FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Nasza mala frihostowa spolecznosc

WMP
Witam. Zauważyłem że na naszym forum jest coraz mneij nowych osób. A te osoby co są od dawna to tworzą taką społeczność. I tak siedizmy od rana do nocy walimy postami do db i ją zasyfiamy Smile I (przynajmniej ja) nie zauważam nowych twarzy. Czy to złdzenie optyczne powiazane z x miłością do linuxa czy taka jest prawda. jak nasza "społecznośc" postrzega to zjawisko, pozytywnie czy negatywnie?
pawelsz
Dopóki chociaż tych kilka osób będzie się tutaj wypowiadać, nabijając sobie te cenne punkciki na hosting Cool to jakoś tam będzie Wink a nowe osoby co jakiś czas zapewne będą się pojawiać, lecz niestety podej raczej niewiele osób przetrwa dłuższy okres czasu Sad chociaż ostatecznie nie jest źle, codziennie tych parę postów przybywa i może nie zawsze się w tematach wypowiadam, ale zazwyczaj jest trochę do poczytania.
WMP
racja że nowe osoby pojawiają się i znikają, jak pozycja w google Smile
oxwood
teraz są wakacje, to i przyrost userów mniejszy Razz Po wakacjach prawdopodobnie przybędzie troszku nowego "mięsa" Very Happy

Ale może lepiej, że nie przychodzą, niż np mieliby przyjść i zabawiać się w rzeczy, które wyprawiał Śp skoczek Twisted Evil
c'tair
Ja jestem tu nowy, ale próbuję postować mało, ale treściwie (oczywiście high quality, a nie tona spamu). Niewiem, ale mnie przyciągnął hosting i całkiem fajna społeczność (czasem komuś się nie chce gadać aby miec hosting i wybiera jakiś inny pewnie), chociaż przyznam, że czasem aż nadto widać pewne wymuszone postowanie, aby mieć więcej fri$ albo punktów, jednak nie odstrasza to mnie. Poza tym są ciekawe tematy, ludzie próbują zachowywać się naprawdę kultularnie, dzięki modom Smile . Również sądzę, że po wakacjach będzie więcej nowych, teraz nikomu raczej nie chce się robić stron więc niepotrzebują hostingu. Jeszcze rok temu sam bym siedział w domu i coś kombinował z php, teraz przyznam się szczerze, że zająłem się imprezami i wyjazdami, dlatego próbuję mieć jak najwięcej punktów, bo może mnie nie być jakiś czas, a jak zacznie się szkoła nie będę miał tyle czasu wolnego niestety.

mtx:
Quote:
dzięki modom Smile
-lizus Razz aledobrze, oby tak dalej.. Smile
Deathplanter
Wydaje Ci się. Nowe twarze się pojawiają,dobrym przykładem jestem ja. Wystarczy zajrzeć do tematu "Witamy w Frihost",gdzie praktycznie każdy pisze jeden ze swoich pierwszych pięciu postów,i zobaczyć ile osób stamtąd ma datę napisania następnego posta w ciągu ostatniego tygodnia! Inna sprawa,że teraz są wakacje i sporo osób ucieka na wczasy Wink
Nolt
albo poprostu pracuja wchodza wtedy gdy ciebie nie ma, druga opcja to wlasnie wakacje = masa osob jest poza domem lezy sobie gdzies na plazy w tak deszczowy i denny dzien jak dzis :p ( przynajmniej u mnie pada caly dzionek Sad )
vrooth
wakacje, urlopy, wyjazdy na saksy itd to oczywista sprawa...

ale myśle, ze mniejsza liczba nowy userów jest spowodowana glównie tym, że dowiadują sie o firhoscie głównie poczta pantoflową (np. ja) głównie własnie podczas roku szkolnego czy pracy Smile
Nolt
dokladnie, ja o frihoscie sie dowiedzialem przez... juz nawet nie pamietam skad ale na pewno nei droga jakas prosta tylko poprzez bodaj jakies forum i jakis link ktory ktos podal. Nie wiem czemu ale tak dobry i darmowy hosting jest tak slabo reklamowany i dlatego.
oxwood
to trza go rozreklamować Razz

jakieś userbar można by stworzyć (no chyba, że jest już Razz ) i używać go na innych forach Smile
pawelsz
Duzo osob po prostu uwaza ze pisanie postów w zamian za hosting jest głupie i spamuje a i znajdą się tacy którzy stwierdzą ze gdzies tu tkwi haczyk i nie skorzystają z tych jakże wspaniałych usług, które frihost oferuje Cool
Adi666
No ja tez mialem chwile zawachania bo akurat trafilem na czas w ktorym bylo mnustwo problemow z serwerem nr 2 na moj prawie wymarzony hostnig (przez uptime) czekalem caly miesiac...ale nie narzekam w sumie nawet warto bylo.
Jakub
Nie wciagam sie za bardzo, co niektórzy może wiedzą z jakiego powodu, więc cięzko mi ocenić czy to poztywne czy też negatywne.
Ramelof
mnie to jakoś nie dziwi, żę jest coraz mniej nowych osób

po prostu wielki napływ tych co szukali hostingu się skończył, po za tym są teraz wakacje i nie wyszyscy siedzą przy komputerach,

punkty też robią swoje pomiędze spamem na punty a sensowną wypowiedzią jest cienka granica Wink Wink Wink
evolucja
Ja chyba wiem w czym sedno sprawy.
Jak szukałem hostingu to byłem na ok. 20 stronach zawierającyh darmowe servery. I frihosta to ja tam nie zauważyłem. Dopiero od *przyjaciela się dowiedziałem.
Ja jestem od dzisiaj i obiecuję ""Będę aktywnym użytkownikiem"".

