FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


waar hebben jullie HTML, Javascript ofzo geleerd?

warashi
Ik heb mijn scripten hier geleerd:

HTML: http://home.concepts-ict.nl/~michael1/
Javascript: Van een boek genaamd: Javascript programmeren in 10 minuten
PHP: eh... Ben de link vergeten

Url codes gewijzigd -- Lady Elensar
Lady Elensar
Ik dacht dat hier al een topic voor was?

Naja, zal wel, kan hem niet vinden.

Hier wordt trouwens geen html gebruikt maar bbcode. Dus <url> kun je niet gebruiken. Dat kan sowieso niet trouwens, want dan had 'url' 'a' moeten zijn. Hier gebruiken we [ en ]. Wink
RoomRooz
HTML met Frontpage gedaan, beetje van die site die jij ook gaf, en eigenlijk gewoon veel bronnen bekeken, eerste site gemaakt zonder linked stylesheets, je kent het wel. Javascript ken ik niet, nooit geleerd, en ik interesseer me er ook niet echt voor, maar waarschijnlijk zou dat boek wel handig zijn. PHP leer ik op het moment via websitemaken.be. Prima site!
joe_nl
Ik begon inderdaad met een beetje prutsen met HTML, vervolgens inderdaad voor het gemak richting verschillende programma's als FrontPage en FirstPage (vooral de HTML-code die FrontPAge genereert inkorten en versimpelen, dat vond ik wel geinig). Vervolgens wat verschillende PHP-scripts geprobeerd, onder andere phpBB-forums opgezet (wat je nu een keer of 100 sneller zou kunnen verwacht ik, haha), vervolgens die scripts met de phpBB-mods aangepast enz. enz.
Da's leuk spul, niet super veel kennis nodig, vooral veel tijd, geduld en vooral interesse.

De volgende stap was voornamelijk een ander soort groot login-script, meer SQL enzo, meer mogelijkheden om zelf uit te bereiden, maar ook genoeg aangeleverde mod's in een speciaal forum. Daarmee heb ik PHP en SQL pas echt een beetje geleerd, en daar ben ik nog redel vaak mee bezig.

Grz. Joe.
Hoogeveense RAT
HTML leerde ik via Websitemaken.be, idem dito voor CSS. Javascript heb ik me nooit in verdiept. PHP/MySQL ben ik begonnen te leren op websitemaken.be, maar daarna ben ik verder gegaan op PHPFreakz.
fromegame
ik heb ook alles geleerd van websitemaken.be, php kan ik nog niet zo goed, daar ben ik nog voor aan het zoeken voor een goede guide Wink
Babi
'PHP and MySQL for dummies' en 'PHP5 for dummies' is wel aardig om mee te beginnen. Om verder mee door te gaan is 'PHP5 and MySQL Bible' goed. Hier staan uitgebreidere functies in. Zorg ervoor dat je een PHP5 boek krijgt. Veel boeken behandelen alleen nog PHP4. Deze is natuurlijk al sterk verouderd.
wietn
HTML en frontpage eerst grotendeels geleerd van m'n pa Very Happy Later zelf veel gezocht. Php, op internet en boeken uit de bibliotheek Cool
Maar echt een cursus heb ik niet gevolgd.
johanfh
HTML heb ik ooit bij Delphi geleerd, daar kreeg je gratis ruimte en had je een soort editor die dan wat je deed omzette in HTML codes. Was wel grappig. Later veel uit boeken uit de openbare bibliotheek geleerd. Gewoon eerst een dun HTML-gidsje e.d. en dan later ingewikkelder en problemen oplossend leren. PHP, Perl en MySQL heb ik vooral m.b.v. on-line tutorials (zoals op http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/phpmysql) geleerd en later met standaardhandboeken met alle commando's op alfabet. SQL heb ik trouwens ook veel geleerd door in dBase III te programmeren.

En natuurlijk enorm veel surfen op zoek naar 'hoe doe je ...?'

JohanFH
Gieter
HTML heb ik geleerd in een speciale editie van Clickx (computermagazine) waar heel duidelijk en goed uitgelegd werd hoe je eenvoudig een webpagina kunt maken met HTML. Javascript heb ik niet echt geleerd omdat ik daar eigenlijk niet zo voor te vinden ben, ik heb wel een introductie tot Java gezien in een academie programmeren. PHP heb ik geleerd met een kleine tutorial, ik kende al C++ dus dat ging wel vrij vlot, en natuurlijk de site van PHP zelf (www.php.net).

