FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Kubica 3 na Monzie

gecko
Przypuszczam że sie tego nikt nie spodziewał. Dla tych co nie wiedzą (chyba takich nie ma) - Robert Kubica zakończył wyścig w Monzie na 3 miejscu Very Happy Na 1 miejscu M. Schumacher, na 2 K. Raikkonen.

Start był naprawde mistrzowski - miał naprawde dużo paliwa a i tak z 6 miejsca startowego znalazł sie od razu na 3 Very Happy Pełen respect dla niego

I trzeba wspomnieć o F. Alonso - jechał przed Kubicą ale silnik mu eksplodował i musiał zjechać z toru. Szkoda gościa...

Ja wogóle uważam że zrobiła sie straszna afera wogół Kubicy w mediach - już sobie wyobrażam co będzie na torze kartingowym koło mnie jutro Confused a w mediach... no cóż - wyrósł nam medialnie nowy Małysz...

Co o tym sądzicie?
mtx
To jest na zasadzie: jak Małysz wygrywał wszyscy tylko skoki narciarskie, super skocznie budować i w ogóle. Potem Otylia to też extra i w ogóle, wszyscy na baseny. A teraz będziemy robić ściepkę na tory wyścigowe.

Sporty narodowe zmieniają się nam jak w kalejdoskopie, ale w żadnym, poza wyjątkowymi "gwiazdami" nie możemy powiedzieć, że jesteśmy dobrzy.

Gdyby tak najpierw zainwestować głównie w jeden typ sportu, rozwinąć, go, potem inne to miało by sens. A tak inwestujemy trochę tu, trochę tam, potem zaczyna brakować i boiska zarastają trawą, baseny stoją nie używane, a młodzieży sportu nie uprawia.
Antek88
mtx wrote:
A tak inwestujemy trochę tu, trochę tam, potem zaczyna brakować i boiska zarastają trawą, baseny stoją nie używane, a młodzieży sportu nie uprawia.

hmm, mnie wydaje się, że młodzież jednak sport uprawia. widać to chociaż po coraz lepszej kadrze pływaków - wraz za otylia poszli inni i widać tego rezultaty.
Bigrazer
Oj polacy szukaja idola w jakims sporcie bo przeciez piłka nozna kuleje... to przynajmniej mozemy sie pocieszyc z pojedynczych zwyciestw Otyli Małysza czy tez teraz Kubicy Smile

A wracajac do Kubicy to wielkie uszanowanie przed nim wielka kariera.
Seba222
O tak - Kubica to wielki czlowiek, ale za bardzo sie do niego przyznajemy. Gdyby nie wyemigrowal z Polski, to na pewno nie bylby na podium. Prawdopodobnie moglby tylko pomarzyc o bolidzie F1.
Niestety, chociazby niewiadomo ile Kubica wyscigow wygral, u nas toru sie nie zuduje, bo nikogo na to nie stac. Wiec niestety predko nie bedzie nasladowcow Kubicy.
vrooth
tu wiac całą przewrotności natury Polaka... coś sie udaje no to za tym podążamy... jak sie przestanie udawać to znajdziemy coś innego co sie uda... a konsekwencje mamy chyba tylko doązeniu do niepodlegllości i niezależnosci (historia)

a tak apropo to Kubica w polsce nie miał by szansy na rozwuj i gratuluje mu wyjazdu Smile
jackill
A po co od razu tor F1? W Polsce mam 2 tory wyścigowe (klubowe), które są w rozsypce i od tego trzebaby zacząć. A o torach kartingowych nie wspomne... Sporty motorowe w Polsce ledwo żyją i jeśli chcem mieć sukcesy w tej dziedzinie należy zacząć od postawienia ich na nogi. Wystarczyłby ułamek tej kwoty, która idzie na piłke kopaną.
Balcard
mtx wrote:
To jest na zasadzie: jak Małysz wygrywał wszyscy tylko skoki narciarskie, super skocznie budować i w ogóle. Potem Otylia to też extra i w ogóle, wszyscy na baseny. A teraz będziemy robić ściepkę na tory wyścigowe.

Sporty narodowe zmieniają się nam jak w kalejdoskopie, ale w żadnym, poza wyjątkowymi "gwiazdami" nie możemy powiedzieć, że jesteśmy dobrzy.

