FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Kolejny bug

Ramelof
Znalazłem kolejnego buga na forum, którego przez przypadek odkryłem. Otóż pisząc post o nowym wykorzystaniu frihów po pelniłem błąd i napisałem wyraz z dodatkową nie potrzebną literą. Dostałem punkty. Potem poprawiłęm błąd, ale zamiast odjęcia punkta za literę dostałem kolejne co prawda 0,004 i coś tam. Jak ktoś edytuje usuwa część i pisze tyle samo to dostanie punkty podwójnie za tą część.
draqo
Ja raz dla TESTU próbowałem, napisać dużo tekstu, wsyłałem i dostałem FRIH$. Potem edytowałem, usunąłem część tekstu i zostały mi odjęte FRIH$ Razz
votd
Może to tylko tak chwilowo. Zresztą, żaden problem, pewnie admini naszego ukochanego frihosta już to naprawili Laughing
mtx
Czy wy naprawdę nie macie co robić, poza babraniem się w wyszukiwanie problemów, itd? Edytowanie owszem, powoduje dodanie jeśli się coś dopisze (z tego co wiem).

A nawet jeśli- ze skryptem nic nie można zrobić. Bo albo trzeba go od początku, albo nie wiem co.. trudno go poprawić- to po prostu skrypt jakiegoś gościa, który go zrobił, więc może mieć błędy- amatorszczyzna Very Happy
Kudlaty
co do tego modu to o ile się nie mylę to mógłby to być ten mod
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=94055&postdays=0&postorder=asc&start=0
ale nie jestem pewien... tak czy siak musialo by byc duzo przeróbek w tych modach by dzialalo tak jak tu na forum
gecko
mtx wrote:
Czy wy naprawdę nie macie co robić, poza babraniem się w wyszukiwanie problemów, itd?
Powiedz to milionom informatyków którzy pracują nad projektami OpenSource. O to chodzi! Jeśli znajdziemy bugi to admini będą wiedzieć co naprawiać. Bo w końcu, jak sama napisałaś, każdy sie może pomylić, a my możemy go porawić. Dzięki temu Frihost stanie sie lepszy Very Happy
Arin
Ludzie... naprawdę. To nie są żadne bugi. Generalnie to po prostu niedoróbki w skrypcie, których nie opłaca się naprawiać, bo coś innego ma cały czas wyższy priorytet. Serio, nie macie się czym zajmować? Dla wszystkich domorosłych hakerów polecam stronę http://www.withack.org/ - przynajmniej zajmiecie się czymś pożytecznym.

Nie polecam bawić się z Frihami. Mnie palce aż śpiewają żeby coś komuś skasować dla przykładu :P.

pozdrówko,
Arin.
pabloo
To juz tak jest w skrypcie , ze ci przelicza literki na $ jak edytujesz i dodasz tyle samo tekstu to dostaniesz nastepne $ , więc co to za bład niby ? to tak jak bys napisał nowego posta ,temat do zamknięcia moim zdaniem .
Xaros
mtx wrote:
Czy wy naprawdę nie macie co robić, poza babraniem się w wyszukiwanie problemów, itd? Edytowanie owszem, powoduje dodanie jeśli się coś dopisze (z tego co wiem).

Dzieki temu, pozwalamy usprawnic to forum, by jakis noobowy cfaniak tego nie wykozystywal. Wiec wedlug mnie powinno sie takich ludzi chwalic...

Pozdrawiam Xaros Wink
mtx
ale nikt tych niedoróbek nie poprawia. frihost jest hostingiem a nie skupiskiem programistów phpbb. jeśli chcecie napiszcie do autora tego skryptu naliczającego.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.