FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

UFO

andy89
a ostatnio bardzo rozśmieszyła mnie informacja w radiu o tajemniczych kręgach powstałych jakiś czas temu na polu jakiegoś rolnika
zjechali się wszyscy ufolodzy, naukowcy od takich pierdół
a okazało się, że zrobili to wszystko studenci (bodajże z Białegostoku?)
na dowód pokazali zdjęcia dokumentujące same kręgi i etapy ich powstawanie

a właśnie ufo istnieje ? Smile
Antek88
wg mnie ufo nie istnieje. wszystkie kreghi na polach to tak jak piszesz - tworczosc ludzka. tylko wierni 'fani' ufoludkow staraja sie nam wmowic ze ufo istnieje.
v3nd0r
Antek88 wrote:
wg mnie ufo nie istnieje. wszystkie kreghi na polach to tak jak piszesz - tworczosc ludzka. tylko wierni 'fani' ufoludkow staraja sie nam wmowic ze ufo istnieje.

Latwo jest czemus zaprzeczyc, bo mozna powiedziec ze nie ma dowodow na istnienie ufo, wiec go nie ma. Ale jest pytanie jakies sa dowody an to ze ufo nie istnieje... No wiec jak Antek88 ,jakie amsz dowody an to ze ufo nie istnieje, bo chyba na czyms musisz opierac swoje zdanie Smile

Nie zebym byl zlosliwi tylko ciekawi mnie to dlaczego jedni mowi ze istnieje drudzy ze nie Smile, btw. pewnie i tak sie nie dowiem tego Smile No ale coz probowac zawsze mozna.
Bigrazer
niedawno w moim mieście za szpitalem na polu zrobiły sie własnie te kregi Smile fajna rzecz Razz nawet w fakcie o tym pisali Smile
fallco
ja tam wierze ze w kosmosie jest jakas inna cywilazja... odrebna sprawa jest to czy nas odwiedzaja czy nie...

co do kregow to czesto sa to dowcipy robione przez ludzi, ale bywaly takie, ktore ciezko by bylo zwyklym ludziom, albo wymagaly naprawde sporej ilosci pracy Very Happy
ChesterB
Pewnie że UFO istnieje, oznacza to:

Quote:
Unidentificated Flying Object

Czyli po naszemu

Quote:
Niezidentyfikowany objekt latający

Nie wiem dlaczego ludzie kojarzą to z zielonymi stworkami... Confused
hyhy
v3nd0r wrote:
Antek88 wrote:

Latwo jest czemus zaprzeczyc, bo mozna powiedziec ze nie ma dowodow na istnienie ufo, wiec go nie ma. Ale jest pytanie jakies sa dowody an to ze ufo nie istnieje... No wiec jak Antek88 ,jakie amsz dowody an to ze ufo nie istnieje, bo chyba na czyms musisz opierac swoje zdanie Smile

Nie zebym byl zlosliwi tylko ciekawi mnie to dlaczego jedni mowi ze istnieje drudzy ze nie Smile, btw. pewnie i tak sie nie dowiem tego Smile No ale coz probowac zawsze mozna.

A jakie są dowody na to że w poprzednim życiu nie byłeś pedałem. Albo że nie istnieją pół-smoki pół-mrówki. Czy z braku dowodów jesteś w stanie uwierzyć że byłeś pedałem i że smoko-mrówki istnieją?

Żeby coś uznać za prawdziwe trzeba mieć na to dowody, inaczej przyjmuje się że takie coś nie istnieje, w niektórych przypadkach nie wykluczając istnienia tego czegoś. Laughing

A wracając do kręgów, to jest to sposób na zrobienie pieniędzy (bilety dla odwiedzających) i promocję regionu (więcej turystów), co defakto też się sprowadza do pieniędzy. Jeżeli nie wiadomo o co chodzi chodzi o pieniądze Razz
spooki86
Dobre jest takie UFO na filmy akcji i bajki oraz takie różne gadżety.

Ze to jest ściema to to jest jasne i nie ma co nadtym dyskutować.
Adi666
Z tego co napisal hyhy wnioskuje ze takie rzeczy jak bog i cala otoczka wszystkich religii nie istnieje bo nie ma na to dowodow jednak ludzie dalej wierza w allaha, boga i tej calej reszcie. Kazdy czlowiek ma swe poglady ktoych zagiecie lub przekierowanie jest niesamowicie trudne.
hyhy
Adi666 wrote:
Z tego co napisal hyhy wnioskuje ze takie rzeczy jak bog i cala otoczka wszystkich religii nie istnieje bo nie ma na to dowodow jednak ludzie dalej wierza w allaha, boga i tej calej reszcie. Kazdy czlowiek ma swe poglady ktoych zagiecie lub przekierowanie jest niesamowicie trudne.

