FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Wisla Krakow vs Iraklis Saloniki

Pik3r
Nasza Wiselka gra w pucharze Uefa Very Happy Jak sądzicie daleko zajda czy szybko odpadna? Co waszym zdaniem powinno zostac zmienione w polskiej piłce nożnej?
oxwood
no i wisełka dostała po dupie Razz Cośmi się widzi, że jednak odpadną po rewanżu.
Pik3r
Mi tez Sad Polacy jakos nie maja talentu do piłki noznej Sad
Antek88
Pik3r wrote:

czy ja wiem - polacy przeciez maja ogromna tradycje pilkarska. tylko teraz nastaly chude lata Sad Sad
fallco
Tradycje pilkarska ?? az tak bym tego nie nazwal, ale prawda ze mielismy w historii pare druzyn, ktore walczyly o najwyzsze cele...

ktos kiedys powiedzial, ze mielsimy szanse sie stac Brazylia Europy, niestety zamaist rozwijac zdolnosci i milosc do pilki wsrod najmlodszych postawilismy na sprowadzanie zawodnikow z zagranicy i teraz widac efekty... spojrzmy na druzyne mistrza kraju - Legie... i ilu mlodych polakow tam gra ? 2-3, a wiecej mamy do czynienia ze slabiakami z zagranicy, a do czego to prowadzi wlasnie widzimy...
Pik3r
w Polsce brakuje tez "Stadionów". Muraw podobnych do tych w Niemczech jest zaledwie 2-3
vrooth
chude lata...

tym sposobem dojdzie do tego że bedziemy mieli w el. LM jedna druzyne i w pucharze uefa dwie, żeby nie zapeszyć i powiedzieć tylko jedną...
to jest już dramat Sad

Wisła i Legia muszą przejść...
fallco
wszyscy mowia ze brak stadionow... hmm a skad kluby maja brac kase na te stadiony, bo nie wszsytkie miasta chca w pelni finansowac budowy...

poza tym po co ? zeby na stadion przyszlo paru chuliganow i zdemolowalo go ? poza tym sama frekwencja jest przerazajaco niska, wiec budowanie stadionow na 30 tys osob nie ma sensu jak na mecz przyjdzie gora 15 tys, a w wiekszosci miast nawet i 5 byloby sukcesem...

dopoki nie bedzie bezpiecznie, nie bedzie kompletow publicznosci, bez kompletow nie bedzie sponsorow, a bez nich nie bedzie kasy... wiec sie pytam po co budowac stadiony ?

zauwazylem ze wielu pilkarzy mysli ze sa tacy swietni i boscy, bo raz czy dwa sie im udalo cos pokazac, a w rzeczywistosci sa totalnym dnem, nie biegaja, nie walcza, tylko branie kasy im w glowie i jak ammy awansowac do jakichkolwiek pucharow?
futbolowa prawda jest taka ze aby klub z Polski mogl awansowac musi BIEGAC I WALCZYC, a nie chrzanic o technice i wogole... a sprowadzanie super "technikow" z Brazylii czy inych krajow widzimy czym sie konczy...

btw: Polska zatracila swoj styl gry, dawniej byli wybiegani i waleczni, wypruwali sobie flaki, a dzis sa nijacy, ni to biegaja, ni to sie bronia czy atakuja... a jedynym symbolem Polski jak narazie jest to ze dostajemy lupnia od kazdego i to boli...
Pik3r
Fallco zgadzam sie z toba. Nie do konca przemyslalem moj post ktory oparlem tylko na tym co mowia w telewizji i radiu. Moj trener caly czas mowi ze mamy trenowac i walczyc a moze kiedys to nas pokaza w telewizji a nie tych glupkowatych pilkarzy ktorych zadanie polega tylko na kopaniu pilki (a i tak im to nie wychodzi) Razz
ibix
Pik3r wrote:

jezeliby w polsce inwestowano tyle pieniedzy w sport (czyt. Pilke nozna) co w niemczech mysle ze sytuacja wygladalaby zupelnie inaczej....

jednym z bardzo niewielu pozytywnych skutkow komuny bylo to ze kazdy zaklad (kopalnia, huta, fabryka , etc) mialy obowiazek sponsorowania druzyn pilkarskich zakladania przeroznych szkolek i tym podobnym... a dzis ? nie trzeba mowic jak jest....
Dimhil
ja mysle ze grupa dosc trudna, ale mozna sie pocieszzac tym ze zawsze moznabylo trafic gorzej;]
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.