No dobra. Niby tak jest ale wiecie dlaczego. Bo nikt nie wiedział nawet o istnieniu takich osób jak Małysz czy Kubica (no może znawcy kartingu). No a co do Małysza to jego gwiazda jest w 100% zasłużona. Nikt tak bardzo nie detronizował pozostałych zawodników jak on.
Media informują o takich ludziach to im odrazu ludzie kibicują. Przykładem dobrego sportowca o którym nie mówią media jest Sternik Roman Paszke. W rankingu najlepszych sterników świata przez pewien czas był prawie na szczycie a cały czas utrzymuje się w czołówce. A czy o nim słyszymy? Nie. Ja jestem żeglarzem to wiem o jego osiągnięciach itp. Po drugie mamy dobrych kajakarzy. Co prawda nie wygrywają oni każdych zawodów ale też cały czas są w czołówce.

mtx wrote:
Gdyby tak najpierw zainwestować głównie w jeden typ sportu, rozwinąć, go, potem inne to miało by sens. A tak inwestujemy trochę tu, trochę tam, potem zaczyna brakować i boiska zarastają trawą, baseny stoją nie używane, a młodzieży sportu nie uprawia.

Yyyy. To ja nie wiem w jakim świecie Ty żyjesz. U nas w pozaniu jest kłopot że ciągle jest wszystkiego za mało. Wszystkie baseny (a jest ich tyle co w innych nawet więcej) są okupowane cały czas. Żeby móc sobie popływac trzeba się naprawdę postarać. A boiska to trawy już nie mają bo tylu ludzi na nich gra. Problemem nie jest to że coś się zaraz nudzi. Problemem jest to że jak już coś jest to jest tego za mało.
wolny_77
powiem szczerze że nigdy nie interesowałem się F1 a teraz jak jakiś polak odnosi sukcesy w tej dyscyplinie sportu to normalnie szaleję KUBICA IS RULES sam nawet zaczołem jeździć na gokartach to jest extra sport polecam
Bigrazer
wolny_77 wrote:
powiem szczerze że nigdy nie interesowałem się F1 a teraz jak jakiś polak odnosi sukcesy w tej dyscyplinie sportu to normalnie szaleję KUBICA IS RULES sam nawet zaczołem jeździć na gokartach to jest extra sport polecam

no i mamy przykład poczatek mani sportów samochodowych Smile Niedługo bedzie ściepa na tor F1 w polsce Razz
Ramelof
Tak właściwie to byłby 4 tylko Alonso stracił silnik w czasie jazdy.

Podejżewam, że shumacher przez to nie skończył kariery bo traci tylko 2 pkt do Alonso. Pewnie odrobi i zrobi sobie prezent na zakończenie kariery. Co do Kubicy powinno go Ferrari kupić <lol>?

Polacy tacy są, że jak gdzie rodak wygrywa zaczynają sie interesować dyscypliną taką jak oni uprawiają. Był Małysz i skoki teraz jest Kubica i Formua 1.
gecko
Ramelof wrote:
Polacy tacy są, że jak gdzie rodak wygrywa zaczynają sie interesować dyscypliną taką jak oni uprawiają. Był Małysz i skoki teraz jest Kubica i Formua 1.

To naturnalne. Poolacy są po prostu głodni zwycięstw. Taka klęska na MS w piłce to żenada... Więc szukamy. A daleko szukać nie trzeba
vrooth
Ramelof wrote:
Podejżewam, że shumacher przez to nie skończył kariery bo traci tylko 2 pkt do Alonso. Pewnie odrobi i zrobi sobie prezent na zakończenie kariery. Co do Kubicy powinno go Ferrari kupić <lol>?

