FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Sprawa skteboardingu...

knieja
Co sadzicie o skteboardingu (desce, deskrolce decku i jka tam kto to nazywa). Jesli jezdzicie to ile co uiecie itd itp....

Ja jedze 3 miechy. Umiem stanardowo Ollie Razz (przez decka), kickflip wychodzi ale nie zawsze, ucze sie frontside i backside ollie oraz heelflipa Smile. To na tyle o mnie wypowiaajcie sie i piszcie o waszej karieze Smile...

Moj idol: Rodney Mullen Cool (za freestyle)
Black & White
Podoba mi się to ale mnie osobiście nic w tym nie bawi.
Popatrzeć na skateboarderów mogę, czemu nie i nawet nieźle i efektownie to wygląda.
Samemu raz próbowałem, zdąrzyłem nauczyć się ollie i kickflipa bo to podstawa i mi się znudziło Confused
Bigrazer
mam kolege w klasie, który uwielbia jeżdzić na desce. To jest poprostu jego powołanie. A co do mnie to ja nawet posiadam deskę Very Happy. Tata mi ja kupił kiedy miałem około 6-7 lat dokładnie niepamiętam, ale co najważniejsze ta deska jest cały czas na chodzie. Próbowałem na niej jeżdzić (a raczej nauczyć się jeżdzić) przez około rok, a potem (aż do tej pory) służy mi jako wózek i spisuje sie dioskonale. Przewoziłem na niej nawet 150 kg kejzergę (chyba tak to sie pisze), i sie nie złamała Very Happy. Wnioskuje że jest zrobiona z porządnej sklejki Very Happy.
knieja
A mnie z kolei to wciagnelo na dobre... Codziennie po 1 do 6 godzin Twisted Evil Jescze troche i bedziemy sobie robic zdjatka Very Happy
Bigrazer
To mój kumperl zklasy (pisałem o nim wyżej) robi już filmiki podczas jego jazdy. Mówię wam filmiki mniodzio (zajebiste).
knieja
Nie zamiesciliscie moze tych filmikow w necie... chetnie bym poogladal...
Bigrazer
Nie wiem czy już nie zamieścił Razz. Ja nie ściągałem tylko mi dał na płytce, jak będzie na gg tio sie doqwiem i dam linka do filmów Very Happy.
ciotka
heh też mam znajomego deskorolkarza. zdążył nawet rzucić szkołe przez swe hobby. kiedy nie pada jeździ, kiedy pada jeździ w garażach podziemnych, kiedy nie jeździ gra w tonego hawka pro skatera lub ogląda filmy z jazdą mullena (to ten od streetu?)
Jeździ całkiem przyzwoicie i jakieś 2 lata temu zdobył sponsora, co mu się bardzo przydało, bo łamał deski w tempie zastraszającym. Wink A dobra odzież nie jest zła.
krzychu
ja nie przepadam za tym, ani mnie to nie bawi, ani nie fascynuje. Podchodze do tego obojętnie
Bigrazer
Proszę obiecany filmik http://www.megaupload.com/?d=32NEK1T4 To jest jeden z wielu jakie on zrobił, ale ten jest najnowszy.
brqsl
fajna sprawa... ale jak dla mnie to tylko na monitorku... TONY wymiata Smile
Bigrazer
Tony wymiata, ja też próbowałem ale zamiatać....
pokemon
Mnie zawsze fascynowalo jezdzenie na desce ale mi cos nie wychodzilo i zaczalem grac w THPS 2, potem 3, 4 az po Undergrounda.
Gram bardzo czesto, przechodze te gry kilkoma zawodnikami (przewaznie wszystkimi), ale talentu w prawdziwym swiecie nie dostalem Wink
skoczek_2002
Ja podchodzę obojętnie.
Kudlaty
mi się podoba to... kiedys nawet uczyłem sie jeździć... ale to bylem mlooooodyyyy.... teraz juz zapomnialem co i jak... nawet chyba dobrze nie ustoje na desce... ale kiedys umialem kickflip, backflip, pogo(to chyba kazdy umie zrobic... ale bardzo malo znany "trick"...), 50/50...
