Witam,
będę wdzięczny za subiektywne opinie o czasie ładowania stron hostowanych na Frihoście. Chodzi mi o polskie warunki, gdyż planuję hostować tutaj stronę polską. Czy opóźnienia są bardzo duże?
Czy często zdarzają się jakieś pady na łączach, dnsach czy innych takich, które uniemożliwiają łączenie się z FriHostem?
Pytam, bo widziałem oficjalne statystyki (98,coś uptime, 0.2 response time bodajże), a nie wiem czy z naszego podwórka to też tak różowo wygląda.
Pozdrowienia
Pozzler
Ostatnio zdarzają się coraz cześciej stany nieaktywności serwerów Frihost. Sa to na szczeście sytuacje sporadyczne i mam nadzieje przejściowe.
Pisz etak dlatego że kilka razy w ciągu ostatnich kilku dni miałem nieaktywną stronę, co jest lekkim dyskomfortem.
Ale na szybkość ładowania się stron narzekać nie można, moim zdaniem jest porównywalna z serwerami home.pl na których stała moja strona w podobnej postaci, ale tam za hosta jakie pieniądze musisz oddać, a tu? Hehe 
Na predkosc nie narzekam, osobiscie mam to (nie)szczescie byc na LANie wiec zdarza sie, ze net jest zapchany, jednak wlasciwie zawsze frihost chodzi bardzo dobrze (za wyjatkiem tych rzadkich chwil gdy cos padnie, ale to tylko na kilka chwil). Kiedys dla testow wrzucilem na serwer plik, ktory pobieralem z predkoscia okolo 40 kilobajtow na sekunde, co w porowaniu z tym, jak dzialal mi wtedy net, bylo bardzo dobrym wynikiem... wiec w sumie jest OK.
| Code: |
bash-3.1# ab http://ramelof.frih.net/
This is ApacheBench, Version 1.3d <$Revision: 1.73 $> apache-1.3
Copyright (c) 1996 Adam Twiss, Zeus Technology Ltd, http://www.zeustech.net/
Copyright (c) 1998-2002 The Apache Software Foundation, http://www.apache.org/
Benchmarking ramelof.frih.net (be patient).....done
Server Software: Apache
Server Hostname: ramelof.frih.net
Server Port: 80
Document Path: /
Document Length: 8380 bytes
Concurrency Level: 1
Time taken for tests: 0.672 seconds
Complete requests: 1
Failed requests: 0
Broken pipe errors: 0
Total transferred: 8808 bytes
HTML transferred: 8380 bytes
Requests per second: 1.49 [#/sec] (mean)
Time per request: 672.00 [ms] (mean)
Time per request: 672.00 [ms] (mean, across all concurrent requests)
Transfer rate: 13.11 [Kbytes/sec] received |
Ja pamietam miałem strone na FRIHOŚCIE i byłem z niej zadowolony
I ze SERVERA i ZESTRONY
tylko wqrzalo mnie to, że musze pisac na forum 
Witam ponownie
Teraz jestem już troszkę bardziej zaawansowanym stażem Frihosterem i potwierdzam, że transfery i czasy odpowiedzi serwera są bardzo dobre
Pracując nad stroną (często np. 10h w Direct Admin w ciągu dnia zauważyłem krótkie 2-4 minutowe przerwy okresowo co np 1.5h. zauwazyliscie tez cos takiego?
Tak, niestety zdarza się to. Ale tylko podczas pracy nad stroną, potem już raczej nie.
Wszystko chodzi tu bardoz ?adnie szybko. Czasami s? jakies naprawy itp, ale to by?o choba 3 razy, od tego jak za?o?y?em swoje www tutaj
no fajnie pięknie, ale ping troche nieciekawy (seerwerownia savvis) ode mnie 170, dla porownania, moj dedyk Polsce ma 20 
ja mam forum (phpbb2) i czasem nie działa przez chwile. ale baaaaardzo rzadko. tzn raz mi sie zdarzyło
pingi też nie lecą w nieskończoność. frihost jest jak tani (płatny) serwer a nie jak jakiś darmowy szmelc. zresztą czego więcej oczekiwać ZA DARMO
| Code: |
C:\Documents and Settings\Konrad>ping www.gimtrzeciabe.fora.pl
Badanie www.gimtrzeciabe.fora.pl [83.149.99.142] z użyciem 32 bajtów danych:
Odpowiedź z 83.149.99.142: bajtów=32 czas=44ms TTL=1
Odpowiedź z 83.149.99.142: bajtów=32 czas=54ms TTL=1
Odpowiedź z 83.149.99.142: bajtów=32 czas=128ms TTL=1
Odpowiedź z 83.149.99.142: bajtów=32 czas=192ms TTL=1
Statystyka badania ping dla 83.149.99.142:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 44 ms, Maksimum = 192 ms, Czas średni = 104 ms |
Czasem lapie bardzo wolno, ale jak chodiz normalnie to zasówa ze az leska sie oku kreci