Witam fanów gry RPG - Gothic !!
Jesli chcesz sie wypowiedzieć na temat tej fajowej gierki to tu mozesz sie rozpisac
Dla prawdziwych fanów - wydanie 3 częsci Gothic (wersja Niemiecka) planowana jest na przełom I i II kwartału 2006 roku. A polska wersja zostanie wydana najprawdopodobniej 4 tyg po wersji niemieckej w cenie 99,90 PLN.
Juz się niemoge doczekać a wy ?
Niedługo wiecej dowiecie sie z mojej stronki, mam nadzieje ze bedzie ona na serwerze frihost.com 
Widzialem swiezutkie screeny w CDA i wyglada apetycznie...
Jeszcze kupa czasu do wydania... szkoda
Ale uwiez mi ... WARTO CZEKAĆ 
grafika zapowiada się fantastycznie, grałem tylko w 2 i noc kruka ale na 3 czekam z niecierpliwością 
szykuje sie naprawde niezla giera ale jeszcze duuuzzzoooo czasu zanim sie pojawi musi uplynac 
| krzychu wrote: |
grafika zapowiada się fantastycznie, grałem tylko w 2 i noc kruka ale na 3 czekam z niecierpliwością  |
A grałeś w Gothica I ?? Może grafika nie jest zdumiewająca ale ten kilmat !! No i oczywiście tylko z Gothic'a I, mozesz się dowiedzieć jak się zaczeła przygoda bezimiennego ! POLECAM
Super giera bedzie albo jush jest nie interesuje sie Gothiciem:)
Sama gra fajna. Przeszedłem ją pare razy na wiele sposobów. Polecam!
Mnie jakos specjalnie nie interesuje gra, ale podobna ma być fajna.
Gothic III będzie na pewno bardzo fajna. Grałem tylko w G2 i NK(jak Krzychu
) ale to mi wystarczy by zagrać w G3.
ehhh... Gothic...
Gra jest extra... grałem we wszystkie części...
pierwszą część przeszłem na wszystkie możliwe sposoby... (tak mi się wydaje...) fabułę miała fantasyczną... warto jest zagrać... kto nie grał to warto...
druga część...(tej części można by zarzucić że niezbyt wiele poprawili grafikę...) rozpoczyna się zaraz po jedynce... po zniszczeniu bariery... to przeszłem jako mag, najemnik z farmy onara i zabójca smoków...
gra ogólnie też jest świetna... bardzo mi się podobała...
dodatek Noc Kruka... w tym dodatku to nie bardzo się postarali... nowe misje... kilka nowych broni... nowa lokalizacja... i to chyba tyle co zrobili... o ile dobrze pamiętam... ale i tak warto przejść... tylko najlepiej zainstalować od razu jak się ma dwójkę, zanim zacznie się grać w 2 to doinstalować noc kruka...
teraz z wielką niecierpliwością wyczekuję 3... zapowiada się bardzo dobrze... grafika dużo lepsza... miałem gdzieś próbne animacje... poprostu zapierają dech w piersiach... byle nie była gorsza od poprzednich wersji...
hmmm... A tak na boku... czy mi tylko sie wydaje czy Gothic posówa się coraz bardziej w nasze czasy?? ale może to tylko mi się tak wydaję... nie wiem...
Jestem fanem serii gier Gothic. Kazda czesc tej sagi przeszedlem kilkakrotnie. Z informacje, ktore opublikowano wychodzi na to ze to bedzie swietna gra. trzecia czesc tej wspanialej sagi ma podobno kosztowac tylko sto zlotych! Gra ma miec podobno bardzo duze wymagania a mianowicie:
| Quote: |
Minimalne:
# 2 GHz Pentium 4/AMD 2000+
# 1024 MB Ram
# Karta graficzna 64 MB
# Windows 2000, ME, XP, Vista
# DVD-Rom
# Karta graficzna kontabilna z DirectX 8.0
Zalecane:
# 3 GHz Pentium 4/AMD 3000+
# 1024 MB Ram (Dual-Channel)
# Karta graficzna 128 MB
# Windows 2000, ME, XP, Vista
# DVD-Rom
# Karta kontabilna z DirectX 9.0c
|
Jak widzimy nie sa to niskie wymagania, ale po screenach z gry widac, ze gra jest bardzo dopracowana wiec raczej nie ma co sie dziwic tak wysokich wymagan. Niestety jak narazie mam za slabego kompa zeby muc w przyszlosci sie cieszyc ta gra nawet na minimalnych wymaganiach. Mam nadzieje, ze w te 2 lata uda mi sie podrasowac kompa przynajmniej tak zeby po czesci spelnial minimalne wymagania gry.