Hyhy, tak dobrze wnioskujesz. Mimo to ja naprzykład nie wykluczam istnienia Boga, jakkolwiek by go nie nazwać, ciemna materia czy inne takie. Za małą narazie mam wiedzę z fizyki żeby ten temat rozkminiać. Ale jak czytam Biblię, patrze co robi kościół i księża to aż mi się śmiać chce. Z religią jest tak że w katolickich rodzinach zakorzenia się ona w głowie od najmłodszych lat, potem jak człowiek dorasta i widzi znajomych, rodzine, i innych ludzi wokół którzy wierzą to idzie za tłumem w 90% przypadkach wogóle się nie zastanawiając czy to ma jakikolwiek sens.
andy89
Nie wiem jak można się śmiać czytając Biblię?
ChesterB
a czytałeś?

Ps. biblia to książka o gatunku:

- Kryminał
- Thriller
- Romans
- Horror

I kilka innych...
Antek88
v3nd0r wrote:
No wiec jak Antek88 ,jakie amsz dowody an to ze ufo nie istnieje, bo chyba na czyms musisz opierac swoje zdanie Smile

pytanie - jakie sa dowody ze ufo istnieje??
Deathplanter
hyhy wrote:
Żeby coś uznać za prawdziwe trzeba mieć na to dowody, inaczej przyjmuje się że takie coś nie istnieje, w niektórych przypadkach nie wykluczając istnienia tego czegoś. Laughing

Właśnie obaliłeś istnienie matematyki ;'>

UFO, jak na razie, to dla nas totalna abstrakcja. Kiedyś usłyszałem takie mądre zdanie "jeśli wszechświat jest nieskończony,prawdopodobieństwo zajścia czegokolwiek jest nieskończone". Coś w tym jest, jestem wyznawcą teorii,że cały łańcuch ewolucyjny ludzkości to po prostu jeden wielki przypadek,który MÓGŁ się powtórzyć lata świetle stąd...
hyhy wrote:

A wracając do kręgów, to jest to sposób na zrobienie pieniędzy (bilety dla odwiedzających) i promocję regionu (więcej turystów), co defakto też się sprowadza do pieniędzy. Jeżeli nie wiadomo o co chodzi chodzi o pieniądze Razz

Być może taki system sprawdził się w JuEsEj,ale tu mamy Polskę i ziemie rolników z pewnością nie stały się atrakcją turystyczną... raczej terenem,którzy po suszach i powodziach (niepotrzebne skreślić- *pojęcia* nie mam czy były to tereny objęte powodziami) musi przejść kolejną plagę...
b4r4t
Napiszę wam tak ...

Skoro wszechświat nie ma konca to wszystko jest w nim możliwe... może się okazać że jakieś bajeczne odległości stąd jest układ słoneczny identyczny jak nasz, z tym, że wszystko tam jest powiedzmy o 1 rok wcześniej/poźniej względem naszego czasu ... może być takich układów nieskończona ilość - przenosząc się po nic czułbyś jakbyś podróżował w czasie ...

A tak serio ... Skoro coś nie ma końca to może tam być wszystko ... jak Ty sobie wyobrażasz, że w tak ogromnej przestrzeni tylko nasza marna planetka została obdazona życiem ?

UFO według mnie to złe określenie ... bo tyczy się istot pozaziemskich odwiedzających naszą planetę - w tośrednio chce mi się wierzyć.
Nie mniej jednak wierzę w to, że gdzieś tam są układy sloneczne w skłąd których wchodzą planety na których istnieje życie bardziej rozwinięte niż rozwielitka... a nawet takie przy których my jesteśmy jak ameby Smile

Bo chyba nikt nie powie, że wszechświat jest mały ... ma koniec bo ... co w takim razie jest za tym koncem? NIC ? a czym jest to NIC ? Smile
evolucja
Jak tak jak kolega b4r4t.

