FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Zaproszenia na idiotyczne serwisy .info

Arin
cześć,

jeśli moje przypuszczenia są poprawne, ktoś tutaj jest webmasterem kilku serwisow w domenie .info. pamiętam, że kiedyś się na jeden taki zapisałem - jakieś forum to było - od tego momentu ów webmaster wykorzystuje mój adres email (podany przy rejestracji) i przysyła mi nań zaproszenia do co raz to nowych swoich idiotycznych serwisów. najnowsze to jakieś darmowe mp3 i ebooki.

moja wiadomość do owego webmastera, kimkolwiek jest - jestem zapracowany, więc nie mam teraz na to ochoty, ale jeśli jeszcze raz dostanę od Ciebie spam to, Bóg mi świadkiem, przekopię całą moją skrzynkę gmailową w poszukiwaniu reszty i tak za przeproszeniem zrobię Ci koło pupy, że każdy z tych serwisów będzie zamknięty, a do Ciebie dobierze się RIAA i inne takie pasożyty!

nie mam nic przeciwko mailingowi - obojętnie jak bzdurnemu - ale tylko wtedy, kiedy mogę się z niego wypisać!

cheers,
Arin.
WMP
Jeżeli nie ma funkcji wypisania się to coś jest nie tak. Moze ten ów webmaster, sprzedaje baze dancyh mejlów. Nie mozesz tego adresu dodać do spamu? Co ile ten ów webmaster przysyła te mejla? Bo nei mam nic przeciwko temu żeby raz na miesiąc ale co kilka dni to przesada.
ChesterB
Również otrzymuje takie maile, treść:

Quote:
Witaj Najtłoker!

Jeśli jesteś zainteresowany darmowymi mp3, a także informacjami ze świata muzyki,
zapraszam na www.strefa(...)!
Ciedzienna dawka nowych mp3, albumów i wiele więcej!

Zapraszam Cię Najtłoker!

www.strefa(...)
www.strefa(...)/forum

I o ile się nie myle jest to admin serwisu lostfan (pełny adres moge podać na PW żeby nie robić kryptoreklamy), kilka dni temu dostałem nawet od niego oferte kupna losta przez allegro Laughing
draqo
Ja również takie coś dostaje. I to na obydwie skrzynki, na interii i gmail. Co za tępy koleś :/ Mówie spier*** z tym spamem, a on że sam sie zgodziłem na to, rejestrując się na warezik.net niby
vrooth
no to macie dwa wyjścia:

- dodać adres do listy spamu w programie pocztowym, co zajmuje chwile
- zrobić mała afere, która zajmie troche czasu...

co wybieracie?? ja wolałbym osobiście to pierwszą opcje
fallco
ja tez bym zrobil to pierwsze, ale potem zajal bym sie tym drugim, w koncu takich ludzi trzeba tepic, bo nie wyobrazam sobie jak sie takich pojawi z milion to bylby wielki problem dla wszystkich...
Oyster
A nie lepiej by było pogadać z tym gościem co wysyła Ci maile?
oxwood
A on ci powie, że nie robi nic złego. W końcu nikt cię nie zmuszał, żebyś zapisał się na jakiejś jego stronie Razz

Można ew włączyć filtr, żeby automatycznie odsyłał jego wiadomości na jego skrzynkę. Sam sobie będzie śmiecił Very Happy
ChesterB
Ten synek lepiej by sobie dziewczyne znalazł, przed chwilą dostałem "zaproszenie" na ogame na sojusz losta Laughing

Wysłałem mu ładny, nie do końca kultularny email Twisted Evil
hawranek31
Ludzie to sa perfidni ze szkoda gadac.

Ja na waszym miejscu zrobil bym mu kolo dupy skoro taki nieuprzejmy.

Pozdrawiam.
Deathplanter
Sorki za offtopic,ale załóżmy że jestem spamowany od tego delikiwienta:
Quote:

X-Gmail-Received: 0842b8d6088d1c6dd038da338a9be1be5375dab7
Delivered-To: deathplanter@gmail.com
Received: by 10.35.65.2 with SMTP id s2cs805pyk;
Wed, 9 Aug 2006 21:38:59 -0700 (PDT)
Received: by 10.35.121.9 with SMTP id y9mr3029829pym;
Wed, 09 Aug 2006 21:38:53 -0700 (PDT)
Return-Path: <amplecornwall@writeme.com>
Received: from eeg9.qip5p.aol.com (24-107-40-220.dhcp.stls.mo.charter.com [24.107.40.220])
by mx.gmail.com with ESMTP id 20si634441nzp.2006.08.09.21.38.52;
Wed, 09 Aug 2006 21:38:53 -0700 (PDT)
Received-SPF: neutral (gmail.com: 24.107.40.220 is neither permitted nor denied by domain of amplecornwall@writeme.com)
Message-ID: <22158211652840.F99A5D9537@RVCS>
From: "Jonah" <cacklebiceps@clerk.com>
To: <deathplanter@gmail.com>
Subject: Take pleasure from Introducing a great product which will make you a better, more confident man!
Date: Wed, 9 Aug 2006 21:38:02 -0700
MIME-Version: 1.0
X-Mailer: Microsoft Office Outlook, Build 11.0.5510
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Thread-Index: g2mtLr4ysf2doFPN49fVMBbdm1qv1W8TARDl
Content-Type: text/plain;
charset="Windows-1252"
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Codziennie dostaję kilkanaście wiadomości typu spam,komu powinienem podrzucić te nagłówki żeby z tym walczyć?
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.