CSS heb ik geleerd via http://www.w3schools.com/css/ .
justin25514
nadat ik een eigen crime had samen met iemand ben ik direct begonnen met php en mysql ik wist er niks van tot nu.... gewoon script openen functei's lezen en vragen wat het is
James007
Ik zou zo graag javascript leren he Sad
timerecords
James007 wrote:
Ik zou zo graag javascript leren he Sad


Ik ook, en PHP lijkt me ook wel grappig (maar wel moeilijk).

Ik ken alleen HTML (overigens via school geleerd) en CSS een heeeeeel klein beetje wat ik via vriend leer.
Roald
Ik heb bijna alles van het net geleerd. Van sites zoals http://www.w3schools.com/ enzo, php heb ik geleerd uit een boek.
SBrian
Het maken van een java-script dat op elke site draait, kan ik niet. Wel heb ik in een verleden Java-applets gemaakt, maar aangezien ik het al lang niet meer gebruik ben ik het denk ik al vergeten... Wink

Zelf PHP scripts schrijven of zo kan ik niet... hoeft ook niet... er zijn tal van databases waar je de meest gangbare scripts kan vinden...

En anders vraag je het op het forum... op het speciale script forum staan heel wat scripts...
joe_nl
timerecords wrote:
James007 wrote:
Ik zou zo graag javascript leren he Sad


Ik ook, en PHP lijkt me ook wel grappig (maar wel moeilijk).


Wat je op je scherm ziet met een PHP-pagina is grotendeels HTML. Een aantal PHP-tutorials zouden misschien de nodige interesse opwekken, als je er lol in krijgt ga je steeds verder en ingewikkelder.
PHP schijnt overigens een van de meest uitgebreide, maar in de basis simpelste script-talen te zijn.

Javascript lijkt mij inderdaad ook wel geinig om meer mee te doen, ik denk dat ik ook maar eens op zoek ga naar een paar goede tutorials Smile
dylanm
HTML heb ik geleerd van een boek van Easy Computing: HTML 4
Ook op deze sites:
http://www.w3schools.com
http://www.w3.org

CSS:
http://www.w3schools.com

JavaScript:
http://users.skynet.be/javascript
en een ander boek van Easy Computing:
HTML & Web Publishing (Grand Cru)
Wel een boek van meer dan 1000 pagina's, maar er staat een complete referentie in over CSS, HTML, XHTML, DHTML en JavaScript.

PHP:
Voor de zoveelste keer:
een boek van Easy Computing:
PHP 5 zonder stress

Ik heb het wel nog niet uitgelezen...

Dat boek van 1000 pagina's heb ik trouwens ook alleen maar gebruikt om
JavaScript mee te leren.
Maar waarom zou je JS gebruiken als er PHP en ASP.NET bestaan.
Ik weet het niet hoor...
Museobanus
uitproberen, herdoen, opnieuw proberen, nog es proberen, blijven proberen, en ten slotte nog es porberen....

al doende leert men, als je er veel mee werkt leer je er ook meer en meer mee werken
dark inca
HTML heb ik van w3schools geleerd en deze heb ik op mijn manier samengevat in een schrift.
Voor andere talen heb ik nog niet echt veel tijd/zin gehad al zou ik php graag leren, maar dat is me net iets te moeilijk :p

Contact sites etc doe ik vanuit de basis die ik aanpas, en met vallen en opstaan lukt me dat wel.
Ik mod ook phpbb forums en als er een error gebeurt vind ik hier vaak wel het probleem en de oplossing, maar echte php kennis heb ik niet.
Reign
HTML en CSS heb ik geleerd in het 5de en 6de jaar secundair. Daarna aan een 3jaar durende opleiding begonnen en daar heb ik dan javascript, xHtml, asp.net, jsp, ... geleerd.

uiteraard ook veel op internet (w3c) en al doende geleerd...
Nick87
HTML en CSS volgens mij op www.hyperlinkz.nl en www.w3schools.com....
Javascript haal ik altijd van javascript.internet.com af. Ik heb geen zin om dat te leren, veel te veel en alweer achterhaald. Ik weet niet, javascript is niet mijn kop thee.
marocsite
warashi wrote:
Ik heb mijn scripten hier geleerd:

HTML: http://home.concepts-ict.nl/~michael1/
Javascript: Van een boek genaamd: Javascript programmeren in 10 minuten
PHP: eh... Ben de link vergeten

Url codes gewijzigd -- Lady Elensar


Ikke van een vriend en veel van websites die ik al niet meer weer was via google er gekomen enzo
Zarock
Ik het HTML geleerd van een cursus die mijn broer me toestopte.
Ik MOEST het van hem leren, ik wist echt niet wat dat was tot hij me vertelde dat je daar 'sites' mee kan maken, dan wou ik het maar al te graag leren.