Faktycznie skoro wszechświat nie ma końca to absolutnie wszystko jest wnim możliwe.
Kto wie może kiedyś będziemy gościć UFO na międzynarodowej stacji kosmicznej ?
Jak osobiście wieżę że nie tylko my zamieszkujemy tą galaktyke ( powiedzcie czy to dobre określenie ? Ja myślę że nie ale skoro tak to jak inaczej to nazwać ? Istnienie, wszystko ? ;/).
Ale jeśli nie tylko my to kto ? UFO ? Inna ludzkość ?
....
Nie wiemy. I nikt tego się nie dowie ..
Chyba że jutro do waszych drzwi zapukają ufoludki Twisted Evil -Żart

UFO (Nie zidentyfikowany obiekt latający.) vs. Ludzie.
Ciekawe kto wygra..
andy89
również zgadzam się z poprzednikami
v3nd0r
hyhy wrote:

To mozna powiedziec, zeby uznac za prawdziwe ze ufo nie istnieje trzeba miec na to dowody.
Bo w koncu chcemy aby nasze stwierdzenie bylo prawdziwe, a zeby bylo prawdziwe to musimy miec na to dowody.

Nie powiedzialem ze ufo istnieje czy nie istnieje ,ale idac twoim tokiem myslenia zeby uznac cos za prawde w tym wypadku ktore kolwiek ze stwierdzen trzeba miec na nie dowody.

A udzielanie wymijajacych odpowiedzi, 'a jakie sa dowody ze ufo istnieje', i tak nic nie zmieni.

Zreszta... mozecie mowic co chcecie... ale dlamnie brak dowodow nie oznacza ze cos nie istnieje, co najwyzej mozna powiedziec ze narazie nie jestesmy w stanie tego czegos wykluczyc.
b4r4t
Dowody ... są rzeczy nawet na naszej planecie które istnieją, a tak na prawdę żadne megamózgi tego nie potrafią wytłumaczyc ...
Chociażby takie kwanty i ich istnienie w dwóch różnych miejscach jednocześnie - gdy wzbudzić jeden, drógi - niewazne gdzie sie znajduje - robi to samo Smile
Xaros
No cóż, może niektóre zrobili ludzie a może UFO kto wie. Jak dla mnie to świat jest tak ogromny ze nie możliwe jest to iż jesteśmy sami. Trzy mocarstwa ziemskie ukrywają tyle informacji ze zwykły człowiek byś się pogubił, używają najwyżej rozwiniętej technologii.
Najlepiej ukazywał to film „Dzień niepodległości” gdzie sam prezydent nie wiedział o wielu laboratoriach;]
hyhy
Haha już to pisałem że wszechświat istnieje od 13 miliardów lat. A życie na ziemi kilka tysięcy lat, co zresztą jest przypadkiem że znaleźliśmy się akurat w takiej odległości od słońca i tak ukształtowała się nasza planeta, że powstaliśmy. I nasze życie nie potrwa długo bo słońce się szybko (w skali czasu od początku wszechświata) wypali, stanie się białym karłem i pożre ziemie. Także życie gdziekolwiek akurat w tym momencie jest prawie nie możliwe.

A to że wszechświat jest nieskończony wynika raczej z tego że jego przestrzeń jest zagięta, równie dobrze można powiedzieć że ziemia jest nie skończona bo można w nieskończoność po niej podróżować w którym kolwiek kierunku.
hyhy
v3nd0r wrote:
To mozna powiedziec, zeby uznac za prawdziwe ze ufo nie istnieje trzeba miec na to dowody.
Bo w koncu chcemy aby nasze stwierdzenie bylo prawdziwe, a zeby bylo prawdziwe to musimy miec na to dowody.

Nie powiedzialem ze ufo istnieje czy nie istnieje ,ale idac twoim tokiem myslenia zeby uznac cos za prawde w tym wypadku ktore kolwiek ze stwierdzen trzeba miec na nie dowody.

A udzielanie wymijajacych odpowiedzi, 'a jakie sa dowody ze ufo istnieje', i tak nic nie zmieni.

Zreszta... mozecie mowic co chcecie... ale dlamnie brak dowodow nie oznacza ze cos nie istnieje, co najwyzej mozna powiedziec ze narazie nie jestesmy w stanie tego czegos wykluczyc.