P.S- Dla nas to może lepiej że nie ma dużo ludu bo servery by obciążali. ;p

*- **Nie wiem czy on tak uważa ale ja go bardzo lubię.
**- Serio, jak sie na mnie obraził to miałem nawet zamiar sie zabić ;p.
darczeku
a ja z drugiej mańki - usuncie hosting, zostawcie forum:) ciekawe jestem jak długo wytrwa ta Społeczność Laughing Laughing Laughing

Nie ma to jak płatny hosting, i niestety taka jest prawda, raczej nie zagwarantyja Wam tu takiej pomocy technicznej........
fallco
heheh nie jestem jakims super aktywnym uzytkownikiem, moge powiedziec ze z braku czasu i paru innych czynikow z konta nie korzystalem od pol roku, teraz sie to zmieni, i jakos zagladalem tu, moze nie pisalem ale poczytac zawsze bylo milo Very Happy

w sumie to jestem juz ponad rok z frihostem i mysle ze zostane jeszcze troche czasu Very Happy
kla_bor
Malo uzytkownikow, bo serwer popularny to nie jest. Pamietam ile czasu minelo zanim na niego natrafilem. Pozatym wiekszosc uzytkownikow odstrasza regulamin, czyli ciagle postowanie i czas jaki trzeba zdzierzyc czekajac na aktywacje konta. Oc\zywiscie sam jestem zadowolony z takiego regulaminu, bo przynajmniej jak ktos juz sie pomeczy to nie rezygnuje po kilku tygodniach.

Pozatym teras sa wakacje i malo kto siedzi przy kompach. No chyba ze dzieci wyciskajace siudne poty z kompa grajac w najnowsze gry. Reszta uzytkownikow, ktorzy maja jakas tam wiedze na temat stawiania stronek www to osoby w wieku 19-30 lat - a ci w wakacje poprostu pracuja. I nawet jesli trafi sie 2 tygodnie urlopu spedzaja ten czas z rodzina/przyjaciolmi lezac do gory dup... na plazy lub lazac po gorach. Pisanie stronek i aktywnosc na forum ruszy pewnie w jesieni, kiedy deszcze nas zaleja Very Happy
Xaros
Wiele ludzi sie zniechcecia po doczytaniu ostatniego pkt na stronie frihostu ze wymagane jest 5 porzadnych postow, a on mysli jak ja napisze 5 pozadnych postow po angielku:/ Lipa i nie wie ze jest tutaj polskie forum i mozna "spamowac" po polsku
Nolt
ja tez na poczatku raczej sceptycznie podchodzilem do tego hostingu i to bardzo niepotrzebnie Razz no ale raczej jestem ciekawskim czlowiekiem i lubie probowac wszystkiego, szczegolnie sie zastanawialem nad obsluga techniczna i zabezpieczeniem, ale po przejsciu przez maly problem a mianowicie z rejestracja - moze nie tyle co z sama rejestracja a ze skrzynka do ktorej nie doszedl mail z aktywacja, lecz w przeciagu kilku godzin zostalo aktywowane moje normalne konto z czego bylem bardzo zadowolony i zdziwiony ze tak szybko otrzymalem odpowiedz od administratora. Wiec ci ktorzy to czytaja powiem jedno... HOSTING JEST ZAJEBISTY I BARDZO GO POLECAM Smile nie wahajcie sie czy go uzywac czy nie.
Calemb
Ja w pierwszym momencie ucieszyłem się jak małe dziecko! Takie bajery (php, MySQL, pojemność, transfer) normalnie jak w bajce. Patrze trzeba postami klepać. Ach myśle przyjemnie nawet może być. Podobnie jak Adi666 też przeżyłem okres niestabilności servera nr.2. Ale teraz nawet pisze i czytam posty dla przyjemności! Poznałem tu troche ludzia (jeśli można kogoś poznać przez pisanie postów), którzy mi pomogą (za frih$'y naturalnie).
WMP
kla_bor wrote:
Reszta uzytkownikow, ktorzy maja jakas tam wiedze na temat stawiania stronek www to osoby w wieku 19-30 lat - a ci w wakacje poprostu pracuja.

Ja mam 14 lat :0 Czyżbym był najmłoszym który ma konto na frihoscie na b. dużo postów korzysta z linuxa i nie ma nielegalów na dysku(ostatnio)?
Poza tym oddaje wszytkei gierki nałogowym graczom jakie kiedys miałem
MirekB
WMP wrote:
Witam. Zauważyłem że na naszym forum jest coraz mneij nowych osób. A te osoby co są od dawna to tworzą taką społeczność. I tak siedizmy od rana do nocy walimy postami do db i ją zasyfiamy Smile I (przynajmniej ja) nie zauważam nowych twarzy. Czy to złdzenie optyczne powiazane z x miłością do linuxa czy taka jest prawda. jak nasza "społecznośc" postrzega to zjawisko, pozytywnie czy negatywnie?

eee.. chyba nie jest tak zle. Od czasu do pojawiaja sie nowe osoby. Po prostu nie wszyscy wierza w ten darmowy hosting bez reklam... i nie zawsze wszystkim chce sie tak dlugo na niego czekac. Smile
Adi666
Ja czekalem przeszlo 3 tygodnie ale w sumie nawet warto bylo....nawet dla samego forum.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.