Bluszczyk
ogólnie podoba mi się to... nie ma w tym nic złego...
gecko
Mi sie bardzo podoba ale... też nie mam talentu. Kupiłem sobie nawet najtańszą deske i próbowałem sie nauczyć... Nic z tego Evil or Very Mad Ale popatrzyć lubie (i to nawet bardzo).
skoczek_2002
No ja się uczyłem i nie zamierzam, bo po co. Nie mam talentu.
Bluszczyk
racja... bez talentu lepiej nie robic tego bo mozna sie polamac i wogóle może byc niebezpiecznie...
Coyote~
Deska fajna sprawa. Ja trochę próbuję, ale zwykle czasu brak... i tak od ponad roku umiem tylko ollie... Może jak będę miał czasu więcej to konkretnie potrenuję... A THPS jakoś mnie nie kręci, wolę na żywo się poturlać..
skoczek_2002
Chyba, że lubisz rachowanie samemu sobie kości...
Kudlaty
A ja od następnego tygodnia zabieram sie za ćwiczenie Le Parkour.
bardzo ciekawy sport. no i bardzo czasem przydatny
skoczek_2002
Mi się nie przydaje...
Kudlaty
moze Ci sie nie przydaje ale dla kondychy choćby warto
skoczek_2002
Kondycje uzyskam choćby łażąc bo wysokich górach... Kilkadziesiąt kilometrów doskanale wpływa na kondycję...
Kudlaty
hmmm... łażenie po górach... tez moze być dobre na wykorzystanie umiejętności nabranych w parkour
skoczek_2002
Według mnie nie...
Wolę zresztą rower od deski i to zdecydowanie...
Kudlaty
ale psrkour to nie na desce... to jest sztuka freerun...
skoczek_2002
Uważaj, a ci uwieże, ktoś wcześniej mówił, że to trik na desce...
Kudlaty
jeśli nie wierzysz to masz tu linka... to sobie pooglądaj filmiki jak wygląda ten parkour... http://perso.wanadoo.fr/le.parkour/movie/page2.html
skoczek_2002
No rzeczywiście... Ale ma coś wspólnego z życiem Skate...
Kudlaty
nie powiedziałbym... Skate sie w takie cos nie bawi... ma niewygodne spodnie i wogóle... mało jest Skate'ów którzy sie w to bawią... Razz
skoczek_2002
Ale jednak parkour ROX!!!
wolny77
ja jezdziłem rok temu to robiłem na 98% kikflipa a variala 60% ale miałem skręconą żepke to już nie jerzdze ale tak to lubilem jezdzic na desce
Kudlaty
to zajmij sie czymś innym... coś trenować trzeba... Very Happy

mówiłem ze Parkour Rox, to nikt nie chciał słuchać... Very Happy Razz
WMP
Ja nie jeździłem i nei planuję. Deska i ja to jak woda i ogień. Jedyne corobiłem na tej desce to przewosciłem cement
skoczek_2002
Spodobało mi się... Fajosko się trenuje choć mam problem ze znaleźieniem miejsca do treningu...
Kudlaty
trenować można dosłownie wszędzie... Very Happy
wyromar
A co myslicie o ekstremalnej jezdzie na rowerze?
Bunny hop, pedal kick, side hop, pedal up, abubace? Orientuje sie ktos o co chodzi? Ja jestem tym zafascynowany. Chcialbym sobie zlozyc taki rowerek, ale niestety nie mam na to funduszy.. Caly rower na dobrych czesciach moze kosztowac okolo 2000 zl. Ale stopniowo bede zmienial czesci.
skoczek_2002
mój rower kosztował 1000 zł Very Happy ...
Kudlaty
orientuje sie.... ale na to sie nie porwe... to dla mnie trochu zbyt niebezpieczne... Razz
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.