wspułczynnik exp 1.0- blizz 100.0 fn ;p
raiden123
mam pytanie czy wam tez wyskakiwal blad podczas instalacji BC z tego linku co jest podany do klienta?? na 28%-cie?? nie wiem ocb. mozecie mi jakos pomoc?? bylbym wdzieczny
ogurek
moze jego trzeba nagrać na czystą wersje gry... albo na 1.12.2 musisz oczytać. myśle że reinstalka wowa moze pomóc. sprubuj tez nie usuwac pliku path-2.mpq
raiden123
hmm ciekawe bo jak biore instalke wlaczam to nie musze instalowac na podstawce tylko moge w innym miejscu
MaCoS
Ta instalkę instaluje sie osobno. Zawiera ona zwykłego wowa więc nie musimy go posiadać osobno. Możliwe że ci się źle pobrało i musisz zacząc wszystko od początku. Albo nie masz miejsca na dysku.
Kudlaty
no a ja od jakiegos miesiaca gram na Ludmilli Razz
jak do tej pory wydaje mi sie ze to najlepsze emu pod WoW co prawda nie obsluguje jeszcze BC ale wszystko inne jak do tej pory dziala swietnie.. Razz mam (27 lvl)
Nolt
ludi jest duzo gorsza od mangosa i powie ci to nie jedna osoba Razz ja za kilka dni stawiam wlasny serwer mam przygotowane dobre pliki wraz z baza, tylko czekam na format dysku drugiego admina i serwer ruszy Smile.
ps: MaCoS watpie zeby admin banowal za to skad jestes bo to bylo by bez sensu, gralem na kilku ruskich serwerach i nawet ogolnie nie spotkalem sie z taka sytuacja, raczej bana dostawaly osoby za konkretne czyny Razz
zimos
kurde ale to jest zajebista gra:) szukalem jakis fajnych serwerow w google:( ale nic ciekawego nie bylo, dopiero przypadkiem znalazlem ten serwer w tym forum (dzieki Bogu) dopiero sciagam klienta i mam nadzieje ze bedzie na jutro:) jestem noobkiem w tej grze bo dopiero zaczynam wiec jak ktos moze pomuc to niech pisze na nr gg 2896412:) Very Happy
Kudlaty
Nolt wrote:
ludi jest duzo gorsza od mangosa i powie ci to nie jedna osoba Razz ja za kilka dni stawiam wlasny serwer mam przygotowane dobre pliki wraz z baza, tylko czekam na format dysku drugiego admina i serwer ruszy Smile.
ps: MaCoS watpie zeby admin banowal za to skad jestes bo to bylo by bez sensu, gralem na kilku ruskich serwerach i nawet ogolnie nie spotkalem sie z taka sytuacja, raczej bana dostawaly osoby za konkretne czyny Razz

no tak jak sie nie ma dobrej bazy do ludmilli to naprawde malo dziala.. ale na tym serwie co ja gram sami zatrudnilismy goscia ktory sie zajmuje bazami sql i powiem Ci ze MaNGOS nie dorasta do piet ludmilli.. :]

idz na Rivere to sie przekonasz ze tam wstep maja tylko ruscy.. kiedys mieli wszyscy ale pewna awaria zmienila poglad admina.. i tylko ruscy teraz.. Razz
Nolt
uzywam i ludi z najnowszymi bazami i mangosa Smile poza tym mam swoj serwer mango =]
Camel
Kudlaty wrote:
a ogolnie co do emu to chyba powinniscie wiedziec ze wyszla Ludmilla w koncu która naprawde o stokroć przebija MaNGOS'a...

Zależy o jakiej wersji mówisz tak poza tym... wiem że jest wersja beta (chyba że coś się zmieniło przez jakieś 15 miesiąca), wersja pełna jest tylko dla wybrańców pracujących nas samym projektem.

