No mam maly problem bo niemoge dodac/usunac plikow z katalogu albumu ani zmienic chmodem. "Blad 550 : Brak dostepu" Dzwine jest to ze katalog posiada chmod 755 a nie 550
[Problem]Katalog album w php-fusion
Ustaw tak jak pisze w instrukcji podejżewam że ma być chmod na 777 ale sprawdź to dokładnie.
błąd 550 nie oznacza że uprawnienia są 550
a znowu uprawnienia 755 oznaczają, że użytkownicy z grupy i pozostali (w tym pewnie także apacz, jeśli to nie on jest włascicielem katalogu) mogą tylko do niego "wchodzić" i przeglądać zawartośc a nie mogą usuwać plików.
W takiej sytuacji powinieneś zmienić prawa dostępu katalogu.
a znowu uprawnienia 755 oznaczają, że użytkownicy z grupy i pozostali (w tym pewnie także apacz, jeśli to nie on jest włascicielem katalogu) mogą tylko do niego "wchodzić" i przeglądać zawartośc a nie mogą usuwać plików.
W takiej sytuacji powinieneś zmienić prawa dostępu katalogu.
Więcej na temat znajdziesz tutaj:
http://www.webmaster.net.pl/generatory/chmod.php
Jest bardzo obrazowo przedstawione. Nadaj katalogowi chmod 777.
http://www.webmaster.net.pl/generatory/chmod.php
Jest bardzo obrazowo przedstawione. Nadaj katalogowi chmod 777.
Ja miałem ten sam problem nie na php fusion tylko na stronce włąsnej produkcji , miałem folder img z chmodami 777 i nie mogłem usunąć wyskakiwał mi ten sam komunikat 550 , a po godzinie udało sie go skasować :/ moze to jakas wina servera czy cos , czasami mi tak wyskakuje przy kasowaniu folderów z ftp , moze komus tez to sie zdażyło ??
| pabloo wrote: |
| Ja miałem ten sam problem nie na php fusion tylko na stronce włąsnej produkcji , miałem folder img z chmodami 777 i nie mogłem usunąć wyskakiwał mi ten sam komunikat 550 , a po godzinie udało sie go skasować :/ moze to jakas wina servera czy cos , czasami mi tak wyskakuje przy kasowaniu folderów z ftp , moze komus tez to sie zdażyło ?? |
Mi się też tak zdarzyło, również udało się usunąć pliki po pewnym czasie a zmiana chmodów nic nie pomogła. Myślę że to wina serwera.
Wi na serwera to raczej to nie jest bo mi wszystko chodz. Spróbujcie sprawdzić chmody czy macie 777. Potem spróbujcie wgrać ponownie pliki zastępując obecne. W ostateczności od początku wgrać system i zainsata,ować go ponownie.
No wlasnie nie moge chmodnac na 777...i w tym caly bol.
EDIT : Kiedys widzialem temat jak mozna usunac katalogi jakims skryptem. Moze ktos mi podac link lub zacytowac ten skrypt?
EDIT : Kiedys widzialem temat jak mozna usunac katalogi jakims skryptem. Moze ktos mi podac link lub zacytowac ten skrypt?