Nie, nie chodziło mi o prawdziwość stwierdzenia tylko o prawdziwość istnienia CZEGOŚ, w tym przypadku ufoki. Nie ma dowodów na ich istnienie więc ja uznaję że nie istnieją, bo w bajki nie wierzę. Jak chcesz możesz tego istnienia nie wykluczać podobnie jak smoków, mrówko-słoni, bogów i miliardów innych wymysłów ludzkich umysłów.
laqruq
Hmm, o ile pamietam widzialem taki program na Discovery gdzie wlasnie naukowcy chcieli odtworzyc kregi w zborzu, jakie pewnej nocy znalazly sie na jakims amerykanskim polu, naukowcow bylo ok 20 + pomocnicy, i nie udalo im sie zrobic kopii tych kregow. Byli przekonani ze uzywajac tych metod jakie stosowali nie byloto mozliwe, tymbardziej ze w miejscach wystepowania tychze kregow, wystepowaly silne zaklocenia np fal radiowych, nie byli w stanei odtworzyc tego zjawiska. dlatego ja uwazam ze jednak musi byc w tych kregach cos nieziemskiego. ja sam uwazam ze fakt zze zycie rozwinelo sie jedynie na Ziemi, bylby bardzo bardzo nieprawdopodobny, wg mnie na wielu innyc planetach istnieje zycie, oczywiscie na roznym poziomie rowozu, zapewne tez w stanach czy wymiarach o jakich nie mmay pojecia, bo nie wierze ze " kosmici to zielone ludziki" Very Happy

Pozdrawiam serdecznie Smile
Deathplanter
b4r4t wrote:
Dowody ... są rzeczy nawet na naszej planecie które istnieją, a tak na prawdę żadne megamózgi tego nie potrafią wytłumaczyc ...
Chociażby takie kwanty i ich istnienie w dwóch różnych miejscach jednocześnie - gdy wzbudzić jeden, drógi - niewazne gdzie sie znajduje - robi to samo Smile

Gwoli ścisłości,stan związany w kwantach udało się utrzymać tylko na odległość kilku kilometrów...
hyhy wrote:
Haha już to pisałem że wszechświat istnieje od 13 miliardów lat. A życie na ziemi kilka tysięcy lat, co zresztą jest przypadkiem że znaleźliśmy się akurat w takiej odległości od słońca i tak ukształtowała się nasza planeta, że powstaliśmy. I nasze życie nie potrwa długo bo słońce się szybko (w skali czasu od początku wszechświata) wypali, stanie się białym karłem i pożre ziemie. Także życie gdziekolwiek akurat w tym momencie jest prawie nie możliwe.

A jeśli w innej galaktyce historia lubi się powtarzać? Zresztą,nie wierzę,że mając już dzisiaj technologię,żeby przenieść człowieka na księżyc,za kilka miliardów lat nie będziemy potrafili uciec z zasięgu eksplozji słońca...
hyhy
Deathplanter wrote:
A jeśli w innej galaktyce historia lubi się powtarzać? Zresztą,nie wierzę,że mając już dzisiaj technologię,żeby przenieść człowieka na księżyc,za kilka miliardów lat nie będziemy potrafili uciec z zasięgu eksplozji słońca...

Nie wydaje mi się.

Haha ale gdzie uciekniesz? Na pewno nie zbliżymy się do prędkości światła (o jej przekroczeniu już nie mówię), ale nawet jeśli to z prędkością światła gdzieś dolecieć potrzeba kilka milionów lat (załóżmy że jedynie kilka tysięcy), a przez ten okres surowce (paliwo itd), jedzenie i inne zabrane na statek którym mielibyśmy uciekać się skończą, więc nie będziemy w stanie uchronić naszej rasy. Pozatym słońce nas spali nie za kilka MILIARDÓW lat a za kilkadziesiąt tysięcy lat (o ile dobrze pamiętam) a to jest zasadnicza różnica. Tak to widzę.
andy89
no czytałem ostatnio że za jakieś 4 mld Smile
Deathplanter
hyhy wrote:
Deathplanter wrote:

Nie wydaje mi się.

Haha ale gdzie uciekniesz? Na pewno nie zbliżymy się do prędkości światła (o jej przekroczeniu już nie mówię), ale nawet jeśli to z prędkością światła gdzieś dolecieć potrzeba kilka milionów lat (załóżmy że jedynie kilka tysięcy), a przez ten okres surowce (paliwo itd), jedzenie i inne zabrane na statek którym mielibyśmy uciekać się skończą, więc nie będziemy w stanie uchronić naszej rasy. Pozatym słońce nas spali nie za kilka MILIARDÓW lat a za kilkadziesiąt tysięcy lat (o ile dobrze pamiętam) a to jest zasadnicza różnica. Tak to widzę.

Wedlug Wikipedii kilka to raczej bedzie kilka miliardow lat Wink Nikt nie jest w stanie przewidziec jak sie sytuacja potoczy. Jedzenie i paliwo to zaden problem,wystarczaloby stworzyc samowystarczalny srodek lokomocji...
Kudlaty
ufo istnieje.. :p
co prawda wszystkie te kręgi i takie tam to bzdety zrobione przez ludzi tylko po to by zarobic kasy na tym...
ale mianem ufo jest określane życie gdzieś poza ziemią... i ja wierze ze takie istnieje...
ChesterB
Quote:
(...)mianem ufo jest określane życie gdzieś poza ziemią...