Razz
gangie33
ik heb html geleerd op websitemaken .be en javascripts pak ik gwwn vers van het net op www.leejoo.nl/index.htmlen css nou umm weet ik nie meer
Lakitu
HTML heb ik hier:http://www.w3schools.com/html/default.asp geleerd. PHP ben ik mee bezig maar ik heb er nog niet echt de perfecte site voor gevonden. Niet dat er te weing sites over zijn, maar die beginnen allemaal gewoon met tutorials en zo en ze behandelen de basics niet echt. Dat vind ik wel jammer.
Merino
html heb ik vooral mezelf aangeleerd door op vroege leeftijd beetje te beginnen met aankloten. Heb denk ik 2 boeken gelezen en daarnaast alles van het internet afgehaald.
Java heb ik op de middelbare school beetje geleerd.
zaima
Ik heb html gelleerd van [url= http://home.concepts-ict.nl/~michael1/ ]http://home.concepts-ict.nl/~michael1/ [/url]
Ik wil wel php leren maar het lijkt me zo moeilijk dus daarom wil ik er niet aan beginnen Brick wall Brick wall Shame on you
GamingParadise
ik van www.w3schools.com
DutchTricks
Van deze site: http://www.pageresource.com/html/index2.htm heb ik gewoon de basic tutorials ff gedaan, echt in een paar minuten, en toen ben ik meteen begonnen met het bouwen van me eerste site =P
GamingParadise
Ik zie net dat veel mensen op www.w3schools.com kijken, echt een hele goede site is iedereen aan te raden.
tom69
Ik heb het geleerd door een site te ''leren'' maken helemaal alleen met alleen je notepad. Ik had dan wel een blad gekregen van iemand waar opstond hoe je body intikt enzo en title enzovoort. maar dan ben ik begonnen met MySQL en die dingen en heb ik uiteindelijk DreamWeaver aangeschaft en dat ging heel watmaklijker, en met de kennis die ik heb opgedaan met te werken met notepad kon je dan zelf ook dingen anapassen in de Code in dreamweaver terwijl je ook een zicht hebt op je pagina.

Als je dreamweaver nog niet hebt, KOPEN!
defnet
Babi wrote:
'PHP and MySQL for dummies' en 'PHP5 for dummies' is wel aardig om mee te beginnen. Om verder mee door te gaan is 'PHP5 and MySQL Bible' goed. Hier staan uitgebreidere functies in. Zorg ervoor dat je een PHP5 boek krijgt. Veel boeken behandelen alleen nog PHP4. Deze is natuurlijk al sterk verouderd.

Deze boeken heb ik gratis kunnen downloaden van de sharing site esnips (For Dummies boeken). Handig en erg goed. Verder lees ik alle tutorials die ik kan grijpen. Razz
Saskia91
ik kan ook alleen maar html... dat heb ik geleerd door de site: mijnhomepage
erg handige site!
chilllayd
Ik heb een cursus Professioneel Webdesign gevolgd.
En thuis veel aan het stoeien geweest.

Zelf lekker veel aan de slag gaan.
Aldoende leert men Wink
peter_
Ik leer html door uitproberen, zoeken op google en html woordenboeken. Nu ben ik PHP aan het leren, het is ook echt de moeite waard om dat te gaan leren.
Maar ik ben eerst begonnen met inonline.nl daarna ben ik overgestapt naar www.freewebs.com daarna lycos en nu freehostia (en straks misschien FRIHOST).
Ik vond freewebs heel erg handig want die hadden kantenklare codes en dan kun je zien wat wat doen. Net zoals op deze site (UBB codes) En zo kun je leren.

Groetjes Peter
Related topics
:?: Nieuwsgierig: wie zijn wij? :?:
Eigen gastenboek
[DESIGNER] - Sites de Código HTML, JAVASCRIPT, PHP(PORUGUÊS)
graag wat tips voor het kopen van een notebook
3 blondjes, welverdraaid!
waar halen jullie je inspiratie voor een site
Externe harde schijf kopen.
Reclame in Battlefield 2142 :(
Opwarming op de aarde, wat is jouw oplossing?
PHP leren.
Rare groente/fruit
Waar komt jouw geld vandaan?? v2.0
Gelukkig Nieuwjaar
Menu help in html (javascript)
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Dutch -> Computers en Techniek

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.