Grałem trochę na Ludmille ale przyznam się że czy to wina bazy czy może czegoś innego jednak ze strony konfiguracji jak i funkcjonalności Mangos wydaje się zdecydowanie lepszy.
spooki86
Nie wiem co wy w tej grze widzicie, dla mnie to jest nuda, może na stare lata zmienię zdanie Wink
Ramelof
Nie miałem jescze okazji zagrać w World of Warcraft. Mój sprzęt mi na to nie pozwala. Gdyby był lepszy z pewnością zobaczył bym grę i ocenił czy jest warta swojej ceny. Po za tym dobijają wyskokie opłaty za tą grę. Wiele osób wybiera servery darmowe(nie jestem zdziwiony tym faktem). Ocena gry bez grania w nią jest dosyć dziwna, ale uważam, że jest gotów polecenia zagrania w nią chciażby na darmowych(nie takich wypasionych jak blizzarda),ale zaewsze serverach.
ogurek
Ramelof wrote:
Nie miałem jescze okazji zagrać w World of Warcraft. Mój sprzęt mi na to nie pozwala. Gdyby był lepszy z pewnością zobaczył bym grę i ocenił czy jest warta swojej ceny. Po za tym dobijają wyskokie opłaty za tą grę. Wiele osób wybiera servery darmowe(nie jestem zdziwiony tym faktem). Ocena gry bez grania w nią jest dosyć dziwna, ale uważam, że jest gotów polecenia zagrania w nią chciażby na darmowych(nie takich wypasionych jak blizzarda),ale zaewsze serverach.

hehe, chłopie... teraz darmowe serwery są w 80% tak sprawne jak te blizzarda... 20% ruznicy a jaka radość Smile pozatym wiekszsc oceniajacych w tą gre jednak grała na darmowych serwerach i zobacz jak ją dobrze oceniają... sprubuj zagrać a się przekonasz Very Happy

ps: proponuje obejrzeć filmik south park "make love not warcraft" poprostu poezja Razz

Camel wrote:
Kudlaty wrote:

Zależy o jakiej wersji mówisz tak poza tym... wiem że jest wersja beta (chyba że coś się zmieniło przez jakieś 15 miesiąca), wersja pełna jest tylko dla wybrańców pracujących nas samym projektem.

Grałem trochę na Ludmille ale przyznam się że czy to wina bazy czy może czegoś innego jednak ze strony konfiguracji jak i funkcjonalności Mangos wydaje się zdecydowanie lepszy.

no coz na tym servie na ktorym ja gram jeden z adminow pisze eventy do MaNGOS'a pomaga w tworzeniu WoWWoW i takze ludmilli.. :]
takze mamy najnowsze aktualizacje...
no i gosc ma rozpoznanie co jest najlepsze z tych 3 emu.. :]
a najlepsza jest Luda

Ludmilla za forse nie ma ograniczen... a za darmo jest wersja na ktorej moze jednoczesnie grac 50 osob.. :]
KacperOo
Nigdy nie grałem i chyba nie będe grał... Trzeba mieć te pre-paidy i w ogóle...
Zresztą podobno pre-paid na 60 dni kosztuje ponad 100zł ... Więc dla mnie się w ogóle nie opłaca... Wole grać we darmowe gierki...

Podobno gra jest wypasiona ale dla mnie za droga... Jakby raz zapłacić ze 100zł na zawsze to rozumiem ale takto się nie opłaca...
gecko
Z tego co wiem są zniżki jeśli kupuje się abonament na pare miesięcy. Poza tym można grać przecież na darmowych serwerach Very Happy Niektóre są do kitu ale kilka jest Blizz-like czyli prawie takie same jak global Very Happy
Nolt
gecko wrote:
Z tego co wiem są zniżki jeśli kupuje się abonament na pare miesięcy. Poza tym można grać przecież na darmowych serwerach Very Happy Niektóre są do kitu ale kilka jest Blizz-like czyli prawie takie same jak global Very Happy

