FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

karty studenckie Euro <26

ibix
http://www.euro26.pl

karty zapewniajace roczne ubezpieczenie mase zniżek, jednym słowem legitymacja ważna w całej europie

moze ktos z tego forum z nich korzysta i ma jakies uwagi, doświadczenia?
darczeku
siostra wykupila (dala ok 60zł)
jak jechała do anglii.
jak narazie, się jej nie przydała, ale przydac się moze (zwracaja, np. koszty powrotu z zagranicy itd)
pozdro.
Timczak
Ztego co wiem nie są one tylko studenckie ale dla wszystkich. Siostra wykupiła jak miała 15 lat. Pozatym te zniszki są naprawde fajne z niejednej już skorzystałem. Dotego dość wysokie ubezpieczenie 0,5 miliona
loginos
tyel że jak sama nawa wskazuje dla osób do 26 roku życia
Joker
Mój braciszek posiada i nie narzeka koszty karty już mu się zwróciły w pierwszym miesiącu korzystania a i ja sam sporo na niej zaoszczędziłem Very Happy

Oczywiście to wydatek tylko dla aktywnych, bo inaczej pieniądze wyrzucone w błoto Razz
Balcard
Wsz syscy moi znajmoi z tego korzystają. Co prawda żadko korzystają ze zniżek ale za to ubezpieczenie jest dobre. Polecam te karty na wszelkiego rodzaju Rejsy itp. A cena jest dosyć niska jak na takie ubezpieczenie.
kla_bor
Euro 26 dobre jest, ale nie wszedzie. Z tego co zauwazylem przesada jest ze dziala na terenie calej europy. Np w Anglii w ogole nie wiedza co to jest i nie mozliwym jest otrzymac jaka kolwiek znizke (bilety, kino itd). To samo tyczy sie innych krajow w ktorych bywalem. Natomiast Euro 26 to nie tylko znizki ale i ubezpieczenie, ktore w razie problemow dziala wszedzie. Nawet gdzy nie znaja tej karty, mozna udowodnic jej waznosc i dzialanie.

Akrtualnie karty taj juz nie posiadam bo mnie ona juz nie dotyczy, mam 27 lat, ale mysle ze nic sie nie zmienilo przez ostatni rok.

Pozdro
mtx
miałam długo i teraz też sobie wykupię- ubezpieczenie jest fajne, zniżki też. tylko trzeba pamiętać o używaniu Smile

skleroza Embarassed
hawranek31
Jesli ktos jezdzi sporo za granice podruzuje itp. to naprawde warto kupic ta karte.

Co do znizek mozna je znalezc na stronie internetowej tej karty, wystarczy tylko poszukac Smile

Pozdrawiam.
jackill
Mój brat to ma juz od chyba 3 lat i naprawde warto. Zastępuje ubezpieczenie w szkole/na uczelni (dobre warunki), zniżki na mase rzeczy, w razie jakiegoś wypadku nie ma problemu z wypłatą odszkodowania.
Adi666
Moi znajomi wybierajac sie rowerami do Francji wykupili i po powrocie baredzo wychwalali. Podobno wyszli dzieki temu na dosc spory plus.
biedr0na666
a ja mialem euro<26 bylem w tym czasie dwa razy dosc dlugo w Anglii i co? mimo ze bylem dosc 'aktywny' (choc aktywnosc to rozna moze byc;)) nie trafilem ani razu na miejsce gdzie by honorowali te karte.

ubezpieczenie niby fajne, ale - trzeba pamietac ze koszty zwracaja ci dopiero PO ich poniesieniu, tzn ze jak bedziesz musial za granica np. isc do szpitala ze zlamana noga to musisz sobie sam za to zaplacic, a dopiero pozniej dostaniesz zwrot.
taka polityka ubezpieczeniowa byc moze jest powodem dla ktorego wartosc ubezpieczenia jest tak wysoka (wspomniane 0,5 mln euro, jesli sie nie myle)

tak wiec jest to opcja na oszczednosc - i dobrze dla takich jak ja - poki co nie zamierzam sie lamac / chorowac za granica;P
ibix
biedr0na666 wrote:
ale - trzeba pamietac ze koszty zwracaja ci dopiero PO ich poniesieniu, tzn ze jak bedziesz musial za granica np. isc do szpitala ze zlamana noga to musisz sobie sam za to zaplacic, a dopiero pozniej dostaniesz zwrot.

juz widze jak biedny polski student wyciąga z kieszeni 0,5 mln euro by zaplacic koszty leczenia.... Smile

w sumie fajna sprawa z tą kartą, w przyszłym tygodniu pojade ją sobie wyrobić, thx za info Very Happy
Fuli5
ALEŻ Skąd !!! nie prawda że sam płacisz. Sam już korzystałem z ubezpieczenia. Zapłącić musisz tylko do kwoty 100 Euro i to jest zwracane po powrocie do kraju czy nawet nie. Wystarcy wysłać rachunek. Natomiast jak kwota wynosi ponad 100 Euro to już twoja wola czy zapłacisz sam i potem się rozliczysz czy chcesz skorzystać z ubezpieczenia. W tym celu na karcie z tyłu masz numer telefonu Asistans, zwonisz tam mówisz jaka sprawa i oni już się toba zajmują ..... tak to wygląda Smile

No i zniżki są Oki ... w UK nie wiem jak jest ale w ES itp jest Oki ... zresztą w Polsce też one obowiązują np MPIK 10% ... markowe ciuchy czy Campus, Alpinus czy inne znane sklepy internetowe .... dużo tego jest Smile
gecko
Fuli5 wrote:
No i zniżki są Oki ... w UK nie wiem jak jest ale w ES itp jest Oki ... zresztą w Polsce też one obowiązują np MPIK 10% ... markowe ciuchy czy Campus, Alpinus czy inne znane sklepy internetowe .... dużo tego jest Smile

To już lepszy Club Nokia (My Nokia) czy Karta Mamby Twisted Evil

Do karty tej nie mam przekonania - nie potwierdzają chociażby danych osobowych podanych w zgłoszeniu przez co można conieco pokłamać. Niby to nie problem twórców karty ale jednak... No dla mnie to jest wada.
c'tair
No, wydaje sie to to całkiem niezłe, szczególnie, że planuję wyjazd za granicę w te wakacje, pierwszy, samotny wyjazd, gdzie będę zdany zupełnie tylko na siebie, a do tego nie dysponuję zbyt wielką ilością hajsiwa, szmalu, kasy... Więc takie ubezpieczenie jest bardzo miło widziane. Jeszcze tylko sprawdzę czy to wszystko aby tak ładnie działa, bo nie chce mi się wpaść w coś, zadzwonić pod magiczny numer a tam odpowiedź, typowo polska, "spieprzaj dziadu, radź se sam".

Same zniżki, fajnie, taki bajer, ale najlepsze to właśnie to ubezpieczenie, cała europa, no... panie i panowie, 21 wiek w końcu Smile. Można jechać tu i tam i nie martwić się jeśli jakiś francuz wjedzie w Ciebie jakąś rikszą, albo szkoci zaczną strzelać do Ciebie z łuków =P.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.