FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

O pilce i PZPN

mtx
Mecz Pl: Finlandia 1:3. Honorowy strzelony przez pomocnika. Błędy Dudka, Smolarka..

Potem tylko słyszę, że ten mecz przepłacony, ten sędzia przychylny. Wydawało mi się to na wyrost.

Ale mam znajomego- sędzia okręgowy. Też wydrukował mecz..

Facet kocha piłkę i zawsze był wzorowym sędzią, ale przed meczem kolega mu pokazał gest, że dostanie w łapę, to podyktował jednego gola troszkę nie słusznie, dwóch fauli nie dowidział i nagle było 4:1. A potem 500 zł na wszystkich sędziów. Tak zwana premia.

Tak mnie to dobiło, a dziś jeszcze ten mecz, że naprawdę jestem przerażona...

PS zapomniałam dodać, że na 92 min gry było ze 40 fauli.. ja wiem, że faule taktyczne i coś tam, ale mimo wszystko! ja chce oglądać piłkę, a nie jak leją się po koszulkach i mordach, bo od tego jest box.
fallco
Jest zle... a nawet sie robi gorzej...

problem lezy w calej administracji PZPN, listek to jeden wielki przekret (nawet gorszy od Dziurowicza), obstawil sie kolesiami i jest nie do ruszenia...

co do gry naszej reprezentacji, to mam nie odparte wrazenie ze im wszystko przeszkadza na boisku, a to sedzia, a to rywale im nie pozwolili grac, a to oboz byl meczacy, a to to... gdzie oni maja serce do walki ? wiekszosc sobie spacerowala po boisku i patrzyla co robia Finowie... nie chce nic mowic, ale 35 Litmanenn biegal szybciej niz nie jeden z naszych Razz

btw: nie wiem jak to powiedziec, ale czemu nasz kochany pzpn nie dba o kontakt z pilkarzami, ktorzy posiadaja polski paszport... co rok nam ktos podbiera jakis talent powolujac go na jeden mecz towarzyski... a co robi nasz zwiazek ? mowi ze on o niczym nie wiedzial, bo gdyby wiedzial... no wlasnie co by zrobil ? pewnie niewiele wiecej...
Bigrazer
Ech.... prezenterzy po meczu dobrze powiedzieli. Nowy trener nie jest winny poprostu w polsce nie ma piłkarzy... Może gdyby zaczeto od teraz trenowac młodych to za 10-15 lat byłoby troszki lepiej... bo z naszymi teraźniejszymi sportowcami daleko niezajdziem...
pabloo
Co tu duzo gadac korupcja jest wszedzie i nie ma miejsca dla piłkazy którzy cos potrafia , a jak sie taki znajdzie to sprzedaja go do innej ligi .

No i brak szkółek piłkarskich na poziomie , moze za pare lat cos sei zmieni ...
oxwood
w jakiejś gazecie wyczytałem bardzo mądra wypoeidź (nie pamiętam kto to powiedział): "że aby mieć dobrych piłkarzy to trzeba by ich od małego wysyłać do szkółek zachodnich" (nie dosłownie w tych słowach, ale sens ten sam ;P )

A co do PZPN-u to powini wprowadzić tego komisarza i potem zrobić wybory, a nie jak teraz po znajomości się stołek ma zapewniony
Bigrazer
[quote="oxwood"]w jakiejś gazecie wyczytałem bardzo mądra wypoeidź (nie pamiętam kto to powiedział): "że aby mieć dobrych piłkarzy to trzeba by ich od małego wysyłać do szkółek zachodnich" (nie dosłownie w tych słowach, ale sens ten sam ;P )

no bo niestety tak jest. Najlepsi piłkarze graja w ligach zagranicznych, bokserzu musza walczyć zagranica żeby cos osiagnać, i wiele innych sportowców którzy mogli sie rozwinąc i doskonalic jedynie pozagranicami naszego kochanego państwa...
vrooth
dziwisz sie... w Polsce nie ma infrastruktury, bo nie ma odpowiedzilanych za to... np. w Chorwacji za infrastrukture sportowoą są odpowiedzialni odpowiednicy naszych burmistrzow czy wojtów... i tam boiska sa i efekty są...