Hehe te twoje Blizz-like to tylko sama nazwa Blizz-like bo w rzeczywistosci to moze i to nie na 100% przelicznik expu i dropu sa zblizone lub rowne globalowi ( i to nie wiadomo czy skrypt jest taki sam jak na globalnym serwerze) . Serwerom prywatnym jest bardzo daleko do dzialania jako Blizzlike lub nawet jako fun serwery, choc jest coraz, coraz lepiej. Poprostu jesli ktos ma kase i czas by grac na globalnym serwerze robi to, w innych przypadkach zostaja opcje prywatnych serwerow.
Kudlaty
no niestety ale prywatnym serwerom duzo brakuje do blizzlike.. popierwsze nie maja takiego sprzetu jak blizzard po drugie bardzo trudno odwzorowac caly ten kod z gry... choc coraz lepiej to idzie.. w sumie ruscy pierwsi zrobili emulator i oni maja najlepszy...

choc mysle ze gdyby polacy od zera zrobili emulator to bylby on najlepszy z wszystkich dotychczasowych...
Nolt
heheh ja chwalisz nasz narod Razz no nic nigdy nie wiadomo, wiem jedynie tyle ze polacy sa zregoly zawistni i samolubni i to co robia zadko kiedy publikuja Smile OCZYWISCIE NIE WSZYSCY !!!

PS: pamietam ze z MU Online polaczki dosc dobrze sobie radzili i chyba radza , ale jak juz powiedzialem nie zawsze sa chetni by sie tym podzielic z innymi.
Camel
Nolt wrote:
pamietam ze z MU Online polaczki dosc dobrze sobie radzili i chyba radza

Och, nie tylko na MU Online Cool
Na Guld Wars również Polacy również dają znać o sobie.
W ogóle słyszałem coś a jakiś planach związanych ze społecznością polską w świecie Warcrafta. Tyle nas jest tam że ekipa z blizza powoli zaczyna się nami interesować. Twisted Evil
Nolt
Bo Polak musi wszedzie wlezc ^^, a tak serio to fajnie by bylo jesli w Polsce bylby oddzial Blizzarda Smile EA juz jest... zobaczymy moze w przyszlosci Smile
WoDz
Siema wszystkem mam pytanie czy moge posiadac jako podstawowa wesje wowa enUS i czy jak zastaluje burning crusade czy nie wyskacza jakies bledy bo jest enEG?
Nolt
Jesli masz enUS nie zainstalujesz patcha enGB na to i odwrotnie...
joker1989
Czy mógłby mi ktoś pomóc, podając jakiegoś linka do tych patchów, żeby grać na tym rosyjskim serwerze "wow wnet". Bo z tej strony one się ściągają z prędkością 9kb/s (mam neta 2MB). A tego łącznie jest prawie 600mb, więc taką prędkością szybko nie ściągnę. Proszę o pomoc!!
PanKleks
potrzebuje patcha WoW-2.0.0.5849-to-2.0.0.5894-enUS-patch.exe a nigdzie nie moge go dostać (jest jedynie na http://infostore.org/info/1859797 ale nie mozna go pobrać), jeśli by ktoś miał niech wrzuci na rapida albo na inny serv i podal link wielkie dzieęki
GeorgeHammett
Ja w tą grę nie gram, bo uważam że jest denna. Nic ciekawego nie prezentuje, po za tym że Blizzard zbiera miesięcznie pieniądze o jakich możemy śnić oraz że jest kolejnym zjadaczem czasu.