Ja również jestem fanem serii gier Gothic. Grałem już w każdą część tej gry, ktorą to przechodziłem każdą z dostępnych profesji. Jesli zaś chdozi o gothic III, to naprawde nieźle sie zapowiada. Patrząc na regularnie dostarczane przez twórców Gothica screeny, a takze na wymagania, mozna uznać, że to będzie niezła gra.
Pozdrawiam...
GOTHIC 3 POWALI W DNIU WYDANIA WSZYSTKIE GRY SWEGO GATUNKU NA RYNKU. TO PEDZIE HIT!
No to będzie prawdziwy HIT ja grałem w Gothic 1 i Gothic 2 poprostu najlepsza gra 
hmm... a nie znacie stronki domowej gothica 3?? i czy nie wiecie kiedy premiera bo ja sie juz doczekac nie moge... 
ODŚWIEŻAMY TEMAT!
Teraz już po premierze i możemy więcej o G3 napisać.
Moim zdaniem gra dobra... ale nie bardzo dobra tak jak poprzednie części. W G1 czy G2 czułem ten klimat.. ścierwojady, badnyci ahhh aż się nie chciało od kompa odchodzić a w G3 co? Nawet myśli miałem szukające innego zajęcia. Fabuła jest... ale na początku prócz tego że orki zajęły miasta i Xardas gdzieś tam wsiąkł to nic nie wiemy i mnie jakoś nie kręciło żeby się dowiedzieć. Popatrzmy teraz np na gothic 1... zrzucono nas za barierę... Diego nas olał i byliśmy zdani na siebie. Przypuszczał ktoś że Śniący będzie za wszystko odpowiedzialny?!
Gra dla mnie taka O do pogrania na zbicie czasu nic więcej... no sorki nie besztajcie mnie ale takie moje zdanie...
Jestem wielkim fanem serii Gothic, niestety w trójkę nie miałem szansy zagrać 'tak na dłużej'. Z opinii kumpla, który też jest fanem (i ogólnie siedzi mocno w Gothic'owym temacie, tam fora i takietam bajery) wynika dokładnie to co ty powiedziałeś. Że owszem... Gothic, graficzka ładna, ciachanie mieczeem... ale kompletny brak 'tego' klimatu, który imho najlepszy był w jedynce.
Nawet się do końca nie dziwię, trudno jest utrzymać jednakowy klimat we wszystkich odsłonach jednej gry, wtedy ludzie narzekaliby, że monotonia itp... ale jednak. W poczciwą jedynkę grałem chyba codziennie po kilka godzin. Oprócz Fallout'a, ET i Mafii, żadna inna gra mnie tak nie wciągnela.
No cóż... słyszalem plotki o Gothic 4, pożyjemy, zobaczymy (skoro już wyszedł sequel ET, Mafia 2 jest w trakcie produkcji a 3 część Fallouta ma się pojawić na jesieni... ech, nagle poczułem się bardzo stary =p)
Tak jak pozostałe części świetny jest!
Zakochałem się w Gothicu od pierwszego wejrzenia
Trójka to podsumowanie! Chociaż słyszałem, że będzie 4 ale podobno kto inny będzie robił :/
Tak naprawdę dobra gra, najlepiej mieć dość dobry sprzęt, bo wtedy grafika jest oszałamiająca, a i komfort gry poprawia się(nie przycina). Grywalność jest za***ista
Fajna? No fajna... ale niczym ma się do Gothic 1 
Tak jak AoE3... Nie umywa się do wersji 1 i 2...