FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Usluga poslaniec

venom6
Witam,
Mam taki mały problem, mianowicie co jakiś czas wyświetla mi się głupi komunikat: "komunikat od system dla alert wysłany...", i powyżej pisze, że to jest jakaś "usługa posłaniec", szukałem na innych forach jak to wyłączyc i znalazłem posta w którym był podany link do programu, który miał wyłączyc tą usługę lecz nadal pojawia mi się ten komunikat, czy ktoś może wie jak się pozbyc tego ?? Z góry dzięki i pozdro...
Postman
A próbowałeś w ten sposób:
Prawym klawiszem Mój komputer, z menu Zarządzaj. Po lewej rozwijasz Usługi i aplikacje, a następnie klikasz Usługi. Po prawej szukasz usługi Posłaniec, wchodzisz we Właściwości. Typ uruchomienia ustawiasz na Wyłączony i klikasz Zatrzymaj. Stan usługi powinien być w tym momencie Zatrzymano.
venom6
Tak działa wielkie dzięki dla Ciebie :*
the_mariska
Ehh, musialam kumpelce robić kiedyś to samo bo tez ją tym posłańcem dręczyli... Zastanawia mnie, kto to rozsyła i w jakim celu. U niej wyskakiwał komunikat, że ma niewłaściwe wpisy w rejestrze systemu, i żeby naprawić ten superpowazny błąd należy ściągnąć właściwe oprogramowanie z [tutaj losowo jeden z kilkunastu adresów], bo inaczej system nie będzie prawidłowo działać. System działał prawidłowo, więc wyłączylam miłego posłańca, żeby przestał się drzec i po klopocie Very Happy
pawelsz
moj kolega kiedys tym siostre wnerwial Razz a w szkole uzywalismy tego kiedys w sali informatycznej aby rozmawiac miedzy soba (gg nie bylo) Razz w kazdym razie, jesli ktos nie wie, to moze sprobowac wpisac np.
Code:
net send localhost komunikat
i sprawdzi czy usluga u niego dziala czy nie Wink
hawranek31
To ja pytanie z innej beczki wie ktos jak wylaczyc, powiadominienie o wysylaniu raportu o bledzie do microsoftu, i te wszystkie ikonki na dole ze malo miejsca na dysku, polaczenie lokalnym itp, itd.

Dzieki i pozdrawiam.
venom6
Ściągnij programik z:
http://xp-antispy.org/index.php?option=com_remository&func=download&itemid=13&mirrorid=6"
program jest darmowy, tam powinieneś znaleźć taką opcję...
Calemb
No ale panie Postman wszystko się zgadza do momentu gdy muszę znaleść po prawej znaleść: "Usługa Posłaniec" bo poprostu nie widze niegdzie czegoś takiego. A mnie przy okazji tego posłańca wyskakuje coś w stylu: "Your system is corrupted......." i jakis adres strony internetowej na która jeśli wejdę to wszystko będzie w porządku.
Postman
No Panie Calemb jak nie możesz znaleźć to na to już nic nie pomogę. Komunikat doś frywolny. Najpierw wystraszyć klienta a potem niech wejdzie na stronę. Wydaje mi się, iż najlepszym rozwiązaniem było by przeskanownie kompa pod względem wirusów i i nnego świństwa. Jak już wcześniej napisał venom6
najpierw używaj programu xp-anitspy i nie będziesz miał takich problemów.
grumman
Calemb wrote:
No ale panie Postman wszystko się zgadza do momentu gdy muszę znaleść po prawej znaleść: "Usługa Posłaniec" bo poprostu nie widze niegdzie czegoś takiego. A mnie przy okazji tego posłańca wyskakuje coś w stylu: "Your system is corrupted......." i jakis adres strony internetowej na która jeśli wejdę to wszystko będzie w porządku.

to napewno jest jakies swinstwo z internetu. zalecam kuracje anty wirusowa i anty smieciowa, pozatym czy uzywasz IE?? bo to moze byc przyczyna
Calemb
Używam Fire Foxa, ale moja siostra i ojcieć Internet Explorera..... Ostatnio instalowałem Avasta i skanował mi cały system jeszcze w fazie rozruchu i nie znalazł nic.....
grumman
sproboj "spybot s&d" on powinien cos znalezc. jest jeszcze program o nazwie "hijackthis" on generuje fajne logi po ktorych mozna wyszukac niechciane "potomstwo"
pozatym przejzyj "dodaj usun programy" w poszukiwaniu czegos co nie instalowales a niewiesz do czego sluzy.

odpal windowsowe narzedzie "msconfig" i tam w zakladce autorun poszukac niechcianego badziewia.
Excail
Ja tez miałem z tym kiedyś problem, ale zrobiłem formata dysku i więcej mi się to nie pojawiło, spróbuj zrobić formata o ile nadal masz z tym problem i daj znać czy nadal masz to świństwo.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.