Tylko proszę nie zabijcie mnie za to, że nie lubię tej gry.
PanKleks
ale nikt Ci nie kaze w nią grać Very Happy a wiekszasc z tąd gra i tak na prywatnych wiec nic nie placimy =))
venom6
Moim zdaniem World of Warcraft to najwieksze cudo Blizzard'a. Gra jest bardzo rozbudawana... Trzeba chodzić całymi miesiącami żeby odwiedzić każdy zakamarek. Grafika też powala z nóg, postacie dokladne, świat wirtualny również. Muzyczka dodaje specyficznego nastroju do mrocznego i tajemniczego świata gry. Jednym słowem każdy kto lubi MMORPG'i musi w nią zagrać...
Nolt
venom6 wrote:
Moim zdaniem World of Warcraft to najwieksze cudo Blizzard'a. Gra jest bardzo rozbudawana... Trzeba chodzić całymi miesiącami żeby odwiedzić każdy zakamarek. Grafika też powala z nóg, postacie dokladne, świat wirtualny również. Muzyczka dodaje specyficznego nastroju do mrocznego i tajemniczego świata gry. Jednym słowem każdy kto lubi MMORPG'i musi w nią zagrać...

tak tak podpisuje sie Smile gra jest wyje*** poprostu Smile polecam gre kazdemu kto lubi mmorpg i nie tylko Smile bo gra ma swoj urok i wewnetrzne piekno Smile
Mirloo
wprawdzie nie lubie tej gr ale jestem pod wrazeniem ogromu świata tej gry. Kuzyn młuci w nią bezprzerwy,ale mi jakos nie podvhodzi.
Kudlaty
no to skoro juz tak to polecam serwer www.forum.miki.pl
jestem tam webmasterem.. Razz
a serverek calkiem przyjemny.. choc ja juz nie gram.. jednak ta matura robi swoje... ;/
oxwood
Kompa zmieniłem wreszcie, więc trza wkońcu spróbować WoW'a Very Happy
Już się nie moge doczekać Very Happy
gecko
"Wow"... Razz a jaki komp? Jaka konfiguracja? WoW nie ma jakiejś super-grafy ale jednak... ech no ślinka cieknie

BTW mam nadzieje że nie MS Vista Razz Nie no joke - na nowym kompie to bym chętnie przetestował. Ale to już offtop...
karrot
Gra jest podobno super ale minusem jest abonament....
Polecam Guild Wars Wink
jawor10
Ta gierka jest świetna, gram i płace(niestety) na serwerze killrog. Mam pare postaci które ciągle rozwijam i do tego własną Gildie do której właśne chce postawić strone. Jeżeli gra ktoś na tym serwie to niech sie odezwie, poszukujemy ludzi do gildii:P

Wracając do gry jest ona świetnie wymyślona szkoda tylko że, niejest ona po polsku chociaż znam angielski dobrze to mi to nie przeszkadza lecz dla wygody fajnie by było.

Jedyna wada tej gry to:

Abonament ~ 50zł/miesiąc
i
że strasznie pożera czas, ale czy to wada to nie dla każdego:P
MaCoS
Pragnę przedstwaić wam moje nowe dziecko:
Serwer dedykowany gre wow, troche info na jego temat:

Procesor: AMD Sempron 2600+
RAM: 1024mb
Dysk: 80gb
System: Debian Etch (Tak, serwer to profesjonalna maszyna dedykowana zakupiona bezpośrednio od providera w niemczech)
Łącze: 1000mps
Emulator: Mangos Rev. 3542
Baza: SDB 0.6.4

W aktalnej fazie betatestów XP i Gold Rate wynosi 2.
UWAGA! Wszystkie postacie z betatetów zostaną zachowane na oryginalnym serwerze!

Rejetracja: wow.mmoforum.net
Realmlis: logon.mmoforum.net

W razie problemów (np zamiana konta z zwykłego na tbc) pisać na GG: 642743
Kernelus
Ja nie grałem w Wow'a, bo nie miałem okazji Very Happy.. podobno fajna.. i chciałem się was zapytać czy da się tam skakać i mówić przez mikrofon Smile.. oglądałem odcinek south pakru i tam było o wow'ie i rozmawiali Very Happy.. wogóle to z mmorpg polecam RYL 2 super gra z modem FPP i coś do postrzelania to Warrock Very Happy
Earl
Najlepszy i największy prywatny serwer WoW w Polsce to: Orion TBC 2.3.3!

