FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

InfoBot w Gadu-Gadu

venom6
Witam,
Kilka dni temu kolega pokazał mi fajny bajer, który gdzieś tam znalazł, teraz ja mogę powiedzieć o nim wam, mianowicie jeśli posiadacie konto w komunikatorze Gadu-Gadu to dodajcie sobie do listy kontaktów ten numerek 3217426, następnie otwórzcie okno rozmowy z tym numerem i wpiszcie tam "pomoc!" i poczekajcie chwilę na odpowiedź, co wam odpowie InfoBot sami zobaczycie.
Od razu uprzedzam nie piszcie głupich postów na temat, że to może być jakiś sposób na hack mojego numeru Gadu-Gadu, jeśli się obawiasz, że coś takiego mogło by się wydażyć lub coś w tym stylu to nie rób tego co napisałem powyżej...
A tak pozatym co o tym myślicie ? Fajne co ? Wink
Pozdrawiam Venom.
jackill
Wreszcie Smile Agenty Jabbera są już od bardzo dawna Smile
Calemb
No, no całkiem niezłe. ale mam pytanie do np.: ap! funkcji tłumaczącej z angielskiego na polski. gdzie mam wpisać żądane słowo? np.: jeśli będe chciał przetlumaczyć wyraz: free. ap free! ?? A tak poza tym to bardzo fajne i pomocne moim zdaniem może się to okazać tylko trzeba by to nieco rozpowrzechnić, albo chociaż rozreklamować Smile
jackill
Najpierw komenda, potem reszta, czyli np. ap! free. Tu masz helpa: http://www.infobot.pl/funkcje.php
Bigrazer
Całkiem fajne Smile Ale i tak wole kozystac z innych słowników jezykowych Smile A do progtamu tv mam gazetę Razz

Regards:
Razer
Deathplanter
IMHO InfoBot to taki bezużyteczny bajer. Jak przedmówca powiedział,do programów mam gazetę,słownik nie podaje dokładnych definicji słów jakie znajde w słownikach Internetowych,wiki! obcina artykuły z obrazków,a pogodę lepiej ocenię na podstawie tego co widzę za oknem...
vrooth
pozyteczne, mi sie podoba ze pokazuje kto ma imieniny Razz

nie wiedziałem ze gg oferuje takie coś...czuje sie mile zaskoczony Smile
venom6
Heh to nie gg oferuje coś takiego lecz dwóch studentów, wejdź na:
http://www.infobot.pl/autorzy.php
i poczytaj Wink
Antek88
bot bardzo ciekawy, i nawet podaje pogode dla mojego małego miasteczka Very Happy. program tv też jest ciekawy Smile
pawelsz
Potraktowalem to raczej jako ciekawostke. Pomysl fajny, wykonanie widze tez calkiem niezle, ale osobiscie chyba nie bede z tego korzystac Wink
Kudlaty
hmmm... nieco ciekawy pomysł... niby moglo by to zastapic kilka rzeczy takich jak:
- kalendarz który wisi mi na ścianie
- (program) słownik angielskiego
- program Tv mam na necie i gazete
- po co mi aktualna prognoza skoro lepiej wiem co mam za oknem niz ktos kto mieszka chocby 10 km dalej ode mnie.. :]
- itd. itp.

te wszystkie informacje mogę znaleźć w necie... i to duzo lepiej wytlumaczone i wogole..

takze pomysl niby fajny ale raczej nie przydatny... bardziej bym powiedzial ze to tylko dla nauczenia sie zrobic cos takiego.. :]
Adi666
jackill wrote:
Wreszcie Smile Agenty Jabbera są już od bardzo dawna Smile

No na przyklad taki RedFish juz dosc dlugo procz oczywiscie jabberowego bota posiada wersje dla gadu-gadu....w sieci jest tego od groma.
Xaros
heh, no nie powiem, bardzo ciekawy projekt i jak na wstepna wersje dosc sporo obcji, ja powstawal "snikers" to w jego pierwszej finalnej wersji potrafil sie wylacznie przestawic i zapamietac twoje dane i opowiedziec kawaly. A tu... Niezle. Szczerze mowiac glownie przyda mi sie slownik bo czasem zaponina sie wielu slowek a szukanie slownikow po necie to uciazlia sprawa...