a co do kopania sie na boisku i liczby fauli... tragedia zwlaszcza ze 30% to symulowane...
oxwood
wczoraj kumpel podsumował nasza grę z finlandią:

mecz Polska - Finlandia -> 2 strzały - 0 goli
mecz Wisła - Lech -> 14 strzałów - 3 gole -> tu nawet statystycznie wpadają Very Happy

EDIT: @down
dobre Very Happy

Last edited by oxwood on Mon Sep 04, 2006 6:33 pm; edited 1 time in total
fallco
tekst dnia:
Dlaczego Benhakker nie powinien byc treneram reprezentacji Polski ?
A dlaczego w przedszkolu zatrudnia sie przedszkolanki a nie profesorow matematyki ?
ibix
to nie wina Benhakkera czy Janasa ze mamy takie a nie inne wyniki... w naszej kardze brakuje dobrego Playmakera

Quote:
z wikipedii :
Playmaker - w piłce nożnej zawodnik, na którym spoczywa główny ciężar rozgrywania piłek, rozpoczynania poszczególnych akcji, wykonywania ostatnich podań. Przez niego przechodzi większość akcji zespołu.

brakuje w naszej kadrze kogos kto potrafi mądrze pokierować zesopłem... dla przykładu rfancjia miała Zidana, pordugalia Figo , u nas przed laty takim zawodnikiem był Boniek czy Deyna... w kadrze Janasa Mirek Szymkowiak (przed kontuzją) jako tako sprawdzał sie w tej roli
fallco
hehehee ja bym powiedzial ze nie potrzebnie szukamy playmakera... wystarczy ze nauczymy sie biegac i walczyc, bo na technike nie mamy co liczyc...

poza tym coraz czesciej role playmakera przejmuja defensywni pomocnicy i tu powinnismy sie zastanowic...

poza tym nie moge sie pogodzic ze kapitanem jest Zurawski, moze i pilkarsko jest najlepszy w tej chwili, ale nie ma takiej mentalnosci jaka powinien miec kapitan... i nie widzialem zeby potrafil pociagnac gre czy zainspirowac kolegow walka...
Nolt
zobaczymy jak im pojdzie z czarnogora czy z kim tam beda grali... nawet nie wiem, az nie mam ochoty nawet patrzec jak sie kalecza, zamiast miec satysfakcje z ogladania meczu to tylko zostaje rozczarowanie jak tak mozna grac... bezsens i nic wiecej... wogole polska pilka jest smieszna i zalosna zarazem.
mtx
1:1.. jak oceniacie?
porażka, bo przeciwnik nie wymagający, czy sukces jak na naszych?
fallco
po pierwsze to gra wygladala juz zupelnie inaczej, grali dobrze az do 71 minuty, kiedy to niefrasobliwosc obroncow wykorzystali Serbowie...

poza tym po raz kolejny pokazal sie nam ansz ukochany kapitan co ma problemy ze strzelaniem bramek i jakos nie wnosi za wiele do druzyny...
Bigrazer
Ja wczorajszego meczu nieogladałem w całości... niemiałem cierpliwości do polskiej reprezentacji. Grali owiele lepiej niz poprzedni mecz, ale to nadal nie jest to co byc powinno...
ibix
mecz "prawie" udany... prawie poniewaz obroncow mamy beznadziejnych... gdyby nie Wojtek Kowalewski mecz skonczylby sie sromotna prorażką... szkoda jeszce ze nasi napastnicy nie mają ostatnio szcześcia przy strzelaniu ... coz jeden punkt a mialo ich byc 6
vrooth
może i grali lepiej ale to nie zmienia faktu ze nadal graja fatalnie...

i to nie jest wina trenera ale samych pilakarzy... i niech wreszcie zrozumie to ktoś w pzpn'ie i niech zaczna dawac kase na szkolenie mlodziezy !
wolny_77
dali by więcej kasy na małe boiska dla młodzieży.
a polska liga to jest klapa łapówkarstwo nawet w 5 lidze to jest przesada powinni zrobić tak jak z juventusem i koniec.
ibix
jakie macie przypuszczenia odnośnie jutrzejszego meczu ?
stawiam ze nasi piłkarze wygrają 3:1 , ostatnio jakoś naszym idzie znacznie lepiej na meczach wyjazdowych...najwidoczniej tu w polsce nasi piłkarze muszą się bardzo stresować gdy występują przed własną publicznością Smile
mtx
A z kim gramy, że zapytam Razz Bo jakoś ostatnio nie miałam czasu się zainteresować. Rozumiem, że eliminacje ME..
Aha.. i jaki skład (jeśli jest znany).
Antek88
gramy z Kazachstanem Smile
Leon powołał takich piłkarzy:
Code:
bramkarze: Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), Artur Boruc (Celtic Glasgow), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków);