Co Ty bredzisz?
andy89
ale i tak pewnie wtedy nas już nie będzie Smile
Calemb
Z tego co wiem to UFO to undefiniet flaying object (czy jakoś tak nie wiem Razz), czyli niezidentyfikowany obiekt latający, a że jednymi takimi objektami zazwyczaj okazują się jakieś "talerze latające", więc można nazywać inne życia UFo moim zdaniem. Ale wszechświat jest tak ogromny że napewno istnieją jakies inne cywilizacje, mniej lub bardziej rozwinięte i na pewno jest ich więcej niż jedna.
Feodaron
Dla wszystkich tych którzy mysla ze UFO to zielony ludzik !, cytuję :
"UFO ang. Unidentified Flying Object. Polskie określenie NOL – Niezidentyfikowany Obiekt Latający. Każdy obiekt latający nie dający się zidentyfikować z żadnym znanym z warunków ziemskich obiektem lub zjawiskiem atmosferycznym. Badaniem fenomenu UFO zajmuje się ufologia."

Jak dla mnie jest niemal ze niemozliwe ze jestesmy jedyna rasą myslacą w tym nieskończonym wszechświecie !
Szem Ha
ja mam swoja wizje:) W Ufo w sensie innych cywilizacji nie wierze ale za to wierze ze to my sami z przyszłosci nas odwiedzamy zeby poznac historie i zobaczyc jak ona naprawde wygladała. I to moim skromnym zdaniem ma jakis sens jesli cokolwiek ma go miec w temacie Ufo:)
andy89
no ciekawa propozycja Wink
niemalże nie mogę wstać z podłogi ze śmiechu Smile
ibix
andy89 wrote:
a ostatnio bardzo rozśmieszyła mnie informacja w radiu o tajemniczych kręgach powstałych jakiś czas temu na polu jakiegoś rolnika
zjechali się wszyscy ufolodzy, naukowcy od takich pierdół
a okazało się, że zrobili to wszystko studenci (bodajże z Białegostoku?)
na dowód pokazali zdjęcia dokumentujące same kręgi i etapy ich powstawanie
a właśnie ufo istnieje ? Smile

w jakimś brukowcu już nie pamietam czy to byl fakt czy Super expres napisali cały artykuł na 4 strony o wylądowaniu ufo w jakieś wsi (kregi w zborzu)... był nawet wywiad z wojskiem jak zareaguje nasza armia w wypadku inwazji z kosmosu Smile

nie wykluczam ze jestesmy jedyni w calym wszechswiecie ale bajeczki i sensacje o ufo pasują jak narazie jedynie do nagłówkow tego typu gazet
Bigrazer
Oj UFO... jeżeli ufo odwiedza nasza planete to naukowcy napewno o tym by wiedzieli. przeciez sa wielkie naukowe programy które obserwuja okolice ziemi, dalekie planety, przechwytuja fale radiowe z kosmosu i jakby ufo było w okolicy naszej planety napewno by to wykryli. Ale moze nic chca tego ujawniac...
gecko
tja... też w UFO nie wierze

Ostatnio na Discovery był program właśnie o tym zjawisku. Ale.... hmmm co sie okazało - prototypy latających talerzy testowali niemcy pod koniec II wojny światowej w fabrykach Skody. No ale zaczeli przegrywać i kiedy wojska radzieckie zaczeły sie zbliżać - zniszczyli wszystko

USA ani Rosja nie mogły sobie pozwolić żeby takiej klasy naukowcy sobie chodzili a nie pracowali dla nich. I paru pojechało do Rosji, paru do USA.

No i teraz trzeba wspomnieć o Roswell. Otóż tam rozbił sie balon meteorologiczny. Ale widząc podchwycenie przez prasę motywu "nie-z-tej-planety" jeszcze dawali cynki dziennikarzom. Dzięki temu posiedli najlepszy kamuflaż na... no tak czy siak b. dobry. Przez to nikt nie węszył dalej tylko sie mówiło "AAA widziałem ufo!"

Jak Lockheed Martin wyprodukował F-117 Stealth Fighter to gwałtownie wzrosła liczba doniesień o UFO.

