Pojawil mi sie taki problem. Po paru chwilach z nowym dokumentem w Wordzie, ten z uporem maniaka zwisa i nic mu nie pomaga (po wstukaniu kilku, kilkunastu liter). Jak otworze jakis zapisany dokument, to moge i godzine go edytowac i dziala. Czy ktos z Was spotkal sie moze z taka sytuacja? Ma ktos moze pomysl, jak to rozwiazac?
Oczywiscie zdazylem juz worda przeinstalowac. Niestety nie pomoglo. No i niestety pomysl z otworzeniem istniejacego dokmentu i usunieciu wszystkiego tez sie nie sprawdza, bo tez sie zawiesza 
Masz office czy sam word. Problem możę tkwić w wielu miejscach. Ja maiałem offica xp i norton system works. Word mi wtedy świrował, że czegoś brakuje i czeba reinstalować, ale działął poprawnie. Teraz mam avasta i wszystkie problemy zniknęły.
Zacznij od zamknięcia wszystkich niepotrzebnych procesów z wyjątkiem antywira. Jeżeli to pomoże problem tkwi w jakimś programie. Jeżeli do nic nie da to wyłącz antywira i sprawdź w ostateczności reinstaluj windowsa może tam jest coś nie tak.
Z pakietu OFFICE'a tylko Worsa i Excela, przez dlugi czas wszystko chodzilo normalnie, nic nie bylo doinstalowywane, a word sie sam niejako zaczal wykrzaczac 
Open Office powinien rozwiązać problem. Prawie wszystko co MS to śmierdzi.
| hyhy wrote: |
| Open Office powinien rozwiązać problem. Prawie wszystko co MS to śmierdzi. |
Za taka porade, to ja dziekuje. Denerwuje mnie takie postawienie sprawy. Niestety, ale co by tu nie mowic, Microsoft wykonal niezla robote jezeli chodzi o pakiet OFFICE. Nie mozna mu zbyt wiele zarzucic, no chyba, ze to, ze pochodzi z MS. Sam w domu uzywam i MS Office'a i Open Office'a, ale niestety nie sa w 100% kompatybilne. Sprobuj w OO zrobic formularz - taki z listami rozwijanymi, polami wyboru itp. i otworzyc w MS i na odwrót.
Masz dużo alternatyw. Więc - możesz przeinstalować office, zdefragmentować dysk lub zrobić formata.
Możesz też pochodzić po kolegach i poszukać nowszej/starszej wersji Worda. Także możesz uaktualnić Worda aby ten zadziałał.
Jeśli koniecznie musisz być orginalny to użyj Open Office właśnie, jeśli nie to jest dużo alternatyw. Opisane były w którymś Komputer świecie.
Ofice'a juz przeinstalowalem. Zadna alternatywa w gre nie wchodzi - musi byc MS Office, zwlaszcza, ze ten jest legalny. Zostaje mi chyba tylko format niestety. A wszystko bylo tak pieknie - na szczescie problem nie u mnie wystepuje.
| votd wrote: |
| ...lub zrobić formata... |
Hehe, najlepiej wyrzuć komputer za okno, poczekaj chwile, potem go przynieś z powrotem, podłącz i sprawdz. Może wtedy Word będzie działał normalnie
A tak na serio - tak zapytam ten MS Office to tak legalnie czy nie bardzo?
Sprawdziłeś czy nie zagnieździł się może wirus jakiś, bywają takiw ewłasnie ingeryjące w działanie konktertnych programów, czy pojedyńczych plików.
Zawsze lepiej jest sprawdzić, niż robić format...
A jaka masz wersje MS ? 2000 czy 2003 ?
w wersji 2000 jest taki bład ze w plikach worda w kodzie moze byc wir no i lipa sie dziej wtedy , ja uzywam MS 2003 z sp1 i jest git nic sie nie psuje i zawsze mozna posciagac fixy do MS ze strony microsoftu ( jeśli masz legala windowsa oczywiscie
)
Formata nie rób tylko skasuj MS , przeskanuj kompa czym sie i wgraj od nowa na innej partycji jesli nic nie zadziała to formatuj
ja tez bym radził przeinstalować office'a na innej partycji, a jeśli to nie da rady to format, a jeśli to też nie to proponuje wziąść office'a i spróbować zainstalować na innym PC.. może to coś da