Pozdrawiam, Xaros
Nolt
ja takie cos mam bardzo dawno na moim Kadu Razz no ale zadko czegos takiego uzywam, osobiscie wole czyste GG lub Kadu i jakos nie przepadam za roznego rodzaju botami, power-packami oraz roznej masci dodatkami Razz

./pozdro
oxwood
fajna sprawa ten infobot Razz

ale dla mnie jeszcze lepszy jest rozkłąd jazdy MZA w kilku miastach, numer gg: 1913366. Więcej info na stronie www.jazdy.net
gecko
w sumie to troche bajer jest. ale fakt że czasem sie może przydać
Feodaron
Genialna rzecz wrescie moge się całkowiecie odizolować od świata bo mam INFOBOT'a Razz
A tak na poważnie przydatny bajer Razz

Pozdro Feodaron
kla_bor
Zarabiste to jest. A moze ktos zna wiecej takich cudeniek? Np jak ta z rozkladami autobusow, o ktorej Oxwood wyzej pisal - naprawde fajne, szkoda ze nie ma tam Trojmiasta - szookkk, ja myslalem ze to tylko prosty komunikator
Balcard
Ja infobota używam od ponad roku Smile Według mnie jest bardzo fajnym "gadżetem".Jego zaletą jest to że nie trzeba skakać po tych wszystkich stronach jeżeli się chce np. poznać date czyiś imienin czy też zobaczyć jak coś jest po angielsku. Najczęściej korzystam ze słownika Angieskiego i z programu tv. Zdarza mi się też użyć komendy imienin i e (cholera ostatnio wywaliłem paczke żelków jak przeczytałem z czym one są)

Pozdrawiam Wolfgar vel Balcard
oxwood
kla_bor wrote:
szkoda ze nie ma tam Trojmiasta

na forum można zagłosować, jakie miasta powiny być dodane w następnej kolejności
hawranek31
Widze ze odkryliscie ameryke, ja infobota mam u siebie chyba juz z 2 lata, a rok na pewno.

Jak wiekszosc pisala taki bajer, ale raczej malo przydatny, choc czasami go urzywam.

Jak by ktos mial inne to zapodawac tu.

Pozdrawiam.
evolucja
Miałem kiedyś numer tekigo podobnego.
Oto on 7694258.
Ale nie jestem pewien czy działa.

Jak napisał hawranek31.
Quote:
Widze ze odkryliscie ameryke, ja infobota mam u siebie chyba juz z 2 lata, a rok na pewno.

Jak wiekszosc pisala taki bajer, ale raczej malo przydatny, choc czasami go urzywam.

Jak by ktos mial inne to zapodawac tu.

Pozdrawiam.

Bajer to i fajny ale mało przydatny. Hoć czasami się go urzywa.
votd
Fajna sprawa ten Infobot, jakoś za bardzo nie grzebałem w funkcjach komunikatora, więc, jest to dla mnie nowość. Coś jak Snikers tylko że mądrzejsze? Fajnie Laughing
ogurek
nie... snikers to calkiem co innego... snikers sluzyl do rozmowy, a to tylko ma pare funkcji. no ale cóż calkiem fajne (infobot) i byc moze przydatne Razz
venom6
Rozmowa z GG:

Quote:

Łukasz 14:40:33

ort! kąpiel

POMOC 14:40:35

kąpiel -li; -le, -li

Łukasz 14:40:42

dzięki

POMOC 14:40:43

Nie ma za co. Zawsze służę uprzejmie

Lol ciekawe co jeszcze Razz
Xaros
heh wiecie to bardzo ciekawe:
Quote:
Xaros 21:55:10
witam
Władek 21:55:11
Wpisz pomoc! aby uzyskać listę dostępnych poleceń
Xaros 21:55:17
siemka
Władek 21:55:18
Xaros 21:55:22
hey
Władek 21:55:23
Xaros 21:55:28
siemka ziom
Władek 21:55:29
Xaros 21:55:32
czesc
Władek 21:55:33
Witaj!

Bot ma problemy z przywitaniem sie po normalnemu:P
Dla info. Wladek to bot Wink Fajnie sie prezentuje na liscie:D
venom6
Quote:

Łukasz 20:22:51
cześć

POMOC 20:22:51
Witaj!

Łukasz 20:22:54
siema

POMOC 20:22:56
Dzień dobry

Łukasz 20:23:00
witam

POMOC 20:23:02

Łukasz 20:23:07
elo

POMOC 20:23:08

Łukasz 20:23:20

POMOC 20:23:22
Może jednak pupa?

Łukasz 20:26:24

POMOC 20:26:26
Ładnie to tak? Ja się tylko staram pomóc. A że nie wiem wszystkiego...

Łukasz 20:26:47

POMOC 20:26:48
Wypraszam sobie takie słowa.