Dlaczego? Oto parę faktów:

Ilość graczy online: średnio 700, wieczorami i w weekendy nawet 900 (!) Very Happy

XP: 1.5x (czyli super - w sam raz jak nie ma się 12h/doba na granie) Very Happy

Łącze: 2x100mbit Very Happy

Latencja: 120-200ms (inne duże serwery które znam 400-800ms) Very Happy

Lagi: praktycznie brak, wrażenia identyczne jak na globie Very Happy

Sprzęt: Intel Xeon (4 rdzenie), 8GB ramu (DDR2) + AMD Phenom 9600 (4 rdzenie także) i 4GB ramu (DDR2) - ta konfiguracja po prostu miażdży i wciera w parkiet każdego innego priwa w Polsce i nie tylko bo przeciętny serwerek ma 2GB ramu, jakieś P4 albo najtańszego AMD duala i ledwo wyciąga 200 osób bez lagów.

Polecam ten serwer - kto tam zajrzy już nie szuka dalej i zostaje. Nie wszyscy o Orionie TBC wiedzą bo oni się nigdzie nie reklamują, a nawet mieli zamkniętego rega długi czas ze względu na nadmiar chętnych.

Gra jest całkowicie darmowa (choć admini proszą każdego kto może o parę groszy jako pomoc w utrzymaniu sprzętu i łącza). Wrażenia po prostu niesamowite: grałem na praktycznie każdym priwie - zaliczyłem Avalona, DB, Andeerię, Twinblades, GTWoW, Bloodworld i The Gates of War. Najlepiej z nich wypada Andeeria (choć niestety laguje) bo Avalon to beznadzieja dla dzieci - bug na bugu i restarty po 10x dziennie, DB miał niedawno kasację postaci i 3x zmieniali serwer już, Twinblades ma 50 online i ledwo ciągnie, Bloodworld od stycznia offline i chyba też pada, a GTWoW ma za dużo noobów, laguje często i w ogóle to jacyś sekciarze i grupa totalnych świrów (zwłaszcza taka jedna gildia Exiled Empire - ostrzegam przed nimi). The Gates of War to z kolei padaczka na jakimś P4 i domowym łączu bo lagi już przy 100 online bywają więc też odradzam - często robią offy, mieli problemy z bazą, itp.

Na tym tle Orion TBC to po prostu luksus. Goście którzy się tym zajmują to częściowo Polacy, a częściowo Litwini - są piekielnie dobrzy i mają jakieś niesamowite układy z developerami emulatora wow - na serwerze często ogłaszają, że wrzucają poprawki które nie są dostępne publicznie i proszą o pomoc w testach. W ten sposób np. popykałem ostatnio parę nocek na arenach (skirmish!) które Orion ma w tej chwili jako jedyny naprawdę normalnie działające. Ogólnie klimat na tym serwerze jest taki jak na globie - wszędzie tłumy ludzi (np. w SW ostatnio był taki tłok, że ludzie na siebie wpadali) - co chwila coś fajnego się dzieje, ciężko trafić na miejsce gdzie nie ma nikogo. Battlegroundy odbywają się dosłownie co parę minut (ostatnio aż komunikaty wyłączyli bo spam się zrobił od tego na SM rofl) i to na różne przedziały levelowe.

Polecam! Rejestracja jest czynna z przerwami ale warto polować aż się trafi bo nie pożałujecie Smile

Adres ich forum: http://wow-polska.com - wbijać i grać!!! Very Happy
Zaranos78
Tutaj dane najlepszego serwera na jakim gralem
NAZWA SERWERA
Anenant Burning Crusade Server
Wersja:
2.3.x
Kills,quest,drop x1
WWW/Rejestracja
http://www.avenant.org/index.php
Realmlist:
set realmlist wow.avenant.org
Serwer stoi na MANGOSIE

A oto jak server mówi o sobie:
-----------------------
The server has 1 realm:

Burning Crusade [PVP] 2.3.0 till 2.3.3 supported

2000+ players online allowed

Dedicated Server: Intel Core 2 Duo E6700 with 2 SCSI HDDs in RAID and 4GB PC6400 DDR2

Connection: 100Mbit

Operating System: Debian, runs from console for speed gain.