obrońcy: Jacek Bąk (Al-Ryyan), Paweł Golański (Kolporter Korona Kielce), Marcin Wasilewski (Lech Poznań), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara);

pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Przemysław Kaźmierczak (Boavista Porto), Rafał Grzelak (Boavista Porto), Piotr Giza (Cracovia);

napastnicy: Tomasz Frankowski (Tenerife CD), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów), Grzegorz Rasiak (Southampton FC).
Bigrazer
Wygralismy z kazachstanem... ale czy jest powód do dumy? Mysle ze nie... grali jak zawsze okropnie ale fartem wygrali... ktoś dzisiaj powiedział "Dla dobra kibiców powinni zabronic pokazywania meczów polskiej reprezentacji" I tak wiecej ludzi ogladało relacje z manifestacji w warszawie Razz

Pozdrawiam:
Razer
mtx
Meczu nie widziałam, ale dziękuję za informacje Smile Na pewno to nie powód do dumy. Kazachstan? Czy to dobra drużyna? Myślę, że słowo średnia jest też na wyrost. Z resztą okaże się w środę w Chorzowie z Portugalią (dlaczego wyprowadziłam się z Katowic? Sad ).
Myślę, że nas.. ROZJADĄ! 7:0? Smile
ibix
no z tym Kazachstanem to ie nie popisali ....siedziałem cale 90 minut... i przysypiałem.... zenujacy jest poziom naszej kadry . Ale pomimo tego całkiem niezle kursy są na mecz z Portugalią Wink postawilem oczywiście na Portugalczykow Twisted Evil
Bigrazer
No tak... jutro mecz z Portugalia czyli 4 drużyną Mundialu... Czytajac wiadomosci na portalach Benchaker twierdzi ze niemyśli o przegranej... Trener Portugalczyków mówi ze zadowoli go tylko remis... Ale i tak logicznie mysląc niemamy szans, mozemy liczyć najwyżej na remis.

ibix Dobrze zrobiłes ze postawiłes na Portugalczyków... ja z patriotyzmu postawiłem 2x Smile
vrooth
na patriotyzmie w naszym kraju sie zazwyczaj traci...

Portugalia rozjedzie naszch łatwo i przyjemnie... nie mam co do tego wątpliwości, bo nasi grają koszmarną piłke...

a ja mam to szczescie, ze o 20:45 mam basen, i meczu sobie nie oglądne Wink
mtx
JESUS! 2:0!!!!! W 19 MINUCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(to jest post nie regulaminowy Razz)

2:1 w 93 minucie

to go uregulaminuję:
Byłam zaszokowana grą naszych-jak chyba każdy.Po tym jak kiepsko im się grało z Kazachstanem, to był prawdziwy zwrot o 180 stopni!

Ja myślę, że to troszkę też wynika z tego, że stadion w Chorzowie jest szczęśliwy (no nie licząć Kuszczaka). 40 tys. Polskich gardeł, które na Śląsku są inaczej kibicujące niż gdziekolwiek indziej.

a wy jak sądzicie?

Last edited by mtx on Thu Oct 12, 2006 6:35 pm; edited 1 time in total
Bigrazer
Ech musze powiedziec iż jestem niezmiernie zadowolony Very Happy Na poczatku nasi grali jak zawsze czyli kiczowo... ale po pierwszej bramce zaczeła sie piekna gra Very Happy Az sie chciało ogladac Smile Jezeli bedziemy tak dalej grać to mozemy zajśc daleko Very Happy
Seba222
Jak oglądałem ten maczyk, to nawet, jak nasi by przegrali, ale tak grali, to by bylo super. A tu taka niespodzianka - grali fenomenalnie, portugalczycy nie umieli sie jakos na boisku odnalezc. Wygladalo to tak, jakby grali pierwszy raz w pilke. Na szczescie nasi mieli pomysl na gre i go wprowadzili w zycie. Szkoda tylko, ze Zuraw znowu w slupek trafil - ten to ma pecha. Ale mam nadzieje, ze sie w koncu przelamie i zacznie strzelac.

