FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!

Instalowanie forum

Bigrazer
Nio więc po uporaniu się z uruchomieniem ftp, przesłałem pliki forum phpBB2 na serwer i.... no własnie. Pliki s± poprawnie skopjowane ale gdy wpisuje w przegl±darce www.adresmojejstrony/forum/install.php wy¶qwietla mi że nie ma takiej strony. Co trzeba zrobić żeby zaczeło mi sie instalowac forum?? Ja już dłuższy czas nad tym siedzę.
Bigrazer
I znów sam sobie poradziłem. Poprostu trzeba skopjować cały folder forum do folderu www. i potem wszystko normalnie działa Very Happy. Uczymy sie na błędach Very Happy
ze4lot
a pozień jak wchodzin na forum poziomu strony głównej?
Bigrazer
Na forum wchodzisz wpisuj±c taki link. www.twojadomena.frihost.com/forum/index.php ale do jest zalezne do jakiego folderu rozpakowałes twoje forum.
Cult
Ja miałem sporo problemów z phpbb.
Pierwsza instalacje przeprowadzilem bezblednie pozniej prznosilem forum i tam bylo duuuzo problemow. A to baza danych a to jakies pliki. A najgorzej było kiedy probowałem znienic zwyklem phpbb na phpbb by przemo (calkiem fajny pakiecik)

Jednak teraz mozna powiedziec że już nabralem wprawy:P

A co do katalogu. Jezeli skopiujesz pliki z forum do katalogu public_html lub www(to jest skrot) to forum bedzie pod adresem www.twojanazwa.frihost.net

Pozdrawiam
Arcio
Bigrazer zaisntalowales standardowe php czy jakies z funkcja portalu? Wink
grumman
a wiecie moze co trzeba zrobic kiedy po wpisaniu tego adresu do forum (adres jest poprawny) pojawia sie okienko i przegladarka chce sciagnac ten plik index.php ?? forum chyba sie zainstalowalo dobrze bo skozystalem z tej opcji w cpanel-u. pomozcie niewiem co jest grane, chcialem sie troche pobawic tym forum moze sie kiedys przyda
skoczek_2002
Hmm.... Postaw od nowa.
katarn
No i co? Jak chcesz, to mogę zostać adminem/modem tego forum. Razz
grumman
reinstalka forum nic nie pomogla nadal mam ten sam blad. szkoda ze mi nie dziala bo chcialem sie tym troche pobawic.

Katarn ty niebadz taki madry, nie pisz glupot bo to tylko forum zasmieca. a nawet gdybym chcial zrobic cie adminem to i tak niemoge bo niemoge sie do forum wogule dostac (a innych sposobow nieznam bo w php nieumiem pisac ani na bazah sie zabardzo nieznam).
krzychu
jeju człowieku usuwaj phpbb z serwera Smile to jest ¶mietnik a nie forum :]

zainstaluj sobie invision power board lub punbb Smile
skoczek_2002
To zależy jak kto chce. PHPBB2 jest dziurawe przyznaje, ale w miare proste w obsłudze.
programmer
Próbował tu kto¶ stawiać Invision Power Boarda?
HunterMac
Za invision power board trzeba placic (cracka przy komercyjnej dzialalnosci nie uzyje), PunBB troche mnie swoja spartanska prostota odstrasza. A phpBB ciagle jest uaktualniany i chyba przy nim pozostane.
grumman
no ja akurat chce sie pobawic phpbb2. ale nadal mi niedziala i niewiem co jest grane. nadal jak chce otwozyc plik index.php przegladarka probuje mi sciagnac go na dysk a nie chodzi o to. ktos wie co moze byc przyczyna. moze gdzies w tym cpanel-u trzeba cow wlaczyc albo podac jakas sciezke do czegos ?? pomocy. w tej dziedzinie jestem laikiem
Arcio
wiecie moze ile kosztuje licencja na spolszczone forum vBulletin ??
programmer
Spolszczenie jest chyba za darmo jak kupisz pelna wersje. Mozesz tez spolszczyc samodzielnie... Ale troche duzo bylo by z tym roboty. Poszukaj w goglach, ja znalazlem jakies darmowe (nieoficjalne).
Thoro
Opis instalacji forum phpBB2: http://www.phpbb2.pl/faq.php?cat=1

Opis instalacji forum Invision Power Board szukac tutaj : http://www.invisionize.jgc.pl/forum/ We wszystkich wersjach instalacja wyglada podobnie ale newbie moga miec problemy.

Pozdrawiam...