FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Problem z logowaniem w Windows XP

venom6
Witam,
Ustawiłem sobie hasło do mojego konta, i teraz mam taki problem, mianowicie gdy kliknę w opcję "przełącz użytkownika" i chcę się ponownie zalogować na moje konto to wpisuję hasło takie jak ustanowiłem, a system gra mi głupa, nieprawidłowe hasło... (ocb ?)
Po ponownym uruchomieniu komputera wpisuję hasło i wszystko gra,
tak wiem to tylko Windows. Oczywiście moje konto jest administratorem.
Czy wie ktoś co z tym zrobić żeby działało tak jak powinno? Wink

PS
Darujcie sobie pisanie postów w stylu "usuń hasło" lub coś podobnego...

Z góry dzięki

Pozdrawiam Venom.
hawranek31
Dziwne...

A moze zmien haslo na inne i sprawdz czy wtedy Ci zadziala.

Pozatym jak jestes zalogowany na siebie to jak 2 raz sie chcesz znow na siebie zalogowac??

Daj znac czy po zmianie hasla dalej tak robi.
evolucja
hawranek31 wrote:
...Pozatym jak jestes zalogowany na siebie to jak 2 raz sie chcesz znow na siebie zalogowac??...

Normalnie.. Na moim komputerze są cztery konta. Ja np. loguję sie pierwszy na swoje potem siostra przełącza użytkownika i loguje sie na swoje. I tak do oprotu. Raz ona raz ja.

@TOPIC
Sprubój się zalogować i a potem skrzystaj z opcji Wyloguj zamiast Przełącz Użytkownika.

Daj znać czy zadziała.
venom6
hawranek31 napisał:
Quote:
A moze zmien haslo na inne i sprawdz czy wtedy Ci zadziala.

Nic z tego to samo Crying or Very sad

evolucja napisał(a)
Quote:
Sprubój się zalogować i a potem skrzystaj z opcji Wyloguj zamiast Przełącz Użytkownika.

Zawsze jak idę spać to zostawiam włączonego winamp'a, jak się wyloguję to winamp nie gra, a jak przełącze użytkownika to gra. Mam tylko jedno konto (moje) Wink A nie chcę wyłączać hasła ponieważ mój młodszy brat zawsze wchodzi na jakieś dziwne stronki i ściąga się kupa wirów, pozatym ma swój komputer a pcha się wiecznie na mój (jak na złość)...

Pozdrawiam Venom.
oxwood
ustaw hasło w biosie to już nie będzie do ciebie uderzał i wchodził na "dziwne stronki" Very Happy
venom6
oxwood napisał:
Quote:
ustaw hasło w biosie to już nie będzie do ciebie uderzał i wchodził na "dziwne stronki"

Zawsze jak idę spać to zostawiam włączonego winamp'a, ewentualnie coś innego, więc mi to z jednej strony nie pasuje...
evolucja
venom6 napisał:
Quote:
Zawsze jak idę spać to zostawiam włączonego winamp'a, jak się wyloguję to winamp nie gra, a jak przełącze użytkownika to gra

To nromalne iż jak się wylogujesz to winamp przestaje grać.
Wylogować sięznaczy to tak jak byś wogóle nie wchodził na kompa, dopiero co go włączył. A przełącz użytkownika to jak byś miał dwa konta i miezy nimi przełączał; wtedy nie musisz sie wylogować.

Może sprubój ściągnąć jakiś program z sieci który generuje chasła do programów i jak będzie chciał włączyć Exploera to musi hasło wpisać.
pawelsz
Ewentualnie stwórz nowe, ukryte konto i użyj funkcji wylogowywania (całkowicie), naciśnij 2 razy ctrl-alt-del i zaloguj sie na to konto, odpal winamp i przełącz użytkownika.
Calemb
Coż ja takich problemów nie mam. Klikam przełącz użytkownika bo filmy mi się dalej sciągają, a siostra może sobie siedziec dalej na kompie. Potem się tylko loguje na powrót i wszystko gra. Rada moja może nieco głupia, ale sprawdź po prostu czy nie masz Caps Lock'a włączonego Razz
Timczak
Też miałem taki problem. Rozwiązałem go bawiąc się uprawnieniami grup. W narzędziach administaracyjnych ustawiaj przydział twojego konta w taki sposub aby nie tylko miał prawa admina ale i należał do grupy administartorzy
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.