Server is blizzlike, we try to keep it as much blizzlike as possible, and only add things that improve gameplay, like guild housing, etc...

many custom code fixes like:

-All events work, like feat of winter veil etc..
-Shatterspear Village has a casino where u can gamble
-Daily automated custom events
-Auction House Bot (always full AH)
-Eventmanager NPC\'s (players can use them to organise events by themselves)
-Guild Housing (guilds can choose their own guild headquarters)
-Helper NPC for newbie players, with tons of info
-All 5 arena\'s working (free for all)
-IRC Chat <=> World Chat
-Battlegrounds working
-PVP Command
-Trade Command
-Enter Battleground Command
-Hyjal in the present time fully Spawned with Mobs, Bosses and Quests
-Many DB fixes
-All mounts working
-A Night Club
-etc... etc... lots and lots more.. to much to mention

The server and database are constantly updated to newer versions to improve the gameplay and fix bugs and GM\'s are always online to help players out.
-----------------------

Naprawde polecam ten serwer wszystkim ktorzy chcieliby zagrac w wow-a i poczuc sie jak na globie
Kudlaty
a ja nie będę się rozpisywać...
po prostu podam strone serwa.. i sami sprawdzicie czy warto.. Smile

Theatre of Dreams

Jeszcze tylko dodam parametry serwa i skad mozna sciagnac gre.

Proc: Intel Core2 Quad 2,4 GHz (4 rdzenie)
Ram: 4GB DDR2
Sys: FreeBSD 7.0
Łącze: 100 Mbps
Rate: blizzlike

a ściągnąć możecie klienta np z torrenta*:
http://torrenty.org/torrent/206845

*Do moderatorow.. jest to legalne ponieważ sam blizzard udostepnia klienta do sciagniecia.. Smile
A tutaj po prostu jest wszystko w jednym.. klient, dodatek i patche.. Smile
Maserman
Ja tam gram na globalu od Bożego Narodzenia Smile Też myślałem jak Wy - trzeba płacić, a na prywatach jest to samo co na normalnym serwerze. Otóż nic mylnego! Grałem na obu rodzajach serwerów i polecam GLOBALA z pewnością.
Na prywacie nie ma:
- atmosfery - tak naprawdę każdy gra po to żeby nabić lvl 70 i super sprzęt, który można kupić u vendora ! (o.O)
- XP/Gold rate - nawet na serwerze "Blizzlike" rate ok 2.5 większy niż na normalnym serwerze
- Group Questy/Instancje/Raidy/ Battleground Premade - wszystkie te rzeczy robi się w grupie osób - group questy są dla 2-5 graczy; instancje (dungeons) są dla 5 graczy (zajmują ok 1-1.5 godziny); raidy - czyli większe instancje - dla 10(Karazhan)-25(Black Temple, Zul'Aman) graczy. Na normalnym serwerze gdy nabije się lvl 70 są dwie drogi - PvE (Player versus Enviroment - czyli chodzenie z gildią na raidy/instancje) i PvP - (Battlegroundy i Areny) i tu właśnie są moje ulubione Battleground Premade!
Zbiera się 40 osób horde i bije się z 40 alliance na Alterac Valley Smile
- koledzy - poprzez to, że na prywacie każdy gra dla siebie, znajomości praktycznie nie istnieją
mówię tu o osobach poznanych przez grę
- nuda - poprzez monotonność bicia samych potworków i wysokich rate robienie questów się nie opłaca.
mi się gra na prywatnym serwie znudziła po 20 godzinach gry.
A przede wszystkim - polski złoty się umacnia = tańszy wow!

No... to chyba wszystko. Jak macie jakieś pytania odnośnie globala pytajcie śmiało Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.