nie kupi bo w ferrari będą leździc Raikonnen i Massa - marke mają jednak wieksza niz Kubica... myśle że lepiej by bylo, gdzyby Kubica został w BMW, pokazywal na torze zadziornosc, walecznosc i ladnie wyprzedzał, a niekoniecznie wygrywal... za dwa trzy lata jak już bedzie jezdził w lepszym bolidzie - Ferrari, Renault czy McLaren to wtedy bedzie wygrywal seryjnie Smile
gecko
halo! ludzie! Kubica ma za sobą dopiero 3 wyścig. A taki Schumacher? 90 wygranych. Więc nie łudźmy sie że Kubica już od razu zacznie wygrywać bo to by było już niemożliwe

choć z drugiej strony - 3 miejsce po 3 wyścigu już jest wyczynem i jakimś małym "cudem". tak więc może w przyszłym sezonie lub jeszcze następnym?... wtedy kto wie?...
oxwood
niekoniecznie musi w innym bolidzie. BMW to dopiero beniaminek F1, więc moze za 2 - 3 lata już będzie miał bolid porównywalny z czołówką stajni.
jackill
Po prostu charakterystyka bolidu BMW pasuje do Monzy (zwłaszcz jeśli chodzi o silnik), stąd dobry rezultat. Na reszcie torów, BMW będzie słabsze, dlatego na kolejne podium raczej nie ma co liczyć. DO końca sezonu ważne jest by punktować w każdym wyścigu.
oxwood
Według mnie wystarczy żeby dobrze jechał, niekoniecznie punktował, i zapoznawał się z torami. Zaprocentuje to w następnym sezonie Razz
kochanek
ogladałem w TV4 i to co robił kubica jak na jego 3ci start jest godne podziwu .Mamy drugiego małysza a przynajmiej na to wygląda i oby tak bylo .
jak to mówia w hiszpani :
los polacos son buenos
czyli polacy sa dobrzy Wink

Ps. witam po dlugiej przerwie
gecko
czyżby polscy hydraulicy w hiszpani? hehe fajnie mieć taką opinie na świecie

przypomniała mi sie taka historia: znajomy pracował w stacji telewizyjnej. no i jako że wykupili prawa do jakiegoś teleturnieju to sprowadzili te komputery co są przed grającym i prowadzącym (tak jak np w milionerach). Tylko że był problem - często sie przegrzewały. No to polacy, jak to polacy, wzieli wiertarke i powywiercali dziury w obudowie celem lepszego chłodzenia. podobno jakiś gość z zagranicy jak to zobaczył, kazał wprowadzić "nadziurkowanie" we wszystkich edycjach tego programu. a i chyba nie musze dodawać że sie nic nie przegrzewało, nie? Razz
kochanek
Musze cie rozczarowac nie hydraulik tylko z wykształecenia elektronik a robie jako elektryk czasem dobieram sie do informatyki (głowinie sieci)

Wbrew wszelkim opowiescia jak mowiłem skad jestem to korde pytali sie a gdzie polska jest ? ja nie tłumaczyłem bo i po co ... spotykam drugi raz ta sama osobe a on mowi juz wiem gdzie polska tam gdzie kubica mieszka

Im wiece bedzie takich jak kubica czy małysz tym lepiej postrzegja nas jako naród . TVE (hiszpanska tv) słyszałem o giertychu i jego wyczynach ....az wstyd
MirekB
Gratulacje dla Kubicy. Talent i ciezka praca poplaca

Moze czas zaczac kupowac kurtki marki BMW SAuber, bo jeszcze zdrozeja Smile
jackill
Juz zdrozaly Very Happy Drozsze niz akcesoria Ferrari Shocked Oczywiscie tylko na allegro...
oxwood
i pewnie po kolejnych wystepach Kubicy jeszcze pójdą w góre Very Happy
Joker
Polakom znowy gratulujemy Kubicy Razz

I oby tak dalej i jeszcze wyżej ^^
votd
Kubica naprawdę mnie zaskoczył, oglądałem jego pierwszy wyścig na którym zdobył aż tak wysokie miejsce. Debiutant z polski, możliwe, że niektórzy nazywali go żółtodziobem, a tu proszę, proszę... Nie było Polaka, który by szalał w F1, to i zaraz się znalazł. Szkoda tylko że w piłce nożnej nie mamy takich talentów, tylko ciamajdy z dziurawymi łapami i rozwalony zespół (do cna!).

Nadzieja w Kubicy - buduj polski prestiż, buduj:P.
Camel
mtx wyraziła chyba myśl na pewno szerokiego grona obywateli.

