FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Zwisajacy Word

Seba222
Pojawil mi sie taki problem. Po paru chwilach z nowym dokumentem w Wordzie, ten z uporem maniaka zwisa i nic mu nie pomaga (po wstukaniu kilku, kilkunastu liter). Jak otworze jakis zapisany dokument, to moge i godzine go edytowac i dziala. Czy ktos z Was spotkal sie moze z taka sytuacja? Ma ktos moze pomysl, jak to rozwiazac?
Oczywiscie zdazylem juz worda przeinstalowac. Niestety nie pomoglo. No i niestety pomysl z otworzeniem istniejacego dokmentu i usunieciu wszystkiego tez sie nie sprawdza, bo tez sie zawiesza Sad
Ramelof
Masz office czy sam word. Problem możę tkwić w wielu miejscach. Ja maiałem offica xp i norton system works. Word mi wtedy świrował, że czegoś brakuje i czeba reinstalować, ale działął poprawnie. Teraz mam avasta i wszystkie problemy zniknęły.

Zacznij od zamknięcia wszystkich niepotrzebnych procesów z wyjątkiem antywira. Jeżeli to pomoże problem tkwi w jakimś programie. Jeżeli do nic nie da to wyłącz antywira i sprawdź w ostateczności reinstaluj windowsa może tam jest coś nie tak.
Seba222
Z pakietu OFFICE'a tylko Worsa i Excela, przez dlugi czas wszystko chodzilo normalnie, nic nie bylo doinstalowywane, a word sie sam niejako zaczal wykrzaczac Sad
hyhy
Open Office powinien rozwiązać problem. Prawie wszystko co MS to śmierdzi.
Seba222
hyhy wrote:
Open Office powinien rozwiązać problem. Prawie wszystko co MS to śmierdzi.

Za taka porade, to ja dziekuje. Denerwuje mnie takie postawienie sprawy. Niestety, ale co by tu nie mowic, Microsoft wykonal niezla robote jezeli chodzi o pakiet OFFICE. Nie mozna mu zbyt wiele zarzucic, no chyba, ze to, ze pochodzi z MS. Sam w domu uzywam i MS Office'a i Open Office'a, ale niestety nie sa w 100% kompatybilne. Sprobuj w OO zrobic formularz - taki z listami rozwijanymi, polami wyboru itp. i otworzyc w MS i na odwrót.
votd
Masz dużo alternatyw. Więc - możesz przeinstalować office, zdefragmentować dysk lub zrobić formata.

Możesz też pochodzić po kolegach i poszukać nowszej/starszej wersji Worda. Także możesz uaktualnić Worda aby ten zadziałał.

Jeśli koniecznie musisz być orginalny to użyj Open Office właśnie, jeśli nie to jest dużo alternatyw. Opisane były w którymś Komputer świecie.
Seba222
Ofice'a juz przeinstalowalem. Zadna alternatywa w gre nie wchodzi - musi byc MS Office, zwlaszcza, ze ten jest legalny. Zostaje mi chyba tylko format niestety. A wszystko bylo tak pieknie - na szczescie problem nie u mnie wystepuje.
Camel
votd wrote:
...lub zrobić formata...

Hehe, najlepiej wyrzuć komputer za okno, poczekaj chwile, potem go przynieś z powrotem, podłącz i sprawdz. Może wtedy Word będzie działał normalnie Laughing

A tak na serio - tak zapytam ten MS Office to tak legalnie czy nie bardzo?
Sprawdziłeś czy nie zagnieździł się może wirus jakiś, bywają takiw ewłasnie ingeryjące w działanie konktertnych programów, czy pojedyńczych plików.

Zawsze lepiej jest sprawdzić, niż robić format...
pabloo
A jaka masz wersje MS ? 2000 czy 2003 ?
w wersji 2000 jest taki bład ze w plikach worda w kodzie moze byc wir no i lipa sie dziej wtedy , ja uzywam MS 2003 z sp1 i jest git nic sie nie psuje i zawsze mozna posciagac fixy do MS ze strony microsoftu ( jeśli masz legala windowsa oczywiscie Smile )

Formata nie rób tylko skasuj MS , przeskanuj kompa czym sie i wgraj od nowa na innej partycji jesli nic nie zadziała to formatuj
webek
ja tez bym radził przeinstalować office'a na innej partycji, a jeśli to nie da rady to format, a jeśli to też nie to proponuje wziąść office'a i spróbować zainstalować na innym PC.. może to coś da
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.