Tak czy siak - przywykło sie określać nieznane rzeczy UFO - i dobrze bo po to jest ten skrót. Ale przyjeło sie także uważać UFO = zielone stworki z marsa
Kudlaty
mówiąc że mianem ufo oreśla się teraz zycie poza Ziemią... chodzilo mi o to ze jako ufo uwazamy jakies stworzenia ktore mysla i nie sa człowiekim... przy czym nie pochodzą z Ziemi...
Mówiąc ufo odrazu kazdemu przychodzi na mysl kosmita... ;] o to mi chodzilo...

a ze wierzę w to ze istnieje zycie poza nasza ziemia to wierzę w UFO... :]
Shaula
ufo to rosyjskie wynalazki, "kosmici" czyli "zielone stworki" z 4 palcami nie istnieją bo nie ma życia na innych planetach prócz naszej kochanej Ziemii, wierzcie mi byłem na każdej planecie i sam sprawdzałem... Cool
aniaw8
Ciekawa sprawa z tym UFO, czy w ogóle gdzieś w jakimś innym układzie słonecznym są takie planety na których mogłoby się rozwijać życie. Jak w filmie "Planeta Małp" chcieli to sprawdzić to znowu trafili na Ziemie tylko po wiele wielu latach. Dziwny film. A o UFO to najbardziej mi sie podobała historyjka o IT.
Camel
Sama możliwość istnienia inteligentej formy życia hen gdzieś tam w kosmosie została uznana za realną już jakiś czas temu przez naukowców (nawet kościół nie wyklucza istnienia innych inteligentnych form życia).

Patrząc na ogrom wszechświata (i fakt że począwszy od wielkiego wybuchu cały czas się rozszerza) trzeba być pozbawionym wyobraźni żeby sądzić że tylko my uchowaliśmy się jako inteligentne istoty w tym całym kosmosie.

Tak z drugiej strony - jak oglądam TV ostanio i patrze na polityków, zastanawiam się czy my faktycznie jesteśmy istotami inteligentnymi Wink
AIZEMESTER
laqruq wrote:
Hmm, o ile pamietam widzialem taki program na Discovery gdzie wlasnie naukowcy chcieli odtworzyc kregi w zborzu, jakie pewnej nocy znalazly sie na jakims amerykanskim polu, naukowcow bylo ok 20 + pomocnicy, i nie udalo im sie zrobic kopii tych kregow. Byli przekonani ze uzywajac tych metod jakie stosowali nie byloto mozliwe, tymbardziej ze w miejscach wystepowania tychze kregow, wystepowaly silne zaklocenia np fal radiowych, nie byli w stanei odtworzyc tego zjawiska. dlatego ja uwazam ze jednak musi byc w tych kregach cos nieziemskiego. ja sam uwazam ze fakt zze zycie rozwinelo sie jedynie na Ziemi, bylby bardzo bardzo nieprawdopodobny, wg mnie na wielu innyc planetach istnieje zycie, oczywiscie na roznym poziomie rowozu, zapewne tez w stanach czy wymiarach o jakich nie mmay pojecia, bo nie wierze ze " kosmici to zielone ludziki" Very Happy