Łukasz 20:34:08

POMOC 20:34:09
Nie no, bez przesady.

o lol Razz
oxwood
Coś podobnego do infobota:

RedFish - słownik, newsy, program TV i inne

Numer GG: 6388452
Joker
Ostatnio byłem na stronce podobnego bota. Nazywa sie Snikers chyba 4.0 Very Happy Reklamują się jako ucząca się sztuczna inteligencja ale jak z każdym robotem rozmowy nie są na zbyt wysokim poziomie Very Happy Ale jeżeli komuś się nudzi w długi zimowy wieczór to czemu nie zrobić sobie małej konwewrsacji RazzRazz
jackill
Hehe, jak kiedys mój kolega ze snikersem gadał, to jak zacząłgo wyzywać to sie biedak zawiesił Very Happy
oxwood
widać nie jest za bardzo dostosowany do naszego "dialektu" Very Happy A uczyć się jego widocznie mu się nie chce Razz
Deathplanter
Hmm,a ma ktos moze gg do tego Snikersa (oczywiscie,jesli to ma w ogole oficjalny serwer) ? Bo niestety,wersja flash mi nie dziala...

@Jackhill: Kolega czy Snikers? ;P
Joker
jackill wrote:
Hehe, jak kiedys mój kolega ze snikersem gadał, to jak zacząłgo wyzywać to sie biedak zawiesił Very Happy

No jak ja go wyzywać zaczołem to się odłączył mówiąc, że mnie mama nie wychowała Razz

Deathplanter wrote:
Hmm,a ma ktos moze gg do tego Snikersa (oczywiscie,jesli to ma w ogole oficjalny serwer) ? Bo niestety,wersja flash mi nie dziala...

@Jackhill: Kolega czy Snikers? ;P

Oficjalna stronka to chyba snikers.pl... Ja mam Snikersa 4.0 full z pewnego źródła ale program ten jest płatny wiec raczej nie moge go tu zamiescic.

Ale moge chyba powiedzieć, że p2p rządzi nie?? Razz
jackill
Kolega zyje i ma sie dobrze Very Happy A ze Snikersem mozna pogadac tu: http://snikers.pl/modules.php?name=rozmowa
Deathplanter
Dzieki Joker,wlasnie zmotywowales mnie do kupna ;P

A co do Jackilla,przypadkiem nie wspomnialem ze wersja flash mi nie dziala?
Joker
Deathplanter cała przyjemność po mojej stronie Very Happy No i polecam się na przyszłość Razz

P.S. Miłej rozmowy ze snikersem życzę Razz
jackill
Chyba jakas awarie maja, 2 dni temu jeszcze dzialalo Smile
mtx
ja mam problem ze Sznikersem, bo mi nie chce wiadomości na aqq przesyłać (a na gg inny nr przesyła!). No i straszliwie kiepsko się go uczy, a oczywiście konwerter jest za kolejne 9 zł (swoją drogą instalacja do Snikersa- za jedyne 0 zł ode mnie Razz)

i nie wiem czemu nie chce gadać z ggbotem! on ma jakieś fochy chyba...
ibix
fajna sprawa...ale z wszystkich funkcji przydaje mi sie tylko ta z pogodą (szczegolnie kiedy sie łącze przez gprs) , słowniki jak ktoś juz wcześniej napisał są mało praktyczne,
Joker
heh jeszcze troche i te roboty beda myslec za nas Very Happy Ja tam szczerze mowiac wole z jakim kumplem pogadac albo panna niz z pseudo sztuczna inteligencja Razz
Camel
Cały urok snikersa pryska kiedy ma się coś innego niż gg... Coś innego co obsługuje sieć (co nawiasem mówiąc jest obecnie już nielegalne Smile ). Pogadać z nim nijak nie można Sad Trzeba odpalać stare wysłużone gg...

Ale rozmwa sama przednia... no mnie też niestety dość szybko spławił Snikers za zbyt frywolny ton rozmowy (tak sądze Razz ).
Potem wystarczy skasować logi i można od nowa prowadzić konwersacje z botem...

Co innego InfoBot... ten chodzi świetnie na każdym komunikatorze. W sumie przydatny, ale dla użytkownika AQQ zamiast Infbota zawsze mozna zaopatrzeć się w odpowiedznie wtyczki na pogode, wiadomości i inne duperele.

Tak czy inaczej pomysł bardzo trafiony Cool
Shaula
kupiłem Snikersa ale też z każdym szybko kończy rozmowe...
Troche sztuczne ma te wypowiedzi, ale podobno można powklejać swoje zdania, wtedy to by miało dopiero sens...
niestety nie wiem za bardzo jak to zrobić, pomoże mi ktoś?
Balcard
Pan infobot ma już 2 lata Smile Gratuluje sukcesu i informuje że jest on już dostępny na jabbera. No i jeszcze dodam że staję się on coraz bardziej popularny. (pisano o nim w chipie i Gazecie wyborczej)
mtx
Quote:
Agenty Jabbera są już od bardzo dawna

nie lubię ludzi, którzy spamują o głupotach i ludzi, którzy nie czytają całego tematu przed wypowiadaniem się tam.