Podniecaliśmy się Małyszem bo świetnie skakał. Jak był na topie to normalnie za obraźliwie słowo na Adama można było w ryj oberwać. Poten nastał czas może nie przegranych ale niższych miejsc. Zresztą dla nia wtajemniczonych w skokach tak jest, nie ma mistrza forewer. Zbyt zależny to sport od aerodynamiki i innych czysto fizyzcnych parametrów żeby prym pierwszeństwa należał bardzo długo do 1 osoby.
Zresztą bawiły mnie niezmiernie reakcje ludzi jak Małysz zaczął osiągać przeciątne wyniki. Najpierw niedowierzanie, powtarzanie że "ma tylko gorszy okres w karierze, na pewno następnym razem zdobędzie 1 miejsce" po zawiedzenie i nawet skrajną złość i nienawiść.
A tak już w sporcie bywa...

Był Małysz, Hołek wcześniej, Otylia, Agata Wróbel też sukcesy swoje miała, teraz jest na topie Kubica.
I co z tego że to jego 3 wyścig. Wystarczyło jak by nawet tylko miał korzenie polskie (nie zyskał by wtedy jednak sympatii Młodzieży Wszechpolskiej Wink ) i potrafił powiedzieć po polsku: proszę, dziękuje i na zdrowie to i tak wielbili byśmy go, bo Polak. A niech zacznie tylko przegrywać... Kamienie łatwo latają, szczególnie te rzucoane przez usta sfrustrowanych obywateli. A takich ostatnio nie brakuje.

Zresztą najbardziej niedocenianym sportem w Polscem, sportem gdzie sukcesy Polacy odnoszą, dostając za to marne pieniądze jest żużel.
Sport ryzykowny, ale jednocześnie widowiskowy.

Ale co tam lepiej oglądać naszych chłopców w biało czerwonych koszulkach jak kompromitują się na Mundialu... Bo i łatwiej wtedy powiedzieć: Gdyby nie złe ustawienie pewnie byśmy wygrali...
ibix
chlopak jest niesamowity tym bardziej ze szacowano ze osiagnie max 7 miejsce na bolidzie jaki dostal od BMW.
mtx
Quote:
mtx wrote:
Quote:

Yyyy. To ja nie wiem w jakim świecie Ty żyjesz. U nas w pozaniu jest kłopot że ciągle jest wszystkiego za mało. Wszystkie baseny (a jest ich tyle co w innych nawet więcej) są okupowane cały czas. Żeby móc sobie popływac trzeba się naprawdę postarać. A boiska to trawy już nie mają bo tylu ludzi na nich gra. Problemem nie jest to że coś się zaraz nudzi. Problemem jest to że jak już coś jest to jest tego za mało.

No popatrz. A u mnie w Katowicach jest naprawdę extra boisko (stare) GKS Katowice i porasta trawą. Basenów jest raptem kilka i w przeciętny dzień jest tam pustawo. W lecie nie wiele lepiej. To zależy od mieszkańców Smile
Jaack
Kubica to fuksiarz Cool .Fuksało mu się i wygrywał...A teraz znowu przegrywa Very Happy .
gecko
Jaack wrote:
A teraz znowu przegrywa Very Happy .
Tak sądzisz? Nowicjusz, pierwszy sezon w F1 i miejsca 8-15? Jak dla mnie jest niesamowitym talentem a miejsca 8-15 traktuje raczej jako wygrane. Przecież ci, co zaczynają w F1, kończą zwykle wyścig na miejscach 20-21 o ile w ogóle kończą. Tak samo Małysz - czy na początku wygrywał? Cieszył się z ukończonego turnieju, z miejsc 20-40. Potem przyszła mega-forma. A teraz sobie poszła w pi...pierony Laughing Ale nadal nie jest źle... no dobra - jest. Ale to już offtopic Razz

Myślisz, że to fuks? Ja myślę, że fuks stanowczo pomógł na Monzie (jak w temacie - 3 miejsce (dla przypomnienia) ) ale gdyby Kubica był złym kierowcą to by nie było podium mimo wszystko.

Poza tym tak naprawdę dopiero w przyszłym sezonie będzie można powiedzieć coś więcej, bo pierwsze wyścigi to zwykle eksperymenty (zwykle nieudane Confused Razz )
Joker
No właśnie... Zgadzam się z przedmówcą... Polakom gratulujemy Kubicy ^^
Wojtix
bardzo fajnie i tez sie cieszylem jak male dziecko i fajne sa co do tego filmiki a www.******.pl . Wedlug mnie on ma talent i jest w ogole spoko i w ogole i spoko w ogole.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.