PS. Ci co nie ogladali meczyku (bo np. mieli basen Razz ) niech zaluja Smile
vrooth
Seba222 wrote:

pare postów wyżej napisałem ze Portugalia nas rozjedzie... to było takie pewne...

przychodze na basen, juz mam iśc do szatni a ktos krzyczy gol... kto? pieknie smolarek! nie, niemozliwe... patrze w taki maly telewizorek na korytarzu, leci powtórka gola... no nic, może bedzie remis, ide plywac... za chwile drugi raz wrzask gol! kto? smolarek! o żesz, chrzanic basen ide oglądać Very Happy

brak wiary... i żal ze sie nie oglądało całego koncertu...
Bigrazer
w takich sytuacjach powinni wystawiac telewizon na basenie Smile Zeby ludzie mogli ogladac mecza pływając Razz Chociarz... mogli by sie wtedy potopić Razz

Ale z tym wrzaskami to jakas dziwna sprawa... dlaczego jak Polska strzeli gola to praktycznie każdy polak drze sie na całe gardło?? Bo ja niestety tez krzyczałem... Embarassed
Seba222
vrooth wrote:
Seba222 wrote:

pare postów wyżej napisałem ze Portugalia nas rozjedzie... to było takie pewne...

przychodze na basen, juz mam iśc do szatni a ktos krzyczy gol... kto? pieknie smolarek! nie, niemozliwe... patrze w taki maly telewizorek na korytarzu, leci powtórka gola... no nic, może bedzie remis, ide plywac... za chwile drugi raz wrzask gol! kto? smolarek! o żesz, chrzanic basen ide oglądać Very Happy

brak wiary... i żal ze sie nie oglądało całego koncertu...

Z tego co wiem, to dzis w nocy podobno ma byc powtorka calego meczu. Ja wiem, ze to nie to samo, ale jak sie nie ogladalo na zywo, to chociaz powtorke warto obejzec.
Balcard
Bigrazer wrote:
Ale z tym wrzaskami to jakas dziwna sprawa... dlaczego jak Polska strzeli gola to praktycznie każdy polak drze sie na całe gardło?? Bo ja niestety tez krzyczałem... Embarassed

Ja niestety w czasie meczu byłem na dworze z psem. Mimo tego że nie widziałem żadnego telewizora to doskonale wiedziałem kiedy polska strzelała gola. Jeszcze chyba nigdy na osiedlu nie było takiej euforii jak podczas pierwszej bramki. Ludzie krzyczeli przez okna nawet Smile. Mecz był faktycznie piękny Smile A moją radość jeszcze potęguje teraz mecz Lech Poznań z ŁKS Łódź który skończył się wynikiem 4:0 dla zespołu z Poznania.
ibix
Seba222 wrote:

Z tego co wiem, to dzis w nocy podobno ma byc powtorka calego meczu. Ja wiem, ze to nie to samo, ale jak sie nie ogladalo na zywo, to chociaz powtorke warto obejzec.

myśle że powtórki z tego meczu bedą jeszcze lecieć przez najbliższe 30 lat Very Happy

a tak by the way.... po przerżnąłem kase bo obstawiałem na Portugalie... denerwuje juz mnie ta piłka...ech! Confused
mtx
Bigrazer - Ty to masz fuksa!

postawić na Polaków z Portugalią- pochwal się ile dostałeś??

nasi panowie potrzebują jakiejś stymulacji (jak gol Smolarka). Od tego zaczęli grać inaczej. Ale rzeczywiście- Żuraw ma takiego pecha...

zastanawia mnie co z Dudkiem i Frankiem? Oni sie już wypalili, czy co??
Bigrazer
Ech Smile Ma sie to cus w sobie Wink Ze sie wie na co postawic Wink A ze postawiłem 2zł... <lol> kurs 3 policzice sobie Razz Bałem sie wiecej postawic Smile

Apropo dudka i Frankowskiego.. oni zaczeli grac w reklamach wiec po co im piłka Razz Maja juz sławe wiec wieksza kasiore beda trzepali sprzedajac swoja twarz Smile... ciemna strona sportowców...
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.