Jedyną względnie wartościową informacją jest pojawienie się info w gazecie i chipie, ale to trochę za cienka info, żeby z tego post robić.

CZYTAJ: to było upomnienie

edit: ależ to było do kolegi Balcard, a nie do Ciebie Razz przepraszam, za napisanie niejasnego posta

Last edited by mtx on Mon Oct 16, 2006 1:00 am; edited 1 time in total
jackill
Ze dla mnie? Nie wiem o co Ci chodzi, po prostu wyrazilem radosc,ze wreszcie ktos to zrobil pod gg Smile So, no offence Smile
wtp-pl
Fajne ale po co to komu? Wink
Można sobie załozyć takiego własnego bota na gg, który np. wyśle tą samą wiadomość do wszystkich osób na liście gg? Żeby nie trzeba było tego robić ręcznie... Albo czy ktoś w ogóle zna jakiekolwiek boty gg do ściągnięca i uruchomienia na swoim numerze gadu-gadu ?
mtx
rozsyłanie spamu, reklam i innych (dzięki Bogu) zostało zablokowane we wszyskich jakie znam. Więc wysyłanie wiadomości do kilku użytkowników jest niemożliwe.

A gg bota znajdziesz na http://www.google.pl/search?hl=pl&q=gg+bot&lr=

PS. używanie google naprawdę nie boli Wink
Bigrazer
mtx wrote:
rozsyłanie spamu, reklam i innych (dzięki Bogu) zostało zablokowane we wszyskich jakie znam. Więc wysyłanie wiadomości do kilku użytkowników jest niemożliwe.

Dzięki bogu jest zablokowane... ale... Koleżanka wysła mi łańcuszek... ale zeby tego było mało to wysłała mi go w konferencji złożonej z około 100 osób... A ja oczywiście jak to moja natura zaczełem ja opierniczać i to w tej konferencji... i przez pół dnia miałem zablokowane wysyłanie wiadomości z gg :/

wtp-pl niewysyłaj wiadomości do wszystkich! wysyłanie wiecej niz 100 wiadomosci na minute blokuje gg Smile
evolucja
Witam.
Też kilka razy zablokowało mi gg. Smile
Chciałem zrobić koledze na złość a potem nagle nikt mi nie odpisywał Very Happy

A tak wogóle InfoBot się rozwija Smile
Bardzo przydatna rzecz dla tych którym sie nie chce siedzieć na google i szukać prognozy pogody itp.

Osoboście nie używam go zbyt często ale itak mi sie podoba Smile
aniaw8
Nigdy wcześniej nie spotkałam się z InfoBotem. Czasami rzeczywiście może się przydać, zwłaszcza gdy nie ma się zbyt dużo czasu a informacje wystarczą nam skrótowe.

Co do łańcuszków to strasznie wkurzające gdy co chwile dostaje się takie wiadomości. Ale jak znam życie objeżdżanie za to znajomych mało pomaga i tak znowu wyślą...
Xaros
No dokladnie, infobot jest dobrym rozwiazaniem skracajacym czas wyszukiwania prostych informacji Wink
Jaack
Znam ten bajer od dawna i musze przeznać że to mało użyteczne jest.Chyba że chcesz zobaczyć tylko kawałek tekstu z wikipedii, bo żeby zobaczyc całe to i tak trzeba przez przeglądarkę wchodzić Rolling Eyes .Oczywiście są też inne fukcje ale mi się nie przydają Rolling Eyes .
venom6
Widzę, że dużo osób z forum korzysta z InfoBota, nie wiem jak często, lecz mi się przydaje na codzień. Każdy dobrze żeby nie utrudniać sobie zycia bo i po co, a on nam tylko ułatwia wyszukania informacji...
Pozdro
KacperOo
Mam infobota od nawet długiego czasu i używam go tylko do pogody/tv ;p
aniaw8
Od dłuższego czasu mam Infobota i szczerze to nie przydaje sie tak bardzo jak myślałam na poczatku. Raczej go nie używam. Jest bo jest. Gdyby zawierał wiecej informacji może bym zagladał do niego częściej...
venom6
Ja wręcz przeciwnie, korzystam z niego bardzo często, np. gdy nie wiem co dane słowo oznacza w jakimś języku to sprawdzam sobie szybko w infobocie, nie mam czasu na zaglądanie gdzieś do słownika, czy tam szukać tłumacza online na necie...
Excail
Super bajer, mi się osobiście bardzo podoba, bardzo przydatna rzecz, często mi się przydaje do tłumaczenia jakiś trudnych słów w innych językach, których nie rozumiem, pozatym pochwalam twórców tego sprytnego bajeru
bpit22
Dobrze że takie projekty się rozwijają. Są bardzo pomocne
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.