Pozdrawiam serdecznie Smile

A ja też widziałem program na Discovery, ale o tym że Jowisz i Ziemia prawdopodobnie przeżyją to wchłonięcie Słońca po wypaleniu się, i gdzieś tam polecą Jowisz i Ziemia.
I raz zacząłem temat z moją babcią: Z czego powstał wrzechświat? Jak te wszystkie rzeczy powstały? To mnie wciąż intryguje. A jak by istniały obce formy życia, to z czego by one były stworzone? Albo może to takie same istoty jak ludzie, tylko potrafiące przeżyć warunki klimatowe na planecie na której żyją?
bpit22
Jeśli chodzi o UFO w Wylatowie k. Mogilna. To uważam to za bójde i tyle. Mieszkam jakieś 10 km od Wylatowa w Mogilnie i oglądalem te niby kręgi. Zostały one stworzone przez człowieka. Jak zamontowali w Wylatowie na tym polu kamery, to kregi pojawily się na innym. Przypadek??... To potwierdza że nie wyladowało UFO w Wylatowie, ale nie zaprzeczam że gdzieś indziej nie wylądowało. Wszechświat jest tak wielki że na pewno na jakieś planecie istnieje życie. Być może zupełnie inne niż my, może nawet ich nie zobaczymy nigdy, ale myśle że żyje coś na innych planetach. Czy ktoś podziela moje zdanie..?
Damgrath
Już dawno temu zaczęło się zainteresowanie zjawiskiem niezidentyfikowanych obiektów latających. Na ich temat publikowane są książki, relacje, doniesienia, czy też zdjęcia świadków pojawienia się tych obiektów. Chociaż sama nazwa świadczy o tym, że niczego pewnego o naturze zjawiska nie można powiedzieć, to jednak zwykle UFO uważane jest za kosmiczny pojazd cywilizacji zamieszkujących inne planety we wszechświecie. Natomiast większość uczonych sceptycznie odnosi się do hipotezy sztucznych obiektów UFO - Życie pozaziemskie, - Inwazja kosmitów. Uważają, ze najpierw trzeba udowodnić, że cywilizacje pozaziemskie istnieją, a dopiero później można badać czy UFO są statkami kosmicznymi. Jak dotąd sondy kosmiczne spenetrowały wszystkie planety Układu Słonecznego i analiza próbek wykazała, że poza Ziemią w Układzie Słonecznym życie nie istnieje. Poza tym dwóch amerykańskich matematyków obliczyło, że prawdopodobieństwo powstania w sposób przypadkowy żywej komórki jest równe odwrotności liczby atomów w całym znanym wszechświecie. Zatem udowodnili, że życie biologiczne w sposób samoistny nie może powstać. Jednak gdyby nawet przyjąć założenie, że cywilizacje kosmiczne istnieją, to i tak podróże kosmiczne byłyby niemożliwe. Z teorii Einsteina wynika, że żaden obiekt nie może osiągnąć prędkości światła, gdyż wtedy jego masa wzrosłaby do nieskończoności. Wszechświat jest tak wielki, że światło potrzebowałoby około 100 miliardów lat świetlnych, aby dotrzeć ze środka do jego granic. Gdyby kosmici dysponowali nawet statkami o prędkości bliskiej prędkości światła, to i tak potrzebowaliby milionów lat na przybycie z innej galaktyki na Ziemię. Niektórzy próbują dywagować, że dostają się do nas przez czarne dziury, ale to już nie nauka tylko science fiction. Ja tam osobiście uważam, że istnieje jakieś życie pozaziemskie, mimo tego, że nie udowodniono to w żaden sposób.
marekk06
ciezko odpowiedziec na to pytanie, no coz, napewno biorac pod uwage ogrom wszechswiata nie jest mozliwe by nasza mala planetka byla jedynym siedliskiem zycia.
Jednak ludzka fantazja nie zna granic.
Pomimo tego wierze w UFO jako obca cywilizacje, niekoniecznie jednak w jakies kregi.
b4r4t
po prostu - najlepszym dowodem na to, że gdzieś tam są inteligentne formy życia jest fakt, że trzymają się one od nas z daleka i nie chcą mieć z nami nic wspólnego Smile
pawelabrams
O tak... z nami się nie warto zadawać...

Albo raz jednego człowieka na swoją planetkę zabrali, on im narobił spalin, freonów, spamu i wirusów w komputerach, postraszył problemem roku 16384 (=2^14, bo kosmici są mądrzejsi i sami bez komputerów rozumieją kod binarny) i go wywalili na jakiejś odludnej asteroidzie z zapasem tlenu na 2 miesiące...

A propos... Zauważyliście że mamy ostatnio wysyp niepotrzebnych, starych tematów?
mtx
Bo nie piszecie nic nowego, to klepiemy to co zawsze Wink

Sądzicie, że po odkryciu tego nowego układu podobnego do nas coś drgnie z ufo?
pawelabrams
Dopóki nie udowodnią istnienia "wormholes" czyli tunelów czasoprzestrzennych to nie ma o czym mówić... Chociaż jestem optymistą Razz
malpa240
Chodzi o małe zielone ludziki? Wg. mnie tacy to nie istnieją, ale kosmita w formie kosmity, przystosowany do swojego otoczenia, owszem, jak dla mnie tacy istnieją. ;p
pawelabrams
Możemy ich nawet nie zauważyć jak odkryjemy planetkę... Wg mnie dość blisko był Lem (Solaris mnie przekonuje)...
smspno
Kręgi kręgami, ale moim skromnym zdaniem głupotą jest założenie, że we Wszechświecie życie istnieje tylko na Ziemi - biorąc pod uwagę wielość układów słonecznych i rozmiar całego Wszechświata. Bardziej przekonuje mnie istnienie jakiejś cywilizacji pozaziemskiej, niż Boga.
pawelabrams
Nie no, w teorii to to jest tak samo prawdopodobne - patrz nie tylko na wielkość, ale też złożoność Wszechświata - gdyby któraś ze "zmiennych" - stała grawitacyjna, ciśnienie, prędkość światła, etc etc byłyby inne, Wszechświat w ogóle by nie powstał!
abikor
Przeczytałem wszystkie poprzednie posty i dochodzę do wniosku, że poza niektórymi - większość podchodzi do tematu zupełnie go nie znając lub nie rozumiejąc, wykorzystując argumenty z prasy brukowej.
Przede wszystkim sprecyzujmy kilka spraw sprawy:
1.UFO - niezidentyfikowane obiekty LATAJĄCE
2.kręgi zbożowe
3.obce cywilizacje
4.istnienie Boga
Być może podane wyżej tematy mogą być ze sobą związane, ale są jednak czymś odmiennym.

Ad.1. temat-rzeka nie sposób opisać różnych faktów,hipotez, relacji itd. istnieją specjalistyczne serwisy, a każdy kto chce może sobie wyrobić na ten temat własny pogląd (w tym nie wierzyć). Jedną z hipotez wspomnianą wcześniej jest to, że UFO to nie pojazdy kosmiczne, a wizyta ludzi z przyszłości wcale nie jest taka nieprawdopodobna i nie jest nowym pomysłem wytłumaczenia.

Ad.2. Studenci i naukowcy z MIT gdy w sposób sztuczny tworzyli kręgi, przy okazji zaczęły występować nieoczekiwane zakłócenia pracy kamery i problemy z akumulatorami i bateriami. Wg mnie zjawisko istnieje na prawdę, niezależnie od żartownisiów i ma przyczyny całkowicie wytłumaczalne, choć niewytłumaczalne na dziś.

Ad.3. Jak w pkt.1. Brak wiedzy na ten temat nie wyklucza ich istnienia, należy być jednak sceptyczny wobec każdego doniesienia (uważam, że 95% jest jak spam)

Ad.4. To już kwestia wiary i żadne dowody materialne (a raczej ich brak) niczego nie zmienią
mtx
obce cywilizacje mogą przylecieć obiektami niezidentyfikowanymi ;p i o tym głównie mówimy...
pawelabrams
I zrobić krąg "laserem lub innym źrógłem energii" jak to jakiś "naókowiec" wymyślił Razz
Tomaszydlo
Kiedyś jak miałem 8 latek, może troszkę więcej może troszkę mniej wyjeżdżałem do dziadków na wieś. Za domem mieli takie jeb**ne pole z kukurydzą. Zawsze tam wchodziłem i se domek robiłem xD Kręgi robione są przez ludzi no przecież to jasne. Złamać kukurydzę to nei sztuka. Potem ładnie udeptać i masz swoje UFO. Uważajcie bo uwierzę że przyleciało sobie ufo, usiadło na polu, nikt tego nie widział i sobie poleciało bez żadnych oporów.

Co do innych cywilizacji to mam mieszane uczucia. Nie mówię że ich nie ma bo w końcu wszechświat końca nie ma... gdzieś na drugim końcu możliwe ze jakaś inna cywilizacja powstała. Nie koniecznie taka jaką my mamy w wyobraźni... (jedno oko, macki osiemnaście rąk itd) ale może są podobni do nas, nie koniecznie bardziej posunięci z rozwojem. Po prostu zamieszkują inną część galaktyki. Może Bóg zrobił Ziemie i kogoś jeszcze na drugiej stronie? (to już temat dla wierzących Razz )
gecko
Hmm troszkę wskrzeszę temat Razz
abikor wrote:
Ad.2. Studenci i naukowcy z MIT gdy w sposób sztuczny tworzyli kręgi, przy okazji zaczęły występować nieoczekiwane zakłócenia pracy kamery i problemy z akumulatorami i bateriami. Wg mnie zjawisko istnieje na prawdę, niezależnie od żartownisiów i ma przyczyny całkowicie wytłumaczalne, choć niewytłumaczalne na dziś.

Było o tym na Discovery. Kamery faktycznie siadały, helikoptery traciły moc (jeden prawie się rozbił). A wystarczyło tylko rozpylić w powietrzu opiłki żelaza.

Mowa była jeszcze o dziwnych pęknięciach w samym zbożu. Powtórzono to "coś" przy pomocy zmodyfikowanej kuchenki mikrofalowej...

Też nie wierzę, żeby UFO przylatywało ileśtam milionów lat świetlnych (~12 mln jest do najbliższej gwiazdy poza Słońcem. Tylko że ta nie ma planet... Razz ) żeby sobie pougniatać jakieś egzotyczne cÓś zwane